Snabbtitt: Fractal Design Focus 2

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tempel:

Jag är förvånad att ingen tillverkare av chassin kör med Ikea-paket och att man får montera ihop chassit själv, klarar man av att montera komponenter i det så klarar man ju skruva ihop chassit oxå.

Det finns ju stora fördelar med den lösningen och det är att samma stomme (som det redan är för många chassin) är en del och sen väljer man olika karosser utifrån sina egna behov. Även för åf blir det en stor fördel då de kan ha mer på lager utan att det tar mer plats för chassi i kartong är extremt utrymmeskrävande.

Det kommer även bli lättare att ha olika färger även på stomme eftersom man kan välja oberoende av vad för färg och typ man sen väljer på karossen. Tex röd eller gul stomme med svarta sidopaneler med glas.

Likaså att man köper diskvaggor etc som tillbehör (som med det här) men att man gör det i alla deras serier.

Jämför med Ikea där du kan köpa Billy i olika färger och bredder men även om du valt en vit Billy stomme så kan du välja en träfärgad dörr (med eller utan glas) till och det är samma dörr oavsett om det är 40 eller 80 bredd (kräver 2 förstås).

Nått jag oxå saknar är att startknapp och portar skulle sitta på en 5¼ faceplate så man kan byta när nya portar blir aktuella och/eller man behöver flera. Medans den som vill ha det helt cleant väljer den med bara startknappen. Ser man sen till att det finns plats för den på ovansida, framsida uppe och nere så man kan välja var man vill ha det så vore det en ännu större fördel.

Jag gav FD det förslaget för nått år sen när de hade ställt frågan här om vad vi ville se i nya chassin men det verkar inte ha beaktats.

Man borde ju med lätthet komma ner i en ¼ i volym och det borde avspegla sig i fraktkostnad så det faktiskt blir en märkbar skillnad i slutpris till kund och även slippa kostnaden för montering på fabrik.

Men när det gäller just det här chassit så är det med all sannolikhet så att priset är ett resultat av flera faktorer där kronans kurs är en och frakten en annan och säkert fler därtill. Man får hoppas på bra priser på black friday på det chassit man vill ha helt enkelt.

Många chassin kör mycket popnitar pga utrymmet på vissa platser i chassit. Blir nog en del problem där skulle jag tro.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Shiftypants:

Vad kvalar ni in som "snabbtitt"? Tror vi har lite olika definitioner.

Ja, man märkte att Calle och Jonas hade väldigt kul tillsammans med sitt gemensamma chassi-intresse!