Inlägg

Inlägg som infinity08 har skrivit i forumet
Av infinity08
Skrivet av Voideus:

fan. okej. är det värt att försöka ändå, eller kommer jag bara skämma ut mig?

Försöka kan man alltid, de kan ju vara schyssta Se till att du har med förpackningen, alla tillbehör och kvittot bara.

Skrivet av Samev:

Köpte ett tangentbord på webhallen för ett tag sedan, där rörde det sig iof om obruten förpackning men med tanke på att jag kunde övertala han i kassan att låta mig öppna ett annat tangentbord i butiken för att känna på det så kanske du kan reklamera om du har lite tur.

Reklamera kan man inte göra såvida det inte är något fel på varan. Ett återköp däremot kanske de går med på om de är schyssta.

Av infinity08

Över disk gäller generellt öppet köp endast i obruten förpackning. Vid distansköp har man rätt att öppna och testa produkten innan man bestämmer sig.

Av infinity08
Skrivet av Lasergurka:

Hur menar du? Menar du kontakten som vanligtvis ska sitta i USB uttaget? För har jag den i CPU-fan så får jag både CPU fan error, och dessutom temp error (eftersom pumpen inte får någon ström).

Hm menar du att det är USB-kontakt på din Kuhler? Har själv H60 men trodde det var samma princip. Jag har två st. fläktkontakter för den där den ena är för strömmen till pumpen och den andra är strömmen till fläkten. Så jag har strömmen till pumpen kopplad på CPU_FAN och strömmen till fläkten kopplad till fläktkontrollern. Då klagas det inget

Av infinity08
Skrivet av Derox:

Lagg = latency, så nu får du bestämma dig.

Stämmer inte nödvändigtvis. Lag betyder fördröjning och kan därför precis lika gärna orsakas av bristande hårdvara eller andra problem i datorn.

Av infinity08
Skrivet av Lasergurka:

Någon som har något annat förslag på vad som kan göras? Kan man på något sätt lura datorn att det sitter i en CPU fläkt?

Ja, koppla Kuhlerns strömförsörjning (för pumpen) till CPU-fan på moderkortet. Det lurar datorn att du har en CPU-fläkt som går i ~4000rpm Kör så själv och funkar kanon.

Av infinity08

60 gig SSD kommer bli tight, annars ser det väl bra ut.

Av infinity08
Skrivet av berra200:

Då borde det vara Microsoft du ska bry dig om, inte användarna. Jag är tex. tvungen att använda IE i skolan för att man inte får installera massa skit på datorerna och jag antar att det är så på många fler ställen också.
------------------

Förlåt TS för offtopic.

Klart att det till stor del är MS fel, men så länge folk använder IE kommer det inte bli någon förändring. Först när de ser att användarna sviker kanske de får tummen ur, och det är vad som håller på att hända. Vad jag inte förstår är folk som är så lata att de inte orkar lära sig ett lite annorlunda gränssnitt trots att det är bättre på alla sätt.

Av infinity08

Är förmodligen ingen märkbar skillnad mellan dem, men Vengeance har bättre kylflänsar, är snyggare och är kända för att hålla god kvalite. Personligen skulle jag inte tveka en sekund att lägga 70kr till för att få dem.

Dock så kan det vara bra att tänka på att Vengeance kylare är höga och kan slå i om du har en stor CPU-kylare. Det finns därför en Low-profile-version av dem också.

Av infinity08

Tror inte att handelsbanken pysslar med att ringa runt och varna för virus. Är du osäker kan du ju enkelt ringa dem och kolla.

Av infinity08

Hur ska någon kunna hjälpa dig när du inte beskriver ditt problem?

Av infinity08
Skrivet av nisselask:

Ursäkta en okunnig, men var skriver man in detta, Kommandtolken eller?

Ja.

Av infinity08

Jodå, är säkert en och annan som har en processor här

Skämt åsido, du får nog skriva vad du har i dagsläget om du vill att folk ska kunna hjälpa dig.

