Inlägg

Inlägg som Ness har skrivit i forumet
Av Ness
Skrivet av Ozzed:

Ja alltså... Spel tar ju mer och mer plats, så även Bluray kommer ha för snålt med utrymme i framtiden för spel, och det blir ju ovanligare med optisk läsare.

Konceptet med olika launchers kan väl vara bra då folk har olika preferenser, men det jag stör mig på, och som jag tror saktar ner utvecklingen är just det att vissa spel bara finns till vissa launchers. Vi måste komma till ett läge där alla launchers har samma utbud om fysisk media skall kunna försvinna.

Anledningen till att det finns olika launchers idag är för att de som släpper spelet inte ska tappa en del av försäljningen till den som äger launchern. (varje spel som släpps på Steam ger en slant till Valve exempelvis), sedan vill man kunna visa reklam osv också. Så det är lite där problemet sitter. Tror dock inte att det är något som får fysisk media att stanna. Jag menar, även om du köper säg Battlefield på skiva så kommer du behöva installera Origin, så det blir bara ett ytterligare steg att behöva fippla med en skiva i det läget.

Av Ness
Skrivet av Ozzed:

Har jag sagt det? Jag har inte ens en DVD-läsare. Min kritik handlar främst om att det kommer gå långsammare med utvecklingen sålänge inte alla spel finns på alla Launchers. Tänk lite som Spotify, Apple Music osv osv.. Om man bara kunde lyssna på en viss artist med en viss tjänst så skulle det inte funka. Korkade Taylor Swift och klent begåvade Kanye West och Jay Z försökte väk med sitt pissiga Tidal men det ser man ju hur det gick. Det blev inte alls populärt.

Lät som att det var det du antydde. Men då tolkade jag dig fel, sorry.
Mjo, jag håller helt med om att alla spel borde finnas bakom samma launcher, även om jag har svårt att se det ske. Kanske en launcher som typ "länkar" till övriga launchers?

20 år är lång tid dock, vääääldigt mkt kan hända på den tiden. Jag skulle bli förvånad om inte fysisk media är näst intill utfasat då faktiskt, men att man ev säljer spel på flash i mindre skala eller något liknande. Well, den som lever får se.

Av Ness
Skrivet av anon167218:

Tror inte det är så säkert. Finns ett par anledningar till varför det fortfarande inte är enbart digitalt på konsol, vilken utgör den tveklöst största marknadsandelen. Folk gillar att ha sina spel tillgängliga 24/7 och många länder har alldeles för undermålig nätverksinfrastruktur. Om inte annat är inte alla distributionsplattformar helt pålitliga. Hoppas innerligt att det tar minst 20 år till. Hoppas att folk säger ifrån precis som de sa ifrån mot att inte kunna sälja vidare sina fysika kopior på konsol när MS försökta introducera det på Xbone. Kanske går från skiva till flashminne istället. Även om det inte är hållbart, men sedan när har vi inte varit dömda att förbruka alla resurser?

Konsol utgör inte den tveklöst största marknadsandelen? Det är mobil som leder nu mig veterligen, och där säljs ju givetvis 0% fysisk media (PC och Konsol ligger hyfsat lika i marknadsandelar). Att MS fick backa handlade främst om att dom redan innan klivit i klaveret gällande en del andra beslut, så när dom ville förhindra andrahandsförsäljning så högg folk direkt utan att egentligen förstå vad man gick miste om. Hade MS fått göra som dom ville hade du kunnat dela ditt spelbibliotek digitalt med vänner gratis, vilket hade varit en jävla fördel.

Andrahandsförsäljning har aldrig varit så låg som nu, och det sabbar i slutändan bara för utvecklare eftersom dom inte tjänar något när deras spel säljs i andrahand. Digital försäljning är en av anledningarna till varför Steam kan sälja spel med 80%+ rea. Alla tjänar på det, DU slipper köpa en repig skiva till smått överpris och utvecklaren får sina pengar.

Som jag ser det är vi i en övergångsperiod. Framtiden kommer vara digital av många skäl, bekvämlighet, miljö osv. Av nostalgiska skäl kan det vara svårt att släppa greppet om ex fysisk media, men precis som fossila bränslen så kommer det fasas ut. Generellt alltså, sedan finns ju alltid nischade marknader. Nästa stora steg blir nog flashminne som du säger, Nintendo är redan där.

