Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som tehlily har skrivit i forumet
Av tehlily

Heroes of might and magic 3 är helt klart vinnare, men sen har man ju faktiskt lirat igenom dark messiah of samma sak ett par gånger nu. Storyn är väl inte fantastisk, men det är jävligt roligt gameplay.

Av tehlily
Skrivet av jycken:

Vilken sata kabel du kör med spelar ingen roll, Och med SSD disken levereras det fästen för montering i 3,5" hållare.

Nej, med den varianten följer väl inga fästen?

Däremot finns en länk till retail-varianten med fästen på produktsidan. annars kan man ju bara tejpa fast den ngn stans. Annars kan man bara köpa ett löst fäste.

Av tehlily

ssd, helt klart!

Av tehlily

Personligen tycker jag att det nog ser bättre ut med, men att nvidia måste lära sig måttlighet; på vissa ställen i filmen flyger det ju bara omotiverat och irriterande mycket skräp, som bara ser ut att generes från tomma luften.

Av tehlily

Vad tanten inte tänkte på är ju att det borde kännas lika dant för alla irakiska, iranska och afghanska mödrar, inför vetskapen att man kan spela som amerikan. Hon har inget emot den uppsjö av spel som då uppenbarar sig. Kan tänka mig motargumentet: "But those are the BAD guys; surely you cannot mean that thay are to be compared to Americans?"

Av tehlily

Kan väl kanske passa på och varna lite för de flänsar som följer med, eller kanske snarare deras klister. Mina lossnade nämligen efter ett tag, med följd att minnena stektes. Så man gör nog klokt i att kolla dem då och då, alternativt byta dem till ngn bättre modell. Vet tyvärr inte vilken det skulle vara isf.

Av tehlily
Skrivet av cat_fish_1:

bra instruktioner, dock borde "skinnee" inte få visa sig på internet i dator samanhang längre.

Trots att han och Andre delade system, är han fortfarande en skicklig överklockare, och de tester han gör på SL är adekvata, behjälpliga och beundransvärda.

Till ts: Koolance-blocket synes mig lite dyrt, och vad som är snyggt är en smaksak. Motsvarande block från EK kostar mellan 700 och 800, presterar bättre, och är i min mening snyggare.

Av tehlily
Skrivet av Roger W:

Jag tycker det ser snyggt och kompakt ut, och är skitnyfiken på hur det kommer funka! Fast visst kommer det bli lite trångt förstås - speciellt om man har ett långt, modulärt nätagg med kontakter som sticker ut på andra sidan!

Tehlily, du får nog tänka till både en och två gånger innan du bestämmer bredden på lådan

Jo, får provlägga allt på golvet eller någe och mäta i verkligheten för säkerhets skull.

Skrivet av Roger W:

Har du funderat nått på andra detaljlösningar? Tex hur funkar den där hotswap HD-buren du funderade på? Tänkte du försöka nån fläkt på den, så diskar får lite sval luft? Plus en 120mm i bak på lådan på vanliga stället antar jag?

Buren jag tänkte använda är denna: Lian Li EX-H34B HOT SWAP HDD KIT | Indomo Online AB. Funderade på att ta bort fläkten på den, och sedan ta upp en skåra under buren, så att luften går ner till radiatorrummet (dörren på buren är perforerad), men det blir nog både bättre och enklare att ta upp ett hål i bakkant på kåpan, och ha en fläkt på baksidan av chassit. Men det blir å andra sidan svårt när reservoaren är där, och sen blir det nog inte så snyggt... Har inte gärna fläkten i taket. Kanske kan lägga reservoaren lodrät ngn stans i stället.

Skrivet av Roger W:

Du lär även ha lite jobb att få till kabeldragning mm... Mitt tips är att inte montera moderkortet för nära bakväggen. Du har ju inga feta kylare som sticker upp iallafall om du har vattenkylning, så du borde kunna ta till hyfsat med utrymme för kabeldragning bakom moderkortet tex. (fast reservatorn snor kanske en del plats?)

Moderkortsplåten hade jag just tänkt dra fram, så att jag kommer åt med kablarna, och reservoaren är inte i vägen för det, iaf inte så långe det dessutom sitter en fläkt där...

Skrivet av Roger W:

Vad hade du tänkt köra för fötter förresten? De bör nog helt klart vara högre än standard för att få in så mycket luft som möjligt! Minst en cm röstar jag för - gärna mer, så länge det går att få snyggt! (lite orolig över luftflödet är man ju ändå)

Allra först hade jag tänkt använda dessa Chassifötter i aluminium | Indomo Online AB, som många använder, eller två för att komma upp lite, men sen så kom jag på att man ju kan ta billiga högtalarspikes.

Av tehlily
Skrivet av Roger W:

Mmm, du kan mycket väl ha rätt i att skillnaden är försumbar. Men testa skadar ju inte

Just det, du har ju nätagget på högkant och suger in från sidan... Det är ingen jättegrej, men att ha insuget där radiatorn blåser ut innebär ju även att man får in mer varmluft i agget... Det kanske ju faktiskt minskar lite om man har agg-insuget på baksidan istället.

