Inlägg

Inlägg som upl8447 har skrivit i forumet
Av upl8447
Skrivet av anon193054:

Handlar väl säkerligen främst om batteritid. Spelar hellre i 720p i 1-2 timmar längre

Kan heltklart vara en faktor. Men hade nog hellre sett att dem använt mer höguplöst skräm. Detta då skärmen under spel förmodligen inte kommer vara den största faktorn i energiförbrukning. Då det förhopningsvis sitter ett relativt kraftfullt chip i den för formfaktorn.

Skrivet av Lessismore:

Jag antar att ni båda sitter på 4K-skärmar och ni har ingen aning om vad ni pratar om.
Om vi ska använda Apple-språk så blir Switch retina vid 38cm. En 24"-skärm på 1920x1080 blir retina vid 94cm. Jag antar att de flesta sitter betydligt närmare än 94cm.

"Och ni har ingen aning om vad ni pratar om."
Vad är ditt syfte med denna kommentaren??
Om du vill ha en vettig diskusion kanske det är dumt att försöka idiotföklara folk i din första mening? Eller vad tycker du?

Problemet (Anser jag) ligger väl i att denna enhet är mer lik en mobiltelefon i storlek. Vilket gör att du kommer ha den relativt nära dig. Även om du inte direkt kan urskilja på enstaka pixlar så kan du ganska enkelt urskilja 720P skärmen från en 1080P skärm på en sådan stor skräm. Speciellt på saker så som text. Du behöver även använda mindre AA om du har en mer höguplöst skräm vilket kan i slutändan ge ett snyggare spel om utan att dra mycket mer prestanda. Även som sagt mindre grafiskt intensiva spel kan se lite snyggare ut. Ex om pokemon GO kommer till denna. Vilket knappast är grafiskt tungt men skulle må bra av lite högre upplösning.

Sedan så vore det ganska trevligt om den hade använt samma upplösning på skärmen som på TVn som den förmodligen också kommer användas med. Jag anser att dem borrde ha stoppat i en 1080P skärm istället. Då det inte skulle vara någon nämnvärd pisskillnad om det inte till och med blir dyrare med 720P och inte några direkt nackdelar med det? Visst 720P duger väl för spel på skärmen men jag antar att det finns lite mer användings områden så som film. Yttligare ett problem är väl att ingen tillverkar bra 720P skärmar längre då om utvecklar en bra skärm så lär den vara minst 1080P då du inte spenderar pengar på en bra men låguplöst skärm.

Av upl8447

2010 vill ha tillbaka sina skärmar!

720P känns ju lite snålt. Visst hårdvaran har sina begränsnigar i den här formfaktorn. Dem kunnde ju ialfall stoppat in en 1080P skärm. Sen är det uptill spelutvecklaren att köra i 720P eller 1080P. Många Nintendo spel är ju allt annat än krävande grafiskt.

Av upl8447
Skrivet av zalsson:

Hur stor skillnad är det i verkligheten på en AC PRO
Såg det skiljde Total dataöverföringshastighet AP AC LR 867 Mbit/s VS AC PRO 1750 Mbit/s

Skillnaden är framförallt antalet antenner.
PRO 5GHZ 3x3 2,4GHZ 3x3
LR 5GHZ 2x2 2,4GHZ 3x3
Lite 5GHZ 2x2 2,4GHZ 2x2

Sen är den andra skillnaden att PRO använder "riktig" POE aka "802.3af PoE/802.3at PoE+". Medans deras billigare modeller använder 24V passiv POE som är unik till just ubiquiti. Samt att PROn har två nätverksuttag istället för två.

Observera dock att LR har känsligare antenner än övriga. Detta ger den bättre räckvid än PRO och lite. Men det innebär även att den kommer plocka upp mer störningar. Så bor du i lägenhet är den inte att rekomendera då den förmodligen kommer ge sämre täckning än övriga i just en lägenhet. Men har du minimalt med annan utrustning som stör så kommer du uppleva bättre täckning.

http://i.imgur.com/VuHT04H.png

Se mer här https://dl.ubnt.com/datasheets/unifi/UniFi_AC_APs_DS.pdf

Av upl8447

@backspace: Vinklat är kanske fel ord. Men visar vad hårdvaran klarar av under optimala förhållanden. Alltså den siffra du får om du har riktigt ordentligt med tur. Jag tror som sagt att hårdvaran kan uppnå den hastigheten under optimala förhållanden. Men börjar du göra mer än att använda den som VPN box och har många klienter så droppar ju hastigheten per klient ganska fort!

Jag rekommenderar nog att snickra ihop en pfsense box själv istället för att köpa boxen från OVPN baserad på en två kärnig I3/I5 med AES stöd.

