Inlägg

Inlägg som tulksvenne har skrivit i forumet
Av tulksvenne
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nino
Varför länka till en tysk sida där man inte fattar ett skit

Är väl bra att hänvisa vart man fått informationen ifrån. Är ju standard i det flesta sammahang att ha med källförteckning... Sweclockers har ju översatt åt dig det viktigaste..

Av tulksvenne
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wiedermann
Tackar så mycket!
Men efter som jag inte är så bra angående allt med skärmarna vad menas med " TN-panel" ? :$ *hihi*

och Kontrasten som bör vara på 1000/1, spelar det någon roll om den kanske skulle vara 2000/1 eller så?

Tips på någon speciell skärm kanske? Som inte är allt för dyr! (a)

Thx!

Finns S-PVA, S-MVA , TN + ett antal till.l Det är själva skärmpanelens utformning kan man väl säga. Klipper in detta från en sida.

Summary of LCD Panel Technology http://www.pchardwarehelp.com/guides/lcd-panel-types.php

S-IPS/H-IPS panels are generally considered the best all around panel type, but they are more expensive and very few are made. High end, expensive.

S-PVA/MVA panels offer better color reproduction and viewing angles than TN panels, have slightly worse response times than TN or S-IPS, offer the best contrast ratios, may suffer from color shifting or input lag and have higher availability than S-IPS panels. Mid range, fair price.

TN panels are very cheap and have the fastest response times, but suffer from inferior color reproduction, contrast ratios and viewing angles. Low end, inexpensive.

Detta förklarar en del om skärmarna. Tittar man på prisjakt ser man prisskillnaden mellan TN och S-PVA rätt bra.

S-PVA 24 tums skärm http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=213257
TN 24 tums skärm http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=278040
TN 25,5 tums http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=278041

Alla från samsung, fina allihop förutom att det förstnämnda e dubbelt så dyr och kanske aningen gammal.Samsung SyncMaster T240 + T260 är nyare modeller än ovan nämda.

Kontrast skalan är det vanliga 1000/1. Hittar du högre behöver det inte vara bättre då tillverkarna med lite trixande kan få högre utan att man ser nämnvärd skillnad. Dynamisk kontrast behöver man ej ha om man ska ha den till att spela mest på.

Hoppas jag underlättat för dig i köpandet av skärm

Av tulksvenne

Hej!

Tycker du ska ha en skärm som klarar minst 1920x1200 i upplösning med ditt graffekort, annars tycker jag graffekortet är overkill. TN panel på skärmen har funnits sen långt tillbaka och duger även idag. Övriga paneler som klarar 178/178 i betrakningsvinklar tenderar att gå upp i pris till kostnad av sämre ms. Kontrast bör ju vara 1000/1. Dynamisk kontrast e onödigt enl min mening och suger totalt i spel att köra med det "on". Tillverkarna kan pilla på inställningarna lite och så får man högre kontrast så man behöver inte stirra sig helt blind på det.

Dagens skärmar har rätt låg ms om den har TN-panel. Mitt tips satsa på en skärm 24+ tum med TN-panel. Finns 25,5 tums från viewsonic och samsung som inte är så dyra om man jämför med ditt grafikkort som är dyrare.

Glömde skriva att TN-panel ofta har 160/160 i betrakningsvinklar (ibland 170/160) och man behöver ej mer än så för spel,surf,film u name it. Sen är det skärmen du använder mest skulle man ju kunna säga. Den kan man ju ha 5+ år minst tills den går sönder, datorn måste ju uppgraderas kanske vare 3:e eller nåt kanske.

Av tulksvenne

Mycket fint, du har rätta takterna

Av tulksvenne

Hej!

Jaja men det verkar ju ha kommit någonting gott ur allting iaf till slut. Nästa gång du köper dator håll dig till komplett's sortiment

Av tulksvenne

Re: Bästa grafikkort för Q6600 och 24" max upplösning

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kampis
Hallå, Ska indhandla ett nytt grafikkort och sitter på en Q6600 med 4 gb ram samt 24" skärm, spelar mest i max upplösning nu med ett 8800gtx vilket inte riktigt håller måttet.

Behöver råd om vilket kort som passar mig bäst om man kollar på min hårdvara som jag redan har, Funderar på ett 4870X2 men är min dator en flaskhals för detta kortet?

/MVH Kampis

Det borde ju smida på en del så att säga. Billigare alt. kan vara att köpa ett beg billigt 8800gtx och köra SLI, Mitt system är ju liknande till cpu iaf och alla spel jag köra flyter på fin fint "än så länge" iaf. Men för framtiden borde ju en 4870x2 duga.

Av tulksvenne

Re: Bytade cpukylare startar inte nu

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Llnkan
Hej jag bytade cpukylare och då drog jag ut alla sladdar och skit. Sedan när jag hade kopplat ihop allt igen så startar datorn 1 en sekund sedan stänger den av sig och så håller den på så? Vad kan jag ha gjort för fel?
Jag var inte så överdrivet rädd om sakerna så kan jag råkat skadat något?

Jag är noob men har provat att ta port alla dom småsladdarna där nere hdd led med mera och bara kopplat in power switchen.. men funkade likadant...

