Inlägg

Inlägg som Top_Jimmy har skrivit i forumet
Av Top_Jimmy

Rädda XP-installation?

Hej!

Installerade Windows XP 32-bit på en gammal Samsung 5400 rpm 40GB bara för att kunna köra Cubase SX 3. Sedan kopplade jag bort XP-disken och kopplade in min WD 1 TB som är partitionerad i 2 partitioner, installerade Windows 7 64-bit på den mindre partitionen. Startade sedan datorn med båda diskarna inkopplade och datorn kunde inte boota från någon av dem, fastän jag i BIOS valde XP-disken som primär boot-disk. Efter att jag kopplat ur den mindre XP-disken lyckades jag rädda Win 7-disken till återställning, men XP-disken verkar inte vilja återställa sig. Hade för mig att man kunde reparera en XP-installation med skivan, men fick inget alternativ under installationsprogrammet för XP. Jag skulle hemskt gärna slippa att installera om XP, då det med för en hel dags uppdaterande av Windows Update. Kan jag lyckas återställa NTLDR (eller vad det nu heter) på XP-disken och sedan fixa en dual-boot på båda diskarna?

Snälla, hjälp...

Har kollat in denna guide om dual-boot http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?threadid=8902...

MVH / Christian.

Av Top_Jimmy

Men samma problem finns ju kvar före boot av xp också... Då kan ju inte registret påverka nånting... Väl?

Av Top_Jimmy

Fujitsu Scaleo P gillar ej DVD-enheter!

Hej!

Grejar med en Fujitsu-Siemens Scaleo P åt en bekant.

Systemet har en DVD-brännare och när man skickar in en CD/DVD-skiva i den så startar datorn om direkt. Under följande uppstart så hör man hur läsaren försöker läsa skivan och startar då om igen och igen osv... Datorn kan inte boota igen förrän skivan tagits ut. Testade med en CD-brännare i stället och det funkar utmärkt, XP läser innehållet på skivan utan problem. Testade även med en annan DVD-läsare och samma problem uppstod. Datorn är allergisk mot just DVD-enheter.

Min tanke är nu att moderkortet är skrot, men innan jag skaffar ett annat vill jag höra era åsikter...

Vad tror ni?

Specs Scaleo:

OS: Win XP

CPU: Pentium 4 517 2,93 GHz

Moderkort: ASUS P5SD1-FM2

Minne: DDR PC3200 400 MHz 512 MB

HDD: Western Digital 160 GB

MVH / Christian.

Av Top_Jimmy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av saabcool
jag skulle ha tagit ett xfx hd4890 för 200kr mer, iaf om du ska spela gta iv, och nej jag såg inte tråden förrens nu.

Var hittar du HD4890 1GB för 1850?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Netforce
Varför beställde du från Inet när Dustin hade samma kort billigare?

Det tillkommer ju frakt på 59 kr hos Dustinhome. Inet är fraktfritt för Sweclockersmedlemmar, och då landade det på samma pris. Har aldrig testat Inet förut, så jag gör det nu.

Tror ni jag kommer bli nöjd med detta kort?

Av Top_Jimmy
Av Top_Jimmy

Radeon HD4870 eller HD4850?

Hej!

Ska köpa grafikkort så jag kan lira GTA 4. Hittade dessa på Dustinhome.se.

GIGABYTE RADEON HD4850 1GB GDDR3 PCI-E VGA/DVI/HDMI SILENT
http://www.dustinhome.se/pd_5010236935.aspx

XFX RADEON HD4870 XXX 1GB GDDR5 PCI-E DVI
http://www.dustinhome.se/pd_5010207188.aspx

HD4870 är det ju mer klös i, men HD4850 är ju fläktlöst och tyst (under förutsättning att jag skapar ett bra luftflöde i chassit). Vilket skulle ni ta?

Pallar mitt Corsair 450W-nättagg med dessa kort?

Läs signaturen för info om min dator i övrigt.

Tacksam för snabb hjälp, tänkte beställa redan ikväll om jag får mer kött på benen.:)

Av Top_Jimmy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kriggus
gts 250 finns för 1000kr och presterar jämlikt om inte något bättre än hd 4850.
https://www.inet.se/datorkomponenter/grafikkort/sparkle-gefor...
https://www.inet.se/kampanj/kampanj/fraktfritt-sweclockers-vi...