F-n jag måste lära mig använda sketchup nångång

Har nu funderat och provat i sketchup, resultat:

http://img51.imageshack.us/img51/4068/skadi2x360.png

Pumpen kommer att få sitta på en egen regel i skelettet, annars kommer det skaka som fanken i sidan... Kanske förstorar kåpan uppåt, det är inte den vackraste av konstruktioner den där pumpen. Ville först inte sätta den så pass högt upp, i och med att den är väldigt dålig på att suga, men om bara vattennivån i reservoaren överstiger pumpen borde det inte vara några problem, eller?

Nätaggregatets placering blir det lite knep med; vill inte gärna dra fram det hela vägen till sidan, så att kontakten hamnar där, utan drar en vinklad kontakt bakåt, och grejar kanske en vindtunnel till utblåset om det skulle behövas.

Tror nog att jag gillar den här varianten bättre än den första. I början kändes det som för mycket knåp, men det blir nog inte så himla mycket.

Av tehlily
Skrivet av Roger W:

Klart intressant lösning
Jag vågar knappt gissa hur bra det kommer funka, men instinktivt tycker jag det borde funka rätt bra! (om du har tillräckligt höga fötter osv) Tror inte det är sämre än att ha samma luft passera genom två rads iallafall.

Jag håller med om att det sannolikt är mest effektivt att suga in i botten och blåsa ut luften ut genom sidorna som du gör nu, än att göra tvärtom... Nackdelen är förstås att den kommer suga upp en del damm från golvet, samt att ljudnivån ut genom sidorna troligen blir lite högre med utblås än med insug där.

Jag förstår även hur du tänker när du väljer pull i det här läget, men jag undrar vad som blir effektivast i verkligheten. Push brukar nog annars funka lite bättre. Borde nästan testas!

Förresten, en tanke slog mig: skulle man inte kunna rotera nätagget 90 grader (dvs fortfarande på högkant), så att det tar in luft i bak, och spottar ut det i sidan? Kolla tex på förhandsbilder Raven 03, men ställ agget på högkant längst bak istället. På det viset slåss den inte om samma inluft som radiatorerna, plus att det kanske borde kunna ge plats för två 360 rads om man vill? Blir bökigare med att få till strömkabeln och annat, plus att det begränsar hur långt agget kan vara i nån mån, men kanske är värt en tanke?

Det där med push vs pull har jag funderat fram o tillbaks på, och om det gör ngn skillnad som är värd att nämna. hittade denna: Radiator Fan Orientation and TFC Shroud Testing & Review . I och med att jag tänkt använda en djup radiator (xspc's RX-serie), och lågvarvida fläktar, tänkte jag att ljudskillnaden inte kommer bli märkbar; kanske knappast heller prestandaskillnaden. Det får nog bli att prova, som du säger, när jag väl byggt så långt.

nätagget är just nu vänt så att det suger in luft från sidan, där radiatorfläktarna blåser ut. Att vrida den så för att få plats med större radiator ska dock funderas på... tack gode gud för sketchup!

Av tehlily
Skrivet av mattoys:

var har du nätaggregatet?

Nätagget står på högkant i botten, man skymtar det i den understa bilden genom skåran. Det är alltså en 360-radiator, och en 240 + nätaggregat.

Av tehlily

Tips och kritik inför chassibygge

Hej hej,

Jag har en ganska länge nu funderat på att bygga ett eget chassi, och när jag ser forumets fullkomliga explosion av chassibyggen och vackra modifikationer kan man ju inte undgå att det kliar i fingrarna, så nu har jag tänkt att det äntligen ska bli av.

Just nu äger jag ett 800D i vilket jag vattenkyler processor och två 4890 med en 360-radiator, en lösning jag inte är helt nöjd med; chassit är för stort, och radiatorplatserna, åtminstone utan överdrivet våld, för få. Luften är skapligt varm när det är gäjm på g...

Har lekt i sketchup, och har en del funderingar. I tråden om Avuriels utmärkta bygge funderades det ett tag på om det verkligen är bra, eller iaf inte dåligt, att låta luften från den ena radiatorn kyla den andra, och att man kunde ha en skåra i taket där luften kan dras in. Detta har jag tagit fasta på men känner mig osäker. Tillräcklig skåra? turbulens? Har satt fläktarna i pull, så att de iaf inte ska sitta rakt mot varandra, och gå i motsatt riktning... Skåran är 0,055m bred. Finns det kanske stor risk att luften som nyss pumpats ut bara kommer dra runt igen, och sugas in i skåran?

http://img199.imageshack.us/img199/7926/skadi1.png

http://img44.imageshack.us/img44/1325/skadi2.png

Måtten är 0,476m x 0,22m x 0,525m (Höjd x bredd x djup, utan fötter). Den vita boxen symboliserar en hårddisk-bur med hotswap som jag tänkte använda mig av. Modellen är mest för att visa insidan, utsidan tar jag på vägen.

