Inlägg

Inlägg som harkon har skrivit i forumet
Av harkon

Det är väl knappast elkostnaden som bekymrar de flesta. Dock finns det en hel del människor som faktiskt, tro det eller ej, bryr sig om miljön, och jag tror att det i första hand är dessa personer som klagar på kärnkraftverksGPUerna.

Av harkon

beställer du från alienware UK så borde skatten (VAT) vara inräknat i priset. utöver det behöver du inte betala någon annan skatt eftersom köpet görs inom EU.
att köpa från alienware USA är ingen ide då de bara tar beställningar från folk i usa och canada.

Av harkon

är ju det jag gjort. tillverkaren med andra ord, alienware. de verkar inte veta, lustigt nog.

Av harkon

ah, ok. nå, det är så att jag skall köpa ett firewireljudkort (motu 828mk2) som det visar sig är inkompatibelt med firewirechip från NEC. är en bärbar dator jag hade tänkt använda till kortet, och det känns lite overkill att skruva isär den för att kika på moderkortet. det enda jag kan pilla bort på den är grafik, cpu och lite sådant trams, och jag har inte lyckats hitta någon smaskig info om fw-chipet under någon av de sagda grejjerna.
har även försökt kontakta tillverkaren av datorn, men de är så ruskigt svamliga att jag inte lyckats få något vettigt ur dem ännu.

Av harkon

ieee 1394

någon som vet något smart litet program eller dylikt man kan använda för att försöka lista ut vilket företag som tillverkat chippet i ens onboard ieee1394?

Av harkon

ingen aning. är ju bara att maila pctorque och fråga, de har bra support.
men en grej du måste komma ihåg är att du får betala runt 25% extra sen när den kommer in i sverige, i moms. hurra!

Av harkon

värde på beg. laptop?

jag har för sjutton ingen koll på hur mycket man kan få för sin begagnade laptop. enda riktlinjerna är ju överpriserna alla tar på blocket, samt diverse köp/sälj-forum usa.
vad tror ni man kan få för den här?:

Alienware area51m2
p4 3.2ht 800fsb
1024 mb pc3200
60 gb 7200rpm hd
radeon 9700m 128mb
16,1 tums skärm (1600*1200)
+ krimskrams och sådant alldagligt skit

ser att om man går in på alienwares sida så tar de runt 3000 euro för den. men då den här är ett år gammal, men har några nya delar (mobo, gpu), så kanske man ändå kan få några tusen för den fortfarande? vad tror ni?

Av harkon

ditt enda alternativ är dells xps eller vad fan den nu heter. är den enda bärbara med mr9800.

Av harkon

du tjänar kanske någon tusenlapp, på sin höjd... och då får du ej heller svenskt tangentbord, eller service i sverige.

Av harkon

support på irland, man skickar till irland om den går sönder...
min gick sönder. skickade den en fredag, de skickade tillbaka den efterföljande fredag.

iofs kan man säkert köpa från usa också om man vill, och således skicka den dit om den går sönder... men då är man ju bara dum i huvudet.

Av harkon

skall du köpa bärbart är alienware det enda rätta om du vill ha riktig kraft.
skall du köpa workstation kan alienware även där vara jävligt bra...
de har skitfin support, och så är de ju (som alla andra säger) skitsnygga.

dock... om du bara skall köpa en "vanlig" dator, så är nog inte alienware att rekommendera, då man antingen köper av dem för deras supports skull, eller pga utseendet.

jag ångrar då inte en sekund att jag köpte därifrån, och jag kommer förmodligen att göra det igen (är sugen på en av deras workstations)...

Av harkon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Keen
Sjukt bra att man äntligen kan byta grafikkort i bärbara, åtminstone Alienwares och Falcon-Northwests. Själv sitter man fast med ett Geforce 440 GO 64 meg i min Dell Inspiron 8200....vilket är mindre lyckat.

jodå. det piffar upp livet litegrann...
frågan är ju dock hur länge det kommer vara möjligt att skaffa nya kort?
är ju lungt än så länge, men senare när pciexpress börjar ta över mer och mer. då kommer det bli lite tråkigt...

Av harkon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av metz
Vad har du för prestanda på din? Är skärmen bra?

p4 3,2
1024 pc3200
radeon 9600m
blah blah blah

prestandamässigt är den bra. enda som är lite kajk är ju 9600m, som inte är något att hänga i julgranen. men 9700 kommer snart. wohoo!

finns ju 2 olika skärmar. 16,1 tum och 15,4 tum... har själv en 16,1 så det är den enda jag kan uttala mig om. den är väl, bortsett från 9600skiten, den sämsta delen på datorn. 45ms responstid, vilket gör att "the ultimate gaming machine" genast börjar låta lite skumt. den är väl dock bland de snabbaste 16,1 tums 1600x1200 skärmarna på laptop marknaden.
vad jag hört så har 15,4 tummaren bättre responstid, men jag har inga bevis.
blir iaf rätt så mycket ghosting med 16,1 tummaren. själv sitter jag mest i diverse grafikprogram, så det gör inte så mycket för mig. men spelar man mycket fps-spel så går det nog inte så bra.

