Inlägg

Inlägg som Master Chief har skrivit i forumet
Av Master Chief
Skrivet av SUMITOMO:

Kanske mesta uppgången har varit, men annars har Black Rock Gold varit grym hittills i år.

https://www.avanza.se/fonder/om-fonden.html/492/bgf-world-gol...

Hög förvaltningsvavgift, och om man tror på råvaror så finns det certifikat, både med och utan hävstång.

Didner & Gerge småbolag är intressant, hög avgift dock.

Av Master Chief

@andreas_dock: STAR är noterade på First North, SERT är noterade på Aktietorget.

Av Master Chief

En del som behöver ändras. Namnet, ja ett utstickande namn kan sätta sig på minnet och kan vara en bra angreppsvinkel, men Onera ställer jag mig ytterst tveksam till, speciellt när du måste förklara innebörden på förstasidan.

Du behöver ändra en del text, så som ..."Tack för Sveriges moderna annonsplats" duger.
-Vadå duger? Snarare Uppskattas. Även om jag skulle slopat det helt.

''Vare sig du behöver pengar eller bara vill bli av med dina saker så kan du använda Onera.''

-Låter bara konstigt.

Att behöva registrera sig för att överhuvudtaget kunna se annonser ställer jag mig ytterst tveksam till. Du minimerar ett stort antal besökare från att överhuvudtaget se någon annons = konverteringsgraden på antalet som kommer lämna sidan istället för att registrera ett konto är otroligt hög.

Av Master Chief
Skrivet av anon136741:

Tack för all input här, det uppskattas verkligen!

Gällande utbildning, vilket nämndes tidigare i tråden, kanske jag borde ha inlett med att nämna att den biten är avklarad sedan tidigare (har dubbla kandidatexamina inom relativt "attraktiva" ämnen, snart en magister utöver dessa). Jag är dock för närvarande sjukskriven, varpå min inkomst är lite begränsad (dock långt ifrån katastrof). Jag fick nyligen besked om att jag har ett jobb när jag väl kliver av sjukskrivningen, med en helt okej lön, så den biten känns ganska okej.

Sedan tidigare sparar jag en del i fonder, och känner mig ganska påläst kring det jag investerar i. Men mycket vill ha mer som det så fint heter.

Självklart förstår jag att jag knappast kommer att bli rik på att inte göra någonting, tvärtom är jag beredd på att jag kommer få slita utav bara helvete för att få en riktigt grym privatekonomi.

Min tanke kring passiva inkomster är egentligen bara ett komplement till de befintliga inkomstkällor jag har i nuläget, och egentligen mest som en kul grej. I.e. huvudsyftet var att se om det finns någon behållning alls i alla påståenden kring betalda marknadsundersökningar, Adsense, affiliate och liknande.

Jag inser att jag formulerade mig väldigt klumpigt i inledningen, med instabil ekonomi menar jag den rådande situationen med sjukskrivning, och egentligen är det absolut ingen katastrofal sits jag sitter i. Men, jag känner att jag vill ta tag i allt som har med privatekonomin att göra på allvar (se över mitt sparande, öka mina inkomster, se över alternativa inkomstkällor m.m.). Jag vill helt enkelt optimera min ekonomi=)

Om vi pratar optimering, varför inte investera direkt i aktier istället för fonder? Eller iallafall skapa lite diversifiering med både och. Av rent intresse, vilka fonder äger du?

Av Master Chief
Skrivet av GaMeR2K5:

Jag blev lite förvånad över att det står utskrivet sådär. Gör det det i verkligheten?

Japp, det är samma.

Dock är "kg" fel enhet att använda för "tryck" då det är grundenheten för massa. Trots detta så har man i många år använt just kg för att ange trycket i däck/tankar.

Mer rätt enhet är "bar". https://sv.wikipedia.org/wiki/Bar_(m%C3%A5ttenhet)

Pa (pascal) och psi (pound force per square inch) är väl de mest förekommande enheterna för tryck annars idag.

Aboslut. Tänkte bara i runda slängar ''översätta''/konvertera (på ett ungefär) ifall Piece Of Cake kanske trodde Bar var mer än det egentligen var

Av Master Chief
Skrivet av Piece of Cake:

Jag blev lite nyfiken varför det står 3.0 bar vid framhjulet på polisbilen (ser inte om det står 3.4 eller 2.4 vid bakhjulet). Det är ju väldigt högt.

3kg är väl inte väldigt högt? Beror givetvis på däck också. Polisbilar har ju en del utrustning och slår man på höga hastigheter på det och lite kurvtagning, ja då vill man nog inte ha alltför mjuka däck.

Av Master Chief

Har läst lite juridik. Jag har för mig att de får byta relevanta delar/kritiska delar som är relevant för att den ska funka ordentligt, utan att säga till dig. Men det är påslag på max 15% utöver uttalat pris. Är ett pris på 800 Euro ett rimligt pris för en förgasarrengöring? Nej.

edit: KTjL par 36§ säger exakt detta. https://lagen.nu/1985:716#P36S1

Av Master Chief
Skrivet av unknown12:

Jag blev så glad av min förstorade biceps att jag glömde bort denna tråd haha, det har nu gått ett tag och det är fortfarande lika uppsvällt. jag lät armen vila några dagar sen testade jag o träna och det var inga problem alls, den blev starkare än vad den var innan och som sagt så håller det i än idag så jag ska nog börja kasta med vänsterarmen också

Ja du får nog ta och göra det. Annars kanske folk tror att du spelat lite väl mycket tennis

Av Master Chief

Diameter-->area

Av Master Chief
Skrivet av ToJa92:

Fick hem ett nytt fodral till min telefon, det känns väldigt trevligt i handen. Och Inet skickade med en pingvinstång, som vanligt.

http://i.imgur.com/mLi1K9O.jpg

Riktigt trevligt skal, har detsamma! Verkligen kvalité

EDIT: Jag har läderversionen, kan ej uttala mig om det andra.

