Inlägg

Inlägg som Qnott har skrivit i forumet
Av Qnott
Skrivet av john7612:

Inte så superinsatt så rätta mig gärna om jag har fel.

Men om det är som du säger varför rekomendera då utvecklare de senaste spelen då uppåt 4GB i videominne? tänker först och främst på Ryse nu. Men spelen kommer väl bara bli mer och mer krävande eller?

Minnet spelar mest roll vid högre upplösningar alternativt fler skärmar. Just angående Ryse var dom 4GB kravet för att kunna spela i 4K upplösning, så med 1080p kommer kraven vara mycket lägre. Hur det är med andra spel vet jag inte men har aldrig sett sådana höga minneskrav själv.

Av Qnott

Den här tycks ju vara bland det minsta du kan hitta. Dock varken usb eller inkapslad men mindre än den vanliga rpi-kameran

Av Qnott
Skrivet av ZeroHitz:

sitter just nu på en trådlös mus från hama för 199kr som inte funkar så bra längre så hade tänkt köpa ny och är lite inne på logitech g502 http://www.inet.se/produkt/6607011/logitech-g502-proteus-core... men undrar om den funkar bra eller om ni rekommenderar något annan mus. kör men Palm grip och har en 18 cm lång hand (från långfingret till slutