Inlägg

Inlägg som JonteP0nte har skrivit i forumet
Av JonteP0nte
Skrivet av N0iZE:

Aha, så du menar om att en fattig person inte har råd att köpa en exempelvis volvo v70. Hen kan antingen välja att inte köpa bilen och bli utan bil. Eller så tar han en "kopia" av bilen. För lets be real, inga pengar har förlorats av företagen och det kan inte likställas som stöld?

Hur skulle hen kunna "ta en 'kopia'" av bilen?

Av JonteP0nte
Skrivet av E Meduza:

rekommendationer på bra nätagg mellan 600-700W?

EDIT: blev denna iaf https://www.inet.se/produkt/6911394/corsair-cx-750m-80-bronze-modular

Löste ett nätaggsbyte dina problem?

Av JonteP0nte
Skrivet av nackskägg:

Det du säger är sant för AMDs processorer.
Intel, däremot, har med få undantag ända sedan Nehalem-generationen samma noggrannhet hela vägen från 0°C till Tjmax (+/- 5°C).

Så nog kan man lita på vad det står, så länge man är medveten om felmarginalen.

Skickades från m.sweclockers.com

Ah, ok, då vet jag

Av JonteP0nte
Skrivet av krilleoh:

Vi struntar i dom två första punkterna, låt oss fokusera på den tredje.

Med det tankesättet så ska alltså alla som inte har råd med något bara ta det helt enkelt?
Även om det klassas som stöld?

Då kan ungdomar bara ta en ny mobiltelefon (läs stjäla), och köra med argumentet "Jo, men mina föräldrar har inte råd att ge mig den".

Jag tror att du misstolkade sae. Jag tror att sae försökte säga något sådant här:

Låt oss måla upp två olika scenarion:
1. Den fattiga personen har inte råd att köpa en film. Den väljer att inte heller ladda ner filmen. Den fattiga personen får med andra ord aldrig se filmen. Filmbolaget fick inga pengar av den fattiga personen.

2. Den fattiga personen har inte råd att köpa en film. Den väljer att istället ladda ner filmen, och alltså skapa en kopia av filmen. Nu fick den fattiga personen se filmen. Filmbolaget fick inga pengar av den fattiga personen.

Skillnaden mellan att sno en pryl och scenario 2 är att i scenario 2 har inget materiellt (som tillverkats med delar och dylikt) tagits, något har endast kopierats. Skillnaden mellan scenario 1 och 2 är också att personen aldrig fick se filmen, inga pengar har direkt "gått förlorade" för filmbolaget, då personen aldrig skulle betalat för en kopia av filmen oavsett.

Det jag, och jag tror sae, vill få sagt med detta: Det går inte att likställa stöld med piratkopiering, då det är två helt olika saker. Sedan får man tycka vad man vill om att folk kopierar andras saker olovligt, men resultaten av det och en stöld går inte att jämföra.

Av JonteP0nte
Skrivet av Devil May Cry:

Men är det inte en princip sak? Att släppa ett grafikkort som är buggigt och inte fungerar som det marknadsförs?

Fast nja, så vitt jag vet finns det inget grafikkort som fungerar "felfritt" med alla spel, det är därför drivrutiner måste uppdateras. Skillnaden är att ett visst annat kort (som jag antar att du försöker referera till) dock sålts med specifikationer som inte är korrekta, något som självklart inte bör ses som OK oavsett hur prestandan påverkas av det.

Därmed inte sagt att 285 är ett bra kort. Det är det verkligen inte, speciellt inte för priset det ligger på.

Av JonteP0nte

Audacity har ett gäng effekter som du säkerligen kan använda för att förvränga röster.

Av JonteP0nte
Skrivet av E Meduza:

Det är iaf vad jag kan se på aggregatet utan att montera bort det. Kan hända att agget är på väg faktiskt.

Men en sak som jag inte fattar, ena hårddisken som verkat vilja ticka till och från, den är till 80% oanvändbar i min dator, men sätter jag in den i den andra datorn så fungerar den helt perfekt att starta program, filmer, bilder osv. Vad kan orsaka detta?

Ingen aning faktiskt, provat att byta sataport på moderkortet? Kan ju säkert vara att nätagget kan påverka det också som någon innan nämnde (tror jag?).

Av JonteP0nte
Skrivet av slynhor:

Termometrar i CPUs är inte speciellt mycket att lita på, framförallt när det gäller idle-temperaturer. Load-temperaturer är de dock mer precisa på att ange, om än fortfarande inte exakt. Så länge du inte sitter med skadliga temperaturer (Du får googla vad för temps i7 9xx-serien pallar att köras i, för det har jag inte i huvudet), processorn inte throttlar/blir instabil, ljudnivån inte stör dig och du inte ska överklocka så finns det egentligen ingen anledning för dig att byta kylare.

