Inlägg

Inlägg som xelente har skrivit i forumet
Av xelente

Olika... Det beror på om jag är på jobb eller inte, hemma scrollar jag nog bara med Pekfingret, men på jobb använder jag mest Långfingret. *weirdo* Tror jag har olika fattningar av musen beroende på om jag är hemma eller på jobb.. Försöker vara lite mer ergonomisk på jobb! <:

Av xelente

Hade ungefär samma problem med BBB för några år sedan då jag ville ha en ny bredbandsleverantör där hemma.

Satt i telefonen med en försäljare som sa att han skulle skicka lite information på vad som dem kunde erbjuda, bara papper, men idioten skickade ett helt set med Modem, kablar osv, och hade satt upp mig på ett 12 månaders abonnemang hos dem med en inträdesavgift på 1500:- sen x antal i månaden, när detta hände var jag bara 15 bast..

Så morsan fick ta tag i ärendet, skickade in det till något ställe (kommer inte ihåg vilket) sen tog Bredbandsbolaget tillbaka allt skitet jag hade fått och ringde mig personlingen och ursäktade för det som hänt.

Inte för att ursäkten skulle hjälpa mig i mitt val av bredbandsleverantör, blir aldrig BBB igen iaf.

Hoppas det löser sig för dig!

Av xelente
Skrivet av Lullebulle:

Din SGS2 har 16GB utrymme totalt och är partitionerat upp i minst 3 delar.
Det interna minnet på 1,5GB är /data och det används för att lagra program, inställningar, m.fl.
Ditt emulerade sdkort på 12GB som ligger på /sdcard/internal (tror jag) och fungerar precis som ett vanligt sd-kort. Dvs där lagrar du filmer, musik, bilder m.m.
System partitionen på /.

Tackar för lite klarhet i det hela

Kan man inte flytta applikationer till det emulerade SDkortet? Eller använder den först upp det interna minnet, sen går den direkt över på det som är emulerat?

Har ett SDkort påväg in men håller på att fylla mitt interna minne medans det emulerade SDkortet knappt är använt av någonting, vet inte riktigt hur det skulle påverka telefonens prestanda i filhanteringen, förmodligen inte alls gissar jag dock på..

Tack

Av xelente

Hur kommer det sig att min SGS2 visar att jag har 12gb ledigt på SD-card storage när jag går in på Applikations hanteringen, men när jag går in på Storage, så står det att där inte är något SD kort (Där är heller inget SD kort utan bara det interna minnet som man telefonen kommer med)

På mitt vanliga interna minne står det att jag har 1.5gb bara, vad händer när det är använt, kommer den börja använda resterande 12gb då eller? >_>

Skulle vara tacksam för lite klarhet i det hela..

Av xelente

Finns ju PlayNation.se också.

Av xelente
Skrivet av zerorepent:

På torsdag kommer det vara en showmatch mellan MSI och OnlineKingdoms spelad på RC-versionen castad av HoNCast (dvs Patchen som kommer på fredag kommer att vara implementerad) de kommer använda bl.a. Monkey King och Drunken Master som är nya hjältar på ingång (Tror inte Drunken kommer på fredag däremot).
Tyvärr tror jag MSI kommer slakta OK då MSI spelat otroligt säkert i de senaste matcherna (som castats av Gamereplay eller HoNCast). Vill ni bli bättre så titta på matchen

Vart hittade du den informationen?

Vilken tidpunkt osv kommer de att spela?

Av xelente
Skrivet av dannydevito:

Jag skickar ut min brud och hennes polare på stan som delar ut Flyers toppless, så lockar jag nog en stor målgrupp !!

Då jävlar ska jag ner på stan och checka läget!

Av xelente

Tycker det ser bra ut, kanske skulle varit värt att köra på 1,5V minne istället och en Processorkylare, då du förmodligen iallafall kommer köra med Auto överklockning.

Kylare: http://www.inet.se/artikel/5321604/cooler-master-hyper-212-pl...

Minne: http://www.inet.se/artikel/5308804/g-skill-8gb-2x4096mb-cl9-1...

Av xelente

Discovery är självklart i en klass för sig själv, hade gärna bytt till Canal Digital bara för den, om det inte varit för den usla sporten som finns på CD

Filmerna tycker jag TV1000 blir bättre och bättre på, och Canal+ blir bara sämre och sämre, så där tror jag snart att TV1000 kommer att gå om Canal+ inom snar framtid.. Har tyckt att TV1000 varit usla filmer förr, men varenda gång jag byter dit nu under kvällarna är det något som intresserar mig på någon av deras filmkanaler och jag kan verkligen inte säga det samma om C+ längre.

