Inlägg

Inlägg som ox4 har skrivit i forumet
Av ox4

amd faq säger att det är ok sålänge tredje (och fler) skärmar går på dp (skärm 1/2 på någon legacy/spelar ingen roll). Detta är dock en ganska luddig beskrivning.
Denna tråd diskuterar samma problem: https://www.sapphireforum.com/showthread.php?33977-Sapphire-R...

mitt svar: i have no fucking clue :/

Av ox4

Ok, inga av potentiella köparna har svarat.
Bud fortfarande välkomna!

Av ox4

Yes, första vinnaren på 300:- /PM svarar inte.
Nytt vinnande bud 320:-
Kontaktar köpare..

Av ox4

300:- har fått erbjudande att köpa- inväntar svar!

Av ox4

Bud 300:- leder (PM)

Av ox4

Eftersom det har inkommit snabba svar så planerar jag att avsluta budgivningen efter jobbet ikväll. Raexxlol leder med 270:-. Bra att ni skriver betalningsalternativ (tar det i beräkningen). swish är smidigt och snabbt.

Jag accepterar PM bud också, men redovisar det bara om det slår högst.

Av ox4

glömde säga att jag även har paypal

Av ox4

Metal Gear Solid V kod// SÅLT !

Hej
Fick en kod till Metal Gear Solid V: The Phantom Pain med ett grafikkortsköp. Det säljer jag nu till högstbjudande (förbehåller mig rätten att välja köpare ifall saker spårar ur). Voucher gäller till 1 oct 2015.

Kan ta emot bitcoin, swish eller banköverföring. Bud i tråden, vinnaren meddelas inom några dagar - affären avslutas via PM. Annonsen kostar 15:-, så inga bud under det

Läs hela annonsen här

Av ox4

är det clips som håller sidoplåtarna på plats?
ser fram emot nån som tar sig an en vattenkylningsmod med denna lådan..

Av ox4
Skrivet av fermia:

Äger själv ASUS kortet och kan varmt rekommendera det kortet

själv har jag EVGA kortet (SC+ ACS2.0+) och det är tyst, svalt och kraftigt. rek!
EDIT: 4790k etc, allt drivs med 660W (seasonic platinum)

Av ox4

detta kan ju bli kul!
trivs inte med klumpiga twitch..

hoppas att den begränsade lanseringen handlar om att testa med kontrollerbara loads innan man släpper in hela världen. Hoppas inte det har med språk och reklam att göra. Hoppas verkligen inte att det blir någon sorts geolocation spärr, för det vore helt jäkla medieval.

fasen va jag kommer streama fishing planet! wohooo!!

Av ox4

du kör väl redan 4.4ghz eller har jag läst fel? Asus brukar ha bra strömförsörjning som tål rimliga OC. Annorlunda om du ska extrema dig med liquid NO o sånt..
SLI kan jag inte uttala mig om, särskilt inte med 1155, men det du kan kika på är ju hur många lanes du har för singel respektive dubbelkort. 8/8? 4/4? Har väl läst inlägg om sånt här på swec, så någon mer kunnig får nog hjälpa dig. Är det certifierat så funkar det iaf.

personligen skulle jag säga att det intressanta är ditt nya chassi! mobo-uppgradering kan du ju göra när du tycker att 2600k inte hänger med längre. Och då kan du ju spara både chassit och gpun.. så lägg pengarna du har på ditt byggprojekt.

Av ox4
Skrivet av dennisdvdr:

Vilket nätagg var det som åt upp mobon oh gpun ?

förvånansvärt nog ett corsair hx750. Dock inspekterade jag det innan det for ner i skroten och hittade inga brända delar (mätte dock inte).

Jag misstänker att powercolor r9 290x tillsammans med strömspikar i elnätet bidrog till händelsen.
grafikkortet hade tendens att "krasha" några minuter in i någon tyngre 3d applikation (t ex spel), sen släktes skärmarna och men datorn fungerade som vanligt (skype samtalen var fortfarande igång, och alla kunde höra mig). En hard reset så var man igång igen.

när krashen hände så tog den med säkringen i rummet, och det gick inte att dra igång elen förrns agget var urkopplat ur väggen. efter krashen testade jag kortet i en annan dator och då krashade det direkt när jag startade ett spel (så fort det blev 3d-grafik), sen släktes skärmarna och datorn frös, hamnade i omstartsloop eller stängde av sig. SSD, minne, hdd samt processorn klarade sig. De modulära kablarna som satt i var icke-funktionella (!!!) när jag testade med nya agget. moderkortet totaldog (inga leds lyste).

så då blev mina uppgraderingsplaner tidigarelagda. ville vänta minst till skylake- eller 2011-3-efterträdaren. Upplever inte att prestandan blivit så mycket högre på cpu-sidan (jämf med t ex grafikkort), och programmen är inte så mkt mer tungkörda eller multicoreoptimerade (jämf med spel).

här är några uppgraderingsjämförelser (bara stats):
i7 920 vs 4790k: 160-180% (köpt 2009 vs 2015)
http://www.cpu-world.com/Compare/463/Intel_Core_i7_i7-4790K_v...
betänk då att stock speed var 2.6ghz, och jag körde 3.8ghz stabilt 24/7 (vilket säkert ger minst 30% högre prestanda).
http://www.tomshardware.com/reviews/overclock-core-i7,2268-7....
http://www.overclock.net/t/1554970/i7-920-4-0ghz-vs-4790k-is-...

