Inlägg

Inlägg som Qnott har skrivit i forumet
Av Qnott

Förstår inte om du vill att tangenterna ska vara bakgrundsbelysta eller inte men annars finns ju alltid Filco. Något dyrare men fantastisk kvalitet. Du får dock beställa från Storbritannien men sidan är säker trots sitt utseende och du har tangentbordet på några dagar. http://www.keyboardco.com/keyboard/swedish-finnish-filco-maje...

Av Qnott

Det är inte så att det har blivit någon ändring i kontrollpanelen. Finns en del inställningar under "Tangentbord" om du visar små ikoner i kontrollpanelen. Alternativt kan det vara något under Hjälpmedel, typ tangentfilter. Notera att det är på W8.1 jag baserar detta men tror det ser likadant ut på W7 om du använder det.

Av Qnott

Inte testat men kan nästan garantera att tanken är att du ska ta bort dom gamla fötterna och sätta dit dom nya istället. Nån som testat själv får gärna rätta mig om jag har fel

Av Qnott
Skrivet av Gunner357:

Köper jag 980ti eller furyX så blir det bara ett kort för de är så satans dyra. Men hur äre är 4k tyngre än 5760x1080 att spela på.
Det är sällan det är med i tester nu för tiden.

Som tidigare har sagt så ja, 4K är tyngre än 5760x1080 pga att det är fler pixlar som måste renderas. Men för att få det i perspektiv.

4K eller UHD är 3840x2160 vilket totalt blir ca 8,3 miljoner pixlar.
1440p är 2560x1440 vilket totalt blir ca 3,7 miljoner pixlar.
5760x1080 pixlar blir totalt ca 6,2 miljoner pixlar.

Så du kan räkna med att 5760x1080 borde hamna någonstans mitt emellan 4K och 1440p i prestandatester

Av Qnott
Skrivet av Bladebitch:

Till er som varit både för och emot Ikea Markus. Jag har provsuttit den och tyckte inte alls den var bekväm för mig. Tyvärr inte ett alternativ för mig.

Kan tänka mig att den blev ganska lång i ryggen. Alla Kinnarpstolar som jag har testat har haft rygg som är justerbar i höjdled så de kan förmodligen fungera väldigt bra om man är lite kortare.

Av Qnott

Riktigt snyggt! Vore kul om du kunde få till lite bilder med en ordentlig systemkamera i bättre ljus för tyvärr känner jag inte riktigt att bilderna gör de här fantastiska bygget rättvisa.

Av Qnott

http://www.pcgamingrace.com/products/glorious-extended-gaming...
Hittade denna när jag googlade lite snabbt Ingen aning om den är bra eller inte men den tycktes ha bra recensioner iaf, och det var den enda vita extended mattan jag kunde hitta. Att hitta nåt inom Sveriges gränser lär nog bli svårt.

Av Qnott

Palm/Fingertip-hybrid. Hela fingrarna vilar mot musen medan handflatan har en tendens att ligga lite ovanför/bakom musen. Ger en bekväm kombination av stabilitet och rörlighet tycker jag
(Använder G502 om nån är intresserad)

Av Qnott
Skrivet av Mocka:

Snapdragon 808 minsann...skall bli intressant att se hur rapp den blir i multitasking, surf osv.

Har inte varit några problem vid daglig användning på LG G4 enligt de tester som kommit, men spel har inte varit riktigt lika smidigt som exempelvis S6, även om det inte har varit några större problem där heller. Men då får man komma ihåg att det är med en 1440p skärm, så på 1080p som jag hoppas att dom använder på den mindre borde den vara mer än tillräcklig för det mesta.

Av Qnott

Hade verkligen inte rekommenderat den ratten då den inte har någon form av Force Feedback alls. Notera att den Nydell länkade till inte är samma modell utan en modell som kostar 3000 kr.
Tyvärr tycks ju läget ganska hopplöst när det gäller rattar till xbone och ps4, framförallt om du inte vill lägga enorma pengar.

