Inlägg

Inlägg som durutti har skrivit i forumet
Av durutti
Skrivet av Ekner:

Kalla mig gammelmodig, men jag kör de flesta av mina burkar med plåtgråa FSP-nätagg. För några år sen när det fanns ruskigt kassa budgetnätdelar (vissa som spontant brann upp osv...) sågs FSP som robusta och pålitliga nätdelar. Nu tillhör FSP det lägsta prissegmentet och har halkat efter lite, men jag har fortfarande inte mött några problem. Det enda jag har att klaga på är att det är snålt med kabellängder och kontakter.

Fsp är inte så dåliga. Dom kanske kör med lite billigare kondensatorer specade för låga temps men dom har nästan alltid en kullagrad fläkt som håller dom kyliga i många år. Och dom ger ofta 5 års garanti även på billiga modeller. Det säger en del.

Fast det där med 5 år verkar inte stämma när jag googlade det. Det finns på vissa modeller men det normala är 1år

Av durutti

Finns billiga agg som håller bra kvalite. Till exempel xfx core edition. Jag tror att du bara lurar dig själv om du tror att ett agg är bra eller dåligt beroende på vad det koistar i kr/w. Läs recensioner på vettiga sajter t.ex jonnyguru, hardwaresecrets och techpowerup så kan man hitta bra billiga agg. Dessutom en hel del dyra som endå är kass.

Av durutti

Psychonauts?

Av durutti

Läste du recensionen på jonnyguru? Fractal design newton r3 är skitbra. Annars kan du ju kolla upp super flower Säljs inte i Sverige men kan importeras, skitbra agg.

Av durutti

Intel-moderkort har många pwm-headers dock Borde alla ta efter

Av durutti
Skrivet av Blackbird_CaD_:

Vattenkylning? lol, vattenkylning låter som fan, i vattenkylning har man både fläktar OCH pump som låter.

går att göra vattenkylning helt ohörbar. allt beror på vilka pumpar och fläktar du använder. Och har du tillräckligt stor radiator kan du köra utan fläktar.

Av durutti
Skrivet av Blackbird_CaD_:

Man hör ändå aldrig fläkten, för det är en massa andra fläktar som överröstar fläkten, chassi, cpu kylare, grafikkort..

Det beror ju på vad man har för komponenter. Finns många som strävar efter så låg ljudnivå som möjligt, gör inte du det förstår jag att du ser funktionen som ointressant...

Av durutti
Skrivet av Dr.Mabuse:

Försökte med Google Translate men det begrep inte heller vad du försöker säga med ovan citat. Du har inte lust att ta det på svenska?

Grön IT är ju på tapeten och kan det månne vara därför man letar strömtjuvar? Man undrar ju eftersom jag inte kan säga att mina Corsair har haft en massa oljud för sig men å andra sidan har jag inte stressat dem speciellt mycket heller, läs: låg last.
Sällar mig till dem som tror på PR trick för att få fart på försäljningen.

det är väl skönt att agget är helt tyst när man inte spelar?

Av durutti
Av durutti

ta fram .dmp filen som skapas när du får blåskärm och klistra in infon här så kanske någon kan hjälpa dig att lista ut vad felet kan vara. BSOD kan bero på allt möjligt, även mjukvara. http://weblogs.asp.net/owscott/archive/2012/07/18/reading-a-m...

Av durutti

lyssnar inte direkt på metal men liturgy är bra. från usa

Av durutti
Skrivet av Afrasbaba:

Trevligt. Ogillar dock att Apple fortfarande envisas med integrerade grafikkretsar.

för dom flesta är det totalt onödigt med mer grafikprestanda så det känns ju ganska självklart.

Av durutti
Skrivet av LeMisanthrope01:

Ni som förminskar riktig våldtäkt till kommunikationsmiss hånar de riktiga offren.

Vem snackar du om nu? dig själv?

