Inlägg

Inlägg som yagel har skrivit i forumet
Av yagel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Draim
Men kontroller är inte problemet enligt mig, det kan man vänja sig vid. Det är att spelen är så nerbantade på funktioner så att dom ska leva i 1 vecka. Sedan ska man köpa uppföljaren som kommer efter ytterliggare 1 vecka.

Vet inte riktigt vad du menar för funktioner? klanmatcher etc finns ju. Man kan skjuta och ladda om

modtools?

Av yagel

Lite emot principer att svara på sånna här utflippade trådar men ok jag gör ett försök!

Jag har själv lirat enormt mycket fps på datorn förut. Gillade speciellt "svåra" shooters som Tom Clancy's ravenshield etc. För er som inte känner till det är det ett slags SWAT spel som på sin tid försökte sig på realism.

Tex ett skott och du är död och enorm rekyl vilket gjorde det väldigt intressant, svårigheten gjorde det kul att bemästra! Det krävdes lite "skills" och tillslut satt man där med sin egen server med en internationell klan och spelade i turneringar.

Denna svårigheten har försvunnit i många nya spel då det inte riktar in sig på min sorts spelpersonlighet utan försöker få ut spel till en bred publik. Sen finns det utstickare som ARMA II som är riktigt fint om man är ett par stycken och det är rätt populärt här på SweC också.

Många är nog som jag eller hur? När man tydligt kan bli bra på ett spel, tex CS, quakelive, WoW,arcadefighters. Ja släng in vad ni vill nästan, så blir det så mycket roligare. Det jag känner numera är att det är för lätt att sikta i fps på datorn. Man har en prick mitt på skärmen och så tittar det ut nån ur fönstret och så trycker man på musen.

Många här, antagligen här i tråden har blivit så pass bra på att sikta med musen att när vi testar på en xboxkontroll flippar vi ut totalt. Vilket jävla segt spel, shit ingen känsla, jorden går under blabla. Men egentligen så är vi bara tillbaka på ruta ett, vilket kanske inte är så kul?

Men varför känner vi att det är kasst? Mitt svar på denna fråga är helt enkelt:
Vi är för kassa på att använda kontroll!

I höstas så började jag spela modern warfare 2 vilket enligt mig är en av de bästa spelen till boxen för tillfället om vi bortser från massakern. Enormt kul multiplayer.

Nu har jag börjat bli bra på att sikta och lirar lite "på skoj" klanmatcher med polare över xboxlive. Och jag kom på mig att jäklar vad snabbt det går nu och jag ångrar inte en sekund att jag lyckades komma över det här med Fps och konsoll är djävulens påhitt.

Inte bara kan jag lira med polarna i samma rum utan kan stolt säga att jag blivit bra på fps med kontroll vilket är mycket svårare. Så "man up" och ta tag i kontrollen och öva tummarna ömma, för kul är det!

Av yagel

I den tråden han länka till möts konsumenten med komplett på ett snabbt och effektivt sätt. Några personer från komplett läser i den tråden och hjälper till när det blivit problem. Det första du skulle kunnat ha gjort efter att samtalen inte funkade.

Ett sätt att komma förbi telefonisten och rakt på människor som har lite att säga till om. Komplett vill inte heller ha sånna här scenarion.

Av yagel

24p är väl inte så värst flimrigt? Ingen kan väl påstå att blurayfilm är flimrigt i annat än stora svep med kameran?

EDIT: ah kanske förstår vad du menar: att glasögonen behöver skifta bild tillräckligt snabbt för att ögat inte ska tycka det är jobbigt.

Av yagel

men varför 120 hz? blurayfilm visas ju i 24p dvs 24 bilder i sekunder uppdelat på hur många hz skärmen spelar upp filmen i. Då borde väl 50 och 60 hz skärmar visa helt ok bluray 3d?

Av yagel

Game of the year översätts nog bäst till "årets spel"

Då är det kanske dags att börja fundera på varför det inte heter "best game of the year"

Det har att göra med storsäljare, inte att det rent spelmässigt är bäst. Kolla vilka titlar som fått det tidigare, det är inte småspel som varit innovativa och har utvecklat nya grejer. Det är de spel som sålt mest.

EDIT: om nu MW2 är precis samma spel som MW så borde det väl göra MW2 riktigt jävla bra eller? nu får vi passa oss vad vi säger.

ONTOPIC: själv tycker jag dragonage origins var riktigt bra. väldigt länge sen jag spelade ett rpg så intensivt och en levande värld och allt det där. Fint spel!

Av yagel

Det är helt sjukt vad folk har extrema tankar kring MW2, det är nästan läskigt. Om nu ett företag gör en produkt så är det väl bara att tacka ja eller nej. Alla på det här forumet som var intresserade av spelet visste ju från början vad det skulle bli. Det är inte som de höll något hemligt precis.