EDIT: Men ifall du vill uppgradera till 2 grafikkort i framtiden så är hd 4850 att föredra då ditt moderkort har stöd för crossfire och inte sli.

Kan jag få tips på ett ganska tyst HD4870 1GB, tänker använda datorn till filmtittande också och vill inte ha ett jetplan bredvid mig...

Av Top_Jimmy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jOnÄTÄn
nvidia.Gts 250
Ati hd 4770

Båda korten är riktigt bra och kostar runt 1k. Dock så är nog ati kortet lite sälsyntare.

Tackar, men skulle man kunna få lite mer konkreta förslag på specifika kort? Mitt moderkort (http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_...) stödjer Hybrid Crossfire, är Ati att föredra då?

Jag vill ju få mest PANG för pengarna.... Kan nog lägga budgeten på dryga tusenlappen om det ger mig ett kort som pallar GTA 4 i 1080p med hyffsat höga inställningar...

Av Top_Jimmy

Re: "Vilket grafikkort för X kronor" [OFFICIELL TRÅD]

*CPU= AMD Phemon 2 X3 720BE
*RAM= DDR3 PC10666 1333 MHz 2x2 GB
*PSU= Corsair HX450
*Moderkort= MSI 790GX-G65
*Gränssnitt= PCI-E
* Vill köra GTA 4 med hyfsat bra kvalité i 1080p utan lagg. Kör nu med integrerad grafik, alla inställningar på LOW i upplösning 1280x720 och det hackar en del...
*BenQ E2400HD
*Skulle vilja köra GTA 4 i 1080p.
*CA 1000 kr.

Tacksam för förslag. / Christian.

Av Top_Jimmy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zcenicx
E.D.D. gör det åt en om moderkortet stöder det.

Okej, antar att inte mitt moderkort stöder det då.

Av Top_Jimmy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zcenicx
Det står det, DRAM Frequency = 667 MHz betyder 667 x2 (double data rate) = 1333 MHz.

Jaha, tackar. Så allt är som det ska då. Men varför inte bara skriva 1333 istället för 667 x2? EDIT: Hittade svaret själv, tror jag... http://en.wikipedia.org/wiki/Double_data_rate

I ditt första inlägg i den här tråden talade du om "E.D.D" det kommer jag inte ihåg att jag har gjort några ändringar för i BIOS, behövdes det aldrig då eller?

Av Top_Jimmy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ggustavsson
SPD flicken visar bara vad som är inprogrammerat som defult värden på minnet, så denna flik ändrar sig inte alls, den är bara för info.

I övrigt med hastighet och timings ser det bra ut
Volten är säkert den som du ställt in, återstår att kolla så det hela är stabilt, eventuellt får du faktiskt höja volten ett snäpp till om det är lite ostabilt, då minnet enligt spec ska ha 1.75v med nuvarande hastighet och timings, fast det var ju väldigt stora hopp för inställningarna för volten på ditt moderkort.

Okej, det låter ju bra att du tycker att det ser bra ut.
Grejen är bara att jag skulle vilja ha ett program där det står att minnena går i 1333 Mhz med de timings jag ställt in. Så att jag får det svart på vitt så att säga. Ska installera AMD Overdrive nu, kanske hittar nån data där som bevisar att det har blivit rätt...

Är fortfarande fundersam på vad det där "DCT" står för, nån som vet?

EDIT: Har installerat AMD Overdrive nu, kunde öka minnesspänningen där till 1,75 V (gäller det bara när programmet körs eller körs de alltid på 1,75 V nu?). Var jag än läser så står det att Memory Frequency är 667 Mhz. Ska det inte stå 1333 Mhz??? Jag fattar inte detta, hur funkar det med minnes-frekvenser egentligen?

