Inlägg

Inlägg som Qnott har skrivit i forumet
Av Qnott
Skrivet av Khers:

1) Finns de som lägger mer än så på ett set tangenter. NIB Cherry OG dyesub PBT i ANSI går för ca $500
2) Det går alltid att sälja av franken-novat och få tillbaka lite pengar

Haha där ser man. Men kan inte påstå att jag är särskilt förvånad
Intressant hobby och community det här med tangentbord och caps. Måste bara se till att inte gräva mig för djupt ner i träsket innan studierna är avklarade och inkomsten fast

Av Qnott
Skrivet av Vaun:

Köp en novatouch bräda och plocka sliders, sen byter du mellan och köper dig ett fint set med mx caps

och sen har du lagt nästan 3000 kr på ett nytt keycap set vilket nog kan ses som på gränsen till för mycket även för entusiaster

Av Qnott
Skrivet av Beltet:

IBM Model M2 är nog det bästa valet. Har ett relativt skrangligt plastchassi som typ förstärker ljudet. Ljudet i Model F/M tycker jag minskar p.g.a den gedigna konstruktionen.

Får väl borra några resonanshål då

Av Qnott

IBM Model M/Model F kanske?

Av Qnott
Skrivet av daizoe:

Yo! Har ett CM Storm QuickFire Rapid Black Switch som jag är nöjd med.

Hur går jag tillväga för att få ner ljudvolymen så mycket som möjligt utan att förstöra nuvarande känslan?

Framförallt är det nog o-ringar under capsen som gäller i första hand. Det kommer göra slaglängden något kortare men eftersom dina brytare är linjära blir känslan i övrigt inte så annorlunda. Annars kan underlager spela roll också, märker t.ex med mitt Filco att om jag har det liggandes direkt mot bordet så får jag ett mer dovt/tyngre ljud som kan upplevas som högre medan ställer jag det på något alternativt fäller upp fötterna så blir ljudet tunnare. Så prova dig fram och se om du upplever någon skillnad

Av Qnott

Slänger upp en uppdatering här nu när jag har lyckats lösa problemet.
Efter mycket testande utanför datorn (Använde den lilla bryggan som man fick med agget) konstaterade ja att dt var själva ATX kontakterna i agget som glappade. Stoppade jag bara i kablarna startade det inte, men la jag tryck på kontakterna så fick jag kontakt och startade. Fick även spraket då vilket skulle kunna förklaras av den dåliga kontakten mellan kontakten och nätaggets "moderkort". Åkte in med det till Netonnet där jag köpt det och fick det utbytt mot ett nytt likadant agg som nu fungerar alldeles utmärkt. Förhoppningsvis återuppstår problemet inte på detta.

I vilket fall, tack till alla som har hjälpt till.

Av Qnott
Skrivet av crash:

vad tusan är apparatkontaken för någonting??? finns inget som heter så!

Kontakten som används på många strömkablar, inklusive den som kopplas in i skärm och PSU, kallas apparatkontakt

Av Qnott
Skrivet av mini-z1994:

koppla ur nätagget och kolla över alla kablar så snart som möjligt då detta kan orsakas av antingen ett måndags ex eller att någonting som t ex en sata eller molex glappar någonstans och kortsluter eller att någon av kablarna åkt ur en bit om det är modulärt.

Har dubbelkollat alla kontakter och de satt som de skulle i båda ändar. Hittade inte heller något som skulle kunna kortsluta.

Skrivet av niclasc:

Hur kan du ens fundera på att starta datorn efter att det sprakat i PSUn????

Insåg själv hur extremt korkat det var och stängde direkt av den igen. En grej jag gjorde helt utan att tänka efter. Tycktes ha tur den här gången dock.

Skrivet av brolle:

Ett fånigt fel som undertecknad varit med om är dålig passform på apparatkontakten i nätagget. Sitter den dåligt i sprakar det en hel del Hade liknande sympton en gång med den orsaken. En tanke iom att grejerna ändå är av någorlunda kvalitet och nya.....

Osäker på detta. Tror att jag drog ur och stoppade i den mellan felet och när jag nu tidigare var dum nog att försöka igen. Har kollat nu och kunde inte se att passformen skulle vara dålig. Testade även med kabeln som satt i skärmen och den satt exakt likadant i kontakten.

Av Qnott

Uppdatering: Jag gjorde en chansning nu ca en timme senare och provade starta datorn som nu gick igång utan problem. Känner mig dock fortfarande osäker på om jag vågar använda den med tanke på de tidigare problemen så om någon har någon aning om vad ljuden kan ha berott på är det fortfarande uppskattat.

