Inlägg

Inlägg som Danne980 har skrivit i forumet
Av Danne980
Skrivet av pa1983:

I så fall har dom ju inte gjort någon kvalitetskontroll själva? Menar alla företag ska göra och gör om dom är seriösa kvalitetskontroller. Uppenbarligen ACE inte gjort om 4 av 5 agg som hittade till Swec brann upp innan dom var nära lasten dom klarade enligt spec.

Kan dom rätta ut skiten visst. men att folk är så naiva att tro att oj dom visste inget dom måste vart så inkompetenta att dom aldrig testade ETT agg eller verifierade specifikationerna på aggen EN gång med vad som utlovades.

Ja men alla är väl överens om att ACE har inte varit seriösa. Sen tror jag att en del såna här småföretag bara köper in aggen och går på tillverkarens ord. Kanske ACE som blivit mest lurade. Fast jag håller med om att det nog är önsketänkande från min sida att de inte varit medvetna om att de sålt undermåliga varor.

Av Danne980
Skrivet av Bebopp:

Bara jag som får mig ett bra glädjerus av tanken att Ace antagligen sitter och läser denna tråd vart efter att folk postar nytt och gråter en skvätt?

Jag tycker inte om vissa av deras produkter. Men jag misstänker att även andra företag inte alltid når upp till sina spec´s (kanske inte så här grovt) men det är ju tråkigt om vi blir av med företaget då det säkert finns många som jobbar där som är vanliga människor. Det bästa tycker jag skulle vara om de lyckas vända på detta och få till nätagg som håller bättre kvalitet. Kanske kan de sammarbeta med sweclockers på så sätt att de får återkomma med väl fungerande agg. Det kan ju faktiskt vara så att man själv inte trott att aggen är så här dåliga. Som någon skrev tidigare så har de inte haft någon jättehög RMA frekvens. Lite lånsökt men jag hoppas man inte gjort detta medvetet och trott att man ska klara sig undan. Nu krävs det att man erkänner sina misstag och tar sig i kragen och satsar på bättre komponenter samtidigt måste man nog vara väldigt öppna och tydliga mot användarna. För lyckas man inte vända detta riktigt fort så är ACE snart borta. Fixa lite produkter vi svenskar kan vara stolta över nu ace!

Av Danne980

Det är inte ofta ett test har sånt här genomslag, iofs inte ofta en så dålig produkt testas heller.

Bra gjort Swec!

Av Danne980
Skrivet av Palmie:

Jo, om det kostar så mycket att producera X watt från Y mängd gödsel att det blir en total förlustaffär är det tämligen meningslöst att utgå från det antalet i ett räkneexempel, i alla fall om man vill påvisa det som en möjlig ersättare till någon annan kraftkälla.

Det jag påpekade var alltså inte om det var möjligt att producera el från så många kossor, det jag påpekade var en möjlighet till varför de inte tog med det antalet i sitt exempel istället för 1000.

Dessutom brukar väl inte serverhallar bara ha en server?

Nyheten handlar om att det går att utvinna el från kor som jag uppfattar det, INTE hur många kor man behöver för att producera el till 1000 datorer.

Eftersom det var DU som citerade (svarade på min post) så kan du ju inte nu komma med en kommentar som: "Det jag påpekade var alltså inte om det var möjligt att producera el från så många kossor, det jag påpekade var en möjlighet till varför de inte tog med det antalet i sitt exempel istället för 1000.". För i så fall ska du ju inte citera min post. Det är ju som att svara på en fråga om vad man heter och efter man lämnat svaret så ifrågasätter någon det korrekta i det så säger man "jag påpekade bara att någon kan heta så".

Vad jag i början undrade var varför man uttryckte sig så som man gjorde i nyheten. Ett lämpligare upplägg hade ju varit: Forskare lyckas utvinna så pass mycket elektricitet ur en levanda ko så att man kan driva en server. Än så länge är det dock inte ekonomiskt försvarbart om man inte driver detta projekt i stor skala.

På detta vis lägger man inte in en missuppfattning om att det har något med antaler kor att göra att man kan utvinna el ur dem. Jag tycker man blandar ihop 2 saker när man skriver artikeln, teorin om framställning av el från metangas och den ekonomiska aspekten.

Så alltså dina svar på mina poster är så här:

Citat:

Antagligen för att det inte är en linjär ekvation.

Gissning? Jag anser att det ÄR just det en linjär ekvation. 10x(kor)=y(w) vs 10000x=1000y(w). Det är den ekonomiska delen som inte är en linjär ekvation men den har jag inte i någon post frågat efter.

