Inlägg

Inlägg som Qnott har skrivit i forumet
Av Qnott

Tack! Skulle precis till att fixa det här på min egen dator och så kommer den här upp så lägligt. Riktigt bra guide!

Av Qnott

Byta MB i Lumia 920/Ny mobil under 1000kr

Hej alla!

Jag lyckades i slutet av November "förstöra" min Lumia 920 som jag har haft sedan release. Detta genom att LED-blixten, som satt löst, råkade tryckas in under skalet och i sin tur krossa hörnet av ett chip på telefonens moderkort. Detta ledde i sin tur till att Power-knappen slutade fungera. Telefonen i sig fungerar med hjälp av "double tap" på skärmen, men jag kan varken stänga av skärmen eller starta/starta om telefonen om batteriet skulle ta slut, vilket inte riktigt är hållbart för dagligt bruk.

Jag har sedan dess lånat en Nexus 5 men den måste jag nu lämna tillbaka. Problemet är att det för tillfället inte finns någon telefon på marknaden som tilltalar mig, utan jag väntar just nu på LG G4 som jag hoppas blir vad jag vill ha.

Jag behöver dock en telefon fram tills dess, så jag står inför två val. Antingen försöker jag få tag på ett nytt moderkort till 920n från ebay eller liknande. Kollade lite snabbt och det tycktes gå på ca 600 + eventuell frakt, men åtkomsten tycktes väldigt dålig. Själva bytet känner jag mig ganska bekväm med att göra men jag antar att det blir en hel del pill med mjukvara m.m. för att få den att fungera. I vilket fall, är det något som ni rekommenderar?

Mitt andra alternativ är att köpa en telefon att ha tills vidare. Jag har en gammal HTC Wildfire som fungerar men som jag helst undviker då den får en sköldpadda att framstå som snabb i jämförelse. Kan tänka mig att lägga max 1000 kr på en tillfällig telefon, så jag är medveten om att jag inte kommer få någon topprestanda. Men något som faktiskt går att använda utan extrema mängder lagg vore trevligt.

Så, borde jag försöka laga min 920 eller ska jag satsa på en ny telefon för max 1000kr?

Kan tillägga att jag föredrar Android, men om budget-Android fortfarande är lika med kass upplevelse går WP bra.

Tack på förhand
/Qnott

Av Qnott

Oerhört vackert! Men hur bar du dig åt för att fästa nätagget? Kan säkert ha missat något men det tycks ju inte vara fastskruvat i bakkant som det brukar vara.

Av Qnott
Skrivet av Sweet_Shadow:

Det var riktigt bra pris också, kanske är värt och åka och klämma på den nånstans, fick som jag skrev förut känslan att jag kom åt alla knappar som fanns på musen hela tiden men det är kanske bara en vanesak.

Sitter själv med samma mus och är riktigt nöjd med alla aspekter än så länge (Har haft den i 1-2 månader). Kom åt dpi knapparna fram på musen en del i början men det försvann efter en dag eller två. Värt att notera att du inte kan använda de två knapparna uppe på musen för dpi byte då den främre är helt mekanisk och skiftar mellan "freescroll" (scrollen kan snurra helt fritt vilket är underbart när du ska scrolla långt) och vanlig scroll.

Av Qnott
Skrivet av CamelActivate:

Jag hade tänkt borra ut och montera en usb-hub i mitt skrivbord och tjacka en kort grissvanskabel vilket skulle göra min setup snyggare

Det vissa brukar göra med Filco-bord är att öppna tangentbordet och modda in ett usb-uttag så att man får en löstagbar kabel, så det kanske är ett alternativ om man nu skulle vilja. Problemen är ju att det kan skita sig totalt om man inte vet hur man gör och garantin är bara att glömma. Sen såg jag att K65 har dubbla usb-kontakter, antagligen för extra kräm till rgb-belysningen eller liknande, vilket förmodligen skulle göra en sådan modifikation ännu svårare om inte smått omöjlig.