Men i slutändan för en film+dokumentärälskare så är Discovery ett måste, så pass mycket bättre som den är än konkurrenterna. :<

Av xelente
Skrivet av Layon:

Om ramet sänket spelprestandan något, så rör de sig max om 2-3 fps bara, men en liten ökning på FSB hade väl ökat hastigheten på ramen, antar att de skall klara av åtminstone 800 utan problem.

Fast om du säljer det du har, så kan du nog få en del, för din CPU minst 1000kr, är jag nästan säker på.
ddr2 kan du sälja dyrare än vad du köper nya ddr3, så där kan du tjäna dig en hacka, och ditt moderkort kan du nog få en femhundring för om det har stöd för 3-way-CF, ditt PSU kan du behålla, såvida du inte siktar på 580 SLI.

Tack för hjälpen Layon

Blir nog köp på måndag, ska åka hem till brorsan över helgen och testa spela med en lite bättre GPU och se hur bra det går..

Finns det några andra tips på chassin förutom mitt redan valda Phantom i helsvart, eller något annat som bör uppgraderas/ändras i min låda..

Tack!

Av xelente

Okaymate, fast nej.

Skulle vara tacksam för icke-troll svar.

Av xelente
Skrivet av Layon:

Finns ingen uppsättning grafikkort i världen som man kan maxa starcraft, slagen är för krävande och ditt micro blir därav lidande, sen så kommer jag ihåg att fler-gpu-stödet för SC i början var obefintligt, att det var bättre med en kärna ofta, vet ej hur det är nu doc.
Hur många GB ram har du?
Oavsett så omöjligt för mig o säga vad felet är, men du har iaf en fullgod processor, moderkort är egentligen oväsentligt, men kanske en uppfräschning utav ram samtidigt som du köper nåt superbra grafikkort hade varit nåt, blir så dyrt och icke prisvärt med en ny rigg.

Har redan 6gb ram och kan inte köra mer än 800mhz minnen, så tvivlar på att en uppgradering till 800mhz minne istället för 667mhz minnen skulle göra någon väsentlig skillnad.

Känns inte som att jag vill köpa ett GTX580 till min nuvarande burk heller, känns lite overkill i denna PCn, när jag har pengar att spendera på en bättre burk inför BF3 (skiter inte ut pengar precis, men har sparat ihop pengar till en dator)

Kanske skulle köpt ett 580 och se hur det presterade med min nuvarande burk innan man köper helt ny rigg o: Fast är jävligt sugen på en ny burk..

Av xelente

Sista kollen nu innan köp imorgon..

Just nu ser kundvagnen ut såhär: http://www.inet.se/kundvagn/visa/614586/lastone

Känns lite onödigt med Scythe Kaze Master för bara två fläktar.. har just nu 7 fläktar i systemet + dem som kyler H80an.. Phantomen har 5 fläktkontroller (eller om jag inte ens behöver ha så många fläktar i systemet)

Har inte riktigt bestämt mig ännu om det blir ref design på 580 eller inte.. lite sugen på EVGAs kort ifrån Komplett, vet inte riktigt om jag litar på Sparkle.. Eller ifall man helt enkelt ska stanna på MSI:s.

Av xelente
Skrivet av Layon:

Det är ändå en rätt bra CPU du redan har, du tjänar inte mycket på att köpa ny cpu, byt bara grafikkort istället, typ ett 580, vet doc ej vad du har för minne och PSU

Jag har ett sjukt gammalt moderkort (P5WS64 Professional) och kör med 667mhz DDR2 minnen och Corsair TX650 PSU, vet inte riktigt vad det är som flaskar, men märker inte skillnad med dubbla HD5770s jämfört med bara 1.. (kan köra trippel CrossFire på MBt)

Köpte min Q9550 från blocket för ungefär 1 år sedan för att klämma ur några sista droppar av liv ifrån burken, HD5770 för ca. 1.5 år sedan, men med 1920x1080 i 120Hz så flyter det inte alls med inställningar över low på BFBC2, inte för att jag spelar det, men har testat, det är väl det som många jämför med.
Kan heller inte spela SC2/WoW på nämnvärda inställningar, så tvivlar på att BF3 kommer att köras bra överhuvud taget..

Av xelente

Uppdaterad lista: http://www.inet.se/kundvagn/visa/613750/pewpew

Tack för videon på LinusTechTips som körde 850W med dubbla GTX580, bytte ner mig till ett 850w

Bytte även CPU kylare, dock ökade det priset, men det kan det väl vara värt.

Har inte riktigt bestämt mig ännu om jag vill byta till ett referensdesign, är det verkligen så mycket bättre eller kan man köra MSI TwinFrozr x2 också utan problem med bra fläktsystem?