Citat:

Nej, självklart inte.
Dock kan det ju kanske vara så att man behöver en minimummängd med gödsel för att det ska vara ekonomiskt försvarbart?

Här hoppar du helt plötsligt från spåret om ekvationen och börjar prata ekonomi.

Av Danne980

Testat spirit? Det funkar iaf väldigt bra för mig. (3GS, 3,13 itunes 9.1.1)

Av Danne980
Skrivet av Gratzner:

Bra fråga faktiskt, svaret är att jag vet inte.

hirsch: Du och jag är likadana ang. Gigabyte. Jag tycker inte heller om dom, anledningen till det handlar om ett trasig moderkort och en dryg fan på telefon. Detta var för x antal år sedan iof, men av ren princip så har jag bojkottat Gigabyte i c:a 10 år. Men det kanske är värt att titta på så jag ska göra det men ASUS ligger ändå steget före.
Tjingeling!

Jag har liknande erfarenheter från Asus. Mitt r2e funkar bra men jag kommer aldrig mer köpa ett lowend asus igen. Jag tycker det känns som att gigabytes low-end har bättre kvalitet. High-end tror jag det är ganska lika. (Asus websida fick mig att bli galen för något år sedan, helt sjukt att en sån koncern har så taskig websida)

Lycka till med ditt val iaf!

Av Danne980
Skrivet av Palmie:

Nej, självklart inte.

Dock kan det ju kanske vara så att man behöver en minimummängd med gödsel för att det ska vara ekonomiskt försvarbart?

Om det är ekonomiskt försvarbart har ju inte med saken att göra.... Det står "10000 kossor kan driva 1000 servrar". Ska man dra med ekonomin i det så blir det ju plötsligt mer avancerat, vad kostar kossan, är maten gratis etc.

Av Danne980
Skrivet av Mr 3D:

om du läste dagens nyhet på swec så stog det att RIIIE hade dubbla NF200

Läs Guru3d´s försök med 4 st GTX480 så ser du att så inte är fallet. Nyheten på Swec handlade om att man kunde köpa till en adapter som monterades i pci-e portarna för att få 4x16.

Av Danne980
Skrivet av Palmie:

Antagligen för att det inte är en linjär ekvation.

Så att 10000 kossor skiter mer per ko än vad en gör?

Av Danne980
Skrivet av Gratzner:

Haj haj
Är det någon större skillnad på dom här två korten? Classified är c:a 5-600 kronor dyrare, någon särskild anledning?
Jag är ingen kung på överklockning heller, det är någonting jag har fastnat för på senare tid så visst kommer jag överklocka.. men det kommer inte bli någon monsteröverklock.

Jag skulle nog valt asus kortet då det är nyare. Anledningen till att Classified är dyrare är för att det har 2st NF200 chip (tror jag). Men som sagt kolla också på Gigabyte UD9, själv har jag ett re2 men gillar igentligen gigabyte mer än asus.

Av Danne980

mgn

10000 kossor driver 1000 servrar... varför skriver man inte att 10 kossor kan driva en server?

Av Danne980
Skrivet av jocke92:

Trevlig läsning som alltid även om jag saknade passivt och med samma fläkt konfiguration på alla.

+1! Hur tänkte man igentligen...

Det som är mest spännande med denna kylare är ju prestandan med en tyst fläkt. (och att den även kan prestera riktigt bra om man vrider upp fläkthastigheten)

Av Danne980
Skrivet av Gaston85:

Vet inte vad du har för moderkort men mitt stödjer 6 stickor vilket betyder att det går utmärkt att ha 6gib (6*1gb).

Jag har inte testat på x58 men iaf på tidigare generationers moderkort funkar det nästan alltid mycket sämre med fler stickor. 1GB stickor har för mig inte något användningsområde alls i dagläget. Kanske kan man nöjaa sig med 2Gb i en netbook men annars är 4GB minimum. Dessa minnen har bara släppts för sitt marknadsföringsvärde tror jag. (kanske kan man i något obskyrt benchmark program köra dessa för marginellt bättre poäng)

Av Danne980

Alla verkar vara väldigt positiva till XGP, själv är jag lite tveksam. Skulle jag som "gamer" köpa en laptop så skulle jag nog avstå denna lösning då det skulle kännas alldeles för omständigt. Ska jag alltid ta med xgp och extern skärm för att jag kan ju bli sugen att spela?! Mycket bättre då att välja en lite större laptop som har ett bra grafikkort men som man kan slå av när man inte har behov. En slim 16" laptop är väldigt mycket trevligare att dra runt på än en xgp lösning.