Om du dock vill byta ändå är mitt tips att köra på denna istället: http://www.inet.se/produkt/5322017/cooler-master-hyper-212-ev.... Ny kylpasta behöver du inte köpa, det följer med till kylaren. Du behöver dock ta bort den gamla.

Av JonteP0nte
Skrivet av E Meduza:

Precis, det var ett ACE fast en 500T.

Kan biosen ställa om sig själv när som den själv känner för det? för jag har inte ändrat något alls och har inte haft några som helst problem med processorn tidigare, det bara hände helt plötslig.

Kan inte hitta någon som helst information om Ace 500T. Får dock upp resultat på Raw deal 620 W när jag googlar på det, så det kanske är ett sådant. Ett tips är som sagt att byta ut det, de fick till och med säljförbud här i Sverige för att de presterade så otroligt uruselt och till och med kunde vara farliga.

Mja, kanske om CMOS-batteriet är lågt, men annars inte AFAIK. Kan ju dock ha varit "felaktiga" inställningar som var stabila ett tag men som nu inte längre fungerar av någon anledning (kanske för att nätagget håller på att dö, att damm har samlats vilket ökar temperaturer eller något annat).

Av JonteP0nte
Skrivet av E Meduza:

Jag har ett 620W av mig bortglömt märke och har tyvärr ej något likvärdigt att testa med.

Det är möjligen inte ett Ace Raw Deal? Om så är fallet är det inte alls omöjligt att det håller på att gå sönder och inte kan ge tillräckligt med kräm till FX-CPUn men till den strömsnålare Athlonen. Ace Raw Deal är ju rätt kända för att vara skitdåliga, så om du har ett sådant bör du byta ut det, oavsett om det är det som orsakar felen eller inte.

För att fixa så du kan boota med bara OS-disken i: http://www.sevenforums.com/tutorials/20864-mbr-restore-window...

Om nätagget är friskt tror jag likt några av de andra att det är något fel med någon BIOS-inställning.

Av JonteP0nte
Skrivet av anon5930:

Varför inte trycka in pengar i ett annat amerikanskt företag, AMD, istället?
Om någon stor datortillverkare skulle satsa mer på AMD så skulle vi alla tjäna på det. Apple är stor, omtyckt och har dessutom bra ekonomi. Jag ser nästan ingen fördel med att byta till ARM i dagsläget.

Skickades från m.sweclockers.com

Min gissning är att det är för att prestandan och framförallt prestandan/watt generellt är sämre hos AMD än hos Intel.

Av JonteP0nte
Skrivet av TheSlicker:

Meh, ser inte mycket nytta i Gsync/freesync utanför högfrekvens-skärmar.

Varför inte? Att få bort screen tearing är väl intressant oavsett uppdateringsfrekvens, eller?

Av JonteP0nte
Skrivet av Nicke9494:

Kan inte maxa något nytt spel med mitt 7970, så det blir nog att uppgradera. Tack för era tips och kommentarer!

Vad har du för övriga komponenter?

Av JonteP0nte

Det räcker.

Av JonteP0nte
Skrivet av polkal:

Fick inget konstigt i safe mode!

Kan du testa kortet i en annan dator?

Av JonteP0nte

Eftersom det syns på screen shots skulle jag gissa att det inte är något fel på skärmen. Möjlighet att testa andra skärmar? Hur blir det i olika upplösningar? Syns det vid start up? Hur är det i safe mode?

Av JonteP0nte
Skrivet av stormense:

Ursäktas att jag hoppar in och lyfter en gammal tråd men den är nog aktuell efter alla julklappspaket. Ni som har Audio return channe (ARC) får ni 5.1 ljud? Läste att haken med ARC är att man bara får ut 2.0 om man tex tittar på Netflix-appen. Så var det för min granne och han blev besviken. Haken var också den att i bruxen på hans nyinköpta Harman Kardon Reciver stod det att man inte kunde blanda HDMI med Optisk kabel och det verkade stämma för Receivern fick knäppgök när vi provade.

Jag får 5.1 via ARC.

Av JonteP0nte

Till TS: Jag personligen skulle nog trycka i ett sådant här paket: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2762062 då det är prisvärt och har kylflänsar på modulerna.

Skrivet av imjohannes5670:

haha jag tänkte inte på det ^^ bra att du rättade mig!

No probs, inte lätt att ha koll på allt

Av JonteP0nte

SFX eller TFX är minst så vitt jag vet.

Av JonteP0nte
Skrivet av imjohannes5670:

Det verkade som att han ville köpa mer minne i framtiden, och då tycker jag det är bättre att köpa minnen med så stor minneskapacitet som möjligt.

Dock har ju alla(?) X99-moderkort 8 platser för minne, så finns ju gott om plats att uppgradera i framtiden trots det. Skulle personligen inte vilja uppoffra quad channel bara för att kunna ha 6 minnesplatser tomma istället för 4, men det kanske bara är jag.