Inlägg

Inlägg som wiloh har skrivit i forumet
Av wiloh

hmm, alltid trott att RAIDär backup, vilket backup program rekommenderar ni isåfall? och hur bör jag använda mina diskar på optimalt sätt med detta backup program?

Av wiloh

får altså mycket olika förslag här, att spara allt på en disk låter ju dumt, om den disken skulle crasha. Så är det ens värt med RAID? ska jag bara ha den datan jag vill ha kvar på två olika diskar?

Av wiloh

Jo jag vill ju som sagt skaffa backup, men det jag vill ha backup på är I princip 2TB, så det är svårt att bara kopiera det någonstans. Hur svårt är det att sätta upp RAID 5 i windows? och är detta RAID kort vanligt i moderkort? annars blir det väl en NAS antar jag. Då kan jag likagärna köpa tre stycken 4 eller 6TB diskar, beroende på min plånbok.

Av wiloh

I see, då är ju RAID5 definitift bäst. Hur säkert är det att sätta diskarna i RAID 5, går man bara in i diskhanteraren på windows? och när dom sätts i RAID, finns det risk för data förlust om det skulle avbrytas på något sätt?

Av wiloh

jaha där ser man, jag trodde att RAID 5 med tre 2TB diskar så försvinner en disk = totalt 4TB, och samma sak med RAID 6, så totalt 6TB. har jag fel?

Av wiloh

är RAID 6 värt det?

Tjena, sitter ungefär på en HTPC hemma och den har 6st platser för hårddiskar, tre används redan, en för SSD med OS och två 2TB diskar.

Det jag har funderat på är tt köpa två nya 2TB diskar och köra RAID6, men dom kostar ju circka 1000kr styck. har någon erfarenhet av RAID 5,6,7 eller mer? tycker du jag ska köpa större diskar istället? Vill alltså ha min data säker och skulle vilja få tips om hur just du tycker jag bör göra.

Av wiloh

det har troligtvis redan sagts, men tycker fortfarande det är helt otroligt hur dumma alla filmbolag är, alltså seriöst? Det är sedan länge känt att dom som laddar ner är mer är måttligt villiga att betala för det dom laddar hem om det finns tillgängligt på ett bra sätt till ett rimligt pris.

Personligen tankade jag hem många HBO serier (som GoT) eftersom det inte gick att få tag på I sverige, förutom kanske I blu-ray utgåva men man ska inte behöva vänta ett år efter USA med dagens teknik. Sen lanserades HBO nordic och jag blev genast medlem, visst har tjänster sina brister men jag kan få game of thrones avsnitt med svensk text och HD kvalite bara någon timme efetr att det sänds i USA, så ska det va.

Samma sak gäller netflix, jag är absolut inte emot att ge er pengar för er produkt, men ni gör det ju omöjligt. Visst förstår jag att dem blir less om folk laddar hem en film dom gjort istället för att köpa dem, men argumentet att "sagt film blev nedladdad 1 miljon gånger, vi gick miste alltså miste om 1 miljon sålda kopier i intänker" är bara fel, du kan inte på något sätt veta att dessa individer skulle ha köpt filmer om de inte kunnat ladda hem den. Personligen tror jag bara att det ökar deras chans att få folk som köper filmen (om dom nu gillar den).

Att jaga pirater och torrentsidor fungerat inte och är ett förlegat sätt att tänka på. Gör så att jag kan se din film direkt på ett enkelt och smidigt sätt i hög kvalite för en rimlig prislapp och jag kommer definitivt betala dig. Ja tror samma paraleller kan dras till Ubisoft och deras idé att inte sälja far cry 4 och nya assassins creed på steam utan endast på U-play. aldrig I livet att jag då kommer köpa spelet, då kommer jag ladda hem spelat olagligt i protest.

Detta kan man även dra paraleller till saker som att du itne får ha andras musik på din twitch stream eller youtube video. Jag kan förstå att man tar ner en video med endast låten på, men om jag sitter och spelar dota2 med en låt svagt i bakgrunden så tänker ju ingen "nu går jag in på den här killens stream bara för att lyssna på låten han spelar istället för att betala artisten". Det är ren idioti, hur många gånger har du inte kollat en stream, gillar musiken och kollat up låten på spotify? hundratasl gånger för min del, och på så sätt får även mina vänner reda på denna artist och artisten kan faktiskt få in lite pengar.

Systemet och tänkandet känns förlegat och utdaterat, önskar vanligt folk och företag kunde inse detta.

Av wiloh

missade helt presentationen. Men har länge velat ha funktionen att kunna tagga appar med valfria ord. Liten chans att detta implementeras skulle jag tro, även om det känns som en ganska basic sak att ha.

Av wiloh

ojoj, här var det fullt med svar. men då vet jag i alla fall. Tänkte nämligen köra RAID 6 i min node 304 men hade bara en SATA ström kabel med 4st connectors. sen hade den andra kabeln 2st molex, en till fläktarna och den andra får jag då splitta till hårddiskarna.

Tack så mycket för svar

Av wiloh

vad klarar en molex till SATA adapter av?

