Inlägg

Inlägg som Kogster har skrivit i forumet
Av Kogster
Skrivet av Oneone:

rätt intressnt det han snacka om... tack för länken.

den skribenten kändes ju lite väl negativ. crysis 2 ser ju faktiskt rätt snyggt ut kanske inte vad man förväntat sig av crysis uppföljare men snyggt är det

Av Kogster
Skrivet av Zeuxlarsson:

Jag tror och hoppas den kommer innan sommaren, allt annat vore ett fiasko i min mening.

Beror på vad du menar med "maxa", jag tvivlar du kan maxa allt med full kantujämning etc på din burk och få bra fps, däremot så stämmer det dom säger om tiden också på fps, det är relativ och olika från olikas uppfattning.

EDIT: Själv tänker jag absolut inhandla spelet, men endast när DX11 patchen kommer. Jag vill ju inte spela igenom kampanjen på sämre grafik när jag kan vänta och köra det på snyggare senare.

multiplayern är riktigt kul så du kan ju leka där tills grafiken blir bra nog för campaignen

Av Kogster
Skrivet av Dragon_Shoot:

http://www.canihostaminecraftserver.com/

gör testet så ser du vart skon klämmer

Av Kogster

jag tycker AMD för de krossar nvidia i "design" klart en elslukande jättekrets presterar bättre medans amd inte ligger långt efter i prestanda men med mindre och strömsnålare krestar. (6950 drar el som ett 460 och tror den är något mindre...)

prisvärt så vinner man nog på ett upplåst 6950.

drivrutiner... tycker om CCC inte haft problem med någons

anser personligen att physx är överskattat. Finns physx lösa spel med jättefin fysik.

i slutändan är det pris/prestanda som avgör ändå allt annat väger rätt lätt

Av Kogster
Skrivet av xyllian:

Noterade precis det samma, tråkigt att siffror från tilvlerkare alltid ska vara mixtrade med.

Mixtrade och mixtrade de ser de väll som en alternativ mätmetod.

verkarju vara väldigt lustiga resultat iom att 590 är ryktad att ha ett lägre TPD än 6990. Samtidigt som den (antagligen) har sämre prestanda/watt...

Av Kogster

varför är skärmdumparna på ett 5670?

Av Kogster

ser väll bra ut... den kylarn kan du klocka rätt långt med

Av Kogster
Skrivet av Stoffe (AMDGuru):

Knappast säger jag bara. Inte skulle de lägga jobb på att göra en "version" för att släppa som demo och en helt annan med annan uppbyggnad av grafiksystem, osv för att släppa som skarp version.
Det är helt 110% säkert exakt samma som den officiella versionen.

mycket möjligt du har rätt själv tror jag på att de putsar ite mer på pc versionen (demot var ju trots allt på beta:n)

Få se om grafikpatchen blir vad de lovar

Av Kogster
Skrivet av Funkeman:

Underbart rolig tråd. Skönt att veta att man inte är ensam om att göra dumma saker.

Mitt första egna datorbygge 2005. Lyckas på något sätt tappa en Atlon64 (socket 939) i golvet så att några pinnar böjs. Händig som jag är så lyckas jag böja tillbaka dem utan att de går av och den datorn var sedan den mesta stabila jag haft tills jag skaffade min senaste.

Samma dator som ovan: Hade ur grafikkortet av någon anledning. Skulle troligtvis sätta i någon HDD eller liknande. Detta var på den tiden när extern ström till grafikkortet var ganska nytt så jag glömde den sladden. Dock så startade XP ändå men det dök upp ett meddelande om att grafikkortet inte kunde köras på full effekt och att Windows därför använde det gamla fula temat som användes innan XP. Stängde av datorn och satte i sladden men datorjäveln vägrade ställa tillbaka utseendet till XP-läge. Det fanns helt enkelt inte det valet där man ställer in den saken. Var tvungen att använda skiten tills jag formaterade.

HTPC-bygge 2008: C2D E8400. Lyckas tappa ner en stor klick kylpasta i processorsockeln med sina miljontals små piggar. Satt i flera timmar med en nål och petade bort misstaget. Den datorn är allt annat än stabil och en äkta besvikelse på alla möjliga sätt.

