Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Fidel79 har skrivit i forumet
Av Fidel79

http://img8.imageshack.us/img8/8598/skrivbordn.th.png

Har äntligen blivit rätt så nöjd.

Av Fidel79
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dblood
Fick lvl50 på min HoX idag. Fan de blir bara grymmare och grymmare. Är det någon som kör ren spellcasting HoX?

Hur skulle det gå till? Man har ju inte så många offensiva spells...

Av Fidel79

En dom i tingsrätten/hovrätten kan aldrig bli prejudikat... möjligen kan hovrätten ha lite tyngd i sig, men att det pratas om att dom gjorde det för att han inte ska överklaga talar om att det är en låg instans. Då spelar det ingen roll att det fejk.

Vill bara påpeka att att domar som blir prejudikat tenderar att vara sånna för att HD bestämt det. Tingsrätt brukar inte ha mycket koll på åt vilket håll saker ska luta i kniviga frågor och det är därför vi har högre instanser som kan vägleda.

Av Fidel79

Angående skills i spelet tycker jag så här. I PvE är det en del skills att planera sina combos så du får finishern på rätt sida. I PvP är det faktiskt en jäkla utmaning att försöka flytta runt sköldarna så man kan forstätta att komboa när fienden komboar.

Av Fidel79

Kan vara att laddningen av texturerna krånglar, den är inte riktigt optimerad ännu verkar det som. Inte mycket att göra åt saken heller. Har du bloom och shadows på high också?

Av Fidel79

Måste bara varna dom som vill köra DX10 att det inte kommer vara aktiverat förens i augusti då det ska vara klart. Men tydligen ska DX10 och shader 4.0 vara bättre optimerad än DX9 och Shader 3.0 så om du har resurser att köra med allt på ska saker flyta på bättre då också. Men vi får se om några månader, det är väl lite tidigt att säga något säkert just nu.

Av Fidel79

Jag kör ett 9800gx2 och har allt på högsta, DX10 aktiverat och 3.0 shaders, bloom på och AAx8 och har konsekvent 40fps utom när det är massa folk i tortage då jag hamnar nere på 25-35fps. Jag tycker det verkar konstigt att folk bashar det kortet som ett dåligt alternativ när det är så...

Av Fidel79

jag körde patchersetup och det verkar funka

Av Fidel79

jag är fast på samma ställe

Av Fidel79

Ska komma en ny sida till Cosmos S nu i maj som gör att Truen får plats.

Av Fidel79

Så, nu har jag fått hem min Cosmos S. Tycker inte att den låter speciellt mycket och den är mycket rymlig. Jag valde den mest för kylningen och utseendet. Tydligen ska Cosmos 1000 vara tystare men S:en är tyst nog för mig i alla fall.

Av Fidel79

Det är ju inte i princip samma kort eftersom det inte är samma drivrutiner till det. Det är väl inget konstigt att Nvidia ger bättre drivrutiner till ett kort som är dyrare? Det är samma sak som att intel begränsar multipliern i sina processorer. Vill man betala för mer prestanda och bättre drivrutiner köper man 9800, vill man inte göra det köper man 8800. Skulle ni klaga om 8800 var lika dyr som 9800? Nej, ni vill bara ha ett 9800 till det priset man betalar för 8800... Mycket märkligt...

Nvidia vill självfallet tjäna pengar. Olika benämning på korten är berättigat då det är olika kort och det är även olika prestanda i både kort och tillhörande drivrutiner. Det är dessutom konsumentens ansvar att hålla sig någorlunda informerad, det är inget konstigt att man förväntas ta reda på lite fakta innan man gör köp för över 1000:-(gränsen gripen ur luften). Man kan inte dumförklara konsumenter genom att säga att det är förbjudet att marknadsföra en produkt som bättre. Och tro mig när jag säger att det inte är i närheten av ett fall för konsumentverket det här. Kanske Sverker skulle bry sig lite men han tenderar att vara övernitisk och inte alltid ha lagen på sin sida när han klagar.

