Inlägg

Inlägg som GuessWho har skrivit i forumet
Av GuessWho
Skrivet av Maximo:

Allt det är realistiskt. Någon siffra över 120 är hjelt otänkbart.

Jag tycker det hade varit vettigt med en 144Hz panel som stöder variabel sync.
Så att den alltså inte enbart kan synca i 144Hz, utan även lägre om man vill.
Typ G-sync, Freesync eller dylikt.

Med en rekommendation att spelutvecklarna sätter en framecap (begränsning) på någonting lägre än 144Hz.
Förslagsvis sätta en cap på någonstans mellan 60 och 140 beroende på spel.

Med variabel refresh, om man ska sätta en cap så brukar det rekommenderas att man inte sätter den till exakt samma som skärmens max, utan att man sätter den åtminstone någon/några FPS lägre än skärmens max.

Så vill man köra 120 FPS är det bästa om skärmen klarar mer än 120 Hz.
Men det räcker ju om skärmen klarar 130 Hz eller mer vanliga 144 Hz.
Behöver inte klara 240 Hz eller dyl.

Men det beror ju lite på vad för paneler som finns tillgängliga till vilka priser också.

Det var artikeln som nämnde 240

Citat:

OatmealDome grävde i Nintendos motor och mellanprogram NintendoWare Bezel Engine och fick syn på en textsträng som bekräftar stöd upp till 240 bildrutor per sekund.

Varför ska de tillåta rendering i 240 FPS om de kommer köra med en 60 Hz panel ?

Av GuessWho
Skrivet av Fenrisulvfan:

Hur många av dessa 7 miljoner justerade något och hur många bekräftade bara siffrorna?

Vet inte, men åtminstone dessa:

* 434 153 godkände med sms, cirka 40 000 fler än förra året.
* 365 212 godkände med telefon, cirka 25 000 färre än förra året.

Vad jag ser framgår det inte hur många som bara godkänt respektive ändrat något av de som deklarerat på andra sätt än sms eller telefonsamtal.

Men för de som bara har "de vanliga" typ inkomst av tjänst och sånt så borde det väl stämma för de flesta?
Tänker att det är väl mer att hålla reda på om man driver firma.
Eller om man har förmåner som behöver deklareras eller långpendlar eller något annat som är utöver "standard".

Av GuessWho
Skrivet av Maximo:

~150fps på Switch är lika drömmande som 200fps

Vad är realistisk för en Switch 2, som borde vara snabbare än Switch 1 ?
10 FPS ? 20 FPS ? 24 FPS ?
Är över 60 FPS i åtminstone vissa titlar helt orealistiskt?

Steam Deck OLED har väl iaf 90 Hz skärm och i mindre krävande titlar kan även köra i 90 FPS ?

Av GuessWho
Skrivet av mpat:

När man traditionellt har gjort en ny generation på samma process som tidigare, har den blivit större. Titta exempelvis på 28nm. Nvidia gjorde Kepler och Maxwell där, och AMD körde GCN 1, 2 och 3. GK104 (680) var 294 mm2 - GM204 (980) var 398mm2. AMD bytte namngivning, men man gick från Tahiti (7970) på 352mm2 till Hawaii (290X) på 438mm2 och Fiji (Fury X) på 596mm2. Vi har mer moderna exempel i RDNA 1 till RDNA 2, där Navi 10 på 251mm2 ersattes av Navi 22 på 335mm2. Man har lyckats hålla priserna i schack genom att konkurrensen har gjort att priserna för ark på en viss processnod har gått ner över tid, men det gör de inte så mycket längre. 5/4nm är fortfarande dyrt för att konkurrensen är så dålig med TSMC helt dominerande.

Om AMD gör en nya generation på 4nm - vilket alla rykten gör gällande - så kan de inte öka prestandan per mm2 kisel så där värst. Jag är helt säker på att de kan göra en del, och fokus är säkert RT den här gången, men att slå 7970 på rasterisering på 4nm skulle kräva ett stort, törstigt chip. Glöm inte att Navi 31 är STORT, historiskt sett. Det är bara Fiji som är större. De höll inte igen där.