Av infinity08

Du behöver en spindel, finns färdiga lösningar men ganska enkelt att koda sin egen också. Här är ett exempel:
http://www.webconfs.com/search-engine-spider-simulator.php

Av infinity08
Skrivet av Wolfclaw:

Jag har prövat med bl a GROUP_CONCAT, men det ger inte riktigt det resultat jag vill ha. Samma data visas ändå två gånger. Just nu försöker jag laborera lite med nästlade while-satser men det verkar inte heller vara rätt väg att gå. Någon som har någon bra lösning på detta?

Ej testat, men något sånt här borde funka:

Hämta alla barn:

select * from barn

Hämta föräldrarna för resp. barn:

select a.id_barn, b.* from föräldrar_barn a, föräldrar b where a.id_barn IN(select id_barn from barn)

Sedan kör du en fetch assoc på båda till arrayer, loopar över barnen och för varje barn kollar du i förälder-arrayen vilka föräldrarna är.

Av infinity08
Skrivet av berra200:

Jag förstår inte varför du bryr dig om vilken webbläsare han föredrar... Vill han ha IE så har han antagligen skäl till varför.

Jag bryr mig eftersom jag jobbar som webbutvecklare. På grund av såna som honom blir vi tvugna att sitta i timmar och göra fulfixar för att det ska fungera i IE, plus att allt arbete vi lagt ner på att det ska se bra ut ofta är förjäves då IE inte klarar av att visa det. Thats why.

Av infinity08

Hade en tidigare version av U36 förut, men gav den till min far då jag saknade vissa saker. Min version hade även hybrid-SSD men verkar i övrigt lika. Den är relativt smidig, men större och tyngre än riktiga ultrabooks. Batteritiden är bra.

Skärmen är mindre bra, dåliga betraktningsvinklar och bara 1366x768 vilket var alldeles för lite för min smak. Tangentbordet är inte upplyst vilket jag störde mig på. Inbyggda ljudet var inte heller något att hurra för.

Jag köpte min för ca 11000, men det var ca ett år sedan. Idag skulle jag nog inte betala en krona mer än 5000 för denna maskin, vill man lägga mer än så är det bättre att kolla på en riktig ultrabook.

Av infinity08
Skrivet av Lasergurka:

ja, självklart är höga priser lägre än hutlösa priser tyvärr är det för sent när man redan är där, då betalar man va fan som helst och hoppas att man dagen efter inte kommer minnas hur mycket pengar man slängt bort xD

Enda fördelen är ju att när man jämför med antal drinkar på krogen så framstår allt annat som väldigt billigt. En dator för 10 lök motsvarar ju bara ett par utekvällar tex

Av infinity08
Skrivet av buddaz:

Börjar bli trött på den som säger byt till något annat. Hjälp personen istället.

Tänker inte gå offtopic. Säger det bara kort och gott. Släng google chrome i sjön. Det hör hemma långt och djup ner i marianagraven.

Följ föregående instruktion och sedan bocka ur visa meddelanden vid hämtning.

Fel fel fel, släng IE i marianergraven och använd vilken sketen webläsare som helst som faktiskt följer rådande standarder. Chrome är ju dock att föredra såklart.

Av infinity08
Skrivet av Lasergurka:

Tycker inte att det är ett okej pris bara för att det är standard

Då är det ju betydligt värre med en drink eller shot för 200kr+ Det är riktigt svinigt tycker jag, ändå betalar man och är glad...

Av infinity08
Skrivet av Lasergurka:

Haha, väldigt spännande forumtrådar du håller

har väl redan lagt lite mer än jag är villig att erkänna, med tanke på att bara grafikkorten själva gick på 11k, men å andra sidan går jag inte ut och dricker mig full på klubbar där en öl kostar 55 spänn varje helg som vissa gör, så jämnar väl ut sig i längden xD

55 spänn för en öl tycker jag låter ganska överkomligt