Inlägg

Inlägg som treffin har skrivit i forumet
Av treffin

Du kan ju inte rimligen förvänta dig att din handledare inte märker att hela projektet är annorlunda?

Av treffin

Har bara t8 TD :/

Av treffin
Skrivet av Gascogne:

Haha, jo vissa buskar har ben ibland.
Själv ligger jag på 80%. ^^

Finfint!

Av treffin
Skrivet av Gascogne:

Hur pass bra är din hit ratio?

Pinsamt nog bara 62 procent på JP. Lägger lite för mycket slumpskott i misstänkta buskar känner jag

Av treffin
Skrivet av Gascogne:

Förstår inte mig på Jagdpanthern..
Folk ser en från så enorma avstånd när jag står still samt jag ser inte dom även om jag har telescope binoculars.
När man får delar skadade så är det antingen kanon eller viewdistance som rycker, oftast kanonen.

Jag upplever det inte som ett problem, men det är sant att man blir spottad enklare med JP än med tidigare TD:s i trädet. Håll dig längre bak och agera sniper så borde det ändå gå rätt bra.
Jag har två i min crew på 100% + 92% camo, vilket nog hjälper till en del också.

edit: Frontpansaret känns buffat på JP. Tre skott i rad av en T32 studsade
edit2: nu även skott från T29 och Tiger.

Av treffin

In och lira nu då!

Av treffin

Grattis FearKill!

Av treffin

För något år sedan kom det hem en faktura från radiotjänst. Då jag inte hade tv vid tillfället blev jag lite förbryllad, tills jag läste en finstilt rad längst ner där det stod något i stil med att om man inte har tv kan man bortse från fakturan. Usch vilka trista metoder!

Av treffin

Vad är det du vill diskutera? Avgiftens storlek och legitimitet?

Av treffin

Skulle aldrig sälja en njure och absolut inte för så lite som 300 kkr!

Av treffin

Vedervärdigt diagram

Av treffin
Skrivet av Derox:

Då är frågan om det bara gäller privatkunder osv, och om även analytiker skulle omfattas :p.

Läser man i reglerna för licensieringen finner man detta:

Citat:

Obligatorisk Licens
2 § Person som är anställd i ett Anslutet Företag är skyldig att inneha Aktiv Licens om denne innehar någon av följande befattningar m.m.:
1. verkställande direktör i
• värdepappersinstitut vars verksamhet till 50 procent eller mer härrör från värdepappersrörelsen och dennes ställföreträdare
• fondbolag och dennes ställföreträdare,
• försäkringsförmedlare och dennes ställföreträdare
2. ansvariga för väsentliga delar av ett värdepappersinstituts svenska värdepappersrörelse
3. ansvariga för väsentliga delar av ett fondbolags svenska fondförvaltning
4. ansvariga för försäkringsbolags svenska värdepappersförvaltning och dennes ställföreträdare
5. compliance officers verksamma inom de områden som anges i punkterna 2 – 4.
6. risk managers, internrevisorer eller andra befattningshavare inom väsentliga kontrollfunktioner som till 50 procent eller mer av arbetstiden är verksamma i kontrollfunktioner inom de områden som anges i punkterna 2 – 4.

Skrivet av Derox:

Det verkar rätt krångligt med att arbetsgivaren måste ansöka om att du skall bli licensierad och om du byter jobb skall de avregistrera dig och nya arbetsgivaren skall ansöka.

Troligen handlar det om huruvida licensen är aktiv eller vilande. Men ja, det verkar lite omständligt.

Av treffin
Skrivet av Derox:

Vilka är det som behöver SwedSec-licens egentligen? Känns som ett rätt krångligt system med arbetsgivaren som ansöker om licensiering. Tänkte om man slipper sådant :p.

Det är väl mest relevant för de som ska arbeta med finansiell rådgivning, men jag tror det kan vara vettigt att testa sina kunskaper hur som helst.
Jag tror inte det är så krångligt faktiskt. Dessutom kanske det kan vara en bra merit att ha skrivit licenstestet redan innan anställning?

Av treffin
Skrivet av mrc:

Det är ju två delar Quant (data sufficiency(DS) och problem solvning(PS) ) och Verbal (critical reasoning(CR), reading comprehension(RC) och sentence correction(SC)).

Från början tyckte jag SC var svårast för att man normalt sett inte ställs framför den typen av engelska scenarion, heter det "I prefer products such as x and y" eller "I prefer products like x and y", heter det compare to eller compare with och så vidare. Men man får nöta lite så lossnar det lite i alla fall.