Är det ofarligt att köra 2 HDD's från en molex kontakt? gillar inte att använda adaptrar i allmänhet och vill bara vara säker så att jag inte bränner upp mina diskar.

altså en molex kontakt som med en adapter blir 2st SATA kontakter som ska driva 2 st hårddiskar. 3,5 tums SATA diskar, inget märkvärdigt.

Ofarligt eller?

Av wiloh

Taggar för mappar i windows 8

Efter att ha skaffat mig ett mediebibliotek på min hårddisk med massvis med musik och filmer så tänkte jag sätta upp ett simpelt taggnings system då jag taggar en film, ett album med bilder eller musik med dom taggarna som är lämpliga. Detta är väl någonting väldigt standard trodde jag och googlade på det och hittade i princip bara en massa forumtrådar på hur galna folk var på Microsoft för att de inte hade ett taggnings system i Windows.

Jag vet att man kan tagga individuella bild filer till exempel, men det är jag inte ute efter, jag vill tagga mappar, så att jag enkelt kan hitta alla mappar med den taggen om jag söker på den. Jag hittade ett program som heter TagLib
som jag tror ska kunna lösa detta men det funkar tydligen bara på windows 7.

Jag vill alltså veta om detta går alls att göra, och isåfall hur?

Av wiloh

Köp av SFX nätagg.

Tjena. Jag har ett node 304 chassi och tänkte köpa ett nytt SFX chassi för att styra upp kabelhärvan som för tillfälligt råder i den burken.

Jag har ett grafikkort i den (bara ett 650 Ti just nu, men blir nog ett GTX 670 senare) och jag kommer i framtiden köra runt 3-5 hårddiskar i den.

Vid val av SFX nätagg på orisjakt så såg det ju simpelt ut. antingen silverstone SFX 450W eller 600W. För tillfället är 600W slut i lager i princip överallt så jag har lite betänketid. Jag undrar I princip om 450W kommer räcka eller om jag kommer behöva 600W. Sedan undrar jag såklart om ni kan rekommendera något annat, om det kanske snart kommer komma nya SFX nätagg eller om ni har erfarenhet av dessa nätagg.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Av wiloh

Jag testade battlefield 4 i 2560x1400 144Hz, inget lagg. Det va en väldigt kraftig rigg kopplad till skärmen. Men hade jag testat i 60Hz direkt efter hade jag kanske märkt någon skillnad.

Av wiloh

Testade skärmen på Dreamhack, blir nog ett köp då priset gått ner. Faktiskt första gången jag testade en 120Hz skärm, men märke ingen skillnad. Kan motionblur ha något med saken att göra?

Av wiloh
Skrivet av jonatan80:

hur vet du att skärmen får signal men inte kan ta emot den?

http://i.imgur.com/7Uy8hxP.png

Ja, det vet jag väl inte, men den ser ju ut som om El Gato i alla fall skickar en signal och jag har ju ingen bild så jag gissade på att skärmen inte klarade av signalen El Gato skickar ut. Men jag vet inte säkert som sagt.

Av wiloh

Skärm tar ej emot signal

Köpte en El Gato game capture för att testa spela in lite. Hade lite strul från början med fick till slut bild på datorn. Men jag får inte bild på min datorskärm.

Output är 1920x1080p i 29,97 fps. Får inte det att fungera på någon av mina skärmar, kan det vara så illa att de inte stödjer den "FPS:en"? Vill inte släpa in min TV och ha den på skrivbordet precis. Så här säger den:

http://i.imgur.com/7Uy8hxP.png

HÄR ser du en bild på hela fönstret.

Har en BenQ GW2450HM och en BenQ G2420HD

Jag är till 99% säker att allt är kopplat rätt. Skärmen tar bara inte emot output signalen och jag vet inte varför. ser inte ut som om jag kan ändra några output stting heller.

Av wiloh

Läxhjälp - Rapport om Fildelning

Tjena, ligger efter på min rapport om fildelning, egentligen är det illegal fildelning. Mina frågor är varför vi gör det och om tjänster som netflix och spotify kan dra ner fildelningen.

Så först och främst skulle jag uppskatta om ni själva svarade på varför ni laddar om ni nu gör det och om spotify eller netflix fått er att sluta ladda ner eller minskat, om inte vad behöver de då göra för att du ska gå över till dem?

Sedan skulle jag vara glad för lite länkar till artiklar och statistik som handlar om fildelning och spotify/netflix. Jag är värdelös på att googla fram bra artiklar om mina ämnen.

Tack på förhand

Av wiloh

nä, det ser ju bra ut. Men jag tycker verkligen att det borde rpestera bättre i BL2, jag har ju 2GB minne på krotet så det är nog inte det. Men men, tack ändå. Då vet jag ju att det inte är något fel på mitt system utan snarare spelet i sig.

Av wiloh

http://www.3dmark.com/3dm/2589864

här är mina resultat. Nej jag har samma upplösning som förut, ingen skillnad, visst det är kanskr ett krävende parti av spelet men min kompis har ett sämre kort än jag och han ligger oftast högre än mig i FPS. Jag har senaste drivers.

Av wiloh

ska köra 3D-MARK och visa resultaten.