Inlägg

Inlägg som Qnott har skrivit i forumet
Av Qnott

Ett annat enormt tips för att underlätta körningen är att se till att din fov är rätt inställd. Just i racingspel är det viktigt att du har den rätta fov:n för att allt ska ha rätt storlek i spelet. Räkna med att du får dra ned slidern till ca 45-55 grader (googla efter en fov-calculator för att räkna ut vad som gäller för dig). Det kommer kännas extremt konstigt i början för ganska mycket av fartkänslan sitter i ditt periferiseende som minskar när synfältet blir mindre. Men ge det lite tid så vänjer du dig och jag kan garantera att det kommer bli mycket lättare att ta kurvorna

Video med mer info

Av Qnott

Är inte enda skillnaden mellan röda och svarta brytare färgen och fjädern, dvs förutom färgen så är stammarna identiska (länk). Så om du ändå ska byta ut fjädrarna så var det väl onödigt att beställa nya brytare?

Intressant bygge i övrigt

Av Qnott

Går att beställa från Sverige nuförtiden så slipper du fraktkostnaden och leveranstiden från USA. Tror inte det blir något direkt billigare från USA heller.
http://www.inet.se/produkt/6607403/antlion-modmic-v4-uni-dire...

Av Qnott

Problemet är att på det tangentbordet, precis som på majoriteten av alla på marknaden, är switcharna Plate-mounted, dvs de sitter fast i en stålplatta utöver lödningen i kretskortet. Detta gör att du måste löda bort switchen för att kunna öppna den. Metoden som visas i guiden fungerar endast på tangentbord som är PCB-mounted, dvs endast sitter fast med hjälp av lödningen i kretskortet.

Av Qnott
Skrivet av Foxmaner:

Kände det också. Så du tycker att jag ska köpa Thrustmastern först och kolla om den duger och sedan byta om inte?

Funkar det med återköp då man använt den med "distandköplagen" eller vad den nu heter?

Ta mitt svar med en nypa salt för jag är inte på något sätt en expert på detta med lagar, men om du köper en produkt via internet så ska du få öppna den och prova den, och om den inte uppfyller dina förväntningar ska du få lämna tillbaka den. Så vitt jag vet brukar de flesta butiker vara ganska öppna med detta och så länge du har alla tillbehör kvar och produkten inte är skadad så ska det inte vara några problem att lämna tillbaka den inom en rimlig tid. Du får kanske stå för returfrakten men det går ju att leva med.

Av Qnott

Oj vad dyr den har blivit
När man är uppe i den prisklassen hade jag nog satsat på T-flight Hotas för 500 istället just för att få det stora fartreglaget. Är som sagt jättenöjd med kvaliteten av logitechen men är det nåt man kan klaga på är fartreglaget som är lite litet och oprecist. Har inte provat Thrustmastern men de brukar ju göra bra grejer. Och skulle du snabbt märka att deadzonen är alltför stor kan du ju alltid klaga och lämna tillbaka den

Av Qnott

Ska säga direkt att jag inte har någon stor erfarenhet av Rocksmith. Har endast testat det lite grann men spelar å andra sidan gitarr sedan länge. Det är absolut ett bra sätt att komma igång med gitarrspelandet och lätt få "mål" att nå, och det blir lite roligare när du får med hela bandet istället för att bara sitta själv och spela.
Det som behövs förutom en gitarr är spelets speciella kabel som konverterar gitarrens kontakt till USB. Den går att köpa i bundle med spelet för 4-500 kr.
Angående gitarr så är mitt största råd att inte snåla in allt för mycket. Köp ingen "no-brand" för 1500kr, om du fortsätter spela kommer du ganska snart känna att du vill ha något mer. Satsa istället på att lägga åtminstone ca 3-4000 på en gitarr från ett kändare och bättre märke som Squire eller Epiphone. Det kanske känns dyrt till en början (Du har å andra sidan musikerfarenhet så du kanske är medveten om priserna på bra instrument ) men fastnar du för spelandet kommer du klara dig på en sådan gitarr mycket längre innan du känner att du vill "byta upp" dig. Dessa behåller dessutom värdet bra så om du känner att det inte är din grej så får du nästan lika mycket tillbaka om du säljer sen. Och spontanköp inget på nätet utan ta dig in till en bra musikaffär så du får provspela gitarren innan och får den korrekt inställd direkt när du köper den och så att du har någonstans att gå för att serva den i framtiden.

Är ordentligt trött så det här kan ha blivit lite rörigt, men hoppas du får lite klarhet av det åtminstone

Av Qnott
Skrivet av Foxmaner:

@Qnott: har hört att vissa har haft sina i 9 år eller tillomed mer. Men det verkat vara som ett lotteri med vem som får de långlivade. Eller är det bara folk som är lite extra "hårdhänta" med sina grejer?

Det har jag faktiskt ingen aning om Men jag brukar vara rätt försiktig med mina grejer. Sen vet jag inte om det är samma kvalitet på de produkter som tillverkas idag. Kan ju ha hänt saker på 10 år även om modellen är densamma.

