Inlägg

Inlägg som joa har skrivit i forumet
Av joa

Tips.på monitorarm (gasfjädrad) där man kan ha skärmarna över/under varandra?

Ute efter ett fäste som klarar av att ha ena skärmen över den andra och som samtidigt klarar av de mer vanliga konfigurationerna också. 24" är dtorleken som är aktuell just nu. Får gärna funka med 27" ocksp, men imget hårt krav.
Fästa nåt i väggen går inte. Och ett av den typen på bilden går också bort då jag vill ha andra möjligheter än bara över/under.

Av joa
Skrivet av Thomas:

Det vanliga är väl att de går på låga varv när de inte behövs, sen högre vid behov.
Att köra fläktarna på typ 30% gör väldigt stor skillnad mot att ha dem helt avstängda, och med bra fläktar är det inte säkert man hör skillnad på det ens i ett tyst rum.
Jag ställde in mina fläktkurvor sent igår kväll pga nytt moderkort och testade att stänga av alla vs köra alla på 33-45% (beroende på fläkttyp), det är verkligen gränsfall att jag kunde höra skillnaden, trots att det var så tyst som det blir i rummet.

Edit: Hur har du kopplat fläktarna förresten? Det är väl kanske den viktigaste frågan här. Jag skulle gissa att de har ström till RGB men inte är kopplade till moderkortets fläktheader(s)?

Hade missat en liten vit kontalt som låg gömd bakom kabelhärvan och som satt ihop med alla fläktarna.
In med den på moderkortet och vips så funkade det.

Av joa

Hjälp! Ska fläktarna i mitt nya chassi snurra hela tiden eller vid behov?

Har precis flyttat över alla komponeneter från mitt gamla chassi till det i länken.
Kan tilläggas att detta är.första gången jag bygger nåt. Har inte ens uppgraderat en dator förut så jag mimst sagt en noob på området.
Allt verkar lira, den startar upp som den ska, gläktarna lyser (det går att ändra färg via den fysiska knappen som finns) men ingen av de fyra fläkarna snurrar.
Eller ska dom inte alltid snurra utan går på nån fläktstyrning baserat på värme så de drar igång tids nog?
Har aldrig reflerterar över detta förut då jag alltid haft chassin helt utan synliga fläktar.
Eller kan jag kopplat nåt fel? Isåfall vad är det troliga?

https://www.webhallen.com/se/product/355519-Montech-Air-1000-...

Av joa
Skrivet av Chibariku:

Nej det kommer bara vara att flytta över delarna. Det att tänka på är att det nya chassit bara har två platser för 2.5" och 3.5" lagring.

Men visst är 970 Evo m.2 och sitter direkt på moderkortet?

Ja, dom nsitter direkt på moderkortet.
Bild på hur den ser ut invändigt

.

Av joa

Hjälp kring att byta chassi i min "tråkiga" dator till ett coolare (grabbens ord) RGB-chassi

Min dator är för det mest hijackad av min son och den står numer i hans rum.
Jag har ett trist och svart, stängt chassi som jag tänkte hotta upp lite med lite RGB-fläktar så det passar bättre in i hans gaminghörna.
Har en idé om att flytta över komponenterna till ett nytt chassi (specen på komponenterna räcker för det han spelar), men mina kunskaper här är mycket begränsade. Tänk på det när ni svarar och ger råd :-).
Mina funderingar är:
1. Funkar detta chassi med tanke på komponenterna i specen? Om inte, har ni förslag på anna"blingit" chassi som inte kostar allt för mycket mer?
https://www.inet.se/produkt/6905710/montech-x3-glass-svart
2. Finns det några utmaningar med att flytta över den HW jag har i min till den nya?
3. Behöver jag komplettera med något för att få ihop det?

Av joa
Skrivet av nage:

Jag är själv ute efter en 5g-router så jag har kollat runt endel. Du kanske kan kolla om Tre eller Telenor har 5g-täckning där du bor? Isåfall binda dig 24månader och få routern på köpet? Nog det billigaste sättet att "få" en 5g router på. Exempelvis 399kr/mån 24mån för 3Bredband Max och en Zyxel nr5103e 5g router.