Av Master Chief
Skrivet av Ac3R:

Det där får mig att sörja lite att min A5 har sorkdrift

Köp aldrig en Audi utan fyrhjulsdrift

Av Master Chief
Skrivet av Shimonu:

Håller med dig faktiskt. Är väldigt emot att belåna mig och bil känns så orimligt att låna till. Jag har studieskulder nu som det snart blir dags att börja betala av men det är nog ändå den bästa investeringen jag någonsin har gjort. Jag kommer köpa begagnade fordon, har haft 3 olika motorcyklar redan, alla gamla skrutt men som har rullat på och jag lärt mig ta hand om själv. Det är inte hopplöst att köpa begagnat.

Studerar också, glad att jag inte har några CSN-lån, väldigt skönt att inte behöva betala av det sen. En utbildning är garanterat en riktigt bra investering!

Av Master Chief
Skrivet av pelleplu:

Behöver det ena utesluta den andra? Jag har både lånat till bil, och samtidigt sparat pengar i aktier/fonder. Jag tycker inte det är speciellt kul att åka omkring i en gammal rishög, och jag skulle inte heller vilja köra runt min familj i något gammalt och osäkert.

Jag har lite svårt att förstå varför det är så kontroversiellt att låna till just en bil. Så länge man lägger en anständig kontantinsats och betalar av i samma tempo eller snabbare än vad värdeminskningen är så har man ju alltid täckning för pengarna man lånat.

Vad är en gammal rishög enligt dig/osäkert? Självklart behöver man inte utesluta det andra, bara det att en ny bil (inte alla) är en direkt pengaförlust, desto större om du tar ett lån.

Av Master Chief

Kan ni som lånar till bil förklara lite mer ingående, t.ex varför ni inte väljer att investera i någonting som faktiskt kan ge er lite avkastning över en tid. Skäms ni att åka runt i en billigare bil som ni faktiskt har råd med? Visst kan det ju vara så att man inte vill dumpa hela sitt sparkapital på en bil, men ska man istället belåna en bil då istället?

Nu förstår jag att många behöver en ny bil (som någon skrev här uppe angående handikapp), men lets face it, de flesta behöver inte det.

Av Master Chief

Nej inga lån på min bil, eller någon i min familj. Ganska dumt att ta lån på en ny bil, enbart en ännu större förlust.

Av Master Chief
Skrivet av Qonny:

Bra att veta om fastighetsbolag! Tack för svar. Och bara för att se så att jag har koll på nyckelorden här: om ungefär 70% av kapitalet är belånat, så är resten, 30%, solida medel, eller hur?

Enkelt uttryckt ja. Resterande 30% är alltså likvida medel

Ako, vad tror du på rak arm om Astra samt KapitalInvest?

Av Master Chief
Skrivet av stn1337:

Håller med dig, http://www.allabolag.se/5567348437/Mionix_AB

8 anställda 2013 och en omsättning på 8,4 miljoner kronor. Det är ett extremt lite omsättning. Jag trodde att Mionix var mycket större än såhär.

Jömför med en lokal bilfirma i lilla götene till exempel: http://www.allabolag.se/5560723735/Akessons_Bil_i_Gotene_AB

--------

Nästa mus får definitivt bli en Mionix, dags att stödja svenska företag!

Dessutom så går det inte så bra för detta företag, ingen vinst, och en riktigt kass soliditet.

Den lokala bilfirman handlar med helt andra saker, just bilar, vilket medför att omsättningen stiger kraftigt vid en bilförsäljningen, till skillnad från en mus för 500:-

Av Master Chief
Skrivet av TacticalRetreat:

Försumbar? Jag har sett flera personer som har monterat isär sina Avior's och dragit ut sidoknapparna på ena sidan bara för att vinna ett par gram.

Sedan får du gärna berätta för mig hur detta på något sätt skulle hjälpa tävlingsinriktade spelare.

Inser du hur dumt det där låter? Tror du ens själv på att majoriteten av köparna kommer att känna ett behov av att dra ut sidoknapparna?

Varför ska jag förklara något för dig som jag aldrig påstått? Det handlar väl inte om att ''hjälpa'', det handlar om att t.ex ''piffa'' up streaming lite, lägga till intressanta aspekter. Jag personligen tycker det skulle vara kul att se streamers använda detta.

Av Master Chief
Skrivet av TacticalRetreat:

Avior/Naos 7000 är jäkligt bra möss, men det där såg bara löjligt ut.

Visst kan man tycka att det skulle vara en kul grej, men att försöka presentera det som någon sorts "Esports funktion"... då är man helt fel ute. Speciellt när de extra sensorerna säkerligen ökar vikten något.

1. Helt fel ute på vad? Hur tycker du de ska presentera musen? Jag skulle också presenterat det på detta sätt, förövrigt kommer detta nog bli intressant för Xboxkontroller osv, om detta tar fart.

2. Den vikten är försumbar.

Intressant projekt, hoppas det går bra för dem!

Av Master Chief
Skrivet av gujukal:

Baserat på folks inlägg så bör man nog vänta med att köpa Master Chief collection? Tror isf det blir att köpa Forza Horizon 2 idag istället.

Är du intresserad av kampanjen lan du köpa det. Jag kan spela alla kampanjer utan problem.