Inlägg

Inlägg som Qnott har skrivit i forumet
Av Qnott
Skrivet av Gulanka:

Precis, jag är väl beredd att lägga 5k på skärmen iaf känns inte så smart att lägga 20k på en dator och 1k på en skärm.
förhoppningsvis kan jag ha datorn i 3-4 år.
Jag spelar lite allt möjligt, men det som är värt att nämna är att jag är en hobby gamer det är alltså inte världsproffs i cs som är mitt mål när jag sätter mig och varvar ner för kvällen :D.

Sen blir det väl en del film också, kolla lite twitch surfa runt lite väldigt standard.

Får intrycket av att bildkvalitet förmodligen är viktigast för dig och inte 120/144hz. I ditt fall hade jag nog satsat på 1440p IPS. Antingen en Korea-skärm om du är villig att ta risken, annars kanske något åt det här hållet http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1387727? Annars som sagt EIZO om du vill åt hyffsad bildkvalitet och 120 hz men nöjer dig med 1080p

Av Qnott
Skrivet av heztens:

Okej nej första intrycket var verkligen inte något som man hängde i toppen på granen.. Tack för åsikten! har du något annat förslag mot kompletts alternativ jag länkade ovan får du mer än gärna slänga in det! budgetgränsen går där vid 10k

Går över budget med 500 kr nu men Sweclockers sommardator är ett oerhört bra alternativ i den prisklassen. Ingår dessutom 7 spel i det priset dock. http://www.inet.se/produkt/v100381/sweclockers-sommardator-20...

finns även i en billigare variant där du bland annat väljer bort ssd för 8000 kr.

Av Qnott
Skrivet av Gulanka:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6956191/2014-07-20 efter mycket om och men har jag bestämt mig, kommer få installera cpu kylaren själv men det borde inte vara något problem, lär ju finns instruktions manual.

något ni tycker jag borde byta ut innan jag köper burken nu ?
vill ha sli, och jag känner att eftersom jag aldrig någonsin flyttar min dator kommer jag inte lida utav ett xl chassi, och det lär göra det hela svalare när jag ska ha sli om ett år eller något i den stilen.

Någon som kan rekommendera en skärm till detta paketet ? kör stora releases och kollar film och surfar.
jätte sugen på nya dragon age och witcher 3.

Beror lite på vilka spel du ska spela, budget, om du ska syssla med någon fotoredigering på datorn. Om du ska spela mycket fps kan en skärm med 120/144 hz vara att överväga. Utifrån de exempel du gett tycks du dock mer intresserad av rpgs och liknande, dvs spel med något lägre tempo. Om så är fallet skulle jag välja en bra skärm med IPS-panel för att få så bra färgåtergivning som möjligt. Majoriteten (i princip alla) av 120/144 hz skärmarna på marknaden har TN-panel vilket innebär låg responstid men generellt rätt kassa färger.

För båda dessa typerna finns riktigt bra alternativ för ca 3000 kr (även något lägre men med din dator vore det synd att snåla på skärmen). Sök bland trådar så hittar du bra skärmar i denna klassen.

Kan du tänka dig att lägga på 1-2000 kr blir valmöjligheterna ännu större. 1440p och till och med 4K blir alternativ (dock är knappast 4K värt att satsa på för tillfället så vitt jag har förstått). Även exempelvis Eizo FG2421 blir ett alternativ. Då får du 120 hz med en teknik som ger "240 hz" (läs recensionen för att förstå bättre). Kostar normalt sett ca 4500 men om du är medlem och har minst brons-nivå på webhallen får du nästan 1000 kr rabatt på den just nu. Sitter själv på den skärmen men har inte hunnit bygga min dator än så kan inte ge ett ordentligt omdöme själv.

Sen ska man inte glömma bort s.k. Korea-skärmar som du köper via ebay för ca 3000 kr där du får 1440p, IPS panel och möjlighet att överklocka skärmen till mellan 90 och 120 hz. Dessa innebär dock en del risk då risken är relativt stor att du får ett dåligt exemplar och garantin är extremt begränsad. Du kan läsa mer om dessa i skärmforumet.

