Inlägg

Inlägg som Top_Jimmy har skrivit i forumet
Av Top_Jimmy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zcenicx
Bingo. Ändra till E.P.P. istället för SPD.

Vad innebär det då?

Av Top_Jimmy

BIOS ser bara 1066 MHz av DDR3 1333 MHz???

Hej!

Läs signaturen.

Jag har 2x2GB OCZ Reaper HPC DDR3 PC-10666-minnen på 1333 MHz (http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=349991). Men går man in och tittar i BIOS under "Cell Menu" så står det att minnena bara är på 1066 MHz. Varför? Har för mig att det stod samma när jag hade mitt gamla moderkort (http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=443444) som var ett likadant, men det gick sönder efter ett dygn. Så nu har jag nyss fått ett nytt moderkort av komplett.se.

Moderkortet ska stöda DDR3 1333 MHz och 1600 MHz överklockat. Är det nåt fel på nåt eller kan jag inte tyda vad jag läser i BIOS? Måste jag själv ställa in minneshastigheten i BIOS?

MVH/Christian.

Av Top_Jimmy

Tja! Har nyss startat datorn med ett nytt moderkort! Heder till Komplett.se för enkel och kundvänlig RMA på det gamla moderkortet. Ska installera Windows 7 RC 64-bit på fredag så jag slipper Ubuntu. Hoppas datorn lever tills dess. Tack för alla inlägg i tråden, jättebra med tips och ett "bollplank" när (nya) grejer går sönder och man ser tusenlapparna rinna iväg! Kostade mig ju dock inget mer än tid den här gången...

Av Top_Jimmy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gibbe
Det var nästan det jag frågade, fast inte så konkret, och vad jag förstod så är det så. Kanske kommer nåt moderkort med stöd för DDR3 1600. Eller är det processorn som begränsar det? hursomhelst tror jag inte det ger någon större prestandahöjning. AMD-processorer har ju länge gagnats mer av låga latenser än höga klockfrekvenser på minnet.

Förresten verkar du ju redan ha köpt grejerna enligt din signatur

Jag skrev inlägget i denna tråd den 25. Köpte grejer den 27. Orkade inte grubbla mer, men så här i efterhand så är jag nöjd med mitt val av CPU (x3 720 BE) och de övriga komponenterna trots att moderkortet hux flux gick i sönder efter ett knappt dygn. http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?threadid=8513...

Fast det löser sig nog...

Av Top_Jimmy

Jag ringde komplett.se i torsdags och killen jag pratade med var nästan hundra på att det var moderkortet, så jag ska skicka in det på måndag. Sen ska dom ha 2-4 arbetsdagar på sig att felsöka det, sen skickar dom ett nytt om det nu är fel på kortet, vilket jag hoppas. har ingen lust att skicka CPU:n till dustinhome och vänta ytterligare några dagar.

Jag ska testa Jalles förslag i morgon, har inte haft tid än.

compaqoffer: ESD-relaterat hur? I själva monteringen eller efter?

Av Top_Jimmy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Top_Jimmy
Nåt jag reflekterade över igår, vid första uppstarten när vi kikade runt i BIOS var att det stod att minnena var på 1066MHz. Men det är PC10666 DDR3 minnen på 1333 MHz. Och moderkortet ska ju klara 1333 MHz standard och 1600 MHz överklockat. Fast hade detta varit en del av problemet borde jag ju inte kunna ha kört den felfritt i nästan ett dygn väl?

Nån som har nån idé om varför BIOS (när det funkade) visade 1066MHz på minnena istället för 1333MHz?

Av Top_Jimmy

Nej, hjälpte inte.

Av Top_Jimmy

Testar att nollställa bios en gång till. Det verkar inte finnas nån "jumper" att flytta på, så jag håller Clear CMOS-knappen intryckt 15-20 sekunder.

Av Top_Jimmy

Frågar igen. Nån som vet om komplett.se har öppet telefonsupporten imorgon torsdag valborg?

Av Top_Jimmy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av barcamatte
Hände ungefär likadant för mig, däremot hade jag lyckas att installera mitt OS (vista) Allt funkade i ca 1 dygn. Sen la den av.
Allt i själva datorn var igång som du säger också. Testade allt jag kunde..

