Inlägg

Inlägg som Gustavs har skrivit i forumet
Av Gustavs

Traaaaagiskt, varför ska Apple alltid överprisa?

18495:- för den billigare 15" Om man kollar vad en 15" Dell kostar så ligger den på 11000:- (XPS med samma Spec). Jag kan betala ett par tusen för brick-kontruktionen, samt en tusenlapp extra för OSX ist. för Windows men det skiljer ju tusan 7500:- Nej, får nog köra på en beg. Macbook Pro MED knappar till trackpaden.

Av Gustavs

Jag satte in en 160GB 5400i min Ferrari, nu tjuter min Ferrari också. Kanske beror på disken ändå. Tjutet från Ferrarin kommer från disken, men det är inte konstant och betydligt lägre än det i XPS:en.

Av Gustavs

Det tar ungefär fem arbetsdagar från att den är skickad. Hur är det med CPU-problemet. Har just lämnat tillbaka mina datorer till Dell och får ångest av att bara se på en m1330, helt borta eller?

Skillnaden i värme på en 5400/7200 är väldigt liten. Har nu 5400 på min Dell hade jag 7200, och min förra disk var det 4200. Jag har inte märkt någon skillnad alls förutom att 7200-disken var grymt snabb.

Utvecklingen i 13,3"-klassen går snabbt fram, den jag beställde för 2 månader sen har gått ner 2000:- i pris, inte för att det gör mig något jag har ju inte kvar min dator.

Vill någon köpa min 7200-disk? 200GB? Suttit i min Dell XPSM1330.
Maila mig på gurra193@hotmail.com

Av Gustavs
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Napoleon
Funderar om ni som har nvidiakortet hör er fläkt? Jag hör hela tiden en fläkt nämligen, inte jättehögt men vore mer nice med tyst...

I övrigt så har jag förresten CPU-whine, helt omöjligt att sitta någon längre stund med det. så jag ringde till Dell och de sa att jag skulle stänga av cpu-throttle eller något sånt i bios, vilket låser processorn i sämsta läget... lite dåligt. Dessutom så löste det inte problemet

Anledningen till att den låter är för att den inte klockar ner. Detta beror på att du nu ändrat så att den inte ska gå på energisparläge.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av william_8711
Gustavs: jag har läst om ditt problem och med spänning hoppats att det skulle lösa sig men det gjorde det inte eller? CPU whinet fortsätter trots byte av diverse hårdvaror idin laptop?

Allmänt: CPU whinet är alltså ett tjut/pip ljud som kommer från datorn? Inte att datorn "låter högt" som när man har en stationär som kan gå i högvarv och fläkten gör sig mer än påmind?

Nej, samma problem. Det beror på moderkortet i kombination med processorn, Dell har påbörjat sitt femte moderkort nu. Det är ett pip ungefär som en gammal TV kan låta, det handlar inte om fläktljud eller hårddisk-knatter/sökningar på disken.

// Back to Ferrari

Av Gustavs

För mig aktiverades den externa skärmen direkt man kopplade in HDMI-kontakten. Det fungerade så på båda min XPS1330. Jag har provat tre olika moderkort, altså REV 2,3 & 4. Pipet försvinner somsagt inte, datorn är jättefin annars och jag har verkligen svårt att skicka tillbaka den. Angående kvalitén är den okej men inte mer. Knappar för W-lan med mera glappar rätt bra men fyller sin funktion. Vad jag även kunde märka på den nya maskinen är att DVD-enheten var mycket tystare när man stoppade i skivan. På den gamla lät det som att något gick sönder varje gång man stoppade i en skiva. Positivt är ju formatet på burken, att den är tyst (processorfläkt) och relativt kall. Samt helt rätt format 13,3 är nog den bästa kompromissen för vardagsanvändare.

Av Gustavs

Sådär full refound, nya systemet visade sig låta lika mycket som det gamla trots att jag hade nyaste moderkortet. Får vänta ett par månader till att Dell har löst problemet. Då lär ju priset vara lägre också. Varför är alla så rabattfokuserade, datorn är värd varje krona om den inte tjuter. Kan vi inte hålla denna tråd för diskussion av systemet istället för diskussion av priset.

Av Gustavs

Gosh vad less jag blir, ljudet är inte borta. Kommer skicka tillbaka datorn till Dell och beställa en ny om ett par månader igen.

Av Gustavs

Nu har jag fått mitt nya system, och det är svårt att dra slutsatser. Jag startade först systemet med den disken som följde med och den skapade ett högt CPU-noise, bytte sen till min gamla disk (Hitachi istället för Seagate) och då blev den tyst, om detta beror på att jag bytt bort mitt GeForce 8400 mot ett GMA vet jag inte kan lika gärna bero på att det ligger rätt mycket på den gamla disken som gör att datorn inte throttlar ner lika lätt. Hursomhelst ringde jag Dell-supporten för få hjälp med installation om av nya drivrutinerna eftersom att skärmen blev helt svart mitt i installationen.

Fick då bekräftat att jag har det nya moderkortet, men att dom kommer att ta fram ett till moderkort eftersom att folk fortfarande haft problem med det nya moderkortet. När jag beskrev problemet lät det som att det inte var vanligt, sen när jag sa att jag ville ha tips på hur jag får den tyst även om det påverkar batteritiden kollade han i liknande case och var tvungen att sätta mig på hold för att det var så mycket att läsa Hursomhelst behåller jag denna dator, tänker inte byta moderkort eller processor igen. Ljudet är så otroligt svagt att det inte stör mig. Jag är nu nöjd med min Dell XPS 1330, äntligen. Dell har agerat proffsigt i detta ärende synd bara att första teknikern skulle sabba min dator.