Finns som sagt mycket att välja bland men om du skriver vad du har för preferenser och krav samt budget så blir det lättare att ge konkreta förslag

Av Qnott
Skrivet av Carlsberg 4.2:

Fläkt (storlek) 140 mm

Han sökte fanless = fläktlös..

Den må ha fläkt men den är semi-passiv. Den slår alltså inte på fläkten förrän den verkligen behöver det (kommer inte riktigt ihåg gränsvärdena). Så i princip är den fanless vid lägre förbrukning medan den har möjligheten att dra igång fläkten om det verkligen skulle behövas.

Av Qnott

Liknande den ovan men valde bort dvd-enhet (används knappt) men vill du prompt ha en så skulle jag rekommendera en extern. Kostar typ lika mycket och det här chassit ser verkligen inte bra ut med en dvd enhet i fronten.

Valde en i5 istället för i7. Om du vet med dig att du bara kommer att spela på datorn (ingen redigering etc.) tjänar du knappt på att gå upp till i7an. Lade istället pengarna på ett ännu kraftfullare grafikkort så att du klarar höga inställningar ett tag in i framtiden också.

Valde dessutom performance versionen av fläktarna. det som skiljer är att quiet versionen har ett lägre varvtal men du kan lika gärna ta performance och dra ner varvtalet via ett fläktprogram och dessutom ha möjligheten att dra upp hastigheten om det skulle krävas.

Chassit går förstås att spara in på men det är mest upp till dig själv.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6951850/2014-07-18

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6951850-00.png

Av Qnott
Skrivet av Gulanka:

Med det chassit skulle jag nog rekommendera att välja en extern optisk läsare om du verkligen vill ha en. Har samma chassi och att sätta i en läsare förstör utseendet på fronten totalt. Självklart väljer du själv men det är min rekommendation.

bild

Av Qnott
Skrivet av TheyCallMeCJ:

Har fått hör att jag istället för nividia ska köpa ett AMD kort då det tydligen ska ha bättre presterande för video editing. ( mer specifikt AMD X290 ) ska även vara lite billigare. Stämmer detta eller vad är skillnaden överlag mellan AMD och nvidia mer än märket ?

Vet att Nvidia tidigare har varit att föredra när det handlar om Video editing. Antar att det beror på att GeForce GTX-korten har GPU som i mångt och mycket liknar den hos Quadro-korten (Båda utnyttjar CUDA), som många program har . AMD tycks dock, för tillfället, ha bättre stöd för OpenCL vilket verkar vara det som är på frammarsch. Är långt ifrån någon expert på området så det finns säkert någon som kan svara bättre men som jag har förstått det: använder du CUDA program, välj Nvidia. Använder du Open CL, välj AMD.

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2004440/gpu-video-ed...

Av Qnott

Har inte möjlighet att plocka ihop någon konfiguration men jag tror tyvärr att det blir svårt att få med dina krav i den budgeten. Beror förstås på dina krav på fps i spelen men tror att du får räkna med minst 10-12000 för att kunna maxa spel som bf4 med hyffsad stabil fps. Och så kanske du behöver skärm, mus, tangentbord utöver det.

Är ingen expert så ta det jag säger med en nypa salt men det är tyvärr vad jag tror. Finns säkert någon här som kan ge ett bättre svar

Skickades från m.sweclockers.com

Av Qnott
Skrivet av grimhammer:

Baserat på de tips och råd jag har fått här skulle jag bytt två saker.

Processorfläkt: http://www.inet.se/produkt/6308825/noctua-nh-u14s
Nätagg: http://www.inet.se/produkt/6909787/be-quiet-dark-power-pro10-... (eller ett coolermaster eller xfx eller seasonic, iaf inte corsair)

Även EVGA's supernova g2 på 750/850w brukar rekommenderas flitigt. Corsair kan du välja om du håller dig till AX och AXi serien, endast dom sererna.

vill du verkligen inte ha en klumpig(men fortfarande väldigt bra och lite billigare) luftkylare till processorn utan vattenkylning vill jag minas att corsair h100i ska vara både något bättre och billigare än h105. Osäker på det dock.