PS: Insåg att den här tråden kanske hör hemma i supportdelen egentligen så om så skulle vara fallet får ni gärna flytta den.

Av Qnott

[Löst] Sprak från PSU och datorn bootar inte

Hej

Har nyligen stött på ett problem med datorn. Det började häromdagen med att den plötsligt startade om sig när jag spelade (Cities: Skylines om det skulle ha någon betydelse). Det hände någon gång till men sedan fungerade det igen i två tre dagar så jag tänkte inte mer på det.
Nu när jag startade upp spelet idag startade datorn om dig igen, windows startade men jag försökte sedan starta om datorn igen. Problemet då var att den inte bootade överhuvudtaget. Den försökte starta några gånger men så fort allt hoppade igång hördes ett sprak inifrån nätagget och "dog" sedan för att efter någon sekund prova igen. Detta hann gå två tre gånger innan jag hann reagera och slå av nätagget med strömbrytaren.
Jag vet verkligen inte vad felet kan vara och jag vågar inte slå på datorn just nu.

Nätagget är ett EVGA Supernova G2 850W och resten av datorn ser ni i sign. Allt är ca ett halvår gammalt och datorn har fungerat felfritt fram tills nu. Kan tillägga att jag inte har gjort några ändringar i hårdvaran innan det hände så jag kan inte se att någon ny komponent ska vara det som orsakar felet.

Är det någon som har någon aning om vad det kan vara?

EDIT: Lösning finns längst ner i tråden

Av Qnott
Skrivet av FatherOfThree:

Vilka modeller har ni? (Dvs 750, 850W eller annat)

Intressant att se om det är signifikativt...

850W har jag.

Skrivet av n_sandstrom:

Min gör så även när en stått inkopplad.
Dock provade jag att bara stänga av datorn nån minut nu, då startar den direkt.

Som en sidonotis så konstaterar jag att mitt tangentbord och mus numera släcks när jag stänger av, med förra nätagget lös dom hela tiden.

Det borde vara en BIOS inställning. För min del lyser inte musen men glömmer jag caps-lock på tangentbordet så lyser LEDen. Men då är mitt tangentbord kopplat via PS/2 och dessutom inställt på att starta datorn med Spacebar. Notera dock att uppstarten för datorn inte skiljer sig mellan start från tangentbord eller powerknapp på chassit

Av Qnott
Skrivet av n_sandstrom:

Spännande trådar man kan hitta via Google.

Är fenomenet fortfarande kvar? Jag har haft mitt Supernova över helgen nu, och noterar samma sak. Sitter på ett P67 Sabertooth jag med.

Har märkt ungefär samma sak med mitt G2 under det halvår jag har haft det nu men har slutat bry mig om det. Det jag har noterat är att det endast sker när strömmen till nätagget har stängts av. Låter jag datorn ha ström under hela tiden som den är avstängd så startar den upp direkt utan problem. Varför detta sker kan jag dock inte svara på. Kan tillägga att jag sitter på ett VII Hero så ASUS-kort tycks ju vara en gemensam nämnare så här långt.

Av Qnott
Skrivet av bjasih:

Precis som alla andra:
Qpad qh-85 om du vill ha öppna
Qpad qh-90 om du vill ha slutna (mer ljudisolerande)
HyperX Cloud I om du vill ha båda (de skickar med båda typer av muffar men i gengäld är de ~50-100kr dyrare)
HyperX Cloud II om du vill ha surround. Dock fullständigt onödigt och inte värt de 200kr extra.

Vill bara notera att det inte är muffarna som avgör om lurarna är öppna eller slutna, utan det som avgör det är om kåpan är öppen eller sluten. Se QH-85 där kåpan är ett "nät" vilket gör att mer ljud både släpps ut och in medan QH-90 har en helt sluten kåpa som både stänger in och ut ljud. Med det sagt så är HyperX Cloud headseten slutna och inget annat. De olika muffarna är bara för att du ska kunna välja vad du trivs bäst med då de känns lite annorlunda men även erbjuder något olika egenskaper.

Av Qnott

Är inte i princip alla möss plug n play, iaf deras grundläggande funktioner, medan det behövs mjukvara för macros och andra specialfunktioner som ofta finns hos spelmöss?

Av Qnott
Skrivet av ackki:

jag spillde ju läsk på mitt tangentbord (som skrivet ovan). så det sitter lite socker emellan mina tangenter.
jag smord in dom med silikon sprej http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Olja-och-Smorjmedel/Ovriga-s...

tangentbordet funkar och tog inga skador av den. men sockret stelnar lite ändå, är inte helt nöjd med resultatet men det vart mkt bättre än vad det va ja.
men om du inte spillt läsk så tror jag nog den funkar bra till smörjning allmänt. och lätt att applicera .

