Inlägg

Inlägg som TaunyTiger har skrivit i forumet
Av TaunyTiger

@janee: Verkar fungera! Tack så hemskt mycket för den snabba hjälpen!!

Av TaunyTiger

ASUS R417SA boot options?

Tjena!
Bytte nyss HDDn till en SSD i en ASUS R417SA ihopp om att få den något snabbare. Denna datorn är så sjukt slö.
Men efter bytet, så matar jag in en usb med windows på. Men datorn vägrar ge USBn eller SSDn som ett alternativ och boota ifrån.
SSDn hittar jag i BIOS under SATA Config. Men hittar den inte som ett boot alternativ i Boot menyn, där är de helt tomt.

Uppgraderade till senaste BIOS bara för att testa de, men ingen lycka där? Är de bara och trycka in HDDn igen?

Har även testat Boot menyn vid post, där ska de olika "bootable devices" synas, men hittar inga där heller, endast go to setup.

Av TaunyTiger
Skrivet av BiggieLiten:

Riktigt fin ST du äger, älskar dom. Om du scrollar upp lite så ser du min, Ford Focus ST170

Ja, man tackar!
Ja de blev en ST när de va dags och förnya sig från sin gamla V40. Slängde på sommarfälgarna igår igen, den blir ganska hård med dessa däck antagligen pga lågprofilen. Men snyggt blev de.

Lycka till med motorbytet! Blev de en ST170 motor?

Av TaunyTiger

Razer Mamba Tournament Edition
Den får däremot lysa grönt som mitt Razer Blackwidow Ultimate Stealth tagentbord gör.

https://cdn.pji.nu/product/standard/800/3202506.jpg

Av TaunyTiger
Skrivet av Red Beaver:

Helt värdelös batteritid på 3an, även vid normalanvändning.

Har själv Oneplus 5 och batteriet håller i ca 48h med normal användning skulle jag säga. Laddar telefonen varannan natt.
Riktigt bra telefon för pengarna. Går inte och jämföra med Samsung A-serie etc som tidigare nämnts här i tråden.

Nokia är nog ett bra alternativ också. Inte så påläst på Nokia, men läst av andra användaren att de blir mycket telefon för pengarna.

Av TaunyTiger

@Cr0wN: Hörde även att de inte fungerar utomlands. Befinner mig i Norge just nu.

Av TaunyTiger

Bra deals hos Hallon som @Cr0wN uppgett i fyndtråden. Är de någon som testat Hallon som haft 3? Kör dom på samtliga tre master? Har själv 3 idag. Mobilabonnemang 249kr för 6gb surf samt 100gb mobilt bredband för 269kr i månaden. Sammanlagt över 500kr/mån.

Av TaunyTiger

Vi döpte aldrig vår dotter. Vi körde en namncermoni istället. Som jag och sambon höll i. De blev bra tycker jag.

Av TaunyTiger

Morsan och hennes sambo fick ett brev från en advokatfirma i Danmark. 2 filmer, 9000kr, kvitto på de? haha

Hänvisade och slänga brevet.

Av TaunyTiger

Min story är ändå ganska rolig.
Vi hade jobbat ihop litegrann förr, men då va nog ingen av oss singlar. Sen flyttade hon till Malmö och jag till Karlskrona. Jag fortsatte jobba, hon bytte jobb.

Sen flera år senare så loggar jag in på Happy Pancake. Ser dom senaste inloggade och ser en bild på en söt tjej. Klickar och läser hennes text och tittar på hennes bilder. Ser sen att hon bor i Malmö, så tycker de är förlångt bort, pallar inte med ett distansförhållande. Bläddrar vidare.

Sen skriver hon till mig, "Fan vad du är lik en kille jag jobbat ihop med. Du jobbar inte på piiiip". Och mitt svar: "Ehh joo." xD
Kollade bilderna en gång till och först då kände jag igen henne. Hon va ju blond på bilderna och mörkhårig när vi jobbade ihop liksom för flera år sen.

Sen fortsatte vi och träffas, och de blev seriöst.
Idag har vi hunnit med 3 år ihop och en liten dotter på 15 månader.

Av TaunyTiger

Vad hade han för grafikkort som gick sönder?

Hände min lillebror också nyligen, Vi kom över ett 1060 3gb här på marknaden för 1800kr+frakt. Han hade då ett 7970 som till slut gav ränder på skärmen när man startade datorn, kom inte åt någonting.

Så kika på begagnat marknaden. Inte alls värt och köpa nytt iaf!