Av Ness
Skrivet av Ozzed:

HAHAHAHA! åååh Jag garvar läppen av mig alltså! Kanske om det fanns en jävla launcher och inte massa olika med olika standarder och skit som man bara får ont i huvudet av. Nä det får fasen bli som Spotify i så fall. ETT ställe med alla spel. Alternativt då att alla launchers tvingas ha alla spel, så kan folk välja vilken puttinutti-launcher de tycker är sötast, eller har mest RGB eller vad nu folk vill ha, men sålänge det är så att "Nä du, om du vill spela vårat spel så måste du köra med våran launcher, annars blir det inget", så har han så fel så man smäller ju av alltså. Störtlöjligt påstående.

mmh, fast det är ju mindre chans att alla spel kommer ligga under en och samma launcher såklart. Många datorer säljs inte ens med dvd-läsare. Givetvis kommer det bli 100% digitalt i framtiden, frågan är precis som han säger, "när?".

Att du personligen tycker fysisk media är det bästa sedan skivat bröd kommer inte påverka en oundviklig framtid är jag rädd.

Av Ness
Skrivet av magma86:

Jag tänkte mer på servrarna.

Blizzard äger bara loginservrarna, själva spelservrarna är det Bungie själva som äger.
Sedan har ju Blizzard förövrigt släppt Overwatch efter D3, en release som vad jag minns gick helt smärtfritt.

Av Ness
Skrivet av magma86:

Får se om blizzard har lärt sig något från diablo 3...

Huh? Det är inte Blizzard som gjort spelet. ^^

Av Ness
Skrivet av Olle P:

(Hur off topic kan man gå...?)
Som vanligt kan de inte heller entydigt visa att det under alla förhållanden är garanterat ofarligt.
Ur ett evolutionärt perspektiv kan man bara konstatera att socker, mest i form av honung, har vi ätit längre än vi varit människor och kroppen är väl utvecklad att ta vara på det utan biverkningar. (Socker ger kroppen energi. Om du inte förbränner energin kommer den att lagras i form av fett tills den behövs vid ett senare tillfälle.)
Artificiella sötningsmedel (dit jag även räknar Stevia) har kroppen inte någon evolutionär anpassning för, och alltså kan de vara farliga.
När någonting inte är bevisat ofarligt ska försiktighetsprincipen gälla!

Nej jag har aldrig sagt att det är garanterat ofarligt. Men man har inte kunnat se (trots alla studier) att det ska vara farligt, vilket tyder på att det med största sannolikhet bör vara ofarligt. Socker ÄR farligt när man får i sig mycket, och i dagens samhälle är det oerhört svårt att få i sig en normal mängd socker. Därför är det bara onödigt och ohälsosamt för den absoluta majoriteten att dricka sockerdricka. Anledningen till att vi har problem med diabetes, karies, övervikt, beroende samt till viss del hjärt- och kärlsjukdomar är just för att kroppen inte är evolutionärt anpassad att överkonsumera socker. Oavsett i vilken form den intas.

Det är nästan omöjligt att 100% bevisa att något är ofarligt. Går man runt och är rädd för sötningsmedel så gör man sig själv och andra en gentjänst tycker jag. Sedan ska man såklart inte överkonsumera sötningsmedel, men den regeln bör man förhålla sig till oavsett vad det gäller.

Av Ness
Skrivet av xcluzive:

Finns massor med studier om att skiten, men alla är väldigt osäkra, och man vet inte vad man ska tro på. Men cancer biten är ju även den osäker, jag har dock inte källa på att de "pumpade råtungar med aspartam". Men däremot verkar det ha ett tio-tjugotal andra negativa biverkningar på människan.

Själv har jag valt att helt avstå från aspartam tills mer studier kommer fram. Det känns inte helt legit och naturligt.

https://matfusket.se/2010/04/aspartam-e-951-ett-nervgift/ Värt att läsa.

