Inlägg

Inlägg som Hgerner har skrivit i forumet
Av Hgerner

Hej,

Testa med lösenordet "p1ngc0m". Skall vara standardlösenordet sålänge ISP:n inte bytt.

Av Hgerner
Skrivet av versions:

kan du skicka en länk till det priset på cdon? vad jag kan se så kostar den 6490kr.

Rabattkod: xYS0HNkA
Gäller t.o.m 30/9

Av Hgerner

Gå in på mappen du vill dela och se till så att den är delad med "Everyone", sedan i raspberryn;

Välj lägg till videos - > "Add network location"

Protocol: Windows network (SMB)
Server name: Här skriver du lokala ip:n för datorn (192.168.x.x)
Shared folder: Namnet på den delade mappen
Username: Användaren på datorn (om du gjort en xbmc-användare kan du använda den användaren)
Password: Lösenordet för ovannämnda användare

Det enda sättet jag lyckades få det att funka.

Mvh

Av Hgerner

Hejsan, lånar tråden lite
Jag är också intresserad av en DAC i samband med köp av ett par Behringer b3031a inom en snar framtid.
Kollat runt lite och verkar som att Audioengine D1 eller Focusrite Scarlett 2i2/2i4 känns som den bästa lösningen just nu, men har lite frågor angående koppling till högtalare med focusrite:en. Om man väljer 2i4 så har den 4st unbalanced RCA outputs och 2st balanced 1/4" TRS outputs. Är TRS att föredra då eller vad har det för betydelse om det är balanced vs unbalanced?

Är det isåfall dessa kablar man skall ha? (ingen aning egentligen men plockade något som såg bra ut)
TRS 1/4" - TRS 1/4"

Och för RCA ifall det är bättre?
RCA - TRS mono

Har ingen koll på ifall jag ska använda mono eller stereokablar men antar att den bara skickar ut en channel till varje högtalare så kanske är mono som gäller?

Undrar också om någon har någon jämförelse mellan de två och vilken som passar bäst för hemmabruk utan inspelning (kanske lite av idén med 2i4:an försvinner men skulle gärna vilja ha egen volymkontroll för högtalare och hörlurar).

Det som kommer användas är högtalarna Behringer b3031a och hörlurarna Sennheiser HD598 så om ni har några tankar om vilken som skulle fungera bäst till dessa så säg gärna till!

Mvh Håkan

Av Hgerner

Kör du med en 3.5mm sladd? Vad jag vet så stödjer 3.5mm bara 2 kanaler och kan därför inte användas enskilt när man vill köra 5.1. För att få 5.1 att fungera kan du använda en optisk kabel om du har det. Annars skall det nog funka att använda 2 st 3.5mm (en för front ljud och en för rear) men det har jag ingen större koll på då jag använder optisk.

Av Hgerner

Tar gärna emot en key och skickar tbx de jag får! Tack på förhand!

Av Hgerner
Skrivet av GenericHeadset:

okej då, men asså inga andra spel krashar förutom bf3, och bf3 kan jag inte äns starta, för det står så här när jag trycker på bf3 start knappen "Battlefield3.exe har slutat fungera"

Just bf3 är ganska känt för att vara ostabilt vid liknande tillfällen. Testa att tanka MSI Afterburner, gå in i settings, kryssa i "Unlock voltage control", höj volten med ett snäpp (tror det är 12mV) och testa om det blir bättre... Värt ett försök

Av Hgerner

Att grafikkortet inte får tillräckligt med ström har inget med nätagget att göra i detta fallet. För att ett grafikkort skall vara stabilt på en viss frekvens krävs en viss strömstyrka som regleras av moderkortet (krävs bl.a. att du höjer denna vid överklockning av grafikkortet). Vid fabriksöverklockning finns en risk att denna strömstyrka inte är helt perfekt och gör då att kortet kan bli ostabilt och krasha i spel. Jag skulle fortfarande kollat i alla fall.

Mvh

Av Hgerner

Jag skulle kollat CPU och GPU lite mer... Stresstesta med t.ex prime95 för cpu och MSI kombustor/OCCT för gpu och kolla hur det går. Vanligt fel med fabriksöverklockade grafikkort är att de inte får tillräckligt med ström under belastning som gör att spel kan krasha, som man enkelt kan lösa genom en liten höjning av strömmen i MSI Afterburner. Håll koll på temperaturerna samtidigt bara.

Av Hgerner

Har haft samma problem två gånger på min Steelseries Ikari. Första gången lämnade jag in den och fick en ny, men samma sak hände senare och då garantin inte gällde länge blev google en sista utväg. Löste det tillslut med hjälp av denna länk;

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=594646

Man böjer alltså tillbaka en metallbit som blivit utsliten.

Mitt råd är att endast göra detta om du inte har garanti kvar då det tar bort garantin och kan skada musen, men om du är pillig och försiktig så ska det nog gå att lösa utan problem.