Av xelente
Skrivet av id_hunter:

Jag hade kört på P67, visst Z68 har några smarta funktioner som kombinering av mindre SSD och vanlig hårrdisk men med din budget så är den funktionen ändå inget för dig.¨
Deluxe känns ju också lite onödigt, du får en 3,5"-enhet med två extra USB 3.0-portar men i övrigt är det inga stora skillnader.
Nätaggregatet är sjukt overkill, även för två gtx 580 (850W skulle räcka men för att vara på den säkra sidan med O.C. så är 1000W mer än tillräckligt).

Sen kan man ju ifrågasätta hur snyggt det blir att blanda det röda chassit med blåa fläktar (personligen tycker jag att man ska hålla sig borta från sådana chassin och sådana fläktar överhuvudtaget då man tröttnar efter en vecka + att det är "p:12-igt".

Antar att du har en 3D-ready 120Hz-skärm (annars blir det ingen 3D men det hoppas jag att du visste).

Angående dubbla gtx 580 med den typ utav kylare (vispar runt varmluften inuti chassit istället för att dumpa den utanför) så kommer det blir väldigt varmt och högljutt. Visst, med alla de chassifläktarna kommer det säkert fungera fint (dock högljutt), men jag hade kört på refernsdesign, t.ex:

http://www.inet.se/artikel/5409091/sparkle-geforce-gtx-580-v-...

Finns fler referensdesign-kort på komplett, t.ex:

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=616707

Sedan hade jag kört på en Corsair H80 med 2st Gentle Typhoon 1450rpm-fläktar i PnP just för att det ger extremt bra prestanda och är smidigare än klumpig luftkylning (bör prestera bra mycket bättre också).

Jag hade tänkt att plocka bort den blåa ledlampan på 140mm fläkten, men ja, håller nog med dig nu när du säger det, hade nog tröttnat på dem röda strecken jag med.

Vet inte riktigt vilket chassi jag skulle valt istället, 650D och R3/Arc/XL känns så "cookiecutter" numera, tips mottages gärna!

Jo, jag har varit inne på Corsairs vattenkylare också, men visste inte riktigt hur det skulle bli med kylningen i chassit om jag skulle kört på MSI GTX580+vattenkylning på CPUn, så tänkte väl att Noctuan skulle hjälpa med det.
Kanske skulle bytt till Sparkle/Zotac med referenskylare+H80 istället då..

Finns där några vettiga 1000W nätagg då? Tycker att man bara hör skit om HX1000, och Fractals 1000W, därför jag valde att köra på AX1200, eftersom där inte finns något AX1000

Kör man på AX850 blir det väl jäkligt tight med O.C:n

Tack för tipsen!

Av xelente

Hade givetvis glömt att lägga till en processorfläkt..

Nya kundvagnen: http://www.inet.se/kundvagn/visa/476344/nykoep2

Av xelente

Speldator, 16-20k

Tjenare SweC.

Har legat och lurat här på forumet ett bra tag och kollat vad många andra tar med i deras system vid nyköp osv.

Jag har idag en 4.5 år gammal dator med uppdaterad CPU och GPU (Q9550 och HD5770), men jag anser att nu j*vlar ska det bli en ny dator för en gångs skull.

Jag har då lagt ihop detta systemet: http://www.inet.se/kundvagn/visa/613302/nykoep

Ett antal frågor som har uppstått med detta är följande:

Är det värt att köra med Z68 moderkort när man nu ändå köper ny "bra" burk? Tjänar väl en liten slant på att byta ner mig till P67..

ASUS Deluxe vs PRO, värt eller inte? Jag tyckte väl här att det kanske är lite fördelar med att köra med Deluxe istället för PRO, jag trodde först att det skulle vara extra strömförsörjning på det, men verkar inte kunna hitta någon information på att det ska finnas.. så kanske skulle bytt ner mig till PRO versionen..

Jag har valt att köra med AX1200W just för den anledningen att jag kommer att köpa ett GTX580 senare, antingen direkt vid BF3 release om det kommer behövas, eller så köper jag ett begagnat under nästa år. Men det är väl aldrig dåligt att ha mer krut i PSU:n.

Tacksam för alla tips jag kan få!

Ha en bra dag alla Sweclockare! o(^_^)o

Av xelente
Skrivet av Kay Kostner:

Jag som hade ett perfekt paket planerat för under 10k.. nu ligger det över 10k!! <cries>

Märkte det också, min låda som jag ska beställa när lönen närmar sig gick upp 700:-

Av xelente
Skrivet av landizz:

Asså fick man spela betan på dh? Jag som trodde det var en alpha version från i julas.

Det många kanske inte tänker på det är att dom kommer att få ner kraven på bf3, dom kanske körde med dubbla 580's och skit i ALPHAN men i release så räcker det med 1 580 för att ha väldigt höga inställningar.

Nej man fick inte spela betan på DH, det var fortfarande pre-alpha build.