Inlägg

Inlägg som yagel har skrivit i forumet
Av yagel

Samma här. Så sjukt skönt att kunna välja nu. Som en youtube användare är det något jag velat ha länge. Men det måste väl vara så att de som gör klippet fortfarande får ersatt för deras arbete även nu? Endast att pengarna går från mig istället för ett företag som vill göra reklam för sig?

Oavsett.

Bra utveckling och det är en självklarhet varför man inte använder adblocker. Ni som säger att det är ett val att använda adblocker. Jag säger till er att det är ett val att titta på hemsidorna.

Av yagel

Bjuder 3300, hämtar i Malmö.

Ångrade mig, bud återtaget.

Av yagel
Skrivet av Jonteponte:

Två och en halv sida kommentarer med fandroid-ryggdunkningar innan någon vågar prata om den gigantiska elefanten i rummet!

Fullständigt lysande humor från Google med tanke på att till och med iPhone 4S fick gigantiskt med skit på dessa forum för hur sjuuukt efter den var som inte hade LTE. När Google släpper sin nya "Flagship Device" mer än *ett år* senare så är dock detta inget som helst problem och kan lätt förklaras bort med "det skulle vara jobbigt" och att det "drar för mycket batteri".

Där ser man.

Priset är ju stor skillnad. Har man den dyraste telefonen på marknaden ska den också vara bäst annars får man skit. Har man en billigare telefon sänks även kraven.

Av yagel

Hej, jag får inte mitt spel förrän imorgon men hade ordnat att spela inatt. Någon vänlig själv som kan ge ett guestpass ? :/ Tack så hjärtligt i förskott!

Av yagel

aldrig mer webhallen för spel. Jag förstår vad ni menar att detta är något som blizzard vill. Men ur serviceperspektiv är detta inte bra för webhallen. Blizzard leker en "katt och råtta"-lek med releaser och det kommer inte att gå, de kan inte stänga ute kedjor som skickar spelen så man har dem när servrarna öppnas. Är spelet inte hemma då så känns det som att ett löfte är brutet.

Av yagel

I mitt fall är det en soffa framför tvn med vägghyllor med böcker på väggen bakom soffan. Till höger från soffans perspektiv är ett fönster och till vänster fortsätter vardagsrummet och är en öppen yta. Vi har redan en tjock lurvig matta under soffbordet och fram till högtalarna.

Av yagel
Skrivet av slackr:

Stoppa en Blu-ray läsare i datorn, sälj blurayspelaren och köp nya högtalare. Skippa appleTV/popcornhour/streamblabla som bara blir föråldrade och inte stödjer det format du önskar efter något år.

Detta var smart, har inte tänkt i dessa banorna. Har mer tänkt varför jag ska ha en blu-rayspelare i datorn då jag har en blu-rayspelare! Detta löser ju problemet med HDMI inputs...

Har du några högtalare du kan rekommendera? Är ny i området och vet väldigt lite vad det är man letar efter. Är inte typen som går runt och lyssnar på en massa och bestämmer sig sedan

Skrivet av oyegie:

Fixa akustiken,har man inte gjort det är det pengar i sjön att köpa nya högtalare eller förstärkare för att få bättre ljud.

Fixa akustiken är en sån sak man lätt kan säga, problemet är ju sedan att man faktiskt ska bo i vardagsrummet och att tjejen ska känna sig nöjd med hur det ser ut Även om jag gärna hade spikat upp täcken över alla väggarna! Har du lite mer konkreta tips?

Av yagel

Skulle vilja uppgradera mitt ljudsystem men är osäker i vilken ände!

Hej

Jag köpte 2009 en Yamaha RX-V663 förstärkare samt följande Fynda.se högtalarpaket:

Dynavoice Challenger M-65 (version X) Paket
- 1 Par Dynavoice Challenger M-65 (version X)
- 1 par Proson Libra Sat 402
- 1 st Proson Libra Center 403 - Calvados

Jag har en gammal pioneer subwoofer sedan länge men har tyvärr inte ofta användning för den då basen räcker gott och väl i fronthögtalarna samt att jag bor i lägenhet

Jag blev verkligen frälst när jag köpte det för jag är en stor musiklyssnare, det är på alla timmarna jag är hemma i olika volymnivåer. Jag ser även på Blu-rayfilm samt spelar xbox360 och har datorn kopplad till förstärkaren så jag kan streama film/musik från datorn.

Mitt problem började egentligen för att förstärkaren endast har 2 inputs av HDMI och jag har 3 saker som jag vill koppla via HDMI: Datorn, xbox360 och blurayn. Detta har varit lite drygt på sistone...

Men när jag började titta på förstärkare så blev jag osäker, kanske är det bättre att lägga pengarna på nya högtalare och kanske en appleTV eller någon liknande pryl så jag kan koppla in mina enheter till denna pryl så att jag sedan endast skickar en signal från prylen till förstärkaren. Snyggt skrivet va? Ni förstår säkert, mediacenter är ordet jag letar efter!

Vad tycker ni? Är det högtalare som jag ska satsa på för att få ännu bättre ljud eller är det värt att satsa på en ny förstärkare? Är mediacenter något att ha när jag redan har datorn ikopplad?

Tack så hemskt mycket för svar!

Av yagel

Men vänta nu, så om jag kopplar två skärmar med DVI-VGA och en med miniDP-HDMI så kommer det att funka?
Men det kommer flimra kanske?