Någon gång 2008 eller 2009 så skulle jag göra något i datorn så jag stänger av den samt stänger av kontakten på nätagget. Har läst någonstans att man ska trycka några gånger på startknappen efter det för att vara säker på att alla kondensatorer inte har någon laddning kvar. Jag trycker en gång och det smäller till med en ljudlig klang och det luktar som någon har slängt en cykel i en kraftstation. Efter det startar inte datorn (big surprice ).
Senare så upptäcker jag att det är själva förgreningsdosan som har gått sönder så jag byter den så startar datorn. Dock så märker jag att nätagget "läcker" ström. När jag stänger av datorn så snurrar fortfarande fläktarna lite långsamt. Skit samma tänker jag startar nästan aldrig om datorn ändå så jag kör så länge det håller. 2010 så blir det strömavbrott i hela staden när jag är på jobbet så datorn stängs av. När jag kommer hem så vägrar datorn starta när jag trycker på startknappen. Trycker några gånger till för säkerhets skull och då slår jordfelsbrytaren i lägenheten ifrån. Stänger av strömmen på nätagget och slår på jordfelsbrytaren igen. När jag sedan ska slå på nätagget igen så smäller det som åska i nätagget samt sprutar blixtar ut genom nätaggets perforering och ut mellan mina fingrar (säkringar och jordfelsbrytare går naturligtvis också). Har aldrig blivit så rädd i hela mitt liv och skulle något liknande hända igen med att nätagget uppför sig konstigt så byter jag det direkt. Ett under att ingenting gick sönder i datorn.

Jäklar vad var det för nätagg?

Av Kogster
Skrivet av QuinnoX:

Vilken budget har du? ska det precis maxa bl.a Mw2 eller bara CS? eller vill du ha det bättre?

Sj ska man köpa dewtta paket: http://www.inet.se/kundvagn/visa/276283/dator-paket-

4.5k i budget.

Det är nog det mest Maxade och prisvärdaste för 4.5k!

är jättebra för 4.5

men hans paket ligger båda på 6,5K

Av Kogster

bara kör servern hos den som har snabbast internet. Har du en "normal" (enligt swec standard) å märks den knappt av om mam har ett skapligt ram

Av Kogster
Skrivet av Riiikard:

Hejhej

Jag har nu satt ihop en dator som ser ut som följande

http://www.inet.se/kundvagn/visa/298686/klar

Och jag undrar om den är bättre eller sämre än:

http://www.inet.se/artikel/1517092/taurus-value-gamer-gts450-...

Det är ju ungefär samma pris.. egentligen har jag en budget runt 5k men men...

Så, synpunkter på min och Taurus?

ingen är väll särskillt att huraa över. http://www.inet.se/artikel/5315032/corsair-4gb-2x2gb-value-se... är billigare än att köpa två en-pack

Av Kogster
Skrivet av Sötpotatis:

Bokade Nano Edition igår till PC.

Tror ni jag kan maxa spelet med upplösningen 1920x1800?

Dator:

AMD Phenom2 X6 1090T BE 3.2GHz
2X GTX 480 SLI
8 GB RAM

är det skryt eller seriös fråga?

Av Kogster
Skrivet av Bean:

Det är väl ingen port då om det gjordes samtidigt? sen vadå konsolens "Starka" sida?
No port
http://www.qj.net/qjnet/news/no-port-in-crysis-2-thanks-to-cr...

Vad jag lässte på mycrysis forumen så var demot en halt oplanerad portning. Spelet däremot ska vara "äkta vara"

Skrivet av Inanimate:

Min kompis jobbar på Media Markt och facebookade just denna bild. Kanske blir ett pitstop och se om dom fått in PC-versionen ;D

http://img38.imageshack.us/img38/7882/vickan.jpg

Ser riktigt nice ut.

hehe och så har de visst fått in crysis 2 xD

Av Kogster

Är demot fortfarande uppe? hittar inga servrar längre

Av Kogster
Skrivet av Emil_98:

Jag såg på mythbusters att dem hade ett rör i koppar och gjort det till en spiral och sattit det i en låda.
Sedan så fyllde dem lådan med torr is och gjorde en tratt så dem kunde hälla öl igenom den.
När ölen hade runnit igenom så hade det blivit så kallt så det nästan frysit till is!

sant men känns som lite fusk.

Som ingenjören(?) sagt så är det en fasligt massa krångel att få till ts idé

Av Kogster
Skrivet av Zotamedu:

Det går att bygga en tappkran för cola i en dator fast det är inte ens i närheten av så enkelt som du tror. Vi tar felen i ordning.

