Inlägg

Inlägg som ox4 har skrivit i forumet
Av ox4
Skrivet av sae:

Ah, logik...

Problemet är att, i huvudsak, logik inte kan appliceras här.
Vad som egentligen händer är att medelålders+ människor vill ha kvar sin trygga inkomstkälla och vränger lagen på alla möjlilga sätt för det...

Dom kommer alltid att hävda att du har fel, och du att dom har fel.
Vad ingen vill under några som helst omständigheter göra, är att behöva besöka arbetsförmedlingen.

PS: i denna fråga, är staten själv fienden, för att ingen statsanställd vill att sådana här "undersökningar" blir mode...

absolut! för trygghet böjer vi etik såväl som logik, särskilt när försörning av barn ligger på ens axlar.
Men diskussionen måste hållas utanför självcensur, även om den kläs i pragmatism.

Kanske kommer the singularity att rädda oss alla.

Av ox4
Skrivet av Söderbäck:

....
Fast det viktigaste är väl fråga om just din handling motiverar avgift. Orsakar den ett potentiellt inkomstbortfall? Skulle liknande agerande från flertalet personer resultera i förlorad försäljning? Om svaret är nej, så känns det ju inte helt motiverat med kasettavgift här. Det är ju tanken med avgiften.
....
Jag vet inte om rimligheten ökar för din del att slippa betala för att du inte använder strömmade tjänster. Snarare är det väl tvärt om så att du har åtkomst att kopiera hela ditt mediabibliotek till en vän om du önskar detta. Jag som tvärt om ha all min musik från strömmade tjänster har inte möjligheten (lagligt iaf) att kopiera över något så jag kan ju inte ens privatkopiera musiken jag konsumerar.

Men visst är det märkligt, jag håller med dig helt. Hur många avgiftsbelagda lagringsenheter har man dessutom i ett hem? 10? 20? Ska de ha betalt så många gånger fast att man inte privatkopierar längre...
...
Att ha lagar som inte lirar så bra med varandra är inte olagligt så där kommer du inte vidare förrän du hittar en specifik lag som staten bryter mot.

Håller med dig helt.

Det som blir tydligt är att inte äns SweC, som kan antas ligga över Svenne-snittet när det kommer till visst tekniskt kunnande, verkar 1) förstå vad privatkopiering egentligen handlar om, 2) hur pålägg på priset (avgift) kompenserar för inkomstbortfall, 3) vem som egentligen a) förtjänar b) får, dessa avgiftspengar, 4) hur copyswede kan agera efter eget intresse under former som liknar myndighetsutövande - t.o.m stämma företag osv utan att det kommer upp till vettig debatt. 5) avgöra huruvida en pryl är "särskilt" avsedd för mediespelande, 6) motivera betalning av avgiften för varje ny pryl man köper (t ex SSD/HDD)....

Om vi inte kan komma överrens om hur detta är rimligt, hur ska teknikutmanade politiker ha en chans i h-vete att stå emot lobbyister och annat pack och agera på ett rimligt sätt i frågan?

Att göra detta till en debatt om kulturens roll i samhället är också HEEEELT bisarrt, och beside the point. CopySwede har NOLL med kultur att göra.

Av ox4

För längesedan, efter jag köpte min sista CD, rippade jag hela mitt musikbibliotek till mp3or. Några artister finns där som ännu inte hamnat på spotify (tool, t ex.) men lyssnar ändå oftast på spotify.

Igår märkte jag att det går att slänga in lokala mp3or i en spotifylista, välja att göra listan offline-enabled, och synka den till min mobil! Nu lyssnar jag på Tool på mobilen utan att joxxa med bluetooth eller filhanterare. Helt sjukt...

...och det måste väl räknas som privatkopiering?

Av ox4
Skrivet av Varg:

Jag är gammal nog att ha upplevt floppen med 3D två gånger. VR floppade också första gången, och jag tror att den gör det igen. 'Vanligt folk' vill oftast inte hålla på och krångla med diverse olika brillor när de ska spela eller kolla på film. Kan de göra tekniken utan glasögon tror jag att den stora massan kan nappa på det.