Tråkig utveckling
När AMD inte ens kan slå 7970 längre. :/

Nä jag förstår att det var en felskrivning.
Men ändå, är roligare när det känns som utvecklingen går framåt.

Åtminstone för Nvidia har det ryktas om att Blackwell ska vara ett betydande steg över Ada.
Också att nuvarande Ada kort bara har DP 1.4a
Visst jag förstår timingen.
Att om RTX 4080 och RTX 4090 hade haft DP 2 så hade de varit rätt tidigt ute och sen när 4070 och 4060 kommer senare. Dels att de kanske inte vill lägga pengar på mer utveckling inom samma generation. Dels att de inte vill ge de enklare korten funktioner som de dyrare korten saknar.
Men Blackwell korten borde rimligtvis ha stöd för DP 2.1

Sen Intel.
Att Arc Alchemist är deras första generation dedikerade kort om man inte räknar med i740 på 90-talet, som var längesen och de har väl inga direkt likheter heller.
Men att Arc releasen var skakig, men sen har de haft tid att lära sig med framförallt drivrutiner men troligtvis även hårdvaran till att göra Battlemage bättre.
Så sannolikheten är väldigt hög att Battlemage blir bättre än Alchemist.

Så sannolikheten är ändå hög att det finns bättre grafikkort under 2025 än vad det fanns under 2022/2023 när nuvarande grafikkorts generationer var nya.
Även om nu AMD skulle stå och stampa på samma plats.

Av GuessWho

Positivt om de klarar mer än 60 Hz och variabel sync.
Sen är det väl frågan om hur ofta man kan komma upp i över 200 FPS på en portabel konsol som en Swithc 2.
Men är väl bättre att ha en 240Hz VRR panel och ett spel som klarar ~ 150 FPS än att ha en fixerad 60Hz panel och spela samma ~ 150 FPS spel.

Av GuessWho
Skrivet av mpat:

Problemet är att de nog inte kan uppnå alla de tre sakerna om de inte har en nyare process att tillgå - och det har de (egentligen) inte. OK, de kan ju ha ett ”8600” på mindre process än 6nm, och ”8800” kan ju gå ner till ”4nm”, men de verkar inte gå ner till 3G än, vilket är vad de skulle behöva. Snabbare och lägre effekt - inga problem, gör kortet ”bredare” och håll igen med klockfrekvensen lite. Snabbare och billigare att tillverka - dra upp klockfrekvensen i taket. Lägre effekt och billigare - absolut lättast, gör ett mindre chip.

Skall man uppnå alla tre samtidigt utan en ny process krävs att man drar upp IPCn markant, och det är inte så lätt. Jag tror nog att de försöker - framförallt försöker de få ut mer av de där dubbla ALUerna - men det är mycket begärt att få ut alla tre.

Normalt så brukar det vara förbättringar från en generation till nästa.
Hade det verkligen inte funnits någon förbättring så verkar det ju meningslöst att ens släppa en ny generation.

Min tanke var något i stil med att istället för att sikta på någonstans 50-100% prestanda förbättring, men med högre strömförbrukning och högre tillverkningskostnad som nackdel.
Att istället sikta på en mer blygsam prestanda förbättring säg i storleksklass 10-20% men att försöka hålla nere strömförbrukning och tillverkningskostnad istället.

Men du menar på att om man tar rastreringsprestandan på Radeon RX 7900 XTX och siktar på att öka den med i snitt 15% så är det fortfarande för högt för att kunna göra en strömsnålare krets och/eller att tillverkningskostnaden springer iväg?

För säg om man siktar på att göra en krets som bara presterar 2-3% bättre så är det i de flesta scenarion inte märkbart.
T.o.m. vid benchmarking kan det vara svårt att se det som en tydlig skillnad och inte inom felmarginalen.