Citat:

Visa att Gud inte finns. Det vetenskapliga samhället bygger på empiri där du inte kan dra till med vad för skit som helst utan bevis. Det är upp till den som kommer med påståendet att bevisa och Assange är oskyldig till motsatsen bevisats. Vad som är allmänt känt för den som egna fem sekunder för att bilda sin åsikt är att första målsägaren vistades på samma seminarium där situationen enligt uppgift var som vanligt. Notera även fallet lades ner eftersom det inte fanns några som helst tecken som styrkte anklagande.

Precis. Du har kommit med påståendet att han är oskyldig och att alla vet det, kom nu med bevis annars är det bara ett tomt påstående. Juridiskt sett är han oskyldig tills motsatsen bevisats men i det här läget håller han sig ifrån rättegång och då är det väldigt svårt att avgöra om han är skyldig också.
Fallet är inte nedlagt, han är misstänkt för ofredande men inte längre för våldtäkt.

Att dom befunnit sig på samma plats är inte ett bevis för att assange är oskyldig utan snarare kanske ett indicium som talar emot honom om något.

Citat:

Siffran må hända var tagen ur luften men påståendet stämmer: http://www.tjejjouren.se/tjejguiden/utsatt/valdtakt-9
Driver du med mig? Ny erbjöds hålla förhöret i London som fri och på ambassaden. Kommer USAs brott mot mänskliga rättigheter som någon nyhet för dig? Det är uppenbart att många inom myndigheter inte har någon annan dröm än att suga deras ***. Vad gör vi i Afghanistan? Varför utelämnas folk i Guantanamo? Varför hajpas medlemskap i NATO?

Vi får se hur häftiga du tycker dina cowboys är efter du sett den här filmen: http://www.collateralmurder.com/

Länken eller dina kommentarer till USAs brott mot mänskliga rättigheter har ingen koppling till det du svarar på.

Av durutti
Skrivet av LeMisanthrope01:

Vad mumlar du om? Vet du ens vad en våldtäkt är? 99% av "våldtäkter" sker genom fyllesex där någon part velat avbryta mitt i allt med någon oklar signal. Alla i män i Sverige skulle kunna bli jurdidisk klassade som våldtäktsmän när som helst. Om du har sex med någon som är en smula berusad eller har någon form av psykisk ohälsa kan du bli dömd oavsett om den var med på det eller inte. Lätta pengar! Det dröjer inte länge innan täcken på tanke som på något sätt kan relateras till sex räknas som våldtäkt.

Nu överdriver jag lite men den våldtäkten du tänker är oavsett definition jagad till världens ende. Marianne Ny är väl snart uppe i 100 miljoner på jakt efter Assange. Notera också att alla vet att Assange är oskyldig.

Du snackar skit. Om man har respekt för den man ligger med och slutar/inte börjar när hen säger till är man ingen våldtäktsman. Det är klart att det finns fall där en oskyldig blivit dömd men i regel behövs det mer än bara ord för att få någon dömd. Tycker det är otroligt respektlöst mot alla som blivit våldtagna att försöka förminska brottet på det här sättet.

Alla vet inte att assange är oskyldig, jag till exempel har ingen aning men om du har något som bevisar hans oskuld är antagligen många intresserade av att se det. Så lägg korten på bordet.

Av durutti
Skrivet av bud_bundy:

Jag nyfiken på hur han klarade sig i Kambodja, själv hade jag svultit ihjäl efter en vecka där. (Sparat kapital varar ej länge) Men svartholm var nog grym på datorer och bra på att marknadsföra sig.

Enligt http://www.khmer440.com/k/2012/09/pirate-bay-founder-gottried... var han inblandad i ett nätcasino i kambodja och hade en hel del pengar från försäljningen av piratebay. Sen är det ju ganska billigt att bo och leva i kambodja. Sen var han rätt duktig på det han gjorde enligt uppgift så han kan säkert ha haft något mer IT/internet-relaterat man kan tjäna en hel del pengar på.

Av durutti

Du behöver bra fläktar och bra styrning av dessa. Noctua är inte speciellt bra i luftflöde/ljudvolym (kolla tester). Kör be quiet, noiseblocker eller schyte gentle typhoon.
Intels moderkort brukar ha bra fläktstyrning iaf av PWM-fläktar (vet ej med 3-pin).