Du menar på samma sätt som "bra" 3D? Det floppade flera gånger, sista gången med modern teknik. Varför skulle VR vara annorlunda? Det är jättehett just nu därför att det satsas stenhårt på det. Men om några år är jag övertygad om att det inte kommer att hålla. Vad är det som säger att jag inte har testat det förresten? Alla tycker helt enkelt inte att det är så värst upphetsande.

Sist jag köpte TV valde jag en modell som råkade ha passiv 3D. 'Whatever' tänkte jag, men det visade sig vara en trevlig bonus! Precis som med 'SmartTV'-funktionerna.

Besvikelsen med 3D har ju hela tiden varit ett riktigt värdelöst utbud. Dels väldigt få och överprisade filmer, och dels "fake"-3D filmer som är sjukt jobbiga att kolla på. Avatar blev ju cool, likaså Cirque du Soleil-filmen, men flera andra verkar på något vis post-processeras till 3D och det blir katastrofal djupstyrning och blur.

Verkar inte som att några av streamingtjänsterna har lättillgängligt 3D-material heller. Hur kan det komma sig?

Problemet ligger, enligt min mening, inte på glasögonen som är tämligen triviala (har typ 12 par hemma, från biografer och annat) utan på att mängden underhållning som använder sig av tekniken på ett vettigt sätt är försumbar.

Jag kollar på ca 15 serier om året. Inte en enda har erbjudits i 3D.

Detsamma kommer att gälla VR. Om vanliga spel inte blir särskilt välanpassade till VR, utan man kommer behöva VR-patcha allt, då blir väl utbudet tämligen haltande och tekniken underimplementerad. Kolla bara hur svårt det är att få vanliga spel fungera bra med t ex 3DVision. Hur tänker man att VR skulle implementeras smärtfritt??

Kan tänka mig att om flera kameror används för att spela in filmer så kommer filmer ha en mycket bättre framtid med både 3D och VR-anpassning. Och om spelutveckling skedde med 3D/VR i åtanke från början så skulle även det utbudet bli bättre direkt. Och med bättre utbud så skulle teknikerna bli betydligt sexigare i verkligheten.

Och en sista kommentar om hur "dålig" tekniken är.... Det är ju ett perspektiv vi applicerar på ALL teknik. Vi är nästan alla uppvuxna med att teknik ändras så snabbt att en mycket bättre version av vadsomhelst finns tillgänglig redan nästa år. Såklart utvecklas de första teknikgenerationerna mycket långsammare, med större hopp i tekniken, plus att vi numera vet om deras inträde väldigt tidigt i utvecklingsfasen. Så väntan ter sig lång och händelselös i början för att sedan bli helt sjuk snabb. Jämför inträdet av platt-TV till vad som händer nu. Tänk på mobiler som gått från släpbart till vad som sker nu. Och i samtliga fall är det innehållet (mjukvara och underhållning) som begränsar nyttan.

Vi har passiv 3D teknik som, tekniskt sett, går att implementera och använda på ett bra sätt. Men visst finns det saker som kan förbättras, och kommer att förbättras i takt med efterfrågan. Lite väl typiskt i vår tid att så hårt döma ut icke-perfekt teknik.
- 4k TV? Snyggt, men uppskalad digitalTV signal ser ut som skit. SVTplay stream ser ut som skit. Var är materialet?
- 120Hz uppdatering? Awesome! -> behöver fett grafikkort -> behöver freesync/gsync -> behöver IPS -> va!? bara 1440p? Värdelöst!
- LED TV? Energieffektivt.. meeen... varför 1000miljoner dynamisk kontrast så man får en TV inbränd på hornhinnan?
- OLED? Wow. Fyfaan va dyrt. 4K är bättre! eller? 4K OCH OLED!? YESS! oh shit va dyrt.
- flerskärmsgaming? -> SLI! ... men dessa jävla ramar alltså.. och gsync stutter? vafan.. och spelbugg!? VAFAAN?
- VR? Igen? Coolt! Vadå 1080? Shit, alla sladdar. Fasen va mycket skit som ska va på huvudet. Och dyrt! ... oj, måste spy.
- 8K OLED VR FTW!!!!! ehm, E-ATX mobo och 5-way SLI. Dubbel-CPU. Spelbugg!? Drivisar pajja! Spelmotorn ooptimerad... cpu flaskar... PCIx saturerad... Nähe, tre månadslöner senare sitter man o lirar minesweeper...