Till slut testa jag med mitt gamla moderkort. Och då fungerade allt. Så jag skickade in moderkortet och fick ett nytt sen dess fungerar allt.

Så som mistard säger skicka/lämna tillbaka kortet. Ifall du har testat det mesta.

Hade du nån bild så du såg om nåt hände eller var det bara svart, som för mig?

Av Top_Jimmy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Fel, XP 32-bits kan adressera upp till 4GB

Hur som helst så har jag delat ut 512 MB minne till grafikkortet, så Windows kommer inte ha mer än 3,5 GB att tillgå ändå.

Av Top_Jimmy

Kopplade nyss skärmen med VGA till laptopen och det funkade, så skärmen är ju hel. Skärmen har VGA, DVI och HDMI, men igår fick jag aldrig ordning på HDMI från dator till skärm. VGA har funkat fram tills i eftermiddag.

Nåt jag reflekterade över igår, vid första uppstarten när vi kikade runt i BIOS var att det stod att minnena var på 1066MHz. Men det är PC10666 DDR3 minnen på 1333 MHz. Och moderkortet ska ju klara 1333 MHz standard och 1600 MHz överklockat. Fast hade detta varit en del av problemet borde jag ju inte kunna ha kört den felfritt i nästan ett dygn väl?

Av Top_Jimmy

Men jag hann ju aldrig installera Win XP 32-bit. Jag har ju kört Ubuntu 64-bit i ett dygn nu. Jag hann inte ens dra igång installationen. Skulle bara in i BIOS och kolla bootordningen och under tiden som jag var där inne la det bara av. Jag hade inte gjort några ändringar i BIOS.

Av Top_Jimmy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av halojoy
Kommer du in i BIOS?

Första steget bör mycket riktigt vara att reset-a BIOS.
Hoppas du kan göra det.

Sedan boota från CD och installera XP eller Linux på nytt.
På en hårddisk.

Nej, jag kommer inte in nånstans. Skärmen säger att den inte får nån signal. Kan heller inte stänga av datorn med strömbrytaren på fronten eller på moderkortet, utan får rycka sladden.

Men som jag skrev tidigare så är jag osäker på om jag verkligen nollställde BIOS. Hur skulle du gå till väga?

Av Top_Jimmy

Är det nån som tror Komplett.se´s telefonsupport har öppet imorgon (valborg)?

Av Top_Jimmy

Nej, inget klockande. Kan inget om sånt, därför låter jag bli.

Av Top_Jimmy

Ja, alla distanser är på plats. Systemet har ju körts med Linux och funkat klockrent från igår kväll tills i eftermiddag. Helt plötsligt så är det bara svart.

Av Top_Jimmy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MisterE
De saknas alltså 4 stift på den stora kontakten? De går ändå. bara att du sätter den mot den ena kanten. kan bara passa på ett sätt och de ska funka bra.

Men om ditt gamla nätagg nu är så gammalt så är de kanske inte på så många watt så de kan ju vara en ide att koppla ut hårdiskarna och din dvdläsare och bara starta utan de för att se om skärmen tänder upp.

Annars låter de som att de är moderkortet som har rykt. Hade själv samma symtom på en gammal dator och de var moderkortet som hade gått och lagt sig.

Jo, det verkar som att det är moderkortet. Har testat allt jag kan nu, tom bytt plats på minnen, kört dom ett och ett. Inget funkar. Fast jag är inte helt säker på om jag lyckades nollställa BIOS. Läste i manualen och det enda som stod var att datorn skulle va avstängd. Inget om hur länge jag skulle hålla inne knappen.
Kan man utan fara rycka batteriet på moderkortet istället och låta det ligga ur 10 minuter eller så?

Av Top_Jimmy

Testade byta plats på minnena, men ingen framgång. Försöker nu koppla in mitt gamla ATX-aggregat, men det stora kontaktstycket till moderkortet passar inte! Är mitt gamla nätagg för gammalt? Är väl sedan 2002 eller nåt...

EDIT: Såg att det nya nätagget bara hade 4 extra stift och var större. Så jag satte i det gamla i kontaktstycket ändå. Det startar precis som med det nya nätagget men inget mer.

Av Top_Jimmy

Jag har integrerad grafik i moderkortet. Har heller inget externt grafikkort som passar att stoppa i moderkortet... Mitt gamla är AGP...