1, Vi börjar med lite grundläggande termodynamik. En luftkyld dator kan aldrig under några omständigheter bli kallare än den omgivande luften. Det följer ur termodynamikens första lag. Vattenkylning är exakt samma sak som vanlig luftkylning fast du har ett annat sätt att transportera värmet från processorn till luften som är effektivare. I en vanlig kylare är det ledning genom en metall/kopparfläns, i en tornkylare är det fasförändring av vatten eller en alkohol som sköter transporten tillsammans med lite kapilärkrafter och slutligen är det vanlig hederlig strömning som transporterar värmet i vattenkylning. I övrigt är kylningsprincipen identisk.
Lösning: Du måste tillföra arbete för att kunna kyla något under rumstemperatur. I ett kylskåp används en kompressor för att komprimera ett köldmedium som sedan får expandera. Vid kompression blir en gas varm och vid expansion blir den kall vilket man tydligt ser om man tittar på idealgaslagen och alla dess utvecklingar. Det finns även solidstatelösningar som använder sig av termoelektriska effekter. De har generellt en mycket lägre verkningsgrad men de är platseffektiva. Många kylväskor och minikylskåp använder sig av den tekniken. Sök på peltierelement för att få veta mer. Det var kylningen avklarad.

2, Lagring av kolsyrade vätskor. För att kolsyran inte ska avgå som koldioxid krävs ett slutet kärl under tryck. Lösligheten av koldioxid ökar nämligen med ökat tryck. Att bara hälla i cola i en burk med tappkran funderar därför dåligt för att så fort du börjar tömma behållaren kommer du tappa trycket och få in massa luft. Därefter kommer koldioxid avgå från colan till luften tills trycket ökat tillräckligt för att ge en jämvikt igen.
Lösning: Alla former av tappkranar för kolsyrad dryck blandar direkt när den hällst upp. De har alltså tre slangar in. En med vatten, en med koldioxid som som under tryck får lösas i vattnet och slutligen en slang med koncentrerad läsk. Enklast är alltså att få tag på en fungerande läskautomat och modifiera den för att få plats i ett chassi. Det går säkert att få tag på begagnat. Annars får du höra med coca cola d de säkert vet var man får tag på grejerna. Annars finns det stora grosister som säljer sådan utrustning. Börja med Martin Olsson. Notera dock att det krävs en vattenanslutning, en koldioxidtub som är stor som chassit samt en rätt stor påse med koncentrat. Det blir svårt att få in allt i chassit så räkna med att du kommer få ha saker stående utanför. Det krävs också en del rengöring av utrustningen med jämna mellanrum.

Slutsats: Det är genomförbart men det är dyrt och krångligt. Du hade dock blivit kung på nästa DH.

Bra du tog dig tid att förklara. vart en liten facepalm på hans ritning

Av Kogster
Skrivet av Pimpim666:

Tycker det är åt andra hållet. När en p22 spelar har man mest troligt ett jobb, flickvän och annat skit som tar upp mycket tid. En p12a som spelar bra spenderar nog mycket tid framför datorn och kommer naturligtvis ha övertaget med erfarenhet i spelet.

EDIT: Hur som helst blir jag inte sur när jag blir ägd i spel. Jag har inte tid att spela 24/7 och blir det en jämn match blir jag glad. Bara jag får spela och ha roligt så är jag nöjd. Förlorar jag så beror det helt enkelt på att dom spelar bättre.

Ja tycker p12:0r känns som småbarn. en äldre kan jag ju se som en som borde vara jämlik med mig. så någon jag tycker jag borde vinna över ser jag som mer irriterande

Av Kogster
Skrivet av 95monye:

En massa tjejer har skrivit till andra: How does it feel to be pwned by a girl?
Vad vill de ha för respons?

Bra fråga.

Nej det är inte moraliskt försvarbart att bete sig som de flesta i online spel.

Tror det mesta baseras på att tjejer anses dåliga på spel oberoende av hur bra de faktiskt är och det är jävligt irriterande att förlora mot någon "dålig" jag menar att få spö av en p12:a svider bra mycket mer än att en p22 spelar ut en.

Av Kogster
Skrivet av Catman:

Kommer väl sitta i en massa elgigant datorer typ =P

skit kort i mina ögon

Tror det är för dyrt förra gången jag var på mediamarkt kunde man se en "spel dator" med stor ram (de skulle tydligen hjälpa jättemycket^^) + ett GT210

så 550 ti är ju ett enormt steg åt rätt håll isåfall