/end rant

Av ox4

Tjena loevet! välkommen till swec. Jontarna i linköping hejjar!

Av ox4

hade nåt liknande efter ominstallation av nzxt kraken. minns inte vad det var som löste problemet, men jag deaktiverade/aktiverade usb-porten som enheten satt i, samt rensade och ominstallerade kraken mjukvaran och drivrutinerna (till slut). funkar bra nu.

Av ox4
Skrivet av I_KILL_HORSES:

När jag bodde i Malmö fanns en bra affär på Nobelvägen, nära Nobeltorget. Kommer inte ihåg namnet, men hade mycket begagnade skivor och filmer.

skivesset menar du nog!
http://www.skivesset.se/
har funnits i decennier.. värt ett besök!

Av ox4

@Pathway: du har rätt, såklart!

Av ox4

jag sitter med SWIFTen på ett 980ti. Den är primär/spel, och så kör jag en dell wide gamut som grafik/sekundär (båda 27" 2560*1440). Jag är ganska nöjd. Pröjsade ca 6k för SWIFTen (någon rea), men jag önskar att jag köpt en IPS variant istället. TN är snabbt, men färgerna är helt enkelt sämre särskilt med tanke på betraktningsvinklar (men absolut inget som stör vid spel/desktop utom när jag jämför med skärmen bredvid).

Det är nog en hel del waste att sitta med HD upplösning på ett 980ti, imo. Vill du få sådana framerates så kan du ändå köra HD på en wqhd skärm, men du kan inte köra wqhd på en hd skärm....

g-sync är riktigt skönt för att slippa stutterings. Väldigt värt! Skärmen hade lite flimmer för sig ibland under första två veckorna (några loadingscreens etc) men efter det har den stabiliserats och jag får inga sådana artefakter längre.

Jag är också av åsikten att skärm håller längre än datorkomponenter, och således är det bra att köpa lite fetare skärmar som fortfarande är bra efter datoruppgradering. Min Dell skärm har varit utmärkt över 2 builds, och det är bara tangentbordet och joysticken som har funnits med längre. Hoppas Swiften hänger med minst lika länge.

god jul!

Av ox4

ja, din beskrivning är svårbegriplig, och ditt kontext likaså.
det @jaqob skriver är ett bra sätt att köra en "if", och du kan slänga in en operand istället för 'match' om du vill. t ex if(b1!=d1;d1-b1;'ok') eller en sträng med hjälp av 'Expected value '&b1&' but got value '&d1&'.'

edit: du kan ju använda konditionell formattering också om du vill lägga röd bakgrundsfärg i D-cellerna som är fel eller så... och slippa kolumn E. Men förmodligen är detta inte något du letar efter.

Av ox4

Mitt första teleskop, och enda, är denna refraktor
http://astro.astrosweden.se/sv/articles/2.260.550/sky-watcher...

Men där tycker jag inte 4k är värt. Optiken är inte värst bra, och det blir aldrig helt skarpt (jupiter t ex). Ställningen är sådan att man inte får nudda vid teleskopet om man inte vill ha pyttesmå vibrationer som stör skärpan ytterligare.
Men en dator tillkopplad är stor hjälp för att hitta rätt.

Jag tror micke7406 tipsade om en bra variant. Refraktorer är för dyra för vad det smakar på nybörjarnivån. Newtonian/spegel är nog bättre... men jag vet inte säkert eftersom jag inte provat något annat.

Annat tips: android-appen SkEye är riktigt bra (och gratis)!

