Inlägg

Inlägg som zorp har skrivit i forumet
Av zorp

Sen, i diskussionen om dom ska sikta på ben, ska vi inte glömma att det knappt går att träffa nått överhuvudtaget med deras pistoler:

"Dagens tjänstevapen, tidigare nämnda SIG-Sauer, har idag ett trycke som är ställt på 6 kg. Sportskyttar är medvetna om att ett sådant trycke i princip är omöjligt att skjuta ett träffsäkert skott med. Syftet att ställa trycket så hårt på polisens vapen var att minska risken för vådaskott under stressade situationer, något som snarare har sin orsak i brister inom vapenhantering och utbildning."

Av zorp
Skrivet av Cedric:

Räcker de 2 chassifläktarna som ingår i R5-chassit, eller bör man lägga på ett par till?

Men SLI bör du öka antalet fläktar. Jag har mekat runt en del med min gamla R3'a och bästa lösningen blev att köra 2 lågvarvs fläktar i fronten och ett på toppen. Och sen 1 pmw i botten, bakre topp slotten och på baksidan.

Front/botten in och Topp/bak ut.

Då blir det rätt tyst, samtidigt som kylningen kan öka rejält när man spelar.

Av zorp

Här kan du enkelt räkna på det, incl framtida uppgraderingar överclockning etc.:

http://www.bequiet.com/en/psucalculator

Av zorp
Skrivet av Fractal Design:

Den externa kontakten är bakåtkompatibel, men inte den interna. Man kan använda adapter eller en kabel med två ändar, men det fungerar tyvärr inte alltid felfritt.

I nuläget är det mest bara de dyraste moderkorten som har flera USB3-headers internt, men det blir allt vanligare. När det är mer eller mindre standard så kommer vi troligen gå över på bara USB3 i fronten.

Tack för svar.

När ni gör det, tänk på oss som redan köpt era chassin så beställ lite extra frontpaneler så vi kan beställa och uppgradera

Av zorp

Bra.

Nu har jag fortsatt gott samvete för all kopiering/nerladdning jag gör. Dom har ju fixat så upphovsrättsinnehavarna får sin ersättning.

Toppen, inget dåligt samvete då.

Av zorp
Skrivet av Ostbiten:

Update: För att få denna hävning gällande och pengarna tillbaks skulle jag givetvis skicka tillbaks telefonen och visa att den har samma fel som förut (inget konstigt med det), dvs: fastsittande pixlar/döda pixlar. Har nu skickat in den två gånger, varav de ''inte hittar'' felet. Varken på deras service-ställe kallat Mobylife, eller Nokias egna, som de även skickat den till.

Hur fan går jag tillväga för nu? Ska jag gå vidare till ARN eller ringa konsumentrådgivare i kommun? Grejen är den att jag har tagit foton på dessa pixlar och länkat bilderna, som Misco i sin tur ska ha vidarebefordrat till service-stället. Här kan ni se bilderna jag försökt tagit för att bevisa pixlarna: OneDrive Lumia 830 Pixlar

Jag hade ett liknande problem med en dator en gång i tiden, då gick jag till en lokal dator reparatör och fick en besiktning/felsökningsrapport från dom som pekade ut felet som säljaren "inte kunde hitta" och som jag sen skickade in (plus krav på ersättning för den) tillsammans med utdrag ur lagtexten. Jag satte också CC på allt till lokala Konsumentrådgivaren.

Gå in och snacka med en lokal mobilreparatör och hör om inte dom kan ge en besiktningsrapport på pixelfelet.

Av zorp

På väg att beställa en R5'a men upptäcker att frontpanelen har 2st USB 3.0 och 2st USB 2.0 vilket är trist eftersom mitt mobo har 4 interna USB 3.0, men jag får ju bara USB 2.0 ur 2 av anslutningarna på frontpanelen.

Har ni nya frontpaneler med bara USB 3.0 på gång?

USB 3.0 kontakter/kablar är ju bakåtkompatibla så egentligen finns ju ingen anledning att ha nått annat än bara USB 3.0 kontakter på chassina nu. (Ev med ett litet klistermärke så dom som har blandat 2/3 kan markera vad som är vad).

Av zorp
Skrivet av Foxmaner:

kan tull tillkomma om det är en digital leverans också?

"VAT ON DIGITAL SERVICES IN THE EU
From 1 January 2015 there are new place of supply rules for value added tax (VAT) on the supply of digital services by businesses to consumers in the EU. VAT on digital services will be paid in the consumer’s country, not the supplier’s country. It will be charged at the rate that applies in the consumer’s country. "

Av zorp

Det är ett Tyskt företag så det är inom EU, och då finns en regel att e-handels företag över en viss storlek måste dra VAT med den % som gäller i mottagarlandet direkt vid köpet.

För företag utanför EU så drar dom INTE VAT vid köpet, däremot riskerar du att tullen drar moms plus tullavgift.

Av zorp

Jag hade ingen aning om att CDON lagt ner sin tekniska support.

I förra veckan la grafikkortet i en rätt ny laptop av, och efter dom vanliga åtgärderna, dvs uppdatera allt som går, inte gav nån ändring så försökte jag ringa in. Efter massa letande efter ett telefonnummer att ringa fråga jag till sist i chatten. Och får till svar att dom har ingen telefonsupport längre.