Jo exakt, det finns massor av studier, men ingen som pekar på att det skulle vara farligt. Sedan går det alltid att hitta det man vill hitta på internet. Om jag vill hitta "fakta" om att jorden är platt så är det inga problem. Jag skulle inte säga att blogginlägget du länkade till kommer med något nytt. Det är en person som är negativ till sötningsmedel som hänvisar till källor som inte längre finns eller är från 90-talet. Socker finns det dock "ganska" många studier på som pekar på de negativa effekterna, allt från fetma till diabetes.

Om du vill veta något om just aspartam så finns information på livsmedelsverkets egna hemsida. Den kan vi nog se som ganska legit.
https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/tillsa...

Menmen, strunt samma vi är ganska OT nu. Skål xcluzive, ha en fortsatt trevlig helg!

Av Ness
Skrivet av xcluzive:

Socker är inte bra, visst. Men det som ersätter är ju fan giftigt lol.

Haha fast det är ju inte det.
Hela det snacket kommer från en 15+ år gammal studie där dom pumpade råttungar fulla med aspartam, som sedan fick cancer. Med andra ord, helt frånkopplat från verkligheten. Men aftonblaskorna drev på om det som fan såklart, vilket är anledningen till att vissa fortfarande tror att det är sant.

Av Ness
Skrivet av xcluzive:

jag dricker inte skit som max/zero/light lol. Jag dricker riktigt. Att du ens jämför med light skit, det spyr man ju av.

OnT: Jag ställde en fråga, sen la jag bara in min personliga uppfattning, men känner INGEN som gillar pepsi. Däremot är det mindre skillnad mellan exempelvis 7up/sprite, även om sprite är godare så är 7up ändå ok. Men pepsi är typ som ica pizza jämfört med en pizza från lokala pizzerian som är gudomlig.

Som jag skrev, det är din personliga åsikt. Pepsi Max är enligt mig MYCKET godare än vanlig Cola. Det handlar lite om att vänja av sig sitt sockerberoende också. Dricka med vanligt socker smakar supersliskigt när man vant sig vid lightvarianter. Så både godare och nyttigare! Winwin!

Av Ness
Skrivet av xcluzive:

Har aldrig riktigt fattat det där? Hur kommer det sig? Vem vill ha pepsi när det finns Coca cola liksom. Själv undviker jag ställen som serverar pepsi om det går.

Konstigt argument. Det är ju din högst personliga åsikt.
Enligt mig och nästan alla jag känner så är Pepsi Max mycket godare än både Zero och Light. Så som svar på din fråga.. Förmodligen skulle många välja Pepsi om dom fick valet.

Av Ness

Hah! 15 år om 8 dagar för min del, även om man hängde här några år innan man skaffade användare.

Av Ness
Skrivet av ipac:

Ditt resonemang hade varit korrekt om PC varit = i7+GTX1080 eller bättre, typ. Men nu är det ju inte så utan PC är en väldigt stor spännvidd av hårdvaror och det kan jag lova dig ställer till större problem än skillnaden mellan Sont/MS konsoler och "PC".

Och att portarna till PC blir dåliga är knappast konsolernas fel. Hela ditt resonemang saknar logik; om nu konsolerna är så mkt sämre, vari ligger då svårigheten i att göra en portning till PC?

Skickades från m.sweclockers.com

Att porta spelen var bara ETT av massor av problem, du får gärna läsa hela mitt inlägg istället för 1 mening och basera ditt svar kring den lilla detaljen? Att porta spel från konsol till PC är ett problem, det är liksom inte något jag tycker utan fakta. Jag vet inte vad jag ska säga... Googla? Om du inte förstår.

Sedan huvudproblemet som jag nämnde i mitt inlägg hade inget med att porta spel att göra överhuvudtaget så ja..

Av Ness
Skrivet av martinot:

Nej.

Vad är det för missuppfattning du kör med?

De tävlar inte emot high end spel-PC. Sony och Microsoft tävlar mot varandra på konsolmarknaden, och till viss liten del även emot Nintendo (även om den senare fokuserar främst på mobilt/bärbart numera).

Konsol är även en annan marknad än spel-PC i samma prissegment. Olika användning och till stor del även olika målgrupper.

Microsoft bryr sig dessutom inte om att tjäna pengar på konsolförsäljning. Köper du spel till din PC med deras Windows-system, och allra helst i Microsofts butik istället för Steam (extra bonus för MS), så är de precis lika nöjda med det.