Av Danne980
Skrivet av Pimpim666:

Ursäkta mig men trodde vi snackade om BumpTop och möjligheten att det kommer till Android. Jag pratar inte om ipad eller iphone, verkar mer som om någon sårat dina känslor angående apple när du reagerar så mycket.

Du kommenterade ju en som pratade om fighten ipad vs Android med att det inte var så mycket till fight då Android växer som ogräs.... så nej du pratade inte om BumpTop specifikt.

Ja jag har verkligen sårade känslor, mest över att måsta scrolla genom trådarna här för att var och varannan post handlar om hur någon forumit desperat måste försvara sitt favoritföretag mot nvidia eller apple. Oftast med galna argumentationer. Din är ett bra exempel. Förklaring: I posten du citerar skriver Oliviro "Tror själv att de kommer använda detta desktop till deras android-tablets som får fightas mot iPad" Och du kommenterar alltså att det inte blir så mycket till fight då Android växer som ogräs. I Dagläget så har ju inte direkt mängder med Android-tablets sålts och senast i går på Sweclockers framsida så har man en artikel där någon uttalar sig om hur många Ipad Apple sålt. HUr man nu kan få det till att det INTE blir en kamp för att Android växer så kraftigt fattar inte jag. Vild fantasi är det enda jag kan komma på.

Och för att inte bara få besvara saker som att jag är en Apple fanboy så jag har förvisso en iphone som jag gillar men jag vill helst ha en tablet med windows (alt macOS). Android vs Ipad så får framtiden och hårdvaran bevisa för mig innan jag tar ställning.

Av Danne980
Skrivet av Pimpim666:

Är inte så mycket till fight. Android växer ju snabbare än ogräs. Iof. är jag fel person att klaga då jag använder android flitigt själv.

Sluta svamla. Fattar inte hur ni orkar dra varenda tråd till apple vs android. Du citerade en kille som nämnde ipad, Android har fortfarande inte ens någon konkurrent till den så i den kategorin kan ju omöjligt Android växa snabbare än ogräs.
Byt till tråden där man pratar om Android vs Apple om du vill höja din telefon till skyarna..

Av Danne980
Skrivet av Captain Acid:

Nu tror jag Android är något snabbare än Win 7.
Fast jag kan ju ha fel.

Blir ändå bättre än iPad för att den får mer och bättre funktioner och man hindras inte av Apples xenofobiska affärsmodell.

Det är ju inte bara operativsystemet som laggar det är ju också touchskärmarna... Det är ju det iphone/ipad är så bra på, och det är det som tyvärr fortfarande inte funkar på någon Android telefon. Jag tror nog att en HP slate om de kunnat fixa 2GB ram skulle funka bra OM skärmen varit riktigt påkostad. Sen ser jag heller ingen fördel med Android vs Apple´s OS i dagsläget. Därimot om man kunnat få windows att flyta på en pad så hade man ju haft en väldig valfrihet. Alternativt att man kunna köra ett riktigt mac os på ipaden.

Det går moden i att hata på Swec i dagläget skall man hata Nvidia och Apple.

Av Danne980
Skrivet av phz:

Det var inte speciellt länge sedan som man var tvungen att använda disketter för att kunna installera Windows på en SATA-disk, om jag inte minns fel Iaf för de första generationerna av XP var det så, utgår ifrån att det löstes om det började levereras med integrerat SP1 eller SP2 eller nåt.

Iaf när man installerade på raidade diskar. Otroligt att man så pass länge körde sata-raid drivrutiner på diskett. Jag anar att det var många fler än jag som hade diskettstation bara för att fixa raiden. Köpta faktiskt en floppydisk läsare för inte alltför länge sedan som jag kunde flytta i mellan datorer bara av denna anledning. Detta borde ha varit tidigt 2007.

Av Danne980
Skrivet av Anosh:

Vidare har jag provat touch-skärmar på bärbara som har atom och det fungerar inte heller nå bra då atom är otroligt långsamt (med win7 som OS ivf); just det där med att OS:et svarar en stund efter att man "touch:at" blir jobbigt väldigt snabbt.

Oroväckande, jag har en iphone själv och vet hur bra deras touch-skärmar funkar men jag hoppas att HP slate som kör atom funkar lika bra då den såg väldigt lockande ut. På en sån här produkt så är det ju skärmen och touchfunktionen det absolut viktigaste. Jag hoppas verkligen det kommer finnas windows "pads" som fungerar bra.

Av Danne980
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hawk

Man har kanske ingen nytta av PCI 2,1, eller?

Jag tror att det är felskrivet bara. Det är samma pci version på alla 5850 är jag ganska säker på.