Av Qnott
Skrivet av S-amme:

Tack för all input!

Spontant tänker jag på följande alternativ för grafikkort:
- MSI GeForce GTX 780 3gb
- MSI GeForce GTX 780 Ti
- MSI GeForce GTX 770 2gb SLI

Är jag helt fel ute att SLI är billigare och starkare än Ti?

Vad är ert förslag på grafikkort? (vill helsta köra GeForce)

Rent generellt rekommenderas ett starkt kort före två svagare i SLI. Om du vill kunna utnyttja dina 144 Hz till max skulle jag välja ett 780ti. Blir dessutom något mer framtidssäkert, om man nu kan kalla något det i datorbranschen. Blir såklart lite dyrare men det får du ju välja själv hur du ställer dig till. Hade dock valt ett EVGA 780ti SC ATX i ditt ställe (vilket jag ska göra själv i mitt sommarbygge). Har ingen erfarenhet av de båda korten och kan inte säga vilket som egentligen är bäst men EVGA:s garanti och support ska vara bland den bästa som finns. EVGA går dessutom att få för så lite som 5600. Om det är färgmatchning du är ute efter är evga kortet helsvart med små silvriga detaljer men om du verkligen vill ha rödsvart finns även ASUS vars 780ti har fått väldigt goda kommentarer i allmänhet.

Angående skärmen så bör du komma ihåg att det är TN-panel på den du valt vilket innebär rätt kassa färger. Ska din sambo hålla på med grafiskt arbete på en hyffsad nivå bör du kanske fundera på att köpa en till skärm med ips-panel just för detta. Självklart är det inget krav men en rekommendation. Att ha två skärmar vid all typ av användning är dessutom fantastiskt trevligt

Av Qnott

Har tänkt vidare och har nu i princip bestämt mig för att det blir ett 750D. Känner att h440 blir lite i tajtaste laget, både när det gäller kylning och utrymme. Gillar dessutom utseendet på 750d mer och mer och efter en snabb CAD modellering konstaterade jag att storleksskillnaden utvändigt inte var så stor trots allt så den kan jag leva med utan några större problem. Tror helt enkelt att det blir det bästa valet för min del.

Vill till slut tacka för all er hjälp. Blir alltid lika väl bemött här på SweC

Skickades från m.sweclockers.com

Av Qnott
Skrivet av kwame:

Helt ärligt så tycker jag du ska köra på H440!
http://www.sweclockers.com/galleri/12503-nzxt-h440-vit

Mitt jag fick hem igår, jag är supernöjd! Tempsen i idle säger kanske inte så mycket, men har just nu runt 27 grader idle på processorn med h100i, och då är ju luften cirka 20-22 grader också, och mina fläktar rullar i lägsta hastigheten, samt har bara 1 av de 3 fläktarna i fronten ikopplade.

Frågan är enligt mig, varför ska du ens överklocka?
Du behöver inte överklocka på väldigt länge för att processorn ska flaska, sen när den väl börjar flaska så tror jag nog du kan överklocka med h100i utan större problem. Skippa att överklocka grafikkortet bara.

Annars så tycker jag du kan köra på Obsidian 750D, du kan göra de grymt snyggt när du kan beställa komponenterna för att matcha. Du köper röda 6 och 24 pins förlängningskablar, finns på inet för cirka 400-500 SEK. Sedan beställer du 2st Corsair SP120 till din h100i samt 3st Corsair AF140 och väljer röda ringar på allihopa. Blir SJUKT snyggt. Bara kolla bilderna
http://images.hardwarecanucks.com/image//skymtl/CASE/750D/750...
http://www.inet.se/files/img/max/6911703_3.png

edit: vid köp av 750d KÖP EXTERN DVD/CD läsare, eller ingen alls. Ska verkligen inte va nån i, så att de blir stilrent, kostar ju ungefär samma ändå!