Av Fidel79

Som jag förstår det är q9300 ett bra val om du inte ska överklocka, annars är väl q6600 eller framför allt e8400 given. De två sistnämnda är lite bättre för spel i dagsläget medans q9300/q9450 presterar bättre för videoarbete.

Av Fidel79

Cosmos S och dess funktioner

Jag funderar lite på att ta cosmos S chassit. Däremot undrar jag lite olika saker angående det.

1. Går det att stänga av det röda ljuset från fronten?

2. Jag har hört att fläkthastigheten inte går att styra, skulle det fungera med en Scythe kama fläktkontroll och får en sån plats här?

3. Jag vet att chassit inte är det tystaste i världen men hur tyst är det egentligen? Någon som har några bra analogier eller jämförelser?

Av Fidel79

Jag är lite i samma situation, funderar på en q9300 istället för en q9450. Kommer dock inte att överklocka den. Konsensus verkar vara att det är ett ok val att ta q9300 istället?

Av Fidel79

Hjälp med moderkort

Tjena, tänkte höra vilket moderkort ni tycker att jag ska ta. Kommer köra en 9800gx2 och funderade på om det var värt att ta ett moderkort som stöder sli för att kunna sätta i ett till i framtiden? Dessutom verkade reviewsen kring striker II positiva. Det här är dom två jag väljer mellan:

https://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=ASSTRIK2...

https://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=GIGEX38-...

Vill ha en cosmos 1000 låda, tror ni det blir problem med temperaturen med striker II i den?

Av Fidel79

Xlex, det där lämnar ju plats i budgetten för att sätta in ett SLI moderkort och ett till 9800gx2. Skulle det vara en bra ide i det chassit och hur skulle datorn må temperaturmässingt då? Och vad kan man göra åt det om det blir för varmt?

Av Fidel79
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DjRaven
Det inbyggda ljudkortet duger om du inte är tvungen att koppla allt till ett hembiosystem"

Jo, det ska kopplas till ett rätt så dugligt hemmabiosystem är tanken.

Av Fidel79

Råd om ny dator

Hej, jag är en ganksa datorokunning person och samtidigt ganska lat. Jag har ingen benägenhet att uppgradera mitt system ofta så jag tänkte att jag satsar lite extra mer sällan istället då pengar inte är något större problem. Tänkte höra om ni har några tankar om den här ihopsättningen, som jag inte kommer att göra själv, och vilket av dessa två chassis som jag bör köra.

1 st Sirtec/Chieftec CFT-750-14C 750W 140mm fan ATX2.0 20/24-pin 4/8-pin 12V Modular
1 st Samsung SH-S203D/BEBN DVD±RW Dual-Layer 20X BLACK Bulk SATA
1 st Gigabyte GA-EX38-DQ6 iX38 4DDR2-DIMM 2PCI 5PCIe SATA Raid Audio GB-LAN Socket775 ATX
1 st Intel Core 2 QUAD Q9450 2.66GHz 12MB FSB1333 Boxed (with cpu-cooler!) Socket 775
4 st A-DATA 2048MB DDR2 PC2-6400 800MHz
1 st Western Digital RaptorX Gamer WD1500AHFD 150GB 10000rpm 16MB cache SATA Clear Cover
1 st Samsung HD501LJ 500GB 7200rpm 16MB SATA2
1 st BFG GeForce 9800GX2 1024MB DDR3 TV-out HDTV DUAL DVI RETAIL PCI Express
1 st Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty Champion Edition PCI

I chassis:

Cooler Master Cosmos S FullTower Black ATX without PSU/utan nätagg

eller

Cooler Master Cosmos 1000 Miditower ATX Black/Silver without PSU/utan nätagg.

Det senare är väl lite äldre och det jag undrar mest är om ni tror att det klarar kylningen och om allt får plats och så. De ser i stort sett likadana ut och det är en look som jag gillar, det var mest därför jag valde dom.

Tack på förhand.