Av GuessWho
Skrivet av BlackBird:

Folk reagerar som om att det faktum att AOC bidrar med skärmar för testande av allt annat än skärmar skulle ha någon som helst betydelse för artens fortlevnad och planetens öde.

Endast på Swec...

Det kan räcka att göra en otillåten parkering för att få parkeringsböter.
Att man kan få betala faktiska pengar "som straff".

Betyder det att om någon har gjort en otillåten parkering eller inte betalt parkeringsavgift på en avgiftsbelagd parkeringsplats att det är avgörande för "artens fortlevnad och planetens öde" ?
- Nej

Kan man få en parkeringsbot även om det inte är avgörande för artens fortlevnad ?
- Ja

Allt behöver inte vara totalt svart eller vitt.

Den första sändningen i Sverige med färg-TV skedde 1966.
Den första rikstäckande färg-TV sändningen skedde 1967.

Du ligger 57 år efter.

Av GuessWho
Skrivet av Henrik11:

Fint med transparens och öppenhet!
Sen ska man komma ihåg att det är en ytterst liten men högljudd skara människor som protesterar mot den så kallade "dolda sponsringen". Den absoluta majoriteten av läsare har sannolikt inte upplevt något problem eller otydlighet överhuvudtaget.

Jag tycker att SweClockers och deras ägare Geeks AB är tillräckligt stora och publika att de kan förväntas att sträva efter att göra rätt.
Självklart kan man inte förvänta sig att alla som jobbar där är helt perfekta och felfria.
Men det är ändå en skillnad på att sträva efter att göra rätt och vara villig att rätta till misstag eller att skita i allt.

Av GuessWho
Skrivet av CrispVanDahl:

Transparens och tydlighet är två av de viktigaste egenskaperna för oss när det kommer till att bygga förtroende. För oss som redaktion är det egenskaper vi värdesätter högt, så även för mig på ett personligt plan. Vi har därför efter lite diskussion nu på morgonen kommit fram till att vi behöver förbättra vår kommunikation för att tydliggöra vad vi gör och inte gör.

Vi har historiskt använt märkningen "sponsras av" när det kommer till betalda samarbeten. Den här artikeln är inte en sådan men efter feedback från er känner vi ändå att det är på sin plats med en märkning som tydliggör vad det handlar om. Vi kommer därför märka denna och eventuella framtida artiklar av liknande slag med "i samarbete med" för att särskilja dem från betalda samarbeten.

Anledningen att vi gör dessa artiklar är dels för att hålla er uppdaterade på vad som sker bakom kulisserna i testgrottan men också för att lyfta de tillverkare som möjliggör vår verksamhet. För att ge oss själva bästa möjliga tekniska förutsättningar för att bedriva hårdvarutester tar vi hjälp av olika tillverkare som lånar ut utrustning för ändamålet, kombinerat med det vi själva köper in givetvis.


Bra lösning.

Skrivet av CrispVanDahl:

Är det så att ni känner vidare frågeställningar så är mina PM alltid öppna för feedback, annars är det bara att skriva i tråden. Både jag och @JonasT tycker det är sunt med en skopa skepsis och vaksamhet när det gäller innehåll och artiklar i vår bransch. Detta är ett ämne som ligger oss båda väldigt varmt om hjärtat så vi tar alla kommentarer och frågor på största allvar.

Jag anser att ni löst problemet.
Känns varken produktivt eller speciellt konstruktivt att gnälla om tidigare problem som nu är lösta.
(Eftersom problemet är löst hade det varit mer gnäll än diskussion att fortsätta diskutera det)

Av GuessWho
Skrivet av CrispVanDahl:

Det första stycket vet jag faktiskt inte ens hur jag ska svara på. Är artikeln inte sponsormärkt är den inte sponsrad.