Vill du ha det helt rent så är det förmodligen att löda loss dom brytare som kärvar, så att du kan öppna dom och rengöra insidan ordentligt, som gäller. Men det lär vara en hel del pill och att behålla garantin kan man nog glömma, så det är ju frågan om det är värt det i slutändan.

Av Qnott
Skrivet av mrqaffe:

Verkar som om de äntligen har lyckat ta fram nått som kanske kan efterträda Revolution, bara scrollhjulet fungerar bra och batteriet håller bra, det är ju lite surt att de inte har kvar laddstationerna utan att man ska behöva jäklas med usbladdning men det blir väl för dyrt annars, men varför inte Qi laddning, det hade varit trevligt på en avancerad mus och så borde de ha lite fler tum knappar för makros på liknade sätt som en del spelmöss har.
Den kan hursomhelst kanske vara värd ett seriöst prov.

Qi laddning, med en tillhörande musmatta/laddare i ett som laddar musen när man använder den! Det hade varit nåt!
Förmodligen svårt att genomföra så att det faktiskt fungerar bra och stabilt utan stora förluster, men det hade varit intressant att se om det gick att implementera på ett snyggt och smidigt sätt.

Av Qnott

Finns inget bra sätt så vitt jag vet. Ingen officiell app finns och alla tredjepartsappar togs bort i samband med att snapchat "förbjöd" användningen av dessa pga säkerhetsskäl. Personligen hade jag 6snap kvar men när jag loggade in fick jag snabbt ett argt mail och meddelande från snapchat där de sade att de låser kontot om jag inte slutar använda tredjepartsappen.

Ingen jätteförlust för mig personligen då jag sen några månader tillbaka huvudsakligen använder android, men man blir fortfarande lite arg över att de fortfarande inte brytt sig om att skapa en officiell app, trots att det efterfrågats i mer än 2 år. Tyvärr är ju så allt för ofta fallet när det gäller WP

Av Qnott
Skrivet av Trapt:

Kan man få bort det raspande ljudet genom att tvätta och smörja de rörliga delarna med pfte fett eller liknande?

Det jag märkte på mitt Filco med bruna brytare var att de i början kändes lite raspiga (bortsett från den taktila bumpen som ska finnas) men det jag märkte var att efter att ha "kört in" tangentbordet ett tag, tänk runt 10-20 timmars användande, så känns det som om tangenterna har polerats lite vid glidytorna (vet inte riktigt hur jag ska förklara det) och numera känns de som om de glider mycket lättare och skönare. Den taktila känslan finns kvar men raspandet har börjat försvinna.
Ta det jag säger med en nypa salt dock för det kan mycket väl vara en rent mental grej men jag tycker det har blivit bättre i alla fall

Av Qnott

Kan inte svara på hur Qpad/Func är men det kan vara värt att nämna att om du skulle få för dig att vilja byta ut keycaps på dem i framtiden kan det bli svårt pga att de har annorlunda storlekar på tangenterna i nedersta raden. Har inte testat Ducky heller men de är kända för att hålla väldigt hög kvalitet på sina grejer. De har dessutom den "normala" storleken på den nedersta tangentraden så keycaps som passar blir lättare att hitta.
Angående mediaknappar så har de flesta mekaniska det på FN-lagret. Skulle det inte finnas från start går det på 5-10 min att programmera (Läs copy-paste av färdig kod. Krävs inga som helst förkunskaper) så att du får det, precis på de tangenter du vill. Finns guide för det här: http://www.sweclockers.com/forum/56-tangentbord-moss-och-ovri...

Av Qnott

Dina krav borde absolut gå att uppfylla, dock inte till det priset, och inte utan egna modifikationer som bryter all garanti. Gjorde en snabb sökning:
Ett Filco tkl går på 1800 kr just nu inklusive frakt till sverige (beställde ett själv i torsdags).
Ska du ha ett aluminium case (Borde nog inte behövas till ett Filco med tanke på deras rykte) till det får du räkna med minst 1000-1500 kr till + att du nästan garanterat kommer få beställa från USA (exempel: http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=4002769...).
Braided Cable går på ca 200-400 beroende på val av färger/längd etc. (http://pexonpcs.co.uk/ antingen byta ut den befintliga kabeln eller en USB Mini -USB A om du köper caset).
PBT Keycaps finns som Findecanor nämnde från Ducky och brukar gå att beställa från Finland (https://www.teraset.net/). Osäker på pris men setet gick på ca 600 kr när Inet hade det tidigare.
Så räkna med närmare 3500-4500 kr innan du har uppfyllt alla dina krav, alternativt ca 2500-3000 om du klarar dig utan alu-caset.