Tanken var egentligen inte att överklocka nu direkt, mest bara att ha möjligheten att överklocka när det krävs utan att tvingas byta chassi. Så det är lite av en framtidsförsäkring om man säger så.

Det var ärligt talat lite av den designen som jag tänkte köra på. Tänkte dock fixa sleevingen själv då jag vill ha något att pyssla med Anledningen att jag vill ha ett vitt chassi är på grund av den här bilden på 760t. Älskar det vita yttre med det svartröda inuti. det enda som talar emot det chassit är egentligen, som sagt, storleken.

Av Qnott
Skrivet av Zackord:

Förstår vad du menar, men "alla" har ju den för en anledning
Den är billig, lagom stor, mycket utrymme, svenskt kvalite och "community anpassat"(dvs dom tar in mycket feedback)

Mycket väl medveten om det. Har det som något av en "sista utväg" om jag inte hittar något annat jag gillar

Av Qnott
Skrivet av Zackord:

Fractal Design Define R4 windowed? Hihihi

Jo det verkar som ett av de bättre alternativen. Men småhipster som jag är vill jag helst ha ett chassi som inte "alla" har

Av Qnott
Skrivet av rolle83:

Din dator ser nästan ut som mitt system. Jag har precis som du läst haft lite problem med luftflödet i burken men har äntligen fått bukt på det. Spel tempen på cpu och moderkort hamnar som mest på 50c och mina GPU hamnar på 80 grader (SLI och kör Nvidias egen fläktkurva). Samtliga delar är oklockade. Har satt 3st Cougar Vortex 120mm PWM i fronten (insug), 2st Noctua 140mm PWM i taket (utblås) (ska framöver byta ut dom mot 3st 120mm), och en Corsair H90 med en Noctua 140mm PWM i push monterad i bakkant (utblås). För övrigt är det ett mycket snyggt chassi som andas kvalitet.

Om det nätt och jämnt klarar av att kyla ett standardklockat system är väl frågan hur det kommer gå om man börjar överklocka. Kan tänka mig att det blir riktigt hett där inne då.

Skrivet av Psychadaelic:

h440 är en fröjd att bygga i och ett väldigt trevligt utseende. Dock är ventilationen riktigt dålig. efter att jag bytade från ett define r3 till ett h440 gick gpu temps upp med ca 20 grader.

Låter som att mina misstankar var välgrundade alltså... Blir nog att leta vidare. Synd att ett så snyggt chassi ska ha så dålig ventilation. :/

Någon som har något annat förslag på ett vitt miditower chassi med fönster att rekommendera?

Av Qnott

Överklocka i NZXT H440

Hej alla!

Först och främst så har jag försökt göra lite sökningar både här på forumet och i övrigt men inte hittat något bra svar på just min/mina frågor. Om någon helt enkelt är bättre på att söka än mig och hittat något som redan finns ber jag i så fall om ursäkt att jag skapade denna tråd.

Till frågan då.

Jag ska i juli köpa och bygga min första egna dator. Komponenter har jag i princip fastställt (bifogar konfigurationen i slutet) men jag har kört fast lite när det gäller chassit. Jag fullkomligt älskar utseendet på NZXT H440 (Vit) och har läst en hel del bra kritik för det. Det verkar dock ha fått en del kritik för att ha dåligt luftflöde vilket är förståeligt med tanke på hur små luftintag det har fram och upptill.

Jag planerar en del överklockning av både CPU och GPU (inga siffror bestämda) och huvudsakligen luftkylning, med undantag för en h100i för processorn. Är detta något som skulle bli ett problem i H440, och tänker då främst på värmen?

Om det är något som blir svårt i H440, vilket chassi borde jag välja istället? Jag har kollat lite på FD Define R4 men det är jag inte jätteförtjust i utseendet på. Har även kollat lite på corsair graphite 760t (även här den vita) som känns som ett bättre alternativ. Det är dock i största laget för min del. Har gärna datorn på skrivbordet för syns skull och då känns ett fulltower lite stort. Det är dessutom på gränsen till för mycket "rymdskepp" för min smak.

