Inlägg

Inlägg som yagel har skrivit i forumet
Av yagel

behöver hjälp med tyst budgetdator

http://www.alina.se/ShopCart.aspx?payment=db12&delway=pp&ADV6...

vad tycks om detta paketet? Först av allt funkar delarna tillsammans och sen kan man optimera det lite utan att gå upp i pris alltför mycket?

Finns det något billigt sätt att få det tystare?

Av yagel

jag fick 0.7, min lillebror 0.6 och mamma 0.2

Av yagel

min är bara satt som "antal för leverans" men status är fortfarande klassad som "order". Hmm jag vann ifs på slutet de kanske leverar i kronologisk ordning

Av yagel

låter bra!

Av yagel

Flaskhalsar 6000+ ett 4850?

Har tänkt köpa en budgetspeldator och funderar om det räcker med en amd 6000+ 3,1 Ghz processor för grafikkortet ati 4850 512 mb?

kommer processorn flaskhalsa vid spelande?

Av yagel

Det finns ju faktiskt xp 64bits om jag inte minns fel. Det hade ju isf varit bästa valet för dig kanske, då du redan trivs i den miljön. Då är det bara att köra in mer GB minne om nu moderkortet stödjer det.

Av yagel

fick en present till morsan nu på sista tack dustin, köper dator hos er om en vecka! tack o hej! ps körde manuellt o vann 3 st

Av yagel

YEEEEEEEES woohoo! Julklapp 2030!

Av yagel

så när gissar vi på nästa tid?

Av yagel

usch vilken girighet säger jag! grattis!

Av yagel

men det var ju inga vid 18 eller?

Av yagel

vafan är detta? inga klappar denna timmen??

Av yagel

Hjälp med datorkomponenter!

Hej min förra dator startar inte efter 2.5 års slit och har nu tänkt byta ut den.

Har inte så stor budget såhär vid julatider men jag har riktat in mig på en amd x2 6000+ eller 6400+ men den senare finns endast på pixmania och har inte hört mycket bra om dem. Vad säger ni om processorvalet?

Moderkort är mitt största problem då jag ärligt inte vet vad man ska leta efter. Överklockar inte, har endast en hårddisk (kanske 2 i framtiden), har eget ljudkort. Det enda jag vill är att den ska stödja processorn (nähä) och pci-e16x för ett ATI grafikkort samt nätverkskort. Får gärna vara mATX då jag är lite sugen på att bygga en mindre dator, har inte gjort det innan

Grafikkortet jag kollat på är 4850 då jag byggt ett par datorer med den innan och sett fina resultat! Sapphires variant med egen kylare verkar billig och bra.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=341327
men återigen, kom gärna med förslag! Men helst inte så mycket dyrare.
Kanske värt att satsa på 38xx serien istället? mer för priset?
Upplösningen jag kör är 1680 * 1050.

Jag ska använda datorn för spel men behöver inte ha de bästa inställningarna för att trivas. Egentligen inget annat krävande endast 10 tabbar i firefox med musik i bakgrunden Hade gärna sett att den blev näst intill knäpptyst hade varit väldigt trevligt att kunna sova i rummet med datorn påslagen!

Angående minnen köper jag nog en 4-6 gb, det är ju så jäkla billigt nuförtiden.

Saker jag tänkt ta från förra burken: hårddisk, dvd och nätagg (colors it 420W) samt ett ljudkort.

Av yagel

alltså inte för att vara sån men är det inte rätt mycket roligare att spendera tiden med familj och vänner? Fira jul o nyår utan datorn kanske hade varit bättre och jag lovar, det kommer ge dig så mycket mer!

och om du helt är mot det spela iaf med kompisar

Av yagel

köp en begagnad vamp för 500 kr och kör den mellan förstärkaren och ljudkortet. Detta är det absolut billigaste sättet att få inspelningsbart ljud i datorn. Dessutom får de helt ok effekter för pengarna!

eller vad säger ni andra?

Av yagel

Allt var nytt, nätagg, minnen. Allt.

Och inte för att vara sån men jag tror inte jag vågar sätta in grejerna i min dator då jag helst inte vill ha någon rök i min låda ^^ Ifs har jag ett par gamla lådor...

hmm det där med distansen kan vara intressant, får kolla nästa gång jag är hos polaren.

men han skickar tillbaka moderkortet, det funkar ju inte längre.

Så distanser, nätagg och minnen. Det kan ju inte vara nått annat (bortsett från moderkortet såklart)

Av yagel

.. rykte ur burken ...

Köpte delar och skulle bygga ihop till en kompis.

var bla:

2 4850 radeon
1 tb hårddisk
MSI p35 Neo 2
8 gb ram 800mhz
550 W crosair
E8500 3 Ghz intel

Byggde ihop allt, var inga problem. Men när vi satte på den så rykte det från en koppartråd på moderkortet som går från ATX 24 pins kontakten upp och mot minnena. Koppartråden går av och datorn börjar gå i restart-loop. Jag resettar cosmos och den startar upp och håller sig igång och med hjälp av dioderna på moderkortet fastnar datorn vid minneskontrollen.

Nu till frågan, det kan väl knappast vara något jag gjort fel? ATX kontakten satt som den skulle, jag menar den kan ju bara sitta på ett sätt.
Det måste väl vara ett fabrikatsfel? Har byggt en del datorer innan så detta var heller inte första.

Av yagel

Men hur svårt kan det vara att tolka diagrammet Nä inte FPS

de utgår från radeonresultatet och sätter det som 1,0 eller 100%

sen de andra är hur mycket mer prestanda du får med nvidia

ex 2,0 eller dubbelt så bra eller 200%

MEN som sagt innan, så är det marknadsföring och har inget att göra med verklig prestanda. Det är ej fulspel, hade era pengar varit på spel hade ni också visat en liknande presentation.

EDIT : sorry pinvin vi skrev det samtidigt

Av yagel

hej jag har lirat det ett par timmar och min första tanke är: jäklar vad komplicerat!:D

En annan lite sämre feature är att det inte finns nån campaign som jag ser det. Det är bara custom missions på olika random kartor eller online. Vilket gör inlärningskurvan längre trots en tutorial.

Men gillar man RTS och vill ha något nytt är detta def för dig. Mycket att lära, helt nya grejer som aldrig funnits i ett RTS innan (om man inte lirat deras förra spel, de är däremot inte realtime.)