5870 vs 980 ti: ~3-400% (köpt 2010 vs 2015)
http://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-980-Ti-vs-AMD...
http://www.hwcompare.com/18896/geforce-gtx-980-ti-vs-radeon-h...

Av ox4

jaså! ett original "coffe(81)table"! spännande.

hade själv i7 920 (1366) tills nätagget tog med sig moderkortet och r9 290x till elskroten i maj i år. eftersom det var svårare att fixa bra 1366 mobo blev det en 4790k uppgradering. men i ärlighetens namn var 920@4ghz (med +0.05vcore och luft!) inte märkbart långsammare än den jag har idag, så jag tror absolut att 2600k borde hålla iaf 2 år till. Det man får till idag är ju snabbare bios (uefi) och smidigare (om än tveksam) windows-bios integration vilket sparar mig ca 15sek på boottiden, och lite mer uppdaterade mobo-kopplingar (m2/usb3 etc).

hoppas du delar med dig av bygget på forumet!

Av ox4

låter väl genomtänkt. du skriver dock inte vilket chassi du har, men jag antar att du även planerat vart 280rad ska sitta.

har själv 980ti sc+ acs2.0+ och det tror jag är samma kylare som på classified. den är fin! bra ljudprofil för mig och mitt system. idle ljudlöst runt 30°C, load (spel, inte benchmarks) upp till 60°C med ca 30% fans (2560*1440). lirar fint med afterburner.

kraken x61 var jag lite besviken på i början eftersom jag fick grymt pumpknarrande över 3200 rpm (den har ju variabel hastighet) men under 3k rpm var det bara "vanligt"pumpljud. jag störde mig dessutom på pumpen iom att resten av systemet praktiskt taget är ljudlöst i desktop/idle - och då hör jag ett ganska obekvämt pumpljud (high-pitched). **EDIT: pumpljudet kan i mitt fall jämföras med mekaniska diskarna, fast konstant och mer whiny**
Dock är detta min första AIO loop så jag har ju bara noctua luft som referens. Kör fortfarande på stock fans på kraken (2 push, chassi top exhaust) för de är inte så farliga upp till 60%. Använder mest silent-profilen och ligger runt 60°C max med 4790k (har inte testat OC än eftersom prollen är ny; rumstemp 23-26°C; idle/desktop ~35°C). CAM mjukvaran är funktionell men medioker, dock får du vattentemp och det kan användas för styrning i CAM.

mitt bygge sitter i enthoo primo med den kontroversiella uppsättning front-intake, rear-intake, top exhaust med nzxt mesh sentry för chassifläktar. skulle gärna testa corsairs 110gtx för att se om den har samma obekvämligheter som kraken, men det får bli nästa build.
(kanske ska nämna att allt drivs med seasonic 660 platinum xp2)

glhf!

Av ox4

kan se banding i steam med både asus rog swift (TN) och dell u2711 (IPS - wide gamut). Det beror på bilden och inte på främst på skärmen. Men du kan justera effekten genom att ändra kontrast, ljusintensitet och i vissa fall färgbalans för att göra det mer eller mindre tydligt.

Av ox4
Skrivet av Chricke46:

Känns inte så värt att slänga in ett platinum agg för 500Kr mer, satt själv och övervägde om jag skulle ta in ett Corair HX750i/Seasonic 660w men valde ändå EVGA.

ASUS Z97-A är helt klart ett alternativ som jag byggt med förut och brukar rekommendera, men efter att det ramlat in diverse små problem med byggkvalitén så valde jag denna gång Gigabyte. Men tror de handlar mer om man har tur eller ej med handplockningen Båda blir skit bra oavsett vilken man väljer.

M.2 är nog bara onödigt om man inte har speciella behov av det.

Nej, du har helt rätt. EVGA g2 serien verkar grym. Själv är jag lite sucker för efficiency så platinum var givet för mig (satt på hx750 innan (gold)).
Har även hållit mig till asus mobo eftersom de senaste jag haft har varit utomordentligt stabila. Testar MSI denna build, men var lite nyfiken på asrock också.
*sidenote/ Verkar som om varken asus eller MSI lyckas något vidare med fläktstyrning... att det ska va så jävla svårt!?*

Av ox4
Skrivet av Chricke46:

hah! jag skulle just klistra in nästan exakt samma förslag, med några skillnader:
seasonic 660w platinum (+500:-)
asus istället för gigabyte mobo
M.2 evo 850 istället för 2.5" (+500:-, troligen inte värt det)

Av ox4

är det verkligen ingen annan som gillar att folk, även som representanter för företag, kan ha vett att be om ursäkt för olyckliga uttalanden? jag tycker det är bra. så jävla trött på allt gnäll och stämningar, och den överlag dåliga moral och respektlösheten som oftare uppvisas.

Av ox4

verkar ganska balanserat!
men såg inte att du valt nån cpu-kylare... det är värt att slippa intels boxed-kylare. men du kanske redan har ssd och cpu-kylare...

edit: har också hört att cx fått dålig kritik, men har inget annat än bra erfarenheter av corsair (hade ett hx 750 i sex år).