Av Qnott
Skrivet av tobbelias1:

Någon som hittat ett sätt att använda snapchat på windows än?
Gillar windows phone men man alla kompisar använder snapchat,
känner mig lite utanför

Inte så vitt jag vet. Däremot hintade dom om en officiell release till WP på twitter för nån månad sen, men hur lång tid det kan ta vet ingen. Förhoppningsvis borde en officiell app komma när W10 släpps då man ska kunna köra appar på WP med i princip samma kod som Android och IOS. Då har dom inget att skylla på längre

Av Qnott
Skrivet av Anden88:

Sedan verkar det ju som att om man verkligen vill ha optimal prestanda så skall man använda sig av ps/2 porten då den registrerar direkt till moderkortet. Provade att koppla in med en sådan adapter men då ville inte tangenbordet fungera alls

Brukar kunna vara lite knepigt att få PS/2 att fungera enligt min erfarenhet. Dels måste porten aktiveras i BIOS om den inte redan är det. Sen brukar det krävas att datorn startas om med tangentbordet inkopplat. Efter det har det fungerat felfritt för min del. Använder ett Filco dock så det kanske kan variera med olika t-bord.

Av Qnott
Skrivet av apelipell:

I förebyggande syfte: Jag tänker inte köra drop test eller "Will it blend?"

Awww....

OnT Har inget speciellt jag vill ha testat men har en fråga. Såg att du har den i svart läder. Vilken färg har egentligen knapparna på baksidan? Tycker att dom ser guldfärgade ut på vissa bilder jag ser och typ mörkgråa på andra. Eller det kanske beror lite på ljuset?

Av Qnott

Råkade ut för exakt samma problem när jag spelade igenom det på PS3 när det kom. Om jag inte minns helt fel var det efter ett Devin-uppdrag. Då var det en bugg som fler (googlade) hade problem med som hindrade meddelandet för nästa uppdrag att gå fram, så det är inte omöjligt att den fortfarande finns kvar. Det jag tvingades göra då var att ladda en sparfil innan uppdraget och köra det igen (I mitt fall fick jag köra från heisten innan då jag inte hade någon nyare sparfil). Då kom ett meddelande om nästa uppdrag nästan direkt efter uppdraget var klart.

Av Qnott
Skrivet av Psiloc:

Nej, jag provade på att vrida på telefonen 360° både när jag var på Ikea (Dem som var inbyggda i möblerna och dem man bygger in) och på den jag köpte, funkar i alla riktningar.
Den är dock petig var man placerar telefonen, tror det har och göra med var batteri mottagaren sitter. Gissar att det är olika beroende vilken telefon man har.

Har tyvärr ingen referens QI laddare, men är sugen på att testa med något and brand.

Sitter på en Nokia DT-901 laddare samt en Lumia 920 till den och det är samma sak där. Den funkar i alla riktningar men är extremt petig med placeringen av telefonen så att spolen i laddaren och telefonen hamnar precis över varandra

Av Qnott
Skrivet av Biffstek:

Spelar det någon roll vilken riktning man placerar saken som ska laddas eller fungerar det så länge den är mitt på?

Riktning ska inte ha någon betydelse då spolen i laddaren med största sannolikhet är cirkulär eller åtminstone symmetrisk så magnetfältet den skapar kommer även vara symmetriskt.
Men som tidigare nämnt så kräver laddningen att mobilen läggs ganska precis mitt på för att den ska fungera och den kan vara riktigt "kräsen" med detta.

Av Qnott

Kanske missförstår dig, men den du länkar till är ju blank med blåa brytare. Tycks visserligen vara slut i deras lager men förmodligen kommer den väl in igen?

Av Qnott

kollat i ljuddrivrutinerna och i kontrollpanelen att micen inte är inaktiverad någonstans? Kan ibland även hjälpa att starta om datorn om du inte har gjort det. Har själv varit med om att i mitt fall ljudet plötsligt slutat funka i alla program och då har en omstart hjälpt

Av Qnott
Skrivet av Miikks:

Tack för tipsen. Ska testa och återkomma med resultatet

Bara så att du är medveten om det så försvinner ofta garantin om du skruvar upp tangentbordet. Vet inte hur det är med just detta men ofta är ett skruvhål täckt av en klisterlapp så att man kan se att det öppnats. Du får själv avgöra hur viktigt det är för dig men du bör vara medveten om det åtminstone.

Av Qnott
Skrivet av Gainsgoblin:

5990:- alltså, ja intresset väcktes igen om lädervarianten inte är så mycket dyrare.

Läste någonstans idag att det i Storbritannien skulle skilja ca £20 mellan plast och läder, så förmodligen blir skillnaden här inte mer än 250-500 kr.
Ska se om jag kan hitta källan igen men kan inte garantera att den är helt säker.

EDIT:http://www.pcadvisor.co.uk/new-product/mobile-phone/3539337/l...