Är det någon som har ett bättre förslag på ett annat chassi jag borde välja? Mina krav är egentligen ett stilrent chassi, allra helst vitt, med fönster och smidig kabeldragning. Ja, ni ser vad det är jag har tittat på tidigare. Tänker mig en budget på ca 1500kr om jag hittar något jag verkligen gillar. Kan tänja något på den budgeten om det krävs.

Hoppas någon kan hjälpa mig.

//Qnott

Konfiguration: http://www.netonnet.se/Customer/SharedList/8527
PS. Fläktar finns inte med i denna men tänkte köra på corsairs fläktar då jag inte står ut med färgen på noctuas vanliga och ippc fläktarna är för dyra. Tar gärna emot tips på hur jag bör konfigurera dessa och om ni har synpunkter på konfigurationen tar jag mer än gärna emot de också. Planerar dessutom full sleeving av nätagget. DS.

EDIT: Som det kanske syns på komponenterna försöker jag hålla ett svartrött tema på insidan så chassit ska helst inte vara fyllt av blå leds. Något som tycks vara det vanligaste tillsammans med rött.

Av Qnott
Skrivet av Toxid_Fox:

Jag gick och köpte mig en 99kr sak från Kjell och Company till Galaxy S2 eftersom den som ni har inte fanns i lager. När min 920 kommer köper jag mig en sådan som ni har

Kan förtydliga att jag inte har den själv. Var bara en jag hittade efter en snabb googling så jag kan inte garantera något men iom att Concorde hade testat så ska det nog bara vara att köra på den

Av Qnott
Skrivet av Toxid_Fox:

Tjenare! Har en fråga till er som sportar eller liknande och gillar att lyssna på musik. Jag lånar just nu min kompis gamla mobil (galaxy s2) tills jag får en 920 det är bara det att mina tränings byxor inte har några fickor så jag tänkte införskaffa mig ett armband som kan hålla telefonen(då dom tydligen skall vara mycket bra samt att dom håller mobilen ur vägen så inga kommentarer om att köpa nya byxor tack ).

Då vill ju jag såklart veta vilken som är bäst. Jag har försökt googla runt och det ända jag fick fram var denna: http://www.ebay.com/itm/321032529639?var=510090915012 men då jag i första hand inte vill importera från USA så undrar jag vad ni använder. Den skall ju vara gjord för Nokia Lumia 920 så klart, den skall sitta bekvämt runt armen, helst skydda mot svett och det är ett plus om man kan använda skärmen när den är på men jag inser att det är lite för mycket att fråga om.

Alternativt att ni kan hitta samma som jag länkade i Sverige. Tack på förhand!

Känns väl som att nåt sånt här skulle fungera?
http://www.mytrendyphone.se/shop/nokia-lumia-920-95991p.html

Av Qnott
Skrivet av downup:

Testade nyss att lägga till ett nytt konto på mailen.

Tråkiga är att dom heter google mail samt google mail 2. Hur ändrar jag det

Gå in på epost på inställningar och välj kontot du vill ändra namn på. Sen byter du namn under "kontonamn" till det du vill ha på kontot

Av Qnott
Skrivet av martini:

Har nyss fått denna nya telefon efter att varit utan i 2,5 månad. Skickade in min telefon 16 feb genom Halebop som en DOA (hade bara haft den 2 dagar) eftersom vibratorn skramlade och väggadaptern var trasig. Halebops verkstad godkände DOAn och skickade vidare till Nokia men dom avslog den och tyckte det inte var något fel. 2,5 månader efter jäkla mycket fram och tillbaka ger Halebop mig en ny telefon.
Är pga detta inte så sugen att skicka in då det kanske är mjukvarurelaterat. Stör mig inte så mycket så lite som det är nu så får se hur jag gör.

Har själv aldrig upplevt det. Antar att du redan har gjort det men prova annars att försöka googla problemet och se om det är fler som har upptäckt samma sak. Chansen är nog ganska stor att det finns något på WPCentral om det är ett känt problem. Hittar du inget får du nog leva med det alternativt skicka in den.