Av Qnott

Har haft en logitech 3d extreme pro så länge jag kan minnas (Minst 10 år nu tror jag) och den fungerar fortfarande felfritt och ser nästan som ny ut. Visserligen har den inte använts konstant men många timmar har det blivit. Det säger en del om kvaliteten. I den prisklassen kan jag inte annat än rekommendera den

Av Qnott

Om du är nöjd med hur dina nuvarande sitter i övrigt så finns ju QH-90. Samma lur fast de har öppna kåpor vilket lär kännas luftigare. Även ljudet kommer kännas luftigare. Nackdelen är att dessa både kommer släppa in och ut mycket ljud men det är en kompromiss man förmodligen får göra för att få ett luftigare headset.

Av Qnott
Skrivet av PatrickP:

Hmm, såg den här länken nyss:
http://www.techfunology.com/electronics/digital-cameras/memor...

Där står det att de ska vara "UHS-I U3" för 4k video och om jag har förstått det rätt är den du länkade bara "UHS-I U1"?
Alla dessa termer är helt nya för mig, så är inte helt säker på om jag har förstått det rätt, men borde man inte köpa något med UHS-I U3 för att vara säker på att det är tillräckligt snabbt för att inte tappa kvalité när man spelar in?

UHS-I U1 är helt klart tillräckligt i en mobil skulle jag säga. Kom ihåg att hastigheten som visas är den minsta möjliga du kommer få ut, generellt ligger man mycket högre. Som jag förstått är U3 inte aktuellt förrän man börjar prata mer professionell utrustning och filmning i 4K. Kan förövrigt rekommendera det Samsung kortet som tidigare har länkat till. Oerhört prisvärt och fungerar perfekt i min LG G4

Av Qnott

Kanske Topre eller Alps switchar kan vara intressant. Båda ska generellt vara lite tystare än Cherry som jag förstått men de är lite jobbigare att få tag på och kan väl eventuellt bli lite dyrare. För Topre-liknande finns ju CM Novatouch som dessutom stödjer Cherry-keycaps. Finns lite överallt i Sverige. För Alps-liknande finns Matias som går att köpa hem från Keyboardco.com (Hemsidan är ful men det är inget fel på företaget. Jag och många andra har beställt därifrån utan problem). Bakgrundsbelysning får du dock inte med dessa.

Av Qnott

@drmagoo: Bottenraden kommer inte passa. Det kan jag garantera då tangentbordet tycks ha en riktigt annorlunda layout på bottenraden. I övrigt borde det inte vara några problem dock, med undantag för makroknapparna på toppen då du förmodligen inte får tillräckligt med keycaps till dessa

Av Qnott
Skrivet av seville57:

Högra ANSI Shift passar på ett ISO t-bord typ Ducky Shine 2/3/4 osv, däremot så passar inte vänstra stor ANSI Shift på ett ISO t-bord.

Var lite snabb när jag skrev. Det var såklart vänster shift jag menade

Skrivet av dagonhite:

Lite haft off-topic så har jag fått kontakt med ett finskt bolag som ska ha lite PBT ISO caps, de fraktar till Sverige, har frågat om sortiment och priser. Kan återkomma när jag fått svar om ni vill

Skickades från m.sweclockers.com

Det vore fantastiskt!

Av Qnott
Skrivet av dagonhite:

Däremot om du har tips på var jag kan få tag på något liknande till ett relativt schysst pris med rätt format så är det inte för sent för mig att avbryta den ordern Gärna i vitt men andra färgscheman är också intressant!

Tyvärr verkar det smått omöjligt att hitta ISO PBT. har letat som en galning men vill man inte betala 1000kr eller mer i ett group buy verkar det knappt finnas nåt. Inet hade det setet som du har beställt i ISO nordic, fanns även i helvitt och helsvart, men de verkar ha slutat säljas tyvärr :/

Av Qnott
Skrivet av dagonhite:

@Qnott: Det framgick, har lyckligtvis kvar mina gamla (vilka får bli i fel färg temporärt)

Bra. Hade blivit så jobbigt om man kom på det när man fick hem grejerna annars

Av Qnott
Skrivet av dagonhite:

Tack för ditt svar! Det blev en sån här: https://www.massdrop.com/buy/ducky-pbt-108-key-set med en WASD 88-key bräda

Antar att du är medveten om att du inte kommer ha någon Enter som passar samt att höger shift inte heller kommer passa.

Av Qnott
Skrivet av pepparkakor:

@Qnott: nice, får nog beställa detta.

Kollade inte så noga men det finns dessutom en modell som heter Ninja där du har trycket på tangenterna på framsidan så att det inte slits bort. Har det själv på mitt men är lite osäker på om det fanns till röda brytare. Finns det kan jag varmt rekommendera det iaf

Av Qnott
Skrivet av ProBlackbird:

Jag tror nog att jag har inte lagt in några skatez till mina Logitech G502 när jag köpte den så tror nog att de ska passa fint.
De är sliten och blev lite skadat.

Menade att det är originalfötterna du ska ta bort. Dessa är i princip exakt samma sak som "skatez".

Av Qnott

Tror han pratar om Hermann Grid. Dvs att man ser små punkter i mötesplatserna i ett rutnät trots att de inte finns
http://www.michaelbach.de/ot/lum_herGrid/hermannGrid.gif