Setup:
Ati 4870
Intel quad Q6600
Twin 2 gb X2 ram
Gigabyte p35-ds3
Western digitla 640 gb
Cooler master midtower med inbyggt 460 w

mkt tacksam för svar

Mvh Johan

Vad för kylare pluggade du in? Samt är det en kylare som måste ha plåt på undersidan av mobot? Kylaren har väl ingen kontakt med närliggande saker antar jag också?

Av tulksvenne

Mmm skulle vara min rekomendation också...

Av tulksvenne
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pontus_mRI
- Ett kort med två kärnor ingår i SLI och Crossfire-trenden.

Enligt min mening är SLI och Crossfire trenden när man stoppar kabeln mellan 2 kort....

Av tulksvenne

Mitt råd är att bara köra ett riktigt snabbt kort och skippa sli och crossfire trenden... Ett kort med 2 kärnor e bättre än 2 kort enligt min mening..

Av tulksvenne

Löst mitt fel nu iaf. Windows och 3dmark tyckte min processor gick i 3,2 Ghz men realtemp och nvidia monitor tyckte den hade lägre core speed. Detta löstes genom att slå av thermal cpu control i bios(infon där stog att den kunde gå ner i multiplier och vid...) så nu stämmer alla bevakningsprog med det jag har min cpu score i 3dmark var lägre än standard clock heh men nu så har jag 5120 mot 3428 jag hade tidigare. 3dmark score 16102. Kul 3500P mer än tidigare...

Av tulksvenne
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Men asså nu är det jävligt konstigt.

Ska gå att flasha mitt BIOS med en USB-sticka med men det händer absolut ingenting när jag är inne för att flasha (via BIOS), sidan kommer upp men sen nada.

Kan inte göra något förutom att reboota datorn...

Nån som vet vad det beror på?

Kollat asus sida om ditt mobo på deras forum? Kanske fler som har samma prob?

Av tulksvenne
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KurreKula
Jag sitter med en p190..

Jag testade att höja alla fläktar till high.. Slutade med att jag öppnade igen för att titta om verkligen big boyen var på high då den inte ens gjorde någon skillnad i ljudnivån! De andra låter som ett flygplan på high.. Helt klart bra val! Kanske går på lägre RPM? Ingen koll!

Kör också med P190 och jag håller med dig. Bigboy är inte den som låter mest. Klart bästa chassit jag haft på länge.

Av tulksvenne
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aniron
...låter ju som Speedstep? har du fortfarande x6 om du kollar medan du kör orthos?

speedstep disabled glömde skriva d, d är just därför d ä så skumt vid belastning är det fortfarande samma, däremot står det hela tiden att den går i 3,2ghz.... men den visar fel cpu core som visar är felaktig....

FSB 356 x9 har jag men den visar CPU core i 2136Mhz (x6 multi)

Prime körs och belastar cpu 100% = samma multi...

När jag klocka till vad jag trodde skulle bli 3,2 med 400fsbx8 så tog den x9 multiplier istället (3,6ghz). Det var ju skumt också hehe, jaja det gick ju det med, lite mera varm cpu dock heh. Gör ju inget direkt men är ju kul om övervakningsprogrammen kan visa rätt. Jaja är väl mitt mobo som halvstrular eller va d kan va... Dock ej sett ngt på forumet för det...

Av tulksvenne

Du är inte ensam min visar oavsett clock visar samtliga övervakningsprog x6 multipel även fast jag kör 9. Senaste drivisar och bios hjälper ej.. Provat diverse dynga utan tur. Kör asus p5n-t deluxe vilket är känt att strula... funkar i övrigt fint om man nu bortser från det här då...

Av tulksvenne

Min big boy hörs minst av alla fläktar anser jag iaf i mitt p190 chassi samt scythe ninja mini fläkt.

Av tulksvenne
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Applet
Fast meningen med att köra passivt är ju att få en tyst dator...
Jag har väldigt svårt att tro att fläkten på ninja'n låter nämnvärt jämfört med tricool-fläktarna (på medium dessutom) som sitter i ditt P190?
Mitt tips är att sätta tillbaka fläkten på ninjan och ställa ner chassi-fläktarna till low.

Har inte ens testat fläkten pga sweclockers test hehe, meningen var att jag skulle köra oklockat och köra alla chassi fläktar på slow för att få den riktigt tyst. Men fick för mig att prova trimma sen jag inte var riktigt nöjd med prestandan i crysis.. Ska väl prova den lite senare iaf. Kanske köpa ett litet motstånd så den går lite tystare kanske... får väl se hur tempen ser ut när man klockat grafikkorten klart vilket ej är påbörjat....

Av tulksvenne

Re: Har något kört en Intel Q6600 med passiv kylning?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Docker
Som rubriken antyder funderar jag på att köpa ett moderkort samt CPU som skall kylas passivt.

Är det någon som har erfarenheter av att köra en Q6600 passivt eller kan ge bra länkar till annan information om detta så är jag mycket tacksam.

MVH
Docker.

Kör scythe ninja mini kylare utan fläkt på min q6600 @2,9Ghz, tempen sjönk ganska bra när jag bytte från orginal. Steg en del efter klock.Temp ligger idle på 47 cpu, 37 Låda, 50 gpu 51 gpu. Load 63, 37 , 61 , 62. (load temps från crysis 1920x1200). Kör på P190 låda med fläktar på medium.

I övrig utr 2x750gb hd F1 (raid 1), 8800GTx2,Ballistix 1066mhz 4gb, asus p5n-t deluxe, scythe ninja mini cpu cooler.