Inlägg

Inlägg som yagel har skrivit i forumet
Av yagel

kan knappt hålla mig !!

har visa numret på copy paste och refreshar konstant!

detta kommer nog bli årets nostalgitripp

Av yagel

Det är intressant hur diskussionen blir mycket bättre och informativ efter att folk börjar komma hem från jobbet

Om jag inte betalar för produkten får jag inte heller ta del av den. Så enkelt är det. Problemet är att folk som inte har så mycket pengar, läs barn, tonåringar och studenter, känner att de inte har råd samtidigt som det är så enkelt att komma förbi betalningen.

Alla här vet ju att anledningen man lägger ut tusentals ljudböcker på en ftp gör något olagligt. Meningen är att dela ut, annars hade inte företagen märkt det.

Jag har svårt att förstå hur man tänker när man tycker att det är fel att företagen vill sätta dit honom. Han ger deras produkt till människor gratis.

Det är väldigt enkelt att skylla på företag med mycket pengar, konspirationer och USA! men här gäller det faktiskt något brottsligt. Att köpa film för 150 kr eller en låt för 9 kr är inte stora pengar. Speciellt som spotify, lyssna på musiken de har för 99 kr i månaden. Det har ALDRIG varit så billigt att se på film och lyssa på musik som det är idag. Ändå så är det nu människor klagar? Nä jag tror inte detta är mer än ren girighet hos en väldigt ung skara människor.

EDIT: om man tycker det är dyrt med 150 kr filmen, köp på tradera, där går en dvd ofta på 10-20 kr filmen. Köp fler blir det bara några kronor per film. En second hand film är lika bra som en ny!

Av yagel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BlueEyes

riktigt tråkigt inlägg

[/B]

någon borde kanske fråga sig vad ett forum är och innebär.

Om jag inte är helt ballögd så ser det ut som tråden ligger i "köpråd"...

Förlåt för OFFTOPIC TS

Av yagel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FL3JM
Ja om du får el från nått kolkraftverk så är det ju lite, men har du en vettig källa så som kärnkraft eller vattenkraft (som är typ 90% av elen i sverige), så är enda skilnaden att du får lite högre elräkning. Inga extra utsläpp what so ever.

Nä för vindkraft och kärnkraft ger inga koldioxidutsläpp? Då har man en rätt tight definition på koldioxidutsläpp. Du måste räkna med logistik, tillverkning, underhåll etc etc. Speciellt nu när de kör ner radioaktiva ämnen till andra delar av europa för lagring samt nedbrytning.

Det viktigaste är väl att prata om miljövänlighet istället

Av yagel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Psychkelleh
.... stöddig kommentar....

hehehe ...... jo? lite fantasi grabben

ONT: en sån hade suttit fint

Av yagel

För er som följt tråden blev det en D60 + 18-105 3.5/5.6 VR objektiv för 6200 totalt.

Känner mig ganska nöjd!

T

Av yagel

Kameran kommer att vara en present, själv har jag en D40 med standardobjektivet och personen som kommer få kameran lånar min hela tiden. så jag vet att han kommer tycka om det. Det är också bra att han har en nikon då vi kan låna varandras objektiv, så det blir en present till mig med!

Så d40 framför d60? det enda som talar för d60 är VR objektivet som kan vara guld värt när man är ute och fotar.

Av yagel

Senaste är att jag har 6000 kr att spendera.

Vad jag tittar på hittills är D40 och D60, pga olika combo's behöver jag mer hjälp:

Val 1 :

D40 med standardglugg 18-55 mm samt Nikon Objektiv 35mm f/1.8 DX AF-S
pris: 6000 kr (strax under)

Val 2 :
Nikon D40 Kit 18-55 Svart
Sigma Objektiv 70-300mm f/4-5.6 DG Macro
pris: 5500 kr

Val 3 :
Nikon D60 Kit 18-55 VR
pris: 5500 kr

Val 4 :
Nikon D60 Kit 18-55
Nikon Objektiv 50mm f/1.8D AF
pris: 6400

Val 4 är egentligen för mycket pengar :/ och då får man som jag förstått det ett objektiv utan autofokus vilket såklart är ett stort minus.

Vad har ni för funderingar kring detta?

Har ni fler valmöjligheter? Jag undrar fortfarande hur det är med konkurrenterna, inte kan väl nikon vara så pass överlägsna?

TACK så hemskt mycket på förhand!