Matte är inte jättesvår heller, förbannat mycket primtal och snabba uträkningar med ekvationer, det är tidsbristen som gör det mycket svårare än vad det egentligen är. Har man i snitt två minuter per uppgift finns det inte utrymme för att klura ut hur man räknar snabbast eller överhuvudtaget räkna fel. Man måste räkna direkt från början annars är det bara att gissa och gå vidare direkt, man får straffpoäng om man inte svarar på alla frågor i tid + att svara fel på flera frågor på slutet i rad skjuter ned resultatet ordentligt.

Mattedelen var enklast att plugga upp, engelskan tar längre tid då det inte finns några enkla "knep". Jag brände mig dock rejält på CR, fick i princip alltid 90% rätt på övningstesten men på det skarpa provet var frågorna sju resor värre och jag hade svårt att välja alternativ vilket sannolikt drog ned mig rätt mycket.

Skönt att slippa skiten nu i alla fall, lade ned en del tid

Kan tänka mig att just tidsbristen ställer till det. Om man inte lyckas hålla sig lugn så kan det gå riktigt åt skogen misstänker jag. Engelska är ett av mina starkare områden, så jag hoppas att det är något jag kan dra nytta av om jag någon gång ska våga mig på det.

Har även funderat på SwedSec, kanske mest för att testa mina kunskaper. Jag vet att det finns någon kurs här på LiU där man i stort sett går igenom allt som krävs för att bli licensierad.

Av treffin
Skrivet av oskar5140:

Hej!

När jag försöker spela skirmish och classic match så går det bra i ca. 15 min sen laggar det för båda så inget på spelet händer men man kan kolla omkring. Efter ungefär 20 sec så kommer det upp en kick ruta för båda två och frågar om vi vill kicka varann. Den tar båda bort men på min skärm står det att min kompis "droppade" och det står likadant på hans. Ai tar över när nån droppar så båda fortsätter att spela. Båda har sänkt grafiken typ så mycket det går så det ser ut som mario men det händer samma sak. Båda har även en ping på runt 40. Har någon nån lösning på detta problem? jag skulle verkligen uppskatta det för vi väntade i veckor innan båda fick spelet men nu går det knappt att spela.

MVH Oskar

Testa att stänga av brandväggar och antivirusprogram.

Av treffin
Skrivet av mrc:

Okay

Hojta till om du behöver lite tips inför GMAT om du funderar på MSc på HHS, jag gick på en del minor där som jag skulle gjort annorlunda idag.

Det ska jag göra! Vad tyckte du var svårast?

Av treffin
Skrivet av mrc:

Tack, japp, skriver min kandidat på SU nu och ska vara klar om nån månad

Såhär i efterhand borde jag ha fixat HP direkt för HHS eller kört på Indek på KTH eller LIU, men det är lätt att vara efterklok. Ekonomutbildningen är väl ok om man inte siktar alltför högt men många dörrar stängs tyvärr bara för att man inte läst på HHS (eller Indek), sen är den tyvärr alldeles för slapp i allmänhet, det är en 7,5 HP kurs av mina snart 180 HP som faktiskt var någon form av mental stimulans.

Nåväl, det läste sig väl till slut, fick slita lite med GMAT bara

Läser du själv ek.kand eller?

Påbörjade min civek samtidigt som du, men valde att flytta till Linköping efter tre terminer för att plugga nationalekonomi och statistik. Jobbar just nu på min kandidat i statistik. Ska försöka ta en magister i NEK också

Av treffin
Skrivet av mrc:

MSc Finance @ HHS - admitted

Jag antar att de inte skickar ut första april mail

Du valde att ta en ekonomie kandidat på SU eller? Grattis förresten!

Av treffin

Vintervitts trådar är en ljuspunkt i vardagen. Sällan har jag sett en sådan entusiasm och iver över att få dricka något med ens en gnutta alkohol i
Om jag ska besvara din fråga så tvivlar jag starkt på att tullen skulle kolla i din ryggsäck. Kör på

Av treffin
Skrivet av ronnylov:

Jo, men i det fallet förlorar de inga pengar eftersom jag redan köpt skivan. Ersättningen bör ju rimligen vara för förlorade intäkter. Jag kan ju inte stoppa i skivan i mobilen, den har ingen CD-läsare...

De "förlorar" pengar på att du inte köper en digital version också. Privatkopieringsavgifter är det som gör att branschorganisationerna låter oss kopiera musik vi har till ett annat medium.