Edit: Måste säga att Dell överträffar min förväntningar, dom sa först att dom inte kunde ändra grafikkort för att den redan var i produktion. Trots detta fick jag min med GMA-kort, för det andra så sa jag att det var jobbigt att ha betalat 14000 för en dator som jag inte kunnat använda, och frågade om jag kunde få någon kompensation sa att jag inte behövde få någon typ av refound men att jag gärna tar ett Officepaket, nej sa dom vi kan inte ge kompensation. Trots detta låg Officepaketet i nya förpackningen på baksidan satt en nyckel rätt trevligt

Av Gustavs
Citat:

Ursprungligen inskrivet av a_stranger
Fick faktist min m1330 idag som beräknat. Fast jag fick ju hämta den hos schenker eftersom att de inte tänkte köra ut den förens på måndag.

CPU Wine? Vad har du för config? Min swap kom till Luleå idag, smart system... Dom kör förbi min stad, fortsätter 4 mil norrut. Sen skickar dom ner den igen. Bör ha den på måndag ev. tisdag om det blir hemkörning... Lite jobbigt man är ju på jobbet mellan 10-19 vill inte kliva upp före halv tio, och efter 19 kör dom inte ut Får nog hämta skiten på lunchen.

Av Gustavs

Ett tips är ju att få avisering via SMS så slipper ni vara inne och kolla hela tiden. Går att fixa på schenkers hemsida när man kollar på ordern. Rätt skönt faktiskt

Av Gustavs

Tycker du att Dell har gjort fel för att du inte tagit del av avtalen du tecknat. Lägg ner nu, finns 500GB-diskar för 800:- ex. moms. Dell är ett riktigt bra företag, och gör allt dom kan för att kunden ska vara nöjd.

Av Gustavs

Vad menar dom med detta:

2007-11-20 17:11 SE - WEB ALERT EXECUTED <---
2007-11-20 16:11 SE - WEB ALERT ORDERED <---
2007-11-17 17:55 DK - SCHENKER CALCULATE ETA
2007-11-17 16:51 DK - SCHENKER ORDER DETAILS RECEIVED

EDIT: Det var för att mitt postnummer satt ihop och det ska vara särskrivet. Det påverkar inte leveransen.

Av Gustavs

Hade ju pratat med Dell att dom skulle fördröja min hämtning av mitt gamla system, idag kom ändå en taxi som sa att han körde expressbud till posten. Jag sa att hämtningen skulle bli fördröjd, han blev svinsur och sa att han hursomhelst skulle debitera för hämtningen. Jag sa att det inte var någon problem, taxichafförer är ju verkligen one of a kind. Varför vara sur när han får betalt för en hämtning han inte utför.

Av Gustavs

Har varvat COD4 på min dator 2GB, 2.0 GeForce det gick sådär körde 800x600 men det var inte direkt fibersmid i alla scener, speciellt inte på öppna fält däremot i hus osv gick det riktigt bra.

Av Gustavs

Det var en automatisk updatering som kom via windows update. Har lyssnat ordentligt nu och det gör ingen skillnad på ljudet, bara placebo. Jag får min dator i veckan den har det nya moderkortet enligt supporten.

Min ETA är 2007-11-26 vilket innebär måndag om jag inte har riktigt tur och får den på fredag.

Av Gustavs

Kom en updatering till grafikkortet idag. Installerade den men ljudet är fortfarande kvar. Fast jag tror den låter mindre måste sätta örat mot för att höra det, men tror det är placebo eller så har min hjärna börjat ignorera den frekvensen.

Nä, men jag får min nya dator antagligen i slutet av nästa vecka. Den ska då ha nya moderkortet, så vi får väl se.

Av Gustavs

Jag tycker bara det är att beställa, allt som byggt från och med nu ska vara tyst. Är det inte tyst, räkna med yttligare 1-2 månader innan något händer igen, i form av mjukvara utbytt hårdvara osv. Dell vet ju om problemet jag tror inte dom kommer strunta i alla XPS M1330-kunder bara för att spara pengar. Det handlar ju ändå om deras framtid. Skulle dom ignorera problemet skulle dom inte sälja mycket datorer om 3år då alla ska byta igen, då tar man en Vaio istället

Av Gustavs

Jag TROR att alla låter, iaf. alla med GeForce-kortet. Sen hör ju alla olika och vissa kanske inte hör den frekvensen. Jag är ung så jag hör utan problem att den piper, men det brukar vara lite från och till. Som nu är den helt tyst, sitter med ett fönster uppe, msn och laddar upp i 1,5mb/s... belastar inte processorn alls och ändå är den knäpp tyst. Så problemet är lite diffust.

Av Gustavs

Jag bryr mig inte om priset det är fortfarande den mest prisvärde 13" datorn.
Vad jag bryr mig om är att den har kvalitétsproblem. Om jag vetat att den tjuter skulle jag väntat med att beställa. Man får ju som stå sitt kast om man accepterar varans pris och beställer, prissänkningar sker ju i princip på all elektronik.

Tror inte det nya moderkortet är ett rykte, finns ingen anledning att sprida rykten om ny hårdvara. Dell vet inte vad problemet beror på men det är kombinationen av hårdvara som skapar det. Egentligen kommer ju ljudet från en viss del, men skulle den delen sitta i en annan dator skulle nog inte ljudet finnas.

Av Gustavs

GF: Undra vilket moderkort du fick då, billigt för Dell att anlita folk som kommer ut och byter saker som inte gör skillnad. Som privatperson skulle en service (byte moderkort+cpu) kosta 6-8000:- Nu har ju Dell avtal, men det kan ju ändå inte vara billigt.

Hur tänker du göra nu, swap eller full refound?