Av yagel

Saddam, ett problem jag har med din argumentation är att du framstår som du vill sprida vad du tycker istället för att diskutera. Ta denna kritik för vad det är, gör vad du vill med det med andra ord.

När du pratar om dessa 95 % kan du förtydliga hur du har räknat fram denna andel när det gäller hur stor area av Palestina som Israeler "ockuperar" som du beskriver det.

Ett annat stort problem är att den största delen av befolkningen av Israel inte tycker att det är ockuperad mark utan endast gränsdragningstvister. Eftersom Palestina aldrig varit ett land (förväxla inte detta med det brittiska protektoratet eller alla dess andra varianter av protektorat innan dess) erkänt av västvärlden pga dess oorganisation samt ostabilitet. Som jag förstått det så ser Israelerna det helt enkelt som landsvinning i ett krig för mer än 40 år sen.

Blanda inte ihop detta med mina synpunkter jag försöker bara påpeka komplexiteten av konflikten. Något som ofta förenklas alldeles för mycket i en sån här konflikt. Speciellt i ett forum där medelåldern är så pass låg samt vars kunskap ligger helt i andra områden. Läs datorhårdvara och mjukvara

Om du vill fortsätta en diskussion föredrar jag att de sker via meddelanden då jag endast vill läsa svar på mina argument och frågor no offense guys men denna diskussionen håller en riktigt låg nivå.

Av yagel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Isengrim
Om du har mölighet så stick in på mediamarkt och kolla priserna där, var där förra veckan och då sålde dom D40 för 2990:-
Ska utgå ur sortimentet så de vill bli av med lagret.

Följde standardobjektivet med det paketet eller var det bara huset?

Av yagel

oooh tack så mycket, sen är det bara att lägga pengarna på ett bra objektiv istället. Schysst tips!

Av yagel

ok så det känns som folk är mer eller minst överrens här. Det är Nikon som gäller samt D40 när man är under 5000.

Vad händer om man höjer ribban till 6000?

Av yagel

EDIT länken funkade inte

Men om man jämför med endast 55mm objektivet med Nikon D60 huset? är det en bättre deal? Eller ska man prioritera D40 med fler objektiv?

Vad har man mer för fördelar med Nikdon D60 vs D40?

Av yagel

Brådskande köpråd, systemkamera 4500-5000 kr

Hej det är så att jag letar efter den bästa systemkameran för precis under 5000 lappen. Kameran ska användas för att fotta allt från närbilder på smådjur och blommor till resebilder, så jag söker ett objektiv som klarar det mesta (eller kanske 2 objektiv-kit?)

Har inga märkespreferenser utan jag vill ha mycket för pengarna helt enkelt, gärna stabilisator i objektivet!

Tack så hemskt mycket!

Av yagel

jag letar också lite, hittade:

http://www.adventuregamers.com/

där hittar man en del bra recensioner etc

tipstips

Av yagel

Varför är ni oense? Den ena vill kunna diskutera en prissättning, den andra att kunna sätta ett valfritt pris. Ni pratar inte ens om samma sak!

Säljaren har såklart satt ett pris av hans tycke, vi diskuterar kring det. Anledningen det känns lurt är marknadsföringen, inte prissättningen. Han har faktafel i den vilket, som konsument, kan kännas vilseledande. Tyvärr är detta privatannonser och det är en marknad man behöver mycket innanför pannbenet och mycket skinn på näsan.

Av yagel

HE QUIK BROWN FO JUPS OER HE LA DOGS

nått billigt HP tangentbord

HE QUIC BROWN OX UMP OVER HE Z OG

Perixx

Av yagel

Alltså när man lyssnat på den ett par gånger så sitter den verkligen fast där

Rätt förvånad över migsjälv då jag lyssnar mest på instrumentell musik, typ jazz etc. Men du kan säkert sälja en fullständig version av denna online. Jag vet ett par som antagligen hade kunnat betala några välförtjänta kronor för nått sånt här.

Jag hade nog slagit personligt bästa på milen om jag hade denna i öronen

summering: bra jobbat, men jag vill ha en fullständig version nu!

Av yagel

förutom att thepiratebay är en tracker också

Av yagel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Razec
Ja och det heter ''Snäll'' ''Dator'' och ''Glad'' med.
Tror bara att han skojar,så du behöver inte rätta då.

snacka om att missa skämtet /facepalm