Skulle vi behöva köpa allting vi testar själva skulle vi aldrig kunna släppa en recension vid release. Vi får ingenting av tillverkarna. Däremot får vi låna exemplar för test eller låna under en längre period som ett referensexemplar. Ingenting byter ägare.

Se ovan svar. Utan möjlighet att låna exemplar av produkter för recension skulle väldigt få ha möjlighet att bedriva testverksamhet.

Skatteverket skriver bl.a.
Att man inte behöver betala skatt om
Det rör sig om lån under enstaka och avgränsade perioder

Nu är det inte helt klart vad "avgränsande perioder" är.
Spontant känns det som att det borde falla inom det om det rör sig om lån under dagar eller veckor för att exempelvis göra en recension.
Handlar det om flera år borde det inte räknas som "avgränsade perioder".

Sen är ju skattefrågan och marknadsföringslagen inte exakt samma sak.
Men känns ju lustigt om skatteverket räknar det som sponsring men att marknadsföringslagen inte gör det.

Men jag är ingen jurist.

Av GuessWho
Skrivet av CrispVanDahl:

Nu har ju dock inte AOC köpt någon sponsrad artikel utan bistått med skärmar till testriggarna. Lite på samma sätt som vi tackar Asus för moderkorten, Seasonic för nätaggen och Noctua för kylarna.

Sponsrat innehåll är och kommer förbli uppmärkt. Är det inte en sponsormärkning har vi antingen köpt produkten själva eller fått låna ett exemplar utan krav eller löfte om motprestation.

Kollar man på Youtube så verkar det ganska vanligt att någon får en produkt och säger att företag A skickade detta till oss. Vi får inte betalt för att göra en recension, men vi har fått produkterna gratis.

Lite som ett mellanting mellan å ena sidan helsponsrat och andra sidan att köpa produkter för egna pengar för att testa.

Konsumentverket har info om det bl.a.
De hänvisar bl.a. till marknadsföringslagen

Citat:

Vad räknas som marknadsföring i sociala medier?

Företag som publicerar inslag om sina produkter och verksamhet i sociala medier är i regel marknadsföring som omfattas av marknadsföringslagens regler. Det är även marknadsföring om ett företag betalar någon annan, exempelvis en influencer, för att publicera inlägg eller sprida länkar om företagets produkter. Ersättningen kan bestå av pengar eller andra ekonomiska förmåner, såsom varor. Om en influencer äger ett eget varumärke är influencerns inlägg om varumärkets produkter också marknadsföring.

Förbud mot dold marknadsföring

När du marknadsför en vara eller tjänst måste det tydligt framgå att det rör sig om reklam. Det är förbjudet med dold marknadsföring. Om marknadsföring blandas med andra uppgifter är kravet på tydlighet särskilt högt eftersom det då kan vara svårt att urskilja vad som är marknadsföring. Det höga kravet gäller bland annat i sociala medier där reklam ofta blandas med personliga åsikter.

När ett inlägg på exempelvis Instagram är marknadsföring ska detta tydligt framgå för alla som läser inlägget. Du kan visa det på olika sätt, till exempel genom att märka inlägget med ordet ”reklam” på ett tydligt och iögonfallande sätt. Tänk på att det måste framgå direkt att inlägget är marknadsföring. Att lägga en märkning på en dold plats längst ner i inlägget räcker inte. Anledningen är att läsaren snabbt ska kunna förstå att det finns ett bakomliggande syfte att sälja en produkt.

Ansvar för dold marknadsföring i sociala medier

Företag som marknadsför produkter i sociala medier har ansvar för att marknadsföringen följer marknadsföringslagen. Det är därför viktigt att du som företagare säkerställer att din marknadsföring är korrekt utformad. Det gäller även en influencers marknadsföringsinlägg om ditt företags produkter. Företag har huvudansvar för sin marknadsföring, men även andra som medverkat till marknadsföringen kan ha ett ansvar, såsom influencers.