Nätaggregatet innehåller nästan alltid en fläkt och om du vill ha en riktigt tyst dator behöver du även ett tyst nätaggregat. Ingen dator är tystare än den mest högljudda delen.

Processor och grafikkortskylning. Läs recensioner som mäter ljudnivå. Det finns bra eftermarknadskylare även till grafikkort och evga har oftast (alltid?) en garanti som tillåter att byta kylare.

Speedfan är ett bra program som kan anpassa fläkthastigheterna till hur varmt grafikkortet/processorn är.

Av durutti
Skrivet av lagerHLT:

Jäkligt snygga men drar mig från att köpa prylar utanför gränsen.

Vad gäller sourroundförstärkare så vet jag inte om/när en utökning kommer att ske, och väntar hellre med denna. Dels också för att jag känner att jag inte heller vill "snåla" med denna viktiga del

HK 980 Ser mycket intressant ut och kommer definitivt att kikas närmare på.
I övrigt blir kopplingen dator-->dac-->förstärkare

i så fall tycker jag personligen 3490 är ett bättre val än 980 eftersom den har en bra dac inbyggd.

Av durutti
Skrivet av snajk:

Är du seriös med din boombox så rekommenderar jag att bygga en själv av en bilstereo, ett bilbatteri och ett par högtalare. Eller så köper du bara uppladdningsbara batterier till valfri modell som stöder vanliga batterier. Uppladdningsbara D-batterier är dyra men i längden blir det ändå bra mycket billigare än att köpa nya hela tiden.

Bilstereo är en onödig komponent som drar ström. en liten effektiv förstärkare typ denna http://www.ebay.com/itm/RMS-20Watt-TA2020-Class-T-Amp-Mini-Di... är vad man bör ha och sen kopplar du in mp3n i den.

glöm inte heller att högtalarna ska ha en känslighet på minst 90db om du vill spela högt.

Av durutti

Vad ska du använda det till? bara koppla in monitorerna? Xonar essense stx har en inbyggt förstärkare som är bra om du vill använda hörlurar. Men dina monitorer har ju egen förstärkning så det är ganska onödigt i så fall. Kom även ihåg att nästan alla förstärkare tillför en ytterst liten färgning, egentligen kan man säga att om man vill ha ett ofärgat ljud ska du ha så få förstärkare i kedjan som möjligt.
I praktiken är detta ett minimalt problem och förstärkare färgar oftast _extremt_ lite i jämförelse med andra delar i kedjan (högtalare/rum osv.). Men du kan lika gärna köpa det billigaste xonar-kortet om du inte ska använda hörlurar eftersom den har exakt samma DAC.

EDIT: Jag har läst på lite mer nu och kommit fram till att jag hade fel från början, antog att ljudprocessor och dac var samma sak. ASUS stx använder en dyrare dac men samma ljudprocessor som xonar dx. Dessutom har det tillkommit ett ännu billigare kort, xonar DS som har en ljudprocessor som enligt asus ska vara bättre än den på det dyrare dx och stx "cherry picked" men är exakt samma chip. DACen är dock troligen sämre än båda dom andra.

Om du köper ett studio-kort betalar du oftast det mesta av pengarna för funktioner en som inte spelar in själv behöver, till exempel inspelning i flera kanaler, mikrofonförstärkare och så vidare men får även bra ljud. Om det är bättre ljud än i ett vanligt asus xonar vet jag dock inte. ASUS-korten mäter i alla fall väldigt bra i dom tester jag sett.

Av durutti
Skrivet av hasteone:

Den har ju mindre klockfrekvens än grafikkortet jag länkade, lika mkt minne, aja, köper väl ett sånt då, men finns det ngn version av det som har VGA anslutning, har sån skärm

Det går inte att jämföra så. 6850 är ett mycket bättre kort. Brukar nästan alltid följa med en adapter från dvi till vga men kolla med butiken så du är säker. I värsta fall får du väl köpa en http://www.inet.se/produkt/8602631/adapter-vga-analog-till-dv...