Uppenbarligen var det så många kunder in med problem och reklamationer som ringde in att dom tyckte det var bäst att lägga ner telefonsupporten.

Och hon i chatten kunde inte heller hjälpa till för hon kunde inte nått om nått. Hon vara bara anställd för att chatta.

Så jag blev uppmanad att skicka in ett mail med ordernummer och beskrivning av problemet. Det skickades i onsdags förra veckan.

I söndags kom ett svar, efter 4 dygn............. Dock inte ett svar på mina frågor, eller nån hjälp överhuvudtaget. Utan en uppmaning att skicka in mer information som serienummer etc.

4 dygn och sen ingen hjälp är ju helt oacceptabelt när det gäller väsentliga produkter som datorer.

Så man kan bara dra slutsatsen att dom inte bara lagt ner telefonsupporten dom har lagt ner alla ambitioner på att ha en fungerande support.

Dom har väl bestämt sig för att vara en bok, film, spel och klädhandel. Där behövs ju ingen support.

Av zorp

Wow

"Based on our own testing, Electronic Arts' recommendation of a GeForce GTX 970 will give gamers 60 frames per second and above at 1920x1080, with medium detail settings, in the Walker Assault's 40-player battles. Higher detail levels will require more powerful GPUs, such as the GeForce GTX 980 and 980 Ti, as will higher resolutions."

60 fps 1920*1080 GTX 970 ger medium settings. Medium!

http://www.geforce.co.uk/whats-new/articles/star-wars-battlef...

Av zorp

Verktyg/Alternativ/Kalender/Allmänt........Tidzon.

Ska förhoppningsvis lösa dina problem

Av zorp
Skrivet av mrqaffe:

Ska du ha använda det till htpc kan du kolla på XBMCbuntu, det går igång som xbmc men du kan gå ut till det vanliga ubuntu och köra det när/om du inte ska köra maskinen som htpc.

Tack, ska kolla in den.

Av zorp
Skrivet av Troberg:

Stor tack för tipset. Var tom sänkt till 2590:-, och eftersom min gamla laptop jag använde som htpc brann i veckan så var det precis vad jag behövde.

Lyckades montera, installera Ubuntu (förstagångs användare på Linux), få in vlc, ansluta till min NAS, och få allt att fungera på en förmiddag

Strålande enkel lösning. Tack

Av zorp
Skrivet av wRRM:

Fast jag tolkar det som reklam då jag inte vill ha något som helst med WyWallet att göra, det är Mo sms som gör reklam åt WyWallet och det är olagligt som någon påpekade i tråden.

Och för att spinna vidare på den här "lagen" som har varit i bruk sedan 2010 så är det endast operatörernas fel att vi ens behöver få sån här reklam just nu.

Kalla mig bitter men det blir ju så när man blir påtvingad såna här onödiga nya sätt att betala sms köp bara för att operatörerna inte vill bli inspekterade av FI. Antagligen har dem inte allt för rent mjöl i sina stora påsar..

Vad är det som är så svårt att förstå med meningen: "Svara JA på detta sms för att acceptera WyWallets vilkor och fortsätt betala dina sms-köp med din mobilfaktura."

-Den du försöker betala till har valt MyWallet som "förmedlare" av sms betalningar.

-För att MyWallet ska kunna göra det måste du först acceptera deras villkor.

Av zorp

Det är ingen reklam.

Det är en ny lag som reglerar sms köp från den 1 februari och som innebär att alla sms köp måste registreras. MyWallet är en av dom nya "förmedlarna" av sms köp som många företag använder sig av. Så någon betalning ni gjort har gjorts till ett företag som använder MyWallet, därav sms'et.

http://www.privataaffarer.se/nyaaffarer/verktygsladan/svart-v...

Av zorp

Jo så går det när marknaden inte läser mer än headlines.

IDC now expects Android's worldwide tablet share to increase from 39.8% in 2011 to 42.7% for the full year of 2012. During that same time Apple's share will slip from 56.3% in 2011 to 53.8% in 2012.

Katastrof.

Vad ingen orkade läsa var att IDC's prognos för actuall sales är att Apple sales stiger från 37,7 miljoner paddor 2011 till 65,8 miljoner 2012 och deras prognos för 2016 är att Apple då säljer 140 miljoner paddor.

Det där med marknadsandel på en växande marknad är inte lätt att förstå.

Så apple är skit och det går åt helsike för dom. "Bara" 74% försäljningsökning för iPad's i år och ytterligare 130% fram till 2016.

Katastrof. lol

Av zorp

Låter som det är en Surface med windows 8 pro du behöver. Då kan du ju köra allt du har på jobbdatorn.

http://www.microsoft.com/Surface/en-US/surface-with-windows-r...

I januari ska den komma. Om du kan vänta tills dess. Så din "omg leveras krav" fyller den inte.

Av zorp

" Är du rent dum i huvet, jag ska in på kåken i 20 år för mord. Vafan ska jag med bredband till?"

Säges med hög arg röst. Brukar inte bli några fler telefonsamtal efter det. Konstigt.......

Av zorp
Skrivet av Pulver:

Och då fungerar det att använda telefonen även om man exempelvis använder den i badkaret ?

Den är IP 57 certifierad, dvs ska klara 30 min på 1 meters vattendjup.

Finns diverse "filma under vatten i poolen" filmer på YouTube.

(fast det klarar ju tom min gamla Defy)