Av Top_Jimmy

Gick in i BOIS under "Cell Menu" och "DRAM Advanced... nånting" Där fanns nåt som hette DRAM timings, den stod på AUTO. Jag kunde välja mellan DCT_0, DCT_1 och BOTH. Vet ej vad "DCT" står för så jag valde "BOTH" och ändrade timings till 6-6-6-18. Ställde sedan upp "DRAM Voltage" från 1,50 V till 1,71 V, nästa steg var 1,76 V med RÖD text så jag vågade inte köra det. Sedan bootade jag och tog Print Screen på CPU-Z igen som syns nedan. Den enda ändringen efter justerad timings och spänning som jag ser i CPU-Z är ju bara timingsvärdena i bilden till vänster. Allt annat är sig ju likt, t.o.m spänningen enligt bilden till höger. I BIOS efter texten "DRAM Frequency" står det nu 1333 Mhz. Betyder detta att jag äntligen lyckas köra mina minnen i 1333 Mhz CL 6-6-6-18 som de ska eller ligger de bara på 533 Mhz eller 666.7 Mhz fortfarande?

Tacksam för all hjälp jag kan få.

http://img503.imageshack.us/img503/9818/cpuz3.jpg

Av Top_Jimmy

Körde CPU-Z och den säger att jag har PC-8500 533 MHz... Gick in i BIOS och ändrade FSB/DRAM Ratio så att "Adjusted DRAM Frequency" stod på 1333. Bootade sedan upp och körde CPU-Z igen och tog två printscreen av vad jag såg... Stämmer dessa värden överhuvudtaget??? Enligt komplett.se så ska spänningen på minnena vara 1,75V (http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=349991) Partnumber på minnena ska vara OCZ3RPR13334GK, men som synes i CPU-Z är det OCZ3RPR13332G... Konstigt. Nån som vet hur jag ska gå vidare?

http://img299.imageshack.us/img299/3387/cpuz1.jpg

http://img148.imageshack.us/img148/1109/cpuz2.jpg

Av Top_Jimmy

Finns det inga simpla program att köra under Windows 7 64-bit där man ser vilken frekvens minnena arbetar i?

Av Top_Jimmy

Fick det att funka nu. Högerklickade på skrivbordet>screen resolution>advanced settings>properties för grakkortet>fliken drivers>update drivers. Hämtade drivisar från Microsoft antar jag... Sen funkade det som en dröm!

Av Top_Jimmy

Quicktime funkar ej i MPC-HT!

Tja! Installerade senaste MPC-HC och sedan Quicktime Alternative Lite 2.8.0 och trodde att quicktime-pluginen skulle lägga sig i MPC-HC automatiskt, men det verkar inte ha hänt. Kan inte spela upp mina .mov-filer. Måste jag knyta den till MPC-HC på nåt sätt? Hjälp!

Jag kör Windows 7 RC 64-bit.

Edit: Pluginen har lagt sig i Firefox i alla fall...

MVH/Christian.

Av Top_Jimmy

Flimmer i XBMC under Windows 7 64-bit?!

Hej! Jag har ett problem som många enligt google-sökningar verkar ha, men har inte hittat nån enkel lösning.

Mitt system enligt signatur.

Installerade Windows 7 RC 64-bit Build 7100 igår och tänkte kika närmare på programmet XBMC, så jag laddade ner senaste releasen och installerade. Efter installationen så säga Windows att installationen kanske inte blev helt lyckad. Jag ignorerar det och startar programmet, och startar gör det men det FLIMRAR över hela bilden. Enligt trådar i andra forum så ska det tydligen inte flimra om man kör det "windowed" alltså inte fullskärm, men jag har inte lyckats lista ut hur man kör det "windowed" än. Så om det flimrar för mig då vet jag inte. Jag vill ju naturligtvis kunna köra XBMC i fullskärm. Hur löser jag detta?

Kör ATI´s senaste drivrutin för Windows 7, men som jag förstod det så var den inte liksom helt testad av AMD än. Jag skulle igår testa att avinstallera den men efter att ha kört igång avinstallationen så står ATI´s avinstallationsprogram och tuggar och inget händer, står att den ska fylla i listan över komponenter som ska avinstalleras, ungefär.

Nu behöver jag hjälp!

PS. Vet ej om jag skrev i rätt underforum, kanske skulle varit under Windows 7 istället. Nån får väl flytta tråden i så fall. DS.:)

MVH/Christian.

Av Top_Jimmy

Ingen som kan hjälpa mig?

Av Top_Jimmy

Hittar ingen inställning för E.P.P. i BIOS. Det jag ser är att SPD är gällande. Var ändrar jag till EPP?

Stöder inte minnena EPP? http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_pc3_10666_re...