Av harkon

du behöver inte betala tull på saker från eu.
jag behövde då fan inte betala någon tull när jag köpte min.
sen så behöver du bara betala 16% moms.
frakten går på runt 1500 skr.

och jag tycker att du skall köpa en bärbar alienware. har ju en sådan, och den är hur härlig som helst. och den kommer bli ännu härligare snart, då de släpper de nya grafikkorten.

Av harkon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av monsterr
Du kan ju lämna bort skalet och få det lackerat Alienware är grymt dyra ju

gämfört med sager är de dyra. men gärmfört med resten av datorvärlden är de inte så dyra.
en sager är väl circa 5000 kr billigare, och med tanke på att den dels är fulare och dels ej har utbytbart grafikkort ser jag nästan alienware som mer prisvärd.
gå till dells sida och bygg ihop en bärbar med samma specs som en alienware så skall du se att den blir årskilligt dyrare (inte för att dell ens har lika bra datorer, men men...)

Av harkon

batterierna räcker circa 2,5 timmar max om man bara har igång winamp och sitter och skriva något i notepad samtidigt.

jepp. 9700 skall komma denna månad. men frågan är ju när alienware börjar köra med den, de har varit rätt sega på den fronten tidigare. de gör ju sina egna moduler, viklet förmodligen tar lite tid. men det är det fan värt. är jävligt kickass att ha en laptop man själv kan byta grejjer i.

och ja... det skall tydligen vara 256 mb på den. skönt som fan.
inte för att jag har några problem med 9600... allt smider på som fan.

Av harkon

jag köpte en alienware area51m2 ganska nyligen.
du behöver ingen adapter för strömmen. det funkar prima att skriva åäö om man ställer om till svenska, såvida du inte är en sådan som måste titta på tangentbordet hela tiden.
du behöver inte betala någon tull.

däremot, som någon påpekade, är det kanske ingen hit om datorn går sönder.
och jag hade sådär jättetur så att min var trasig. har ej löst det ännu, men det är inte värre än att man får skicka tillbaka datorn dit (de skickar med små klisterlappar som ger en gratis frakt). deras tech support är synnerligen kompetent (iaf de jag pratat med). de tar sig verkligen tid, och försöker hjälpa så gått det går.

allt i allt (förutom felet med min dator, men det fixxas snart) så är det en riktig drömdator. och hela processen (betalning, leveranstid, tech support osv) var underbar.

sen så har de ju en grej som heter alien adrenaline också, vilket i stort är programmet powerstrip, men man får full garanti på all överklockning man gör med det programmet.

köp dock inte riktigt ännu, då de (förhoppningsvis) snart säljer 9700 mobile gpu. det lär bli en jävla förbättring mot 9600m som hade lite småskavanker.

Av harkon

snabb bärbar.

hej, jag har planer på att köpa en ny dator, och vill hellst ha en bärbar sådan. problemet är att jag även vill ha så mycket kraft som möjligt i den.
datorn jag har tänkt mig kommer väl förmodligen bli mer släpbar än bärbar, men det spelar ingen roll för mig, sålänge jag iaf lätt kan flytta den mellan punkt A och punkt B utan en skåpbil.

jag har tittat lite på alienware.co.uk, och de verkar ha många fina datorer (iaf om man tittar till det som finns i datorerna, designen är vedervärdig). de är iofs rätt dyra, den datorn jag satte ihop där skulle kosta mig runt 45tusen, vilket iofs inte är så stora problem, men det är ju alltid roligt med lite extra pengar på fickan även efter datorköpet. och så kanske det inte är så bra att ha ett engelskt tangentbord heller?

nu undrar jag om det finns något annat företag som gör väldigt snabba och fina släpbara datorer. jag såg att amd har en 64-bits processor som man tydligen kan ha i bärbara, vart hittar man bärbara med den processorn?

jag vill under inga omständigheter ha något med apple att göra, bara så ni vet.

nåväl, tack på förhand

Av harkon

nah, men jag vill ju kunna spela lite spel på fritiden också=)
annars hade jag köpt mac direkt.

tyvärr har jag ingen portfolio online, det enda spåret av mig online är nog en sida jag knåpade ihop till mitt airsoft-team. du kan ju titta på den om du vill... jaegers.airsoft.ac

jag hade väl tänkt mig i alla fall 2+ GB ram i alla fall. Läste något om att det skall komma någon ny form av ram snart, så jag väntar väl tills det kommer, och köper 2 BG sådant, om det är något att ha.

sedan såg jag här en massa nyheter om barebone-system. de såg ju smidiga och bra ut, men frågan är: hur mycket kräm kan man få ur dem?

nåväl, även om jag verkligen förstår att ditt ord inte är lag så tror jag nog att jag kan lita på det du skriver=)

/henrik

Av harkon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ThomasT
Det gick över budgeten, fast det är klart. Läggeer man ut 30K på ett system kan man kanske undvara en-två tusenlappar extra.

jag tackar och bockar för att du delar med dig av din kunskap!

jo, jag kommer nog kunna lägga på lite till också. så det får nog bli något liknande det du skrev, samt något av de bättre grafikkorten.
jag läste något om att amd skall släppa en ny processor snart, atlon64 eller nått sånt.
är det värt att vänta till den kommer, och kommer den medföra stora skillnader i prestanda?

/henrik