Mvh

Av Hgerner

Hejsan, har haft samma problem två gånger på min steelseries ikari.. första gången lämnade jag in den och fick en ny, men samma sak hände senare och då garantin inte gällde länge blev google en sista utväg. Löste det tillslut med hjälp av denna länk;

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=594646

Men mitt råd är att endast göra detta om du inte har garanti kvar då det tar bort garantin och kan skada musen, men om du är pillig och om det är samma problem som jag hade så ska det nog gå att lösa utan problem Mvh

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hgerner

Vet inte hur det är med t.ex spotify men har för mig att jag löste samma problem med msn genom att sätta kompabilitetsläge till win xp (sp2 eller sp3). Ifall jag förstått ditt problem dvs (att det ska läggas i trayen när det minimeras?) Mvh

Skickades från m.sweclockers.com

Av Hgerner
Skrivet av FearKill:

Förmodligen så är det något fel på ditt modem om 2 router inte funkar från 2 olika tillverkare. Så är nog modem som håller på att lägga av.
Hade ett sånt problem för ett tag sen men det var min router som la av, och tappade anslutning var 20min. Men kom tillbaka efter ca 20sek. Men var väldigt jobbigt att spela med.
Så köpte bara en ny router och modem sen dess funkar det felfritt.

Ok får kolla upp modemet då, tack

Skrivet av SkalmanBC:

verkar som den tappar kontakt vid ip förnyelse (dhcp) kolla så du har rätt inställningar för din wan kontakt

Använder dock statisk ip, men har ingen koll på nätverk så detta kanske sker ändå?

Av Hgerner

Problem med internetavbrott vid användning av router

Hejsan, har på senare tid fått ett enligt mig ganska skumt problem som jag behöver lite hjälp med.

Det är så att exakt var 20:e minut får jag avbrott med packageloss, mätt med pingplotter. Det händer bara när jag har en router inkopplad, och funkar alltså bra om jag kör med datorn direkt i modemet. Jag antog först att det var något med routern, men har nu testat med en ny av en annan tillverkare (första som jag fick problem med va en belkin, och den nya är en netgear (som jag lånat av en kompis där den funkade bra)) och jag börjar bli galen på detta nu...

Avbrotten sker alltså var 20:e minut ganska exakt på sekunden, och håller på i cirkus 50 sekunder...

Någon som har en aning om vad problemet kan vara? Fråga gärna om ni vill veta något ytterligare!

Mvh Håkan

Av Hgerner
Skrivet av MultiMan:

Moderkortets styrkretsar kan givetvis påverka mycket. Jag vet av tidigare erfarenhet att en del av nvidias gamla moderkortskretsar och drivrutiner inte fungerade speciellt väl med AHCI, och det var redan på den vanliga hårddisktiden.

Dina portar kanske går via gamla pci som enbart klarar max 133MB/s, det ser ju nästan ut så. Då kan du aldrig få mer vad du än gör eftersom det är en begränsning i hårdvaran. Om det nu är så illa med ditt moderkort.

Verkar som om det är problem med nForce Chipset ja...

http://forum-en.msi.com/index.php?topic=152198.0

Där var en annan som hade samma problem med nForce, och verkar som om sata controllern funkar i sata II hastighet med hårddiskar, men använder sata 1 för SSD:n, som för övrigt stämmer om jag kollar i nForce Serial ATA Controller Properties. Vet inte hur jag skall göra nu men får väll behålla allt och byta moderkort, processor i framtiden och då få de bättre hastigheterna jag eftersöker.

Tack så mycket för hjälpen!

Av Hgerner

Verkar som om jag har sämst resultat :S Kan det vara disken som det är fel på eller kan moderkortet ha en inverkan på hur snabb ssdn är? (om man jämför olika moderkort med sata II då förstås)

Av Hgerner

Installerade min Force GT 120GB igår och är lite fundersam över resultaten... Den är inkopplad i en Sata II på Asus M4N75TD men tycker ändå den borde vara ganska mycket snabbare. Är resultaten okej eller bör det vara bättre? AHCI är aktiverat. Är det några speciella drivare man skall installera för nVidia Chipset eller AMD för att få det att funka optimalt eller hur funkar det?

http://img37.imageshack.us/img37/2883/ssdged.png

http://img651.imageshack.us/img651/3884/attop.png

Av Hgerner

Tänkte också kolla lite. Installerade min Force GT 120GB tidigare idag och är lite fundersam över resultaten... Den är inkopplad i en Sata II på Asus M4N75TD men tycker ändå den borde vara lite snabbare. Är resultaten okej eller bör det vara bättre? AHCI är aktiverat.

http://img37.imageshack.us/img37/2883/ssdged.png

Av Hgerner
Skrivet av Optec:

Har samma problem som du hade fast jag har ett gts 450 fabriks överklockat. Hur höjer jag strömmen? Hur uppdaterar jag bios på grafik kortet? Är trött på att datorn ska frysa i spel.

Vet inte om det gäller med ditt grafikkort men du kan ju i alla fall testa att uppdatera bios om det finns några tillgängliga. De skall finnas på tillverkarens hemsida isåfall. För att ändra volten och frekvensen på grafikkortet kan du använda MSI Afterburner men va väldigt försiktig när du gör detta om du inte gjort det tidigare... Jag skulle börja med att klocka ner det till stockklock först och se om det funkar bättre då.

Av Hgerner

Hej, hade samma problem med gigabyte 570. Verkar nästan bara vara fabriksöverklockade kort och det blir så för att dom får för lite ström... Jag uppdaterade bios på mitt 570 igår och det har fungerat fint sen dess, men andra lösningar verkar vara att antingen klocka ner det till stockklock eller höja strömstyrkan en aning
Nu vet jag inte om du har nån större nytta av detta då du e tbx på radeon men ifall nån annan skulle kolla skrev jag det iaf... Ursäkta ifall det är flummigt skrivet men klockan börjar bli mkt nu så får skylla på det MVH

Skickades från m.sweclockers.com