Tror inte du förstod vad jag menade alls tyvärr. Och du har helt fel om du tror Microsoft är "lika glada" om du köper dina spel till PC via ex Steam.

Av Ness
Skrivet av martinot:

Vad menar du med slåss?

Att det är för kraftfulla? Att de är för svaga?

Vem bestämmer vem som slåss med vem?

Det jag menar är att Microsoft och Sony gör konsoller som försöker tävla med PC i prestanda. Men dom har alltid legat långt bakom vilket i sin tur medför att utvecklingen stagnerar när spel som hade kunnat byggas specifikt för PC även ska fungera på långt sämre hårdvara.

Sedan resulterar det även i massa annan skit med kassa ports, där spelen har dålig prestanda på PC, inte har någon FOV-slider, knappt några grafikinställningar osv osv osv för att inte tala om att spelen trots detta, tar längre tid att utveckla.

Nintendo går sin egen väg, försöker inte tävla med PC för 5 öre, gör dessutom en konsol som istället är ett komplement (bärbar), samtidigt som dom släpper egna spel. Så grymt mkt bättre.

Av Ness

Bara bra att den inte är så kraftfull imo. Konsoller som försöker slåss med PC stagnerar bara utvecklingen tyvärr.

Av Ness
Skrivet av e1m1:

Räkna in en som inte haft TV på över ett decennium här. Var nog först i klassen med tv på rummet redan i lågstadiet i början av nittiotalet, men gjorde mig av med min sista innan jag flyttade hemifrån (tittade dock på familjens tv ibland), och har inte känt något behov att skaffa en sedan jag flyttade ut. TV-serier (HBO) konsumeras i regel framför datorskärmen, men har också projektor som främst används för film och ibland bingewatching. Har också vänner som saknar tv, och många av de som har tv har någon gammal 32'' eller dyl. Så tycker nog inte det stämmer att "alla köper tv idag".

Kan väl vara en åldersgrej, jag är 30, får man fråga hur gammal är du?

Jag har aldrig någonsin träffat en person som inte har en TV. Tror ålder spelar mindre roll i sammanhanget, snarare vad man har för levnadssituation och intressen. Men det är nog ändå en försvinnande minoritet som saknar TV, samtidigt som den minoriteten eventuellt bara saknar TV under en kort del av sitt liv.

Av Ness
Skrivet av Equilibrium:

Jaa tacka vet man freedom of speech.

Och nog vet jag allt det där med att man får tillbaka pengarna, jag bara tänker på dom människor som sitter och kodar spelen och sätter ner otroligt mycket tid på spelet och samtidigt blir pressade av något företag så tycker jag att det inte är så underligt om dom glömmer bort något i spelet.

Det känns så där som att det finns folk där ute i världen som förväntar sig att allting skall vara perfekt, det är nu bara så jag ser på det hela.

Jo, fine att man inte får med allt. Men så är det ju (som du säger) med alla spel. No Man's Sky var bara så extremt. Sedan kan man ju hoppas att detta är lite av en väckarklocka för oärliga producers och/eller tillverkare. I framtiden pressar man kanske inte en speltillverkare på samma sätt att stressa ut ett ofärdigt spel om man vet att folk helt enkelt kan ångra sina beställningar.

Jag förstår vad du menar, men jag tror att detta kommer gynna alla i slutändan.

Av Ness
Skrivet av Equilibrium:

Ja men det finns ju otaliga spel ute på marknaden som inte har fungerat till 100% som utlovat och sedan har felet blivit fixat and all is well, varför skall det plötsligt vara en skillnad nu?

Fast du får ju ångra köp på Steam i vanliga fall också. Så det är egentligen inget nytt. Sedan är det väl lite skillnad på om spelet inte ser exakt ut som i nån alfa video jämfört med att man sitter och sprider otaliga lögner om funktioner som "kommer finnas i spelet".

Förstår inte varför du inte gillar detta. Det är BARA bra för oss konsumenter.

Av Ness

@Equilibrium: Fast spelet fungerar ju inte som annonserat. Klart man ska få ångra sitt köp då.
Väldigt bra att det blev ett sånt bakslag för detta spel, då kanske framtida utvecklare tänker till lite extra innan dom börjar sprida lögner.