Inlägg

Inlägg som wiloh har skrivit i forumet
Av wiloh

Har tyvärr inte spelat witcher 3 än då jag ska läsa alla böcker först. Men annars tycker jag att Dirt Rally är årets spel, aldrig haft så kul med rally förut. GTA V var lite av en besvikelse för mig och Fallout 4 med så taskig release som det hade blir att spela senare istället.

Av wiloh

Är detta en trevlig skärm om man skaffat sig ett R9 390? Hur svårt kommer det vara att ta sig upp till 120FPS och sedan hålla sig där? Behöver ju inte lira på ulktra, men medium kanske.

Av wiloh
Av wiloh
Skrivet av jOnÄTÄn:

Presterar spel till dessa maskiner bättre än samma spel på liknande hårdvara fast med windows?
Och kan de billigaste tävla mot konsolerna?

Jag minns att jag frågade detta förut någon gång och fick svaret att det inte var någon speciell skillnad. Kanske liten boost men inte såpass stor att det var värt att köra in steamOS på en speldator. Men är inte säker på detta och kan ha helt fel.

Av wiloh

Är du säker på det? Enligt Sweclockers test på kortet så drog det 410 watt som medel. Så troligtvis kommer den dra runt så mycket ström om du spelar ett modernt spel på hyfsat höga settings. Låter som om man behöver minst 1000W nästan.

Av wiloh

GL00-046D-4806-B46A
GL02-FDB9-5EB4-08C6
GL06-8565-AB69-2FB7

Säg till om ni tagit

Av wiloh

Tack för länk. Efter att ha skumläst så ser det ut som om man får ut väldigt fint med prestanda i crossfire (även om dom testar ett 390X och jag har ett 390). Men strömmen lär bli ett problem, men kommer inte inhandla ett till grafikkort på ett bra tag så spelar ingen riktig roll.

Vilken storlek på nätagg skulle rekommenderas för att kunna köra två stycken av dessa kort? Om man då håller sig till en SSD och en mekanisk disk.

Av wiloh

R9 390 i crossfire?

Hejsan, undrar om någon här kör dessa kort (elkler 390X) i crossfire och hur väl det fungerar. Jag köpte nyligen R9390 från sapphire och är väldigt nöjd. Dock spelar jag i 1440p och måste därför ha dom flesta inställningarna på LOW om jag vill hålla mig över 60FPS.

Att köpa ett till kort låter därför som en bra ide men jag vet att crossfire/SLI kan vara lite buggigt och jag har endast testat detta med invidia kort förut. Är det värt att lägga pengar på ett likadant kort för att kunna dra upp grafiken lite och hur bra fungerar crossfire generellt?

Sen undrar jag såklart också hur mycket ström detta kommer dra. Har ett corsair AX750W +80 GULD men tvivlar på att det kommer klara två stycken kort. Personligen tycker jag det låter som en bra ide då man fortfarande är säker med 8GB minne på varsitt kort. Har haft lite svårt att hitta några test siffror på hur korten presterar i crossfire i min upplösning.

Av wiloh

Kul att se en recenssion på kortet man prcis köpt och känna att det var ett bra köp! Jag spelar i 1440p och som speltesterna visar så ligger många spel runt 30-70 fps. Jag vill naturlightvis ligga över 60fps kontant samtidigt osm jag inte vill ha alla inställningar på LOW. Hur bra skulle det vara att köra SLI med detta kort? Kan kanske behöva ett nytt nätaag för det dock dum fråga, men skulle två stycken av dessa kort nästan dubbla min fps? eller skulle jag få 75% mer kraft?

Och skulle ett corsair 750W 80+ guld klara två kort?

Av wiloh
Skrivet av jOnÄTÄn:

Ok det låter bra inte orkat med något av dirt spelen sen första dirt. Efter det blev det ju bara massa monsterreklam . Kanske ska kika på detta.

Spelade inte dirt 1 men tyckte dirt 2 var riktigt bra, om man bortser från alla tråkiga racing fordon. Rally och trailblazer i Dirt2 är riktigt kul, svårt och förkänslan är utmärkt. Kan dock inte säga att jag gillade dirt 3, så är sugen på att testa dirt rally.

Av wiloh
Skrivet av djnaden:

Din score känns ganska rimlig, jag har datorn i min signatur och mitt 3dmark score är 9916

Okej, bra att veta!

Troligtvis är det jag som underskattar hur tungt det är att driva spela i 2560x1440. Just nu lirar jag Assassins creed 4 och droppar uinder 60 FPS då och då med allt på medium och utan någon AA eller extra "effecter".

Men snart kommer Fallout 4 så då kanske man kan se hur bra spelet körs där. Tack för svar allihopa

Av wiloh

Tack för alla svar, jag har aldrig riktigt satt mig in i överklockning alls så är lite osäker om jag vill börja med det ifall jag inte behöver.

Jag körde dock 3D mark och resultaten finns här http://www.3dmark.com/3dm/9176569?
Jag kommer troligtvis inveestera i en ny SSD snart och ominstallera Win10 på den isåfall. Det bör lösa alla möjliga drivrutinsproblem.

Av wiloh
Skrivet av SimpLar:

@wiloh: Är du säker på att du har ett 390X? För du länkade ett 390 :).

Men även om processorn flaskar lite (vilket den inte borde göra i annat än väldigt processorkrävande spel, ex. ArmA 3) så borde det vara ganska stor skillnad på ett GTX 670 och ett 390/390X. Har du tagit bort gamla drivrutiner och sådant?

