Tidigare under månaden höll Nvidia en presskonferens där de avtäckte nästa generations Geforce-grafikkort. De nya modellerna baseras på företagets senaste arkitekturen Turing och blir del av Geforce RTX 2000-serien som introducerar en rad nyheter.

Nvidia lade mycket fokus vid de nya funktionerna, såsom bolagets egen teknik RTX som ska möjliggöra strålspårning (eng. ray tracing) i realtid i spel. Något många väntar på är dock prestandasiffror i spel och under evenemanget fick Techradar testa toppmodellen Geforce RTX 2080 Ti i ett antal speltitlar.

Bland annat nämns kommande Shadow of the Tomb Raider, som i testerna låg på en bildfrekvens på mellan 50 och 57 FPS med Nvidias RTX-teknik aktiverad i okänd upplösning. I övrigt nämns att grafikkortet testades i en rad andra icke-namngivna spel, där det uppnådde en bildfrekvens på över 100 FPS i 4K-upplösning och grafiken uppskruvad till Ultra.

Geforce RTX 2080 Ti är toppmodellen i den nya produktserien och bestyckas bland annat med 11 GB GDDR6-minne samt en klockfrekvens på 1 350 MHz. Nytt för modellen samt det mindre syskonet Geforce RTX 2080 är även höghastighetsgränssnittet NVLink, som tidigare använts för Nvidias företagsinriktade produkter och ersätter nuvarande SLI.

Nvidia Geforce RTX 2080 och RTX 2080 TI finns tillgängliga att förbeställa och lanseras den 20 september. Priserna för grafikkorten i Nvidias svenska webbutik ligger på 9 199 respektive 13 999 kronor.