Inlägg

Inlägg som Thomas Torsson har skrivit i forumet
Av Thomas Torsson

När AirPods Pro Max fanns för 3990:- på Dustin Home slog jag till. Slog även till på ett Keychron K2 för 699:-.

Av Thomas Torsson

Det beror på, men du verkar ju redan ha en krok i taket. Skall vara allt du behöver. Man brukar kroka på och sedan spänna åt. Sen sitter den som berget.

Se monteringsanvisningen för denna plafond från IKEA. Där krokar du bara fast anordningen i den redan existerande takkroken och spänner åt. Lätt som en plätt. Jag tror inte att du behöver borra något.

Edit: Nu hann du få flera andra svar, men som du märker är alla inne på samma sak. Det redan förberett för de flesta lampor. Ingen borrmaskin krävs.

Av Thomas Torsson
Skrivet av RVX:

Clippy är ju typ det första datorminne jag har, trevlig filur

Som hjälpreda var han ju inte så användbar, men hans olika animationer var lite roliga. Typ det man använde honom till.

Av Thomas Torsson
Skrivet av Otur:

Man kan ställa in i Authenticator att backa till onedrive genom cloud backup. Då kan du få tillbaka en del av dina MFA:er, beroende på vilken typ av MFA det är.

Tack för tipset! Får kolla upp detta så att jag verkligen ha koll.

Edit: Yes, det var tydligen säkerhetskopierat via Onedrive. Får testa att se om det synkar mellan enheter.

Av Thomas Torsson
Skrivet av pv2b:

SMS-verifiering har många fördelar. T.ex. om en mobiltelefon blir stulen, fabriksåterställd, ersatt, eller dylikt så måste man enrolla om alla sina 2FA-grejer, och då uppstår en slags kycklingen och ägget-situtation om man inte redan har MFA igång.

Det slutar med att man måste ha någon slags backup-metod ändå, och ofta är det just SMS som många tillåter för "återställning" för förlorad 2FA-enhet. Det är inte optimalt på något sätt, men alternativet är dyra supportkostnader och komplicerade verifieringsprocesser som förstör användarupplevelsen. Folk i allmänhet föredrar strulfrihet framför säkerhet. Tyvärr.

Ja, jo. Det är ju alltid en avvägning man måste göra. Blir det för knepigt finns risken att folk hoppar över det helt och hållet istället. Som du säger får man ju ändå ha någon typ av reserv ändå. Jag har några papper hemma med information och en återställningskod för ett antal konton ifall jag tappar min mobil/nollställer den/blir bestulen.

Men nu kom jag faktiskt att tänka på en sak. Jag använder Microsoft Authenticator för ett antal konton. Vi säger att jag tappar mobilen och behöver installera om den på en ny enhet. Ligger endast informationen kvar för mitt Micorosft-konto då? Behöver jag starta 2FA för Paypal etc på nytt eller kopplas allt sådant automatiskt? Får nog faktiskt testa med min platta när jag kommer hem och se om alla mina konton ligger där när jag installerar Microsoft Authenticator på min platta.

Av Thomas Torsson

Jag funderar på det här med tvåstegsverifiering via SMS. Det känns ju som att det inte är det bästa alternativet med tanke på att bedragaren lyckas övertyga operatören att mobilen har blivit stulen och att man måste överföra numret till ett nytt SIM-kort. Sen kommer alla dina verifierings-SMS till någon annans mobil. Då är det ju inte du som har klantat dig, utan operatören som inte har säkerställt vem det är som ringer till supporten. Är det inte bättre med tvåstegsverifiering via någon typ av authenticator, t.ex. Microsoft eller Google?

Går säkert också att kringgå, men då måste de ju lura dig personligen eller ha tag i din mobil. Varför väljer man att erbjuda SMS-verifiering framför andra alternativ, förutom bekvämlighet?

Av Thomas Torsson
Skrivet av Otur:

Jag vill tipsa om kawasaki vulcan som alternativ. Jag gillade den när jag testade den.