Av Qnott

Om jag inte minns fel så har Corsair ett avtal med Cherry som ger dom ensamrätt på deras RGB-switchar ett tag framöver (Osäker på hur länge, vilket gör att endast Corsair har RGB-tangentbord med cherryswitchar. Finns några tillverkare som Razer och Tesoro som använder Kailhswitchar som är "Cherrykopior" som är tillverkade i Kina, och som därför kan erbjuda RGB, men jag kunde inte hitta några med TKL/Löstagbar sladd hos dom.

Så tyvärr är nog K65 det närmaste dina krav du kommer om du inte vill bygga eget.

Googlade dock inte särskilt noga eller länge så jag kan säkert ha missat nåt

Av Qnott
Skrivet av Friterad:

Men dessa är ju tredjepart laddare så det gäller inte dom som man får med när man köper telefonen i så fall. Förresten om den ska stjäla info hur ska den då kunna skicka det till dom som vill ha åt det? Den måste ju ha Wifi och det har man ju lösenord på

Fast i det här fallet handlade det väl mest om hur enkelt och billigt något sådant kan döljas i ett så litet, alldagligt, och icke suspekt föremål som en telefonladdare.

Av Qnott

Har för mig att lasersensorer generellt kan fungera på fler "konstiga" material som exempelvis ljusare ytor och glas, men att framförallt billigare lasersensorer ofta har problem med pekaracceleration. Men finns förmodligen någon som har mer koll än jag

Av Qnott

Om pris inte spelar någon större roll finns både Filco (http://www.keyboardco.com/) och WASD (http://www.wasdkeyboards.com/) att få i det du vill ha, då utan bakgrundsbelysning. Båda är kända för att hålla extremt bra kvalitet men Filco köps från UK medan WASD köps från USA, vilket gör att du kanske får ge totalt 1600 för Filcot och förmodligen närmare 2000 för ett WASD, innan dom är hemma. Med WASD får du dessutom designa dina keycaps själv. Inte testat något av dem själv men de har ett riktigt gott rykte. Funderar själv på ett WASD.

Av Qnott
Skrivet av Danielsan:

Ja varför göra det enkelt

Hur många tgb tillverkade har pcb monterade switchar?
Då menar jag "standard" tgb som går att köpa på tex inet komplett mm och inga specialare från utländska sidor

Inga alls så vitt jag vet. Det beror mest på att Switcharna rent generellt får sin stabilitet från platen, vilket gör att PCB-monterade switchar känns något ostabila. Aldrig testat själv dock

Av Qnott
Skrivet av Release:

Ok, tack för tipset, ska kika på Filco. Fick lite hübris och fantiserade om att bygga ett själv men kom fram till att det nog inte är en så bra idé.

Sidenote: jag köpte blanka vita caps begagnat till mitt ducky shine 2, hävde ut alla ur paketet och tvättade och desinficerade hela setet. Insåg inte förrän jag började montera dem att JUSTJA, det är olika höjd och lutning på olika rader på tangentbordet. Mitt bord skelar just nu.

Brukar stå en siffra på undersidan av varje tangent som berättar vilken rad den tillhör

Av Qnott
Skrivet av Ain0k:

Skrev det i ts Fullt medveten om detta

Tror jag köper det svarta settet isåfall. Enklare att bara behålla original enter.