Ett alternativ kan ju vara routerboard RB1100AHx2 som levererar rätt fina hastigheter över VPN.
https://routerboard.com/RB1100AHx2

@OVPN_se Tack för ert svar! Det uppskattas av era kunder

Av upl8447
Skrivet av backspace:

@Bazisten: Vi får se om de svarar.
För om Celeron 1037U på 1.8GHz utan AES-NI orkar trycka på mer än vad min Intel i5 2500T 2.3GHz med AES-NI gör så har jag verkligen gjort något tokigt.
Det var mest det jag var nyfiken på, att 1037U är en snabbare processor än vad som sitter i många konsumentroutrar var inte det jag tänkte på.

Jag antar att det är test miljö. Alltså en kabel mellan två likadana lådor vilket är hur man oftast mäter den teoretiska prestandan. Då det är enklaste sätet att mätta hårdvarans faktiska prestanda utan andra faktorer. Själv använder jag en pfsense box med en i3 4170, 8GB ECC ram och 256GB ssd för cache. Som klarar det mesta. Tycker dock att det är konstigt att dem valt en låda utan AES-NI. Borde ju valt en i3/i5a med som visst är något dyrare men avsevärt bättre för avgiften.

Skrivet av DatorMuppen:

ExpressVPN är mycket bra MEN kostar därefter också. De har 30 dagars öppet köp och 128 olika servrar i lika många olika länder men hastigheten varierar ju självklart.
Provar det själv just nu och de bästa hastigheterna är lika bra (nästan bättre?) än vanligt.

Jag tänkte istället för att köpa en OVPNbox!

Fast en bra tjänst hjälper ju inte om inte din hårdvara hänger med

Av upl8447

Alternativ 1 använd en annan app?
Alternativ 2 köp en billig Android lur för 1k.

Av upl8447

@PimsAdventures: Hmm.. Helt glömt bort denna tråden var ju trots allt ett tag sen jag skrev den. Men tyvärr har det väl inte hänt något förutom att det blivit jobbigare att använda vpn för netflix osv. Eller Hollywood har väl vissat att dem lever på en ännu mer avlägsna värld än vad man kunde tänka sig.

Av upl8447
Av upl8447

När det gäller dell och thinkpads är det nästan bättre att köpa direkt från tillverkaren. Då det ger mer konfiguratipons alternativ. Men du har ju hittat dem flesta vettiga alternativen. Kanske kan slänga in thinkpad t-serien också. Dvs t460p & t460s. Tänk också på att det är väldigt stor skillnad mellan i7or i laptop världen. Dvs U i7or är två kärniga medans H cpuer som sitter i ex XPS15 är fyrkärnig. Även t460p har en fyrkärnig cpu.

Av upl8447

Här är en liten lista på skoj saker man kan hitta på.

https://github.com/Kickball/awesome-selfhosted/blob/master/RE...

Av upl8447

http://shop.lenovo.com/se/sv/laptops/thinkpad/13-series/13-wi...
Är ett bra alternativ prisvärd och välbyggd.
Angående quad core och ram. Så är väl mycket ram att rekomendera. Men tror inte att än quad core kommer hjälpa mycket. Då det mest är simulerat utan verklig last. Därav inte kommer dra mycket på cpun. Men fortfarande mycket ram. Kommer det något som faktiskt skulle kräva väldigt mycket cpu tror jag det finns i åtanke från skolan. Alternativt kanse man får hyra någon VPS i en timme eller så.
Vi kanske ses i höst

Av upl8447

@kallabaz: Fult medveten om det använder dem själv som webbhotell samt att jag har nästan alla mina domäner där. Men har inte använt deras vps. Men jag är säker på att dem är bra där också ska ju vara baserat på openstack så. Själv är jag så van vid digital oceans api att jag inte orkat titta på alternativ.

Av upl8447

@TipRmp: Du får nog ingen billig vps i Sverige utan får nog vända dig till multinationella företag så som AWS och digital ocean isåfall. Själv använder jag uteslutande digital ocean för tillfället både privat och professionellt.

Svenska alternativ inte provat någon av dem dock.
https://www.citycloud.se/pris/
https://www.loopia.se/
https://misshosting.se/vps/

För hemsidan rekommenderar jag dock att du använder ett vanligt webbhotell förslagsvis där du har domänen. Blir troligen billigare, säkrare och enklare.

Av upl8447

@SanTeoX:
ZFS är endast ett filsystem det har ingenting med raid liknande funktioner att göra. Det finns dock inbyggt stöd för det i filsystemet. Så ja du kan få uttnytja allt ditt disk utrymme för lagring. Lite mer än ditt totala diskutrymme om du slår på komprimering vilket jag rekomenderar att du gör. Vill du läsa mer om ZFS gör det här. https://wiki.archlinux.org/index.php/ZFS

Av upl8447
Skrivet av kakan86:

filen är på 167mb är det verkligen 8k i den då?

ca 17fps/30% frame drop i firefox(Linux) på en 6700HQ(XPS15) med ca 60% load.
Filen blir ca 400MB för mig om jag försöker ladda ner den via mpv.