Jag kan också rekommendera den. Jag har haft 3 olika cyklar hittills, Kawasaki ER6F/Ninja 650, Suzuki GSX-R600 och Kawasaki Vulcan S (samma motor som den förstnämnda). Måste nog säga att Vulcan är min favorit hittills. Skön sittställning (186 cm lång) och trevlig att köra. Snygg också (min var mattsvart). Tydligen är passagerarsätet inte så bekvämt, men det avhjälptes lite grann med hjälp av ett ryggstöd. Men det är ju ingen hoj man gasar på med om man säger så. Över motorvägsfart blir det en mindre storm på cykeln.

+ Relativt billig i inköp
+ Snorbillig helförsäkring (givetvis beroende på ålder)
+ Skön att köra
+ Snygg
+ Ganska stort utbud av eftermarknadsdelar och tillbehör

+/- Förutsägbar. Det är ju positivt eller negativt beroende på hur man ser det.

- Obekvämt passagerarsäte som förbättras med ryggstöd
- Storm över 110 km/h
- Lite mesigt ljud, om man nu bryr sig om det.

Just nu är jag cykellös, men nästa köp blir nog något i stil med BMW F750GS, Kawasaki Versys eller något i den stilen.

Av Thomas Torsson
Skrivet av Printscreen:

Shit vilket pangpris! Hur känns den nu då? Kommer du kunna vara utan Windows Hello i framtiden?

Haha, knappt. Hur trevligt som helst att bara öppna locket och loggas in. Överlag känns den bra. Gillar 3:2. Tangentbordet är också trevligt. Känns väldigt likt min (nu pensionerade) HP Spectre. Bra laptop för pengarna och är perfekt för mitt användningsområde (Office, Teams/Zoom, webb och film/Youtube). Förvånansvärt bra kamera och mikrofon.

Det enda jag inte gillar är väl Microsofts egna laddare. Trevligt att den är magnetisk och har en lång sladd, men hade varit bättre om den körde via USB C. Det går tydligen att använda datorns USB C-port för att ladda, så det är väl okej ändå. Men hade varit bättre om den medföljande laddaren hade kört den vägen också.

Jag känner mig nöjd, men det är ju lite nyhetskänslan också. Var väldigt nöjd med min Spectre under fyra och ett halvt års tid. Får hoppas att jag blir lika nöjd med denna.

Av Thomas Torsson

Min bärbara dator har varit inne på sista versen ett tag nu. Batteriet har svällt som bara den och börjat bända chassit. Därför slog jag till på en Surface Laptop 3. 5996 kronor kändes ändå rimligt. Tack för tipset, @rizpusher.

https://i.ibb.co/RS1tJ63/DSC-0132.jpg

Av Thomas Torsson
Skrivet av Sam:

Är budgivningen avslutad? Erbjuder annars gärna 6750+frakt, perfekt om du har originalförpackningen kvar

Hej!

Annonsen är avslutad.

Av Thomas Torsson
Skrivet av Keiwi:

6 500:-
Fick tips av en kompis och blev medlem idag, bor i Uddevalla och kan komma och hämta när som.

Har skickat PM. 🙂

Av Thomas Torsson

@Sam: Tack för budet. Det är noterat.

@Cubiz: Har svängarna förbi Göteborg, men har tyvärr inte någon bil. Blir lite bökigt att släpa med sig allt på bussen. 😁

Av Thomas Torsson

Lenovo Legion T5

Hejsan!

Säljer en stationär dator från Lenovo av modell Lenovo Legion T5.

AMD Ryzen 3600
RTX 2070
16GB DDR4 @ 3200 Mhz
512GB SSD
Windows 10 Home

Det är följande modell i ovan nämnda utförande.

https://www.lenovo.com/se/sv/desktops-and-all-in-ones/legion-...

Inköpt i december 2019 direkt från Lenovos hemsida. Säljes till utsatt pris eller bud. Avhämtning är att föredra eftersom det blir ett ganska stort paket att skicka. Har dock kvar originalförpackningen.

Hör gärna av dig om du undrar något.

Med vänliga hälsningar Thomas

Läs hela annonsen här

Av Thomas Torsson

Grymt! Tack ska du ha! Blir nog ett köp då.