Av yagel
Av yagel

jag har ett ati 6970 om det skulle hjälpa. Men jag använder en DVI-VGA adapter, hur vet man om den är aktiv eller inte?

Är inte hemma för tillfället men ska testa alla kombinationerna jag kan komma på när jag får chansen. Har för mig att jag bytte DVI sladdarna och uttagen men har för mig att det inte gjorde någon skillnad. Tråkigt om jag är tvungen att köpa nya skärmar.

Av yagel

Har 3 skärmar men eyefinity funkar inte

Tja, jag har försökt läsa mig på vad som funkar och inte funkar men blir inte klokare i mitt scenario

Jag har en skärm som endast har VGA uttag. Den har jag kopplat med en passiv DVI-VGA adapter.
Min andra skärm har HDMI där har jag en passiv miniDP-HDMI adapter
Min tredje skärm har DVI-DVI tilll grafikkortet.

Detta funkar inte och jag undrar varför. Det är snack om att man bara kan ha en passiv adapter men DP-HDMI borde ju inte behövas någonting signalen ändras ju inte.

Är det DVI-VGA som behöver vara aktiv eller?

MYCKET tacksam för snabbt svar!

Av yagel

Men är det något annat företag som inte använder exakt samma knep? Det är ofta folk pratar om de stora företagen som djävulen själv men de har tagit sig dit med metoder som används av alla stora företag. Tycker det hela är lite naivt, men med det sagt är det såklart inte bra för oss konsumenter att de har så stora andelar men om man tittar på priserna på marknaden är det inte så att de tar ut stora marginaler (än). Dessutom är ju EU konstant och övervakar ev. monopol.

Av yagel

Age of conan är gratis att spela men det finns micropayments och premium accounts. Men helt klart spelbart gratis!

Av yagel

att den hackar i långsamma panoreringar har väl att göra med att den just spelas på 24 hz och måste skalar om till antingen 50 hz eller 60 hz beroende på tv-apparat.

har du 50 hz så spelar den samma fram två gånger 24+24= 48. Som du ser är det inte exakt likadant som 50hz vilket gör att efter ett par frames så kommer det vara 3 frames med samma bild för att det ska gå ihop. Det kan fungera på ett annat sätt är inte jätteinsatt men det är iaf problem med frameraten i filmen och tvns uppdateringsfrekvens. Samma problem har 60hz för samma anledning.

Detta är anledningen många nya tv-apparater har 120 hz för då stämmer 24p med uppdateringsfrekvensen på tvn. 24*5 = 120. Samma med 240 hz etc

Så, vad jag har förstått (om det nu är rätt) behöver du ha en 120 hz tv för att få mjuka panoreringar att inte hacka.

Svara gärna om ni vet att detta inte stämmer, kanske lär jag mig nått nytt idag!

Av yagel

ja så är det kanske!

nån som vet en ETA på release för dota2?

Av yagel

Oavsett lol/hon/dota så blev jag lite besviken. Vet å andra sidan inte riktigt vad jag hade förväntat mig då jag vet att valve är bra på att göra bra kopior av mods. Det är ju en stor del till att de blivit så stora och valve gör det väldigt bra.

Men nått nytt hade jag väl förväntat mig för jag kan tänka mig att dotaspelare gärna spelar dota just för att det är det dem spelar. Annars hade de spelat hon eller lol... Nä jag vet inte hur bra dota 2 kommer lyckas men time will tell. Kanske kan de stora prispengarna få över pro-gamers och sen följer kanske massorna med på dota2

Av yagel
Skrivet av flashen:

Ehh? Du menar att det är likt LoL rakt av?

HoN har mycket mer detaljer och snabbare gameplay imo, cast-animations är kopia rakt av från LoL med (A-klicka och hoppas på de bästa)

Känns mig faktiskt ganska missnöjd med Dota2, HoN erbjuder så mycket mer...

Nä jag menar HoN. LoL är i samma genre men det är ju men de har gjort en annan grej av det. Och det blir tydligare nu när dominion släpps. Men vi verkar känna samma sak om dota2 oavsett! I lol finns det få champs som är A-klick champions...

Skrivet av Oktagon:

HoN är ju en kopia på Dota så de borde inte kunna säga något. Om någon så är det väl Blizzard isåfall som skulle ha något att säga om modellernas likhet med wc3-modellerna som användes i Dota, men de verkar att ha ändrat precis tillräckligt på många av modellerna för att de inte ska kunna ses som kopior.

Ja, men det var en mod. Nu är detta 2 kommerciella spel som är väldigt lika förutom game-pace tycker jag det verkar som iaf. Med alla stämningar som sker mellan tablet/mobiltelefonföretagen så kommer ju även tanken här. När är två spel för lika varandra? När kan S2 games säga ifrån? Klart man kan säga att DOTA var först, men de hade ingen produkt och de var inget företag. Och blizzard har inga rättigheter på mods som visades när de röt till om det för ett par år sedan. Tycker bara det är en intressant tanke mest!

Av yagel

Men vad är egentligen skillnaden mellan HoN och detta? Det är så sjukt likt, borde inte S2 kunna försvara sitt spel juridiskt?

Av yagel

och det kan man inte tänka på innan? Jag menar inte är det sån här lagg på SC2 turneringen?