Materialet är aluminium. Jag hade från början tänkt mig hela insida och utsida lackerad klarvit, med blå vätska och vit och grön sleeving, men funderar också på röd vätska och ngn annan sleeving, men rött känns så uttjatat...

Kom gärna med tips och kritik, och ursäkta mina rudimentära cad-kunskaper...

sticker redan nu in en brasklapp om likheter med tj07, och att det vidare är svårt att titta på och läsa om det som andra gör utan att... inspireras. om någon skulle känna att jag snott ngt, ta det gärna som en komplimang

Av tehlily

HAr letat efter samma sak, och har hittat detta: Lian Li PW-IO7V900 kit front USB3.0/audio/eSATA | Indomo Online AB

Borde väl vara ganska spot on.

Av tehlily

Hej alla.
jag och en polare ska sätta ihop en dator till honom, och vi har en del delar, men märker att jag inte hängt med tillräckligt för att kunna vara säker på att få prisvärda grejer. det vi har är chassi, grafikkort (4890), nätagg, och kylare till graffe och processor. sedan behöver han rubbet, ink. skärm, tengentbord, mus och ett par högtalare som inte låter för förskräckligt. Datorn skall främst användas till spel, så en lösning från AMD blir utmärkt. Nödvändigt med fyra kärnor?

Budgeten för kvarvarande grejer är c:a 7,5k

Vidare är vi tacksamma om sakerna finns hos Alina; han känner obehag inför internetköp, men har ändå förklarat sig villig att handla från inet eller komplett om mycket goda själ finns

Tack på förhand!

Av tehlily
Skrivet av Fo'shizzle:

jag hade skippat Monster och kört på något "riktigt" in-ear märke istället som Etymotic, Shure, Ultimate Ears, Westone etc...

Monsters lurar har fått mycket fin kritik, och nämns ofta tillsammans med de märken du nämnt. Jag erkänner att Monster Cable har valt ett namn som låter barnsligt, men det kan inte deras produkter dömas för. Kasta inte skit innan du vet något.

Till TS: jag väntar själv på ett par monster turbine pro copper (märk: inte samma hörlur som pro gold), så om du väntar ngn vecka kan jag återkomma med lite feedback.

IE8 blev nyligen testvinnare i hifi och musik, samma månad (nr 4 2010) recenserade bild och ljud kort både tubine pro copper och turbine jamz (=vanliga turbine). Båda fick mycket goda omdömen, och bland jämförelserna nämns att "Mellanregistret och diskanten är inte så rik på detaljer [hos turbine jamz] som Monsters mer påkostade lurar, men basen sparkar ifrån sig ordentligt i hörselgångarna, utan att vara svampig". Turbine pro copper går (naturligtvis) segrande ur kampen, och som enda nackdel nämns deras pris.

Kan tillägga att skillnaden mellan pro copper och gold är just basen; i den senare varianten sägs basen vara mer betonad, medan copper sägs "ha en mer neutral klangkaraktär" (samma tidning som ovan).

Men återkommer som sagt när jag fått dem.

Av tehlily
Skrivet av Konichiwa:

Horus... lite fail

På vilket sätt?

Av tehlily

Har själv en s9, som jag har använt Denon AH c551 till, som jag tyckte var bra, ganska vass diskant i början, men det blev klart mycket bättre efter ett par dagar. Dock kan det fortfarande låta lite konstigt om musik med mycket diskant från början, t.ex. Bon Jovi.

Hi-fi och musik hade i maj-numret i år ett stortest av in ear- lurar, i varierande prisklasser. Bäst betyg där (under 700:-) fick sennheiser cx300 II, tillika Sony MDR-ex300SL (båda 7 av 10 möjliga poäng). Dock så kostar Sennheiserluren 350kr, medan Sonys kurar kostar 600; jag vet inte om de satt ljudkvalité i förhållande till pris när de satte betyget(vilket i så fall skulle innebära att Sony-luren är bättre). Sonys lur sades dessutom ha en mer betonad bas. Det som talar emot dem skulle vara att de är vita ; )

Sennheiser cx 880 är inte med, men det är däremot storebror cx 980, med 9 av 10 poäng. cx 980 kostar däremot runt 2000, och kommer alltså inte egentligen på tal, men man kan kanske tänka sig att ljudbilderna hos de båda liknar varandra, något jag tyvärr inte kan lova, då jag inte hört cx880. Sennheiser har ju ganska gott renomé, så jag tror inte att du blir besviken om du skulle gå på Cable's rekommendation.

Av tehlily
Skrivet av trazan_pw:

Fattar inte varför ingen har med en 120hz skärm ...

För att det finns fler värden än 3D...

Av tehlily

#17 tagen

EDIT: Det gjorde jag visst inte förresten, redan tagen

Av tehlily
Skrivet av kabex:

Litet problem bara: EVGA tillverkar bara GeForce, och Powercolor tillverkar bara Radeon.

Blir ju enbart ett problem om man prompt måste ha et nvidia-kort.

Men ok, ta ngt annat märke som exempel då.