För mig är det Telia som gäller och de har inga 5G modem tyvärr så det blir att köpa själv...

Av joa

Tipsa mig om 5G router/modem med SIM-kortsplats

Mobilt Bredband är min enda möjlighet att få "snabbt" bredband och nu har tydligen Telia uppdaterat sin site som jag är uppkopplad vilket på mobilen snabbat upp hastigheten rejält för mig som bor mitt ute i skogen.

Så nu behöver jag en 5G router/moden med SIM-plats och uttag för extern antenn. Tycker det är lite svårt att komma fram till vad jag behöver. Kommer att köra trådat till en dator och en PS4, wifi till tre Apple TV/Nvidia Shield och 2-3 telefoner. Inte allt igång samtidigt såklart....

Tips?

Av joa
Skrivet av Mindfighter:

Noblechairs Epic har jag, den är väl ok som spelstol sett (bra kvalite, känns gedigen), däremot är den inget vidare att sitta i längre perioder som 8h, det har jag testat nu med distansarbete och det fungerar den inte för. ...så skulle satsat på en bra kontorsstol med ergonomi istället om det är långa pass som gäller.

Är det säterskomforten (träsmak) eller vad gör att du tycker så?
Man promotar ju märket lite som ett mellanting av arbetsstol och gamingstol.
Suttit massor av år på jobbet i Kinnarps. Aldrig haft problem med ryggen, men tycker inte de är nämnvärt sköna faktiskt. Och de är skitfula i min mening. Behöver något som inredningsmässigt funkar hjälpligt.

Av joa

Noblechairs. Någon som har några erfarenheter?

Secretlabs tror jag att jag valt bort nu.
Snöat in lite på Noblechairs. Både Epic och Hero kollar jag på.
Någon som har något att säga om dem baserat på egna erfarenheter?
Lite klent med omdömen och recensioner att hitta här i Sverige. Det finns ju lite, men söker mer i out.
Kommer att använda den 7-8 timmar om dagen.

De har nu något "nytt" hybridmaterial om man inte vill punga ut pengarna för en löderstol.
Någon som testat det?
PU går bort för mig tror jag även om jag inte är direkt svettig av mig till naturen.
Men hybridmaterialet låter ju bra på pappret i alla fall.

Inet har gjort en översikt av deras varit med hybridmaterialet
https://youtu.be/j-nLg8mx4_Q

Av joa

Är ni fortfarande aktiva här? Har en par funderingar inför stundande stolköp.

Av joa
Skrivet av Lagerlöf:

Ser ju ut att finnas samma 3 alternativ på bägge.

Nu menar jag inte själva ytan (PU, tyg, skinn) utan materialet inne i sitsen.

Av joa
Skrivet av Lagerlöf:

SecretLab Omega är en betydlig uppgradering från Ikea Marcus.

TS: Varför siktar du som sagt in dig på en Titan som inte är till för folk i din storleksklass? Om den är för hård för någon som väger 90 kommer den definitivt vara för hård för dig.

Jag har en Omega själv (185 cm, 95 kg) och den fungerar. Men jag skulle kanske kört en Titan egentligen. Det enda jag kan klaga på är att armstödet har gått sönder nu efter ett antal år (ytskiktet).

Ja, det kan man ju undra :-). Men skiljer materialet i sitsen något mellan dessa två eller är problemet med hårda sitsar som många upplever?

Av joa
Skrivet av Json_81:

Jag är överlag nöjd med min titan.
Den är ganska hård, jag har lagt på ett fårskinn från ikea för att få den aningen mjukare och för att skydda tyget lite extra.
Det jag blev mest förvånad över är det rätt korta sittdjupet på en stol som marknadsförs till långa personer.
Jag är 188cm och det kunde gott varit 5cm mer sittdjup.

Med tanke på din storlek skulle jag tittat på omega istället, nackstödet kommer nästan hamna över huvudet på dig och jag skulle tro att armstöden hamnar för långt ut för dig (de sitter nästan för långt ut för mig på 115kg).

Det ev. problemet med armstöden har jag fakstikt inte tänkt på. Det är ju såklar av vikt...
Tack!