Såg det när efter att jag hade skrivit, men var för trött för att ändra det igår kväll

Tog en koll på Steelseries-setet och tyvärr är bottenraden likadan som på det vita så det kommer inte heller passa

Av Qnott

Har du blanka tangenter är det ingen skillnad på nordic och UK layout, då det annars bara är trycket som skiljer, så detta kommer vara det du vill ha
https://datordax.se/product/52604

Av Qnott

Bottenraden kommer dock inte passa med dom vita. Det vita Zowie setet har jämnstora tangenter medan Func har mindre Start och meny-tangent. Tror space är olika också. Kom också ihåg att bakgrundsbelysningen inte kommer fungera genom de nya tangenterna

Av Qnott

Kan varmt rekommendera Beyerdynamics DT-770. Fantastisk tysk kvalitet där hela ramen är i metall och alla delar går att köpa som reservdelar. Riktigt bra ljud dessutom och väldigt bekväma att använda. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=18751

Av Qnott
Skrivet av Blackoxy:

Skulle du säga att det är det bästa programmet att använda?
Har du någon erfarenhet av det?

Vet du om det går att "importera" ett chassi, eller man måste modellera allt från början?

Tacksam för fler tips och idéer !

Skulle verkligen inte rekommendera Blender till ett sådant projekt. Det är mer användbart när du exempelvis ska modellera något till ett spel eller liknande, och vill ha en mer "fri" modellering. Problemet är att du inte på ett enkelt sätt kan ange mått vilket gör att du inte riktigt kan skapa något som sen ska användas i verkligheten.

Bättre är då istället program som SolidWorks som är skapat just för att rita upp modeller och ritningar som sedan ska tillverkas, skrivas ut etc. Det finns även andra program med samma syfte, exempelvis AutoCad, men det är SolidWorks jag själv är van vid. Nackdelen är att i princip alla dessa program måste köpas, men de kan ibland ha en "utbildningsversion" som är fri att använda i utbildningssyfte/personligt användande, så länge du inte är företag eller planerar att tjäna pengar på det du skapar.

Ett annat alternativ är Sketchup som jag vet att många använder här och som är gratis om jag inte minns fel. Har dock ingen erfarenhet själv av det så dess lämplighet får någon annan svara på.

Oavsett vilket program du väljer får du räkna med att det kommer ta ett tag att lära dig programmet och alla funktioner som kan tänkas behövas, framförallt om du är helt ny till 3d modellering, men det finns ganska gott om tutorials på Youtube som gör det hela lättare. Titta gärna på videor från alla dessa program som jag nämnt så du själv förstår skillnaden mellan exempelvis Blender och SolidWorks då de är extremt olika men har båda sina styrkor och svagheter.

Angående färdiga modeller kan det finnas ibland, bara att googla Chassit och exempelvis "3d model SolidWorks", men risken är ganska stor att du får skapa det från grunden. Notera dock att i princip alla modeller är specifika för ett speciellt program och dessutom version för att det ska gå att jobba med.

Av Qnott

Sjukt snyggt bygge! Det enda jag kanske skulle vilja se annorlunda är att lightboxen är något för ljus för min smak. Fast det kanske är bilden som gör att det ser så ut.
5/5 oavsett!

Av Qnott

Du skriver inte vilket nätagg det är, men kolla här om du hittar ditt nätagg Gör du mot förmodan inte det så googla efter "pinout" på ditt nätagg

Av Qnott
Skrivet av scienta:

Vad förväntas upplösningen bli på N6? Om det nu dykt upp några såna uppgifter.

Vill minnas att 1440p är det som brukar nämnas, inga källor på det dock. Men som med allt annat så vet vi ju först säkert när telefonen är presenterad. Bör tilläggas att det också ryktas om en Nexus-modell med en 5,2 tums skärm.

Av Qnott
Skrivet av weezy:

Problemet är troligtvis att jag försökte ändra lite i kopplingsschemat för att få ner antalet resistorer. På kopplingsdäcket kopplade jag enligt vänster kopplingsschema. Men när jag insåg hur mycket plats det skulle ta gjorde jag det till höger.

Rätta mig om jag har fel men det där borde väl fungera? borde ju bara kunna gå ström till den ingången vars knapp är intryckt oavsett vilken av kopplingarna som används. Säker att det inte bara har råkat bli något fel vid lödningen som orsakar problemet?