Själv är MW2 det jag spelat mest av mina spel på xbox helt enkelt för det är kul, snabbt att komma in och spela och en bra singelplayer. Mycket för pengarna!

Istället för att acceptera att spelet inte är vad du som spelare tycker om och lämna det därhän så börjar ni skrika och tjata om att det är askasst. Det är inte som att någon har nån slags skyldighet att behaga era spelbehov. Om ni nu tyckte MW var bra, spela det! Det finns fortfarande.

För övrigt har årets spel inget att göra med innovation, teknik och överraskning som ovan påstår. Ett spel som tjänar in mer pengar än titanicfilmen gjorde dag 1 förtjänar minst GOTY. Det priset säger mer hur framgångsrikt spelet varit under året och hur populärt det är.

Av yagel

Det bästa erbjudandet jag har sett är gamestops "förhandsboka spel för 1 kr om du byter in 2 spel*"

*de har en lista som de ej tar emot.

Det betyder att om du köper två spel på blocket för 100 kr kan du byta in dessa mot ett spel som kommer om några veckor. 600 kr rabatt.

OBS: gäller endast konsoll tror jag

Av yagel

that's why God created the calculator

kan faktiskt bli en sån till vår, liten uppgradering från min amd x2 6000+

Av yagel

jag kan förstå vissa personers frustration men att säga jävla judar hit och dit är väl lite att ta i här va.

ortodoxa judar är väl det som det pratas om, påven och dess gäng i italien är väl lika extrema de. Bör skiljas för att inte trycka ner på judar som faktiskt jobbar på intel. För att säga att det inte är judar som jobbar där är nog att vara på hal is

lite offtopic men bör förtydligas för att inte folk ska ta illa upp

men som sagt innan mig:

HAHA
men alla får föra sin röst och det med rätt! Tur att ortodoxa judar inte är en majoritet i israel annars hade forskning och utveckling legat stilla i det landet

Av yagel

shit va töntiga de är... de skämtar ju bara med varandra, kan ju knappt hålla sig för skratt när de kör sina frågor till varandra. De måste ju ha klippt bort många minuter gapskratt.

Man kan faktiskt ta datorspel på mer allvar än så, speciellt när man faktiskt ska tjäna pengar på det.

Nä gör om gör rätt

Av yagel

För att fysiska produkter har en kostnad som beror på hur mycket det säljer när istället virtuella produkter ej har det.

Virtuella produkter har en kostnad och det är tillverkningen av den virtuella produkten. När den sen är klar så kostar det inget mer (typ, glöm patchning och så). Virtuella produkter blir heller aldrig dåliga.

Av yagel

jävla konsumenthoror som ska stjäla spel !

läs: som man bäddar får man ligga

Av yagel

Nöjer man sig med ett gammalt grafikkort så nöjer man väl sig med vista också? Detta berör nog inte många i praktiken

Av yagel

jag lyckades få tillbaka mina pengar sa att varan inte höll vad de lovade

Av yagel

eller hälften så gammal !

Av yagel

Äh konsumenter borde ju inte bry sig om sånt här. Det vi ska bry oss om är det som landar i affärerna.

Problemet blir kanske för investerare som kan bli lite konfunderade varför de inte får se hela sanningen.

För mig skiter jag i vilket, jag har inga personliga band knytna till något företag

Av yagel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tobz0r
Skulle inte förvåna mig om d3 är före sc2 då vad jag hat förstått är d3 mer efterfrågat.

Det skulle däremot förvåna mig

Av yagel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Buio
Ja, den var inget vidare. Hade det varit något annat spel som visat upp sig med den så hade alla skrattat åt spelet och ingen hade köpt det (nästan i alla fall).

Dessutom är detaljnivån i världen väldigt låg i vissa screens.

Om man tittar på dessa två;
http://www.blizzard.com/diablo3/_images/screenshots/ss93-hire...
http://www.blizzard.com/diablo3/_images/screenshots/ss96-hire...

Så är det nästan känslan av att kliva in i AQ40 med sin Raid. Låg detaljnivå och låg kontrast (mjuk grafik) i världsobjekten, väldigt likt den stil som WoW använder.

De verkar satsa allt på karaktärena, animationer och effekter. Vilket inte är så dumt, då de är väldigt mycket av ett action-rpg när det gäller spelkänslan. Dessutom så var området de visade upp inte det mest detaljrika heller.

Edit: Obs, det kanske verkar som jag gnäller lite överdrivet i inlägget. Men det är mest konstateranden. Jag är fortfarande inställd på att köpa spelet och bryr mig inte om hur grafiken ser ut.

jag skulle tro att anledningen att texturerna är lågupplösta är för att det just är på lägre grafikinställningar.

Detaljrikedomen tror jag finns där, bara att likt demon inte alltid implementeras förrän i slutet av tillverklningsprocessen.

Av yagel

hata rapidshare.... man får endast ta ner en gång / 15 min och dessutom går det i 125 kb/s. Gah! TPB något?