Inlägg

Inlägg som WDac har skrivit i forumet
Av WDac

NNOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EVGA är ju MIN grafikkort´s "leverantör"!!
vafan ska jag byta till nu då

Av WDac

köper inte samlar versionen av spel, de va lixom ingen grej när jag var ung på 90-talet. så jag ser inte varför jag ska göra de nu.
fick med ett grafikkort, sån där att hänga på dörrhandtaget, plz dont disturb i am gaming, den hängde jag upp bara för att..

Av WDac

woohoo ny rig!

min gamla TR får bli en server

Av WDac
Skrivet av tcntad:

Netflix skjuter sig sälva i foten med salthagel..
Tror de verkligen att vi ska betala för att se reklam? Betalar vi ska det vara 100% reklamfritt

Förmodligen så kommer väldigt många med Standard abonnemang att gå upp ett snäpp för att slippa reklam, å på så sätt tvingar NetFlix till sig en "prishöjning" för oss alla med standard abonnemang idag, även om man "får mer" för ett dyrare abonnemang.

Jag ser det mer som en förklädd prishöjning från NetFlix än någonting annat.

Av WDac
Skrivet av Sunix:

Ska man stå ut med reklam så ska priset vara mycket lägre

mer eller mindre gratis ska de vara i så fall.

Av WDac

Tack vare eller på grund av, att de det positiv eller negativ är upp till var å en, men sen 1988 och min C64 är man fast vi skärmen fortfarande, så givetvis är C64 en mycket viktigt grundsten för hur hushålls tekniken ser ut idag. med PC osv.

Av WDac
Skrivet av Startrance:

Har inte köpt hårddiskar för dom 2 senaste datorerna jag byggt, senast så körde jag 1 m.2 och resten SSD, och i nästa dator så blir det enbart M.2

sist jag köpte en HDD var 2014, den sitter i min dator just nu och används för "tmp-storage". vilket får mig att inse att det kanske är dags å införskaffa en eller flera nya innan de rasar.

Av WDac
Skrivet av r80x:

Kanske dumt av vara besviken men jag känner generellt att det är synd att AMD inte gör en 24c eller 32c I 7000 serien. Hade varit grymt nice när man ska uppgradera sin lilla "workstation" att kunna få riktigt många cores till ett bra pris.

Finns ens behovet av att uppgradera till 7000 serien om man redan sitter på en 16c?

beror väl på vad för CPU man sitter på, men jo de gör det. min gamla TR är inte alls lika bra som en Desktop CPU är idag.

Av WDac

pga av pandemin och den dåliga tillgången hösten 2020 så stod jag över att uppgradera. nu blir den försenade uppgraderingen av förhoppningsvis. jag kommer dock förmodligen att vänta med GPU, så min gamla 2070 Super får hänga med ett tag till.

Av WDac
Skrivet av kelthar:

Vad får man i familjepaketet där? SQL Server + SQL Server Junior?

snudd på, där har du user CAL, Enterprice osv. samma sak "different namnes" bara. å sen så är ju SQL Express super junior, gratis med väldigt avskalat i funktioner.

Enterprice = familjepaketet xD

Av WDac
Skrivet av AkUs:

Fungerar inte alls så att pengarna in minskar med 4x. Dom har statistik till tusen på detta. Xbox största fiende idag är inte Playstation. Det är Netflix. Man måste vinna tillbaka kunder osv. Varför kostar helårskort på nöjjesparker o sånt bara som 2,5 en gångs inträden. Dom vet att snittkunden bara går 2 gånger endå.

Vi kommer framöver se detta som standard. Ett hushåll kör på 1-license eller en fler-license för 1,5x pengarna. Så fungerar hela branchen. Bara gaming som varit efter.

yepp, titta bara på alla varianter av MS SQL licenser xD

Av WDac
Skrivet av Aka_The_Barf:

Spel branchen rör sig mot gambling på olika sätt vilket är väldigt lukrativt. Problemet idag är att de flesta spel tillverkare idag inte är ett glatt kompisgäng som vill göra en bra produkt utan stora företag styrda av vinst och nöjda aktieägare. Är produkten bra eller dålig är ganska ointressant så länge den kostar minimalt att göra och underhålla och drar in maximalt med pengar.

Finns givetvis undantag men gta 6 kan nog bli det sista bra gta spelet...tror jag.

"Mikro" transaktioner som ger pay to win fördelar är dessvärre här för att stanna. Enkelt att implentera och genererar stora pengar för att inte tala om lootboxes som kan köpas ihopp om att rolla en bra sak vilket är en naturlig väg för pay to win konceptet.

mm, det är förmodligen av den anledningen (omedvetet) att jag spelar spel som DayZ idag.

Av WDac

allt mode går igen

Av WDac

skit i kolfiber, å kör mässing, koppar, alu eller nå annat material som är billigare å få en stenhårt steampunk rig istället.

Av WDac
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

De klassiska workstationlaptoparna utklassar all ny dritt jag har prövat på många saker som tangentbord, ljudnivå kvalitekänsla etc.
3st fel finns.
1: De har typ aldrig fullhd skärm utan något lägre upplösning.
2: En 10år gammal laptop är lite sliten även om kvaliten på dem var överlägsen.
3: Prestandan är lite sämre såklart.

Om det fortfarande skulle tillverkas nya bra workstation laptoppar, så hade jag varit mycket intresserad av en kanske 3år gammal sådan. Det är bara det att jag inte tycker de nya workstation laptopparna är bra.

När jag tänker dessa begagnad-laptop som företag ofta sålde vidare så var det de riktigt bra laptopparna som jag nämnde innan, även om en majoritet var budgetklassen och inte de som kostade runt 30 000kr när de var nya.

Jag har flera kunder som kör med HP Workstation LapTop´s för deras ingenjörer. redigt otyplig skapelse som laptop, men presterar bra för att vara en workstation laptop.

Av WDac

mja lagom impad, de som störde mig mest var ordvalen att beskriva smaken. då stängde jag av.

Av WDac

fy fan, oldschool minnet flasha till denna gång xD

Av WDac
Skrivet av Ozzed:

Vad skulle fördelen vara med detta? Verkar ju helt snurrigt och som upplagt för bedrägerier.

finns ingen fördel för slutanvändaren, fördelen nyttjas av Google själva.

Av WDac
Skrivet av Ozzed:

Förhoppningar och förväntningar är tyvärr noll. Med höga priser och obefintlig tillgång i färskt minne är det svårt att vara optimistisk. Men då kan man I alla fall bara bli positivt överraskad om det visar sig att man har fel

jag tycker det fortfarande är för dyrt med GPU:er, ett 3080 kort skall inte kosta mer än 7000:- SEK innan jag tycker det är tillbaka till rimliga priser på GPU:er. absolut har jag råd att köpa, men jag väntar gärna med att köpa ny PC för att poängtera för tillverkare och ÅF att priserna inte är acceptabla idag. när jag fick betala 7400:- för mitt 2070 Super så var det minst 2-3K i överpris. å den tabben gör jag inte om, inte om jag kan välja, står jag utan GPU så är jag rökt och måste.

även om CPU:er tenderar till att vara lite dyra så är dem inte äckligt dyra som GPUer iaf.

Av WDac

Köpa Beg: kort sagt Nej, men de sker när de är nå billigt och oviktigt som köps beg.
Sälja Beg: trött på Blocket och FB köpare som tror att de ska få grejerna gratis.