Av Thomas Torsson

Tack för det snabba svaret. Om jag får får följa upp med en fråga till. Hur upplevde du ljudet på den i allmänhet? Värd 8000 kronor i din mening?

Av Thomas Torsson

Sony HT-ST5000 med Xbox Series X/PS5

Hejsan!

Går i tankarna på att köpa en Sony HT-ST5000. Vad jag kan se har den endast HDMI 2.0. Kommer jag att bli begränsad i mitt användande av den nya generationens konsoler vad gäller bildkvalitet och uppdateringsfrekvens? Tanken är att uppnå 4K60Hz. HDR har för mig inte speciellt hög prioritet eftersom jag med avsikt kör en ganska låg ljusstyrka på min TV. Upplever det som skonsammare mot ögonen och huvudet.

För att förkorta frågan: Kommer jag att kunna uppnå 4K60Hz när jag kör HDMI-kabeln genom denna sound bar? Är det lämpligt att köra genom denna eller kommer jag bli begränsad inom mitt användningsområde?

Ett brett färgomfång är som sagt inte prioritet eftersom jag avsiktligen kör på låg ljusstyrka. TV-apparaten den skall kombineras med är Sony Bravia KD-55XF8505.

Hoppas att frågan är tillräckligt tydlig.

//Thomas

Av Thomas Torsson

Du har inte kopplat ett mobilnummer till ditt konto? I så fall borde du eventuellt kunna komma åt kontot på det sättet. Du väljer "glömt lösenord" när du loggar in och ber Microsoft att skicka en säkerhetskod via SMS.

Av Thomas Torsson

Jag har också fascinerats av hur det går till. Det finns givetvis folk som är duktiga på att övertyga offret, men det krävs ju ändå en liten process för att tömma ett konto.

Vi säger att jag blir uppringd. Personen på andra sidan luren säger att han/hon kommer från t.ex. Swedbank och att jag måste logga in för att förhindra ett bedrägeri. Jag tror på detta och gör som personen säger.

Jag startar mitt bank-ID varpå jag får texten "Jag legitimerar mig mot Swedbank". Eftersom jag tror att det är banken som ringer ser jag inte konstigt med detta. Tjuven är nu inloggad på mitt bankkonto och kan titta runt där så mycket han vill. Men vad mer kan han göra i det här steget? För att kunna göra en överföring måste det ju ske ett godkännande till med hjälp av mitt bank-ID.

Han förbereder en överföring och säger att jag måste legitimera mig igen. Det är här jag inte förstår hur offret inte kan reagera. När jag i detta steg skall legitimera mig får jag inte längre det ospecifika meddelandet "Jag legitimerar mig mot Swedbank", utan det står uttryckligen att jag godkänner en överföring med X antal kronor från ett konto till ett annat. Hur kan offret inte reagera på detta, utan fortfarande legitimera sig trots att detta övertydligt står på mobilskärmen?

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/studenter-luras-pa-pengar-...

Detta är ju bara ett exempel. Även om man tror att man måste verifiera sin identitet med bank-ID för en kreditupplysning så måste man väl ändå reagera när det tydligt står att man genomför en överföring?

Det är ju inte bara gamla eller folk som har språksvårigheter som går på detta, utan folk i alla åldrar. Har jag missat något? Räcker det att bedragaren kommer in på kontot första gången? Kan han sedan göra en överföring utan ett andra godkännande?

Någon som vet får mer än gärna upplysa mig, för jag är verkligen förundrad över detta fenomen.

Av Thomas Torsson
Skrivet av AndreG:

500kr för en eller båda?

500 kronor för båda.

Med vänliga hälsningar Thomas

Skickades från m.sweclockers.com

Av Thomas Torsson

2 x Asus 24" LED VN247H

Hejsan!

Säljer två bildskärmar av modellen Asus 24" LED VN247H. Originalförpackning finns om så önskas.

Hör gärna av dig om du är intresserad eller har några frågor.

Med vänliga hälsningar Thomas

Läs hela annonsen här