Av TaunyTiger

De tror jag. Om de är något som stör dig så kan du ju göra en egen fläktkurva i tex MSI afterburner.
Men då blir de lite mera högljutt såklart. Men de ska nämnas att du vinner lite mer prestanda på lägre temps också. Jag vet att mitt EVGA 1080 FTW klockar ner sig redan vid 52C. endast med 13mhz, men sen vid 55-56C så är de 26mhz, och så fortsätter de. Numera toppar jag 48C i spel, vattenblock på kortet.

Av TaunyTiger

Nyss slutat jobba, stängning idag till kl 22. Nu hemma och avnjuter en Highland Park 12y. En norrlands guld vid sidanom, och kikar på lite NHL hockey!

Av TaunyTiger

Tortillabröd
Tacofärs
Riven ost
Gurka, sallad, tomat, majs, lök
Tacosås medium, gräddfil
Guacamole om de finns tillgängligt.

Har även börjat med och slänga ihop en tacopaj. Då med pajdeg eller smördeg, tacofärs, rör ihop creme fraiche och tacosås i en blandning, rör ner majs i denna röran. Sen allt i en ugnsform och in i ugnen i 200C 20min. Sallad bredvid. Enkelt och gott!

Av TaunyTiger

Ja de verkar fungera nu iaf. Senaste Nvidia drivrutinen installerad. Kopplade aldrig in något internet till datorn, och dagens spel går ju inte ens att starta utan internet. Så Lillebror får testa själv sen.

Av TaunyTiger

Ja då får jag testa starta upp den då, grafikkortet monterat.

Av TaunyTiger

Från AMD till Nvidia, tänka på?

Tjena!

Lillebrors AMD 7970 har gett upp. Han fick låna mitt 6950 från htpcn under tiden vi letade efter en ersättare.
Nu är ersättaren funnen, ett Nvidia 1060. Ska antagligen installeras ikväll. Vad ska jag tänka på? Vill helst slippa formatera om burken. Hört att de kan vara känsligt och gå från amd till nvidia och tvärt om.

Jag körde en clean med DDU i felsäkertläge.
Något annat som eventuellt bör göras?

Av TaunyTiger

Antar att prestandatestet inte går och köra om man inte äger spelet?

Synd kan man tycka. Kan ju vara trevligt och få en uppfattning om hur spelet rullar på sin burk, även om vi flesta här på sweclockers antagligen kommer kunna köra utan problem på high/ultra.

Kul och kunna jämföra sina siffror också.

Av TaunyTiger

SISTA dagen idag:
Gymgrossisten
100kr rabatt vid köp för minst 400:-: GET100
200kr rabatt vid köp för minst 800:-: GET200

Av TaunyTiger
Skrivet av Oliver91:

Det handlar väl mer om att ett nytt kort idag presterar som ett kort som lanserades för snart 4 år sedan till samma pris.

Precis, och de är ju inte ok? eller hur? Du betalar alltså samma peng idag som du gjorde för 4 år sen, och får samma prestanda. De är ju inte ok isåfall. Med tanke på att utvecklingen går framåt helatiden. Nanometern sjunker, du har mindre värmeutveckling, mer utrymme för högre klockfrekvenzer. Enda fördelen idag är ju den lite lägre strömförbrukningen och den lägre värmeutvecklingen om man jämnför 970 mot 1060.

De går ju bra och jämnföra gårdagens toppkort mot dagens mellanklasskort. Ta ett 1080ti, jämnför de mot ett kort från 900 serien. 980ti låg på samma prisklass som 1080ti gjorde när 980ti släpptes. De är en ganska stor prestanda skillnad. Och de är så de ska vara. Du betalar 9000kr för ett kort idag, och om 1 år finns de ett nytt toppkort som presterar kanske 20% bättre för 9000kr.

Att jämnföra ett 970 kort idag, som va ett bra kort för 4 år sen, mot ett 1060 som är ett mellanting är ju inte rättvist, 1060 ska ju vara rätt mycket billigare!.

Ett GTX 780ti presterade väl som ett 970 om jag inte missminner? Skillnaden va att 780ti va ett toppkort och kostade mer. De va ju inte ett 970.

Denna tråden handlar om att grafikkortspriserna är på tok för höga. Mycket pga efterfrågan som är mycket högre nu än vad den va på 970-tiden. Därav dom högre priserna. Du jämnför en äldre 970 mot dagens 1060. Samma kort med fördelar till 1060. 580 va ett toppkort när de kom, de går inte ens och jämnföra med 1060 idag antagligen, presterar sämre, drar mer ström. Kostade mer!

Utvecklingen går framåt!

Prisutvecklingen på ett evga 1060 3gb:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=3856902
Priserna brukar ju sjunka, men inte i detta fallet eller några andra. Dom ökar.