Av joa
Skrivet av Saddl3r:

Ja frågan är ju om du vill sitta i en stol som är byggd för att vara ergonomisk eller för att tilltala bilnördar Jag är också 170 cm och har suttit i en del olika "sportstolar", vet dock inte vilka, och aldrig tyckt att de är särskilt bekväma. Har du provat någon liknande stol tidigare?

Finns så litet utbud och testa här i krokarna (Gävletrakten) och det flesta som finns är PU leather gaminstolar (designade som en bilracingstol) och sådana är inte aktuella. Visst, det finns många skitsnygga sådana, men jag måste bortse från det och hitta något som är snyggt nog och bekvämt.

Av joa
Skrivet av Saddl3r:

Ja frågan är ju om du vill sitta i en stol som är byggd för att vara ergonomisk eller för att tilltala bilnördar Jag är också 170 cm och har suttit i en del olika "sportstolar", vet dock inte vilka, och aldrig tyckt att de är särskilt bekväma. Har du provat någon liknande stol tidigare?

Tycker denna är mer som en kontorstol är de traditioella gaminstolarna. Så det känns som en bra kompromiss vad gäller funktion och design.
Eftersom jag inte sitter i en bunker och jobbar utan där den också måste passa in skapligt i inredningen så tyckte jag denna var tillräckligt snygg.

Av joa
Skrivet av Samsung:

Varför vill du ha en Titan när det specifikt är modellen för större personer? Det finns ju en mindre variant (Omega?) som troligen fungerar bättre för din längd och vikt. Jag kollade lite på en Titan eftersom jag är stor och lång, men jag såg en del klagomål på att "lädret" slets väldigt fult, så jag beställde precis en KAB Executive. Mer än dubbla pengarna, men jag tror att det är en stol som kommer att överleva i många år.

Omega är för skålad i sitsen vilket gör att jag inte skulle kunna sitta som jag vill ibland (ena benet under det andra eller i kort).
Dessutom gillar jag inte att sitta tight i ryggen som i en bilsportstol. Därav går Omegan bort.
Titan är inte bara för storre personer utan även för de som inte gillar bilstolsdesignen. Vad gäller sitthöjd blir det precis om man är 170 cm så det skulle funkar ur den aspekten.

Av joa

Secretlab Titan. Hiss eller diss i sittkomfort?

Måste köpa en vettig sto nu.
Läst mycket om Titan och den checkar av alla boxar för mig även om jag egentligen är lite för liten för den, 170 cm. Dock kollat på en del reviews och videos och det kommer att funka.
* Sits som inte är så skålat så man kan vika in benen under varanda. Check.
* Tyg. Check.
* Färg som passar in rent inredningsmässig. Check.
* Justerbart ryggsupport. Check.
* Rätt snygg. Check.
* Går att luta rejält bakåt. Check.
* Rätt typ av fötter för att kunna ha fötterna på dem. Check.

MEN, det är väldigt många som dissar komforten och tycker den är på tok för hård. De som har det problemet dissar den rejält.
Andra tycker den är väldigt skön. Som input så väger jag kring 70 kilo.
Eftersom deras returplicy är rätt dyr (man får stå för frakten) är det ju inte så man kan prova den och skicka tillbaka den utan att det bli asdyrt.
Kommer att sitta i den 7-8 timmar om dagen 5 dagar i veckan.
Så vad säger ni som har eller har haft Titan?

På jobbet har jag alltid suttit i Kinnarps. Funkar väl ok, men tycker det är asfula och inte direkt sköna. Dock inga ryggproblem vilket väl är det viktigaste om man skall hårdra det.

Av joa

Gamingstol till barn. Tips?

Någon som har tips om gamingstol till barn 5 och 8 år?
Kanske lite överkurs, men en de skulle uppskatta det och det skulle göra spelhörnan lite mer "gaming".
Finn ju ett gäng olika på båda sidor om tusenlappen.
Några som kan tipsa om ok stolar samt om man skall passa sig för någon?

Av joa

Är det safe att köpa Win10 Pro Retail från denna site

Är en riktig newb på detta.
Är detta "legit"?
https://mjukvara.datormagazin.se/

Av joa

Är det samma upplägg på Viaplay?