Av ox4
Skrivet av Rajat:

Jag som tycks vara den enda som inte har något att dölja ser absolut inget fel i detta, sluta vara så narcissistiska.

barnsligt skrivet.
Detaljerna kring "större möjligheter till dataavläsning" är inte specificerade och därför "ser" vi bara det vi antar.
Att du hävdar att du inte har något att dölja är sannolikt en lögn, eftersom jag gissar att du har minst 10 lösenord att hålla koll på dagligen.

Eftersom jag inte kan dagens lagar kring dataavlyssning, och inte vet exakt vad moderaterna föreslår att ändra, så kan jag själv varken säga bu eller bä. Däremot vore det trist om en framtida extremistregering fick vantarna på tio år av data som de sedan kan filtrera och hitta "oliktänkande". Eller om alla mina och min familjs konversationer, lösenord och personuppgifter kom på vift genom en enda hackattack mot ett dåligt skyddad statligt nätverk. Eller om en trött anställd valde att sälja databasen över hela sverige till högstbjudande. Eller om systemet används för att automatiskt identifiera de som smiter från public service avgiften eller laddar ner några serier från nätet.

Nej just det, det skulle bekämpa terrorism. Ja just det.. då är det nog ingen fara! Det måste ha varit svårt att vara terrorist innan internet uppfanns. Tänk, då kunde man ju inte koordinera någonting alls, eller?

Av ox4
Skrivet av Orici:

Skulle säja att Poes lag gäller här

inte bara här... alla politiska uttalanden borde tvingas ha ett med i texten..

Av ox4

Cozy_Q

Av ox4

uTox är bra ersättare: http://utox.org/
desvärre svårt att få folk att migrera, och jag tror inte det finns nån mobilklient.
threema på mobilen istället...

Av ox4

Helt klart SSD, och GPU om du är trött på 770.
Tror du skulle klara både röda och gröna lagets kort (970-980, 390/x, fury) utan problem, även storleksmässigt och psu. Kolla vilka program du använder och om det finns fördelar med GCN eller Maxwell..

fundera på system/app/spel på ssd och scratchdisk/sekundära program på barracuda, och lagring etc på wd green, beroende på ditt workflow. Idag vore det nog rimligt med 500gb ssd, men du kan klara dig med 240gig. Om du inte har så mkt lagring kanske du kan skippa en av dina nuvarande HDDs (lägg externt kanske). Varför? mest för att slippa mer hårdvara i burken som låter, vibrerar, drar ström och slöar ner systemet... om det inte behövs dvs

jag tror inte du vinner på cpu uppgradering idag om du inte byter system helt (cpu+mobo+ram) och optimerar för fet 3d-grafik. Men då snackar vi nog ett helt nytt ändamålsenligt system. Jag skulle hålla din 4670k några generationer till..

Av ox4

Användare: @psp123
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Annonstråd->PM->Paypal
Produkt: Metal Gear Solid V voucher

Positivt:
Trevlig
Inga konstigheter
Snabb affär

Negativt:
inget

Slutbetyg: 5/5

Övrigt: Hoppas allt funkar bra med vouchern! Och att spelet lever upp till förväntningarna.

Av ox4

SÅLT
tack för visat intresse

Av ox4
Skrivet av psp123:

Det är en Steam-kod alltså?

Kan föra över 320 kr via PayPal på direkten.

Det är en nvidia voucher. Fick med den med ett asus 960 nano.
Du får koden via PM, och vill du ha foto på vouchern så kan du skicka mig ditt mobilnummer (PM). Vill du ha den postad så kan vi nog ordna det med

Av ox4

om du inte vet exakt vad som är problemet kan du ju testa att koppla ur alla utom 1 minne, alla hdd, samt grafikkor toch övriga eventuella expansionskort. då kräver du mindre ström från nätagget. resetta eventuell OC också. får du igång det då, testa med systemdisken och se om du kan boota systemet. kör sen diagnostik.
men visst låter det lite som nätaggsproblem..?