Skatteverket har också åsikter
De skriver bl.a.
Om du har haft samarbeten med företag på internet eller i sociala medier kan du behöva redovisa och betala skatt för dina inkomster. Det gäller oavsett om du har fått produkter, tjänster eller pengar som ersättning.

Både marknadsföringslagen och skatteverket verkar eniga i att man behöver inte få betalt i pengar för att de ska räknas, utan även andra förmåner som att få produkter räknas.

Jag är ingen jurist och det verkar inte helt glasklart var gränserna dras.
Men om det räknas som dold marknadsföring att det inte märks tydligare,
då bryter SweClockers mot Svensk lagstiftning.

Av GuessWho
Skrivet av sherekhan:

Svår fråga. Finns ju gott om plats på skrivbordet och använder det mest för gaming så t ex numeriskt tangentbord kanske inte behövs då. Har du något förslag?

Om man knappar mycket siffror så är det trevligt att antingen ha ett fullstort tangentbord eller en separat numpad. Typ om man kör mycket Excel eller andra kalkylprogram eller kanske bokföring eller dyl.

Annars saknar du nog inte den numeriska delen.
TKL - TenKeyLess har allt utom den numeriska delen.
TKL ger dig ett tangentbord som är märkbart mindre i bredd och om man inte knappar mycket siffror så känns det inte som någon nackdel att ha TKL jämfört med fullstort.

Sen finns det mindre varianter. Men där är det kompromisser med olika tangentbordskombinationer man inte behöver använda på ett "vanligt tangentbord".

Olika personer har olika preferenser.

Men generellt så fungerar nog TKL ganska bra för de flesta som inte knappar mycket siffror.
Finns även möjligheten att senare komplettera med separat numerisk del om man känner behovet.

Av GuessWho

Jag hade tyckt att det var bra om AMD släppte ett kort som är snabbare än RX 7900 XTX så de åtminstone kan konkurrera med sig själva.

Säg om de släppt ett 8800 XT som presterar 10-20% bättre än RX 7900 XTX, fast till lägre strömförbrukning och billigare att tillverka.
Om de hade kunna sälja det till ett konkurrenskraftigt pris så skulle det kunna vara ett intressant alternativ.

Av GuessWho
Skrivet av Svensktiger:

Och Pagani använder sig a mercamotorer, men ingen hävdar att man lika gärna kan köpa en AMG merca för att få samma sak.

Skrivet av THB:

God kväll Herr Audiofil.
Det är rätt välkänt att Bang & Olufsen använder sig av standardkomponenter från Philips men packeterar dem oerhört vackert.

Pagani däremot specialbeställer motorer från Mercedes-Benz och AMG enligt deras väldigt tydliga specs.
Var lika när Bugatti började med Veyron.

Ha en trevlig Valborg.

Motorn är en viktig del av en bil.
Men det är inte hela bilen.

Exempelvis denna video från nya Topgear
Pagani Utopia – 864bhp V12 Hypercar Or Art?

Detaljerna med växellådan och länkaget från växelspaken, interiören, de analoga visarna. Lite granna som folk som lägger mycket pengar på klockor. Sen en läcker exteriör och låg vikt som bidrar till bra köregenskaper.

Men, för en superbil eller hyperbil eller vad det nu klassas som så verkar Paganin ha lite "tråkig" motor. De sa att den varvar bara till runt 6500 rpm, vilket för denna typen av bil är relativt lågt.
Oavsett bil eller motorcykel så finns det en glädje i att varva ur en högvarvig motor.

Gällande motorn så verkar Gordon Murrays GMA T.50 mer spännande.
FIRST DRIVE: GMA T.50 – McLaren F1 Successor’s 900-mile road trip

Den har en Cosworth V12 som varvar till 12000 rpm

Också coolt att T.50 är tresitsig med föraren i mitten. Ger en mer symmetrisk vy för föraren.
Men verkar som kan vara irriterande att ta sig in och ur. Typ om man skulle ta en T.50 och göra ärenden.

