Inlägg

Inlägg som eXa har skrivit i forumet
Av eXa

Convertering av färgsidor till svartvit i Acrobat

Hej hej

när jag får in vissa jobb som jag ska trycka här på jobbet så händer det att vissa sidor i kundens pdf är i färg men ska vara i sv. för att jag ska slippa skriva ut jobbet i flera omgångar så brukar jag använda mej av att "Convert color" under tools - > print production då ser åtminstone sidan ut som den är sv men sen likförbannat när man skriver ut sidan så syns ingen färg men skrivaren har registrerat sidan som en 4 färgs bild och vi måste betala för att skrivaren har skrivit ut en färg bild i stället för en svartvit sida. priset skiljer sej ganska mycket mellan svartvit och färg så det är hemskt onödigt att detta händer.

så det jag skulle villja ha är att definiera när jag skriver ut att sida 1,4,7 och 10 ska vara i färg resten i svart vit eller att man på nått sätt kan konvertera alla andra sidor till svartvit så inte skrivaren registrerar färgsidor somigentligen är svartvita.

antingen att detta sker direkt i acrobat eller något annat program som kan hantera pdf:er

förstår någon hur jag menar?

//mvh eXa

Av eXa

mja det va inte helt enkelt, det tyckte inte jag heller.
men jag funderade på en sak nu om man bara skulle göra två stycken dropdownlistor där man skriver ihop år och månad typ "2006 januari" då har man bara två stycken listor och då är det lättare att leka med selectedindex och göra en fin case sats med vad som e valt.

men det är ju finare med 4 stycken listor...

//mvh eXa

Av eXa

Aspx dropdownlist frågor hur man gör innehållet i dom beroende av dom andra?

Hej

jag har i uppgift att göra en sök sida för en grej och det man ska kunna söka mellan är år och månader så jag kommer ha två stycken dropdownlists med från datum och två stycken med till datum.

tex:
"Från 2006 mars till 2007 januari"

men problemet blir att jag inte vill att man ska kunna göra en omöjlig sökning att om jag har valt från datummet 2006, december då vill jag inte att man ska kunna välja 2006 november i dom andra två utan att alla dom alternativen ska försvinna när jag gjort mina två första val.

förstår ni hur jag menar

//mvh eXa

Av eXa

ultraedit

//mvh eXa

Av eXa

du kan ju köpa en extern låda som du kopplar in via usb eller firewire den kan du ju stänga av och sätta på som du vill

//eXa

Av eXa

testa att installera ffdshow och xvid stöd

http://forum.divxsweden.net/files/

//eXa

Av eXa

jag satt och försökte få igång fjärren med xp home men jag hittade inga drivrutiner till den nån som har?

//mvh eXa

Av eXa

när man formaterar en disk så finns ett val antingen att man ger disken en egen enhets bokstav eller så kan man välja "Mount in following empty NTFS folder:" det vet jag inte riktigt vad det gör men du kan ju testa men då msåte du ju formatera och det gissar jag att du inte vill

annars kan du raida ihop dina diskar till en då förlorar du iuförsej allt på alla diskar ifall en skulle braka...

annars vet jag inte.

//mvh eXa

Av eXa

kasnke gick något fel i avinstalationen ? gör en om instalation och avinstalera sedan igen och se ifall det går bättre?

//mvh eXa

Av eXa

Tv-out fungerar konstigt.

hej

jag har ett Geforce ti500 kort och en lite äldre philips tv som har fungerat jätte bra med tv-out via svhs kabel, sen några veckor tillbaka så rotade jag runt lite inne idatorn bytte lite diskar och lyfte därmed oxå ut grafik kortet men det ska ju inte göra nån skillnad, jag uppdaterade även till SP2 och efter det har mitt tv tittande via datorn blivigt ganska svårt.

innan så använde jag ett kortkommando jag lagt in i nview så man behövde bara trycka ctrl + alt + F9 så bytte den till nästa bildskärmsenhet och allt fungerade och det var fred på jorden, eller så kunde jag gå via systray iconen och sen upp till ett alternativ där man fick välja på dels min bildskärm eller min tv.

men nu har det alternativet försvunnit, det är bara grå markerat så det går inte att välja inte heller fungerar kortkommandot längre, så nu när jag ska kolla på tvn så använder jag tvtool. ett programs om jag hört mycket bra om men som jag inte får att fungera på något bra sätt.

när jag startar programet och försöker få över bilden till tvn så går det bara ibland, ibland blir det svartvitt och ibland så när man väl lyckats visa bilden på tvn så går det itne att fåtillbka den till min vanliga skärm.