EDIT: SPECIELLT om du spelar i 1440p, högre upplösning lägger mer belastning på grafikkortet.

Ah, my bad, fick för mig att det var 390X, men det är bara 390 som du säger

Tycker inte heller att CPU'n borde flaska, och den ser inte ut att ligga under någon stor belastning heller.
Jag ska ha tagit bort alla gamla NVIDIA drivrutiner och kört in senaste AMD, Men jag funderar på att ominstallera windows 8.1 senare så att man är helt säker.

Bonus fråga på det. Windows 8.1 har ju inte directX 12, men används det redan i moderna spel eller är det något som kommer först om ett tag?

Av wiloh

ingen större skillnad med R9 390X, flaskhals?

Tjena,

köpte ett Sapphire Radeon R9 390 8GB på CDON och bytte då ut mitt GTX 670.
Men efter att ha börjat spela så kan jag inte säga att skillnaden var gigantisk, eller så mycket som jag trott. Därför börjar jag misstänka att något flaskhalsar i mitt system, eller så kan det bara vara så att jag tror detta kort är starkare än vad det är.

Värt att observera är att jag spelar i 2560x1440. Men har även dragit ner till 1080p ibland på vissa titlar för att hålla mig över 60 FPS.
Mina specs finns I min signatur men kan skriva upp dom här igen.

Nätagg: Corsair 750W 80+ guld
RAM: 16GB 1600MHz
CPU: i7 2600k (ej överklockad)
moderkort: asus P8 Z68 V-PRO
SSD: corsair force 3
mekanisk: gammal skit disk som ska bytas ut (WD green tror jag)
OS: Windows 10 x64

Kan också vara bra att veta att alla mina spela ligger på den mekaniska disken, den är seg, men inte så seg att det bör skapa problem vad jag vet. Inte heller omöjligt att alla spel jag testat har varit dåligt optimerade för PC, så det är kanske smartast att testa 3D mark eller liknande och jämföra mina testresultat med andras.

Men om någon tycker att någon ser konstigt ut eller om ni vet om något bra sätt att testa en flaskhals så är det bara att skriva

Av wiloh

Köpte mitt R9 390 från sapphire för typ en vecka sen och fick ingen kupong... surt :/

Av wiloh
Skrivet av SUMITOMO:

Är nog rätt dåligt med 1155 i butikerna.
Skulle föreslå att du kollar begagnat i Swec marknad.

Jag hittade några på prisjakt, fast dom flesta är runt 500kr så vet inte vilken slags kvalité dom håller.

Av wiloh

Hitta ett bra moderkort för socket 1155

Tjena, min dator har börjat strula senaste tiden och jag misstänker att det är mitt moderkort som håller på att ge upp. USB portar som slutat fungera m.m. och undrar då om det fortfarande finns några hyfsade moderkort kvar att köpa för socket 1155 då jag har en i7 2600K.

Det är en spel dator men jag är inte så insatt i överklockning. Ett bra allround moderkort helt enkelt. Har nya ram minnen (16GB), 2st GTX 670 och ska snart byta ut min SSD som är runt 4+ år gammal. Min CPU kör på utan problem fortfarande så det är därför jag byter ut moderkortet snarare än allt. Har inte råd med en ny CPU heller.

Sedan undrar jag över grafikkort. Jag har nämligen en 27" 2560x1440 skärm och har problem med att driva tyngre spel. Är skillnaden såpass stor mellan AMD och NVIDIA i höga upplösningar att det är värt med AMD? Lider eftersom jag bara har 2GB grafik minne, så blir väl ett nytt grafikkort snart.

Om du är av en annan åsikt om vad jag bör göra så är det bara att säga till, är öppen för idéer

PS. Spelar ingen roll om det är miniITX, ATX eller micro, bara två grafikkort får plats på det

Av wiloh
Skrivet av Rajat:

Knappast, Far Cry 2 var inte i närheten, jag finner inte en enda positiv sak med Far Cry 2, 3:an och 4:an behövde jag bara se trailers på för att inte gilla och det är synd, jag gillade verkligen hur de gick ut med allt när de startade, sen spårade det bara ur när releasen väl kom.

Jag tyckte Far Cry 2 hade en väldig potential, men föll på allt för många punkter. Det är ett helt okej spel på sitt sätt, 5/10. Även fast jag kan hålla med om att Far Cry 3 & 4 är bättre än 2:an på många sätt så tycker jag fortfarande inte att det är nödvändigtvis bra spel, dom är underhållande spel, men inte speciellt bra. Dom saknar oftast bra karaktärer, bra story och lider av repetitiva element och uppdrag. Tror inte att primal kommer skilja sig speciellt mycket från Far Cry 3 & 4 heller.

Av wiloh

Även om dom slopar vapen och bestämmer sig för stenåldern så tror jag det kommer kännas precis som Far Cry 3 och 4 när man väl spelar det. Radiotorn kommer finnas, stealth sneak attacks, samla djurskinn för att uppgradera antalet saker man kan hålla och meningslösa sidemissions som tjänar noll funktion. Det sorgliga är att jag kommer köpa spelet och ha ganska kul trots allt....

Av wiloh
Skrivet av Frispel:

Är väl bara att testa att koppla in modemet i ett uttag år gången och hastighetstest på bredbandskollen.se? Om telia har rätt så lär något av uttagen vara snabbare än de andra.

Sant, dock är det ett stort hus så får nog leta en stund om jag ska hitta alla. Möjligt att man kan låna en telefon annars.
Man överlever, men jobbigt att gå från 100/100 till 5/1....