Man kan komma med liknande argument för Bang & Olufsen, att utöver funktionaliteten att vara en CD spelare/CD växlare så finns det ett mervärde i designen.
Jag kan väl till viss del hålla med, hyfsat cool design.
Kan förstå att någon betalar tusenlappar extra för det.
Men inte 500 tusenlappar extra...

För de som värderar skrytfaktor.
En speciell bil kan synas om du är ute och kör med den.
Eller för den delen ett fint armbandsur kan man ha på sig när man är på en fest eller något event.

Men vad ska man göra med en stationär CD spelare?
Släpa med sig den på bussen eller tåget? Dra runt med den på stan?
Tror de flesta bara skulle tycka man är knäpp om man gör det.
Annars måste man redan lyckats bjuda hem någon om man ska försöka imponera på dem med sin fina CD spelare.

(Säger inte att jag köper grejer för att imponera på andra. Men för vissa verkar det viktigt).

Av GuessWho
Skrivet av sKRUVARN:

Citerade du fel person, eller motsatte jag mig det?

Det lät som du förespråkade att det är bättre att göra det som är lätt än att göra det som är rätt.

Av GuessWho
Skrivet av sKRUVARN:

Jag säger inget om vad som är rätt eller fel här, min poäng är mer att det inte riktigt är så enkelt

Så om något inte är enkelt så ska man inte ens försöka?

Att stoppa kriminella gäng/ligor är inte lätt heller.
Så då kan polisen bara sluta försöka?
Enklare för poliserna att bara sitta på kontoret och låtsas att kriminalitet inte finns tills deras skift är slut?
Istället för att vara ute och försöka lösa och förhindra brott.

Jag tycker det är bättre att försöka sikta mot ett rättssäkert samhälle även om det är svårt och även om man inte kan nå dit till 100%.
Än att bara ge upp i förskott och inte försöka.

Av GuessWho
Skrivet av RaZman:

YouTube Premium blir värt kostnaden när de slutar stjäla alla annonsintäkter från videoskapare som säger "fel" saker. Råka få med en svordom så blir det gult dollartecken och noll intäkter medan annonserna rullar för fullt. Hela konceptet bakom YouTube innebär att de lägger 0 kronor på innehåll till sina användare, är ju helt otroligt att de lyckats övertala folk att betala mer än många streamingtjänster varje månad baserat på "så bra innehåll" samtidigt som de härskar och kör över de som ligger bakom innehållet.

Jag är relativt okej med att se en rimlig mängd reklam om en betydande del av reklamintäkterna går till de som skapar innehåll.
Men om Youtube visar reklam utan att kreatörerna får del av kakan så tycker jag det bryter mot hela konceptet.

Men det verkar ju som att det finns ett antal parametrar som både påverkar vilka som får betalt och vilka som inte får och även hur mycket de får.
Svårt som tittare att ha koll på sådant.

Av GuessWho
Skrivet av petter_mattsson:

Har försökt gå på djupet med hur annonseringen egentligen är utformad. Fortfarande inte helt hundra, men vad det verkar är det inte någon video med ljud som det har handlat om under den här testfasen. Snarare att videon förminskas när man pausar för att ge plats åt en statisk annons och en QR-kod, som går att avfärda. Här är ett exempel från någon på Reddit.

Det där var ju inte så störigt.

Någon skrev "I pause the video so i can look at something on screen longer, doesn't help when it makes the video smaller"
Om det är anledning så kan det vara störande.
Annars om man pausar för att gå på toa, hämta dricka eller något annat så är det inte så farligt.

Däremot tycker jag det är skillnad om man köper en tv eller skärm och den har paus annonser eller om man använder en tjänst som Netflix eller Youtube, framförallt om det är en gratistjänst.

Köper jag en smartphone eller en dator så vill jag troligtvis ha de uppkopplade eftersom de blir ganska begränsade annars.
Men jag vill kanske inte nödvändigtvis att varje tillbehör ska upprätta sin egen anslutning till någon server. Eller generellt produkter där jag inte ser något tydligt behov/anledning för uppkoppling.
Jag föredrar offline produkter om jag inte ser något tydligt behov av online.