är det något man ska tänka på om man bor i sverige eller har ett sånt här grafik kort när man använder tvtool?

eller är det nån som har nåt liknande problem? eller kan lösa det åt mej på annat sätt?

hjälp mej att få titta på tvn igen

//mvh eXa

Av eXa

Vilken fjärrkontroll har du till din HTPC?

ja i dessa kalla dagar så började jag förbereda mej för att gå i ide.
för att kunna göra det eller närmare bestämt kunna bli så bekvämsom möjligt att slippa lämmna den varma tv soffan.

kort och gott jag håller på med ett htpc projekt och sitter och ska börja testa lite olika program varor, men det är inte det min tråd ska riktigt handla om utan vilken fjärrkontroll som ska förgylla min vardag?

så gärna råd och tips på bra sådanna,

jag har kikat på microsofts egen.
den kan man så vitt jag har läst på om bara använda till windows media center? å om jag vill ha en annan program vara så måste jag även byta fjärrkontroll och det verkar ju lite drygt.

clasohlsons bydget variant för 200 pix
finns inte riktigt alla knappar och funktioner som jag behöver.

så vilken fjärrkontroll har du? och är den bra fungerar prima och gärna pris oxå? tipsa gärna om andra med.

//mvh eXa

Av eXa

Hur förminskar jag en linux partion?

hej bullen.

jag har på min dator en60 gigs disk som är uppdelad i 3 partioner

1. ntfs 12 gig med win xp
2. swap 1 gig
3. ext2 44 gig typ med Suse på

när jag från windows (Partion magic 8) försöker förminska partion 3 så står det att hela utrymet är upptaget. hur ska jag göra för att öka på min windows partion? om mna ska in i suse och pilla så får ni gärna förklara utförligt

//mvh eXa

Av eXa

problem med windows update?

hej

när jag skulle installera sp2 förut så hängde sej installationen och nu står det i egenskaper på den här datorn sp1 men jag har fått vissa grejer från sp2 typ där man väljer om man vill ha automatiska updateringar så ser det ut som sp2. nu när jag går in på windows update så hänger sej IE varje gång jag försöker.

det finns ingen sp2 installation att avinstalera under lägg till ta bort program så hur kommer jag runt detta?

jag vet inte riktigt hur man beskriver vad det igentligen är för fel så jag vet inte riktigt vad mans ka söka på, så ni får ursäkta ifall det är nått väldigt lätt.

//exa

Av eXa

fungerar prima

danke¨

//

Av eXa

ja miranda har stöd för irc...

//

Av eXa

finns det nånliknande plugin till firefox?

om du markera till exempel en webb address typ www.sweclockers.se
och sen kunna höger klicka så tar den addresen och öppnar en ny flik med och tar fram den valda sidan...

detta då ibland när det inte är klick bara länkar så mans lipper ta kopiera och sen klistra in, ingen stor grej men genvägar är ju alltid välkommna...

jag har inte letat nåt då jag inte vet vad man ska kalla det hela..

//mvh

Av eXa

Vad gör du för inställningar i din brandvägg? (Tiny Firewall)

ja jag upptäckte för nån vecka sen att min brandvägg inte fungerade överhuvudtaget så jag vet inte vad jag gjort för att förkäna detta så jag tänkte testa en ny... så jag instalerade Tiny FIrewall Pro men jag vet då inte omjag tycker att den fungerar så mkt bättre så min fråga till er alla vad gör ni för special instälningar i er egna brandväggar? tips på vart jag kan säta dom små kryssen som gör det LILA extra

//mvh

Av eXa

Kan bara tex scala i ett av fönstrena i Maya 6.0?

hej
ja när jag pysslad emed Maya för ett tag sen så när jag markerade nånting med verktyget scala så fick jag upp pilarna eller vad jag ska kalla de i alla fönsterna men nu får jag inte det utan bara i ett ut av dom...

som ni ser på bilden nedan så syns bara den röd/grön/blåa pilarna i det nedre vänstra fösnteret hur får jag fram dessa i alla fösnter?

och vad kallas dom? hoppas ni förstår vad jag menar...

och jag ber om ursäkt för at uploading stället blev som det blev men hittade inget annat just nu...

http://www.adorablebunnies.com/LOADER/UPLOAD/pilar.png

//mvh eXPo

Av eXa

det jag använder nu är
centericq
tmsnc
Vim
firefox
lynx
screen

xchat har jag tagit hem och ska instalera det sen, även kde eller om det var gnome commander...
får välena ta hem och testa irssi sen för det var ju textbaserat och bra..

nåt annat ni kan komma på?

//eXa

Av eXa

Rekomender ett program åt mej!

hej

jag är ganska grön på linux nästan precis instalerat det och jag sitte roch upptäcker nya program hela tiden... jag har lärt mej screen som senast och skulle villja ha några fler råd på nyttig program som underlättar textbaserade som grafiska

kör suse 9.1

//mvh eXPo