Av upl8447
Skrivet av improwise:

Har sett på flera ställen att det inte går att få 60 hz 4K ur denna dator, men inte kan det väl stämma? I så fall är det ju game over direkt.

I övrigt noterar jag i tråden att det verkar vara som vanligt med Dell, riktigt bra när det väl fungerar men på tok för dålig Quality Control (QC) och evigt strul med supporten. Och dell.se fortsätter vara en blandning mellan tragisk och skrattretande. Överlag får man inte känslan av att Dell prioriterar kvalité tyvärr vilket leder till massor av problem för kunderna helt i onödan

Du kan inte få det via HDMI porten då den är av verision 1.4. Men du kan få ut upp till två 4k skärmar i 60HZ via thunderbolt. Alternativt en via passiv usb-c -> displayport adapter.

Angående QC. Så är det ju framförallt dem som har problem som syns. Själv har jag inga problem. Men visst finns det dom som fått dåliga ex. För övrigt är nog dell ett av dem bättre företagen att ha att göra med när det kommer till support. 1års service i hemmet ingår allitd.

Av upl8447

@Svantesson666: Nej. Men det ger oss en insikt i hur dålig löseord många använder. Men inte minst mer data till att bygga bruteforce verktyg. Vilket gör vanliga lösenord ännu sämre.

Själv rekomenderar jag alla att skaffa en lösenordhanterare så som lastpass eller keepass gärna i kombination med två faktors autentisering så som google autenticator eller yubikey. Brukar även vara lätt att övertala folk att skaffa det efter att man vissat att det går att bruteforca deras löseord på under två minuter. Speciellt när dem inser hur smidigt det är speciellt lastpass. 100kr om året är ju inte mycket när många har konton med totalt värde på över 10kkr.

Av upl8447

@Crazy Ferret: Hittade ett felet med din setup Emacs
Neh men trevlig setup tror jag snor ditt gtk tema. Men det blå i din screenfetch ser väldigt ljustark ut för att komma från Tomorrow Night?

Av upl8447
Skrivet av laxan96:

Både Windows 7 och 8.1 har fått via Windows Update samma feedback processer som Windows 10 har.
Om du ändå visste vad till exempel Facebook och Google gör så skulle du bli mörkrädd.
Själv använder jag Win10, googles tjänster och facebook. Känner personligen att jag inte har något att dölja från ett automatiskt datasystem som behandlar informationen.

Mitt arugument om updateringar var ogrundat och en kvarleva från technical preview. Ber om ursäkt för att ha spridit missinformation (redigerat inlägget).

Använder inte facebook alls. Av googles tjänster använder jag endast play music och youtube samt maps någon gång ibland. Jag är inte super paronid men jag kommer använda alternativ som respekterar mitt privat liv om sådant finns. Ex så finns det inte på telefon markanden och därför använder jag en android telefon. Så jag undviker så länge det finns ett vettigt alternativ. Vilket det ofta gör men kommer inte kompromisa med min livs kvalite eller sociala liv för att skydda mitt privatliv.

Istället för att ta din synvinkel "andra gör ju ändå det så vad spelar det för roll med en till". Så anser jag att man ska försöka att undvika dessa tjänster och göra sitt avtryck så litet som möjligt. Sen bara för att andra gör det så betyder inte det att det gör saken mer rätt. Anser inte heller har något jag vill dölja egentligen. Men

.

Av upl8447
Skrivet av tvelander:

Såklart ni får tycka vad ni vill men, efter installerat runt 350 stycken W10 maskiner på 12 olika hårvara så, finns det 0 anledning gå till Windows 7.

Skiter fullständigt hur microsoft skickar ut sin uppdatering, vill man betala för windows 10 efter 29 juli så visst fine gör det....

Såklart det är tex HPs fel om inte saker funkar om du uppdaterar till win10 om dom inte har cert drivare till W10...

Inte fan är det MS fel om dom inte uppdaterat sina LAN drivers på 2 år dom haft på sig lägga in den i W10 test....

Men sitt kvar på Windows 7 när alla OEM typ sluttat utveckla drivare för windows 7.

W10 har många förbätringar och i en enterprise miljö skulle jag också uppdatera om det inte finns specifik mjukvara som inte fungerar i W10. Men då det bara blir jobbigare att updatera ju längre det väntas så är det bäst att försöka pusha ut det så tidigt som möjligt.

Men du måste ju också hålla med om att det finns stora problem med windows 10 så som att allt är väldigt inkonsekvent med bland annat den delade kontroll panelen. Men även att microsoft återställer inställningar du ändrar efter uppdateringar. Samt att dem klumpar ihop updateringar för att föröka få dig att installera allt. Vilket inte kan kallas något annat än idiotiskt samt ett försök till att tvinga ut alla updateringar ex de som implementerar mer reklam... Reklam också hur fan kan man motivera att ha reklam i en mjukvara som kostar 2500kr ??