Av GuessWho
Skrivet av Grumbledock:

Vissa av oss minns vad Youtube en gång var...videos som buffrade klart, kunde spela smed släkt skärm och reklamen var minimal. Kanske inte lika snabbt som nu, men långt mycket användarvänligare

Tycker det varit mycket problem med buffrande och hack på YouTube på sistone.
Typ man kan börja titta och så kommer man till någonstans att videon bara fryser och det finns kanske typ 10 sekunder eller dylikt av videon som inte går att se om man inte laddar om och hoppar till precis innan det frös.
Jag brukar normalt föredra att använda Firefox.
Läste en del som skrivit kommentarer om strul med kombinationen Firefox och Youtube och att det fungerade bättre i andra webbläsare.
Kanske får överge Firefox for Youtube.... får se. Störigt hursomhelst.

Skrivet av murklor:

Kommer aldrig hända haha. Jag har en dator där jag inte kör adblocker, när jag kollar på Youtube är det typ x2 reklam 30s - 5m video - reklam x2 15s - 5m video - reklam x2 15s (samma reklam) - 5m video - reklam x2 unskippable (samma reklam igen) - 5m video - reklam x2 15s (återigen samma reklam) osv.

Gud förbjude att du väljer att skippa fram nån minut i videon för att japp då blir det reklam igen, mycket oftare dessutom. Jag satt och tittade på nån 30m video och tror jag hade 20+ reklamer på jäkla diskmedel...

Men blir du inte plötsligt väldigt intresserad av att diska?

Jaså, nä, inte jag heller.

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag förstår inte hur folk kan kolla på youtube med all reklam? Jag blir chockad varje gång jag ser någon använda en sådan dator.

Man kan ha olika åsikter om youtube, de är för "viss mainstream" filmklipp absolut störst, folk hittar lättast det de letar efter där. Tiktok är mer korta filmklipp som youtube också har börjat med.
I vilket fall när youtube är så stora så fortsätter kreatörer att prioritera denna platform, samt besökare hänga där.

Jag tror problemet med denna extrema reklam på youtube kommer få folk att mer vilja gå till andra plattformar .

Skrivet av Necrophor:

Finns väl en chans att Youtube Shorts/Instagram Reels ökar om förbudet mot TikTok håller i USA då alla tiktok'are därifrån kommer behöva byta plattform.

Jag tycker Youtube shorts och även Tiktoks ofta är rätt så meningslösa.
Okej om någon bara vill vissa sin kattunge så kan det räcka med 60 sekunder eller mindre för en kattunge att vara söt.
Men annars känns det som att det är mest bara ytligt nonsens/trams.

Alla videor behöver inte vara 20+ minuter långa.
Men 60 sekunder (eller mindre) är oftast för lite för att framföra något man kan lära sig av.
60 sekunder är oftast för kort för att "undervisa något" eller visa något som på riktigt är intressant.
Säger inte att det inte kan finnas undantag.

Är inte så förtjust i vertikal video heller.
Kan förstå att det kanske är smidigare om man ska se en halvminut klipp av något på telefonen och inte vill vända på den.
Men ska man se video på dator eller TV så tror jag fler har monterat sina skärmar horisontalt, snarare än vertikalt.
Visserligen på dator, om man har utrymmet kan man ha flera skärmar och då går det att ha både horisontal och vertikal skärm samtidigt. Kan vara ganska smidigt ibland.
Men har man en dator med en ensam skärm tror jag de flesta (oftast) hellre kör med horisontal skärm än vertikal skärm.

Av GuessWho
Skrivet av Pågenbröd:

Har inte ens Tiktok.

Om du har webbläsare och Internetuppkoppling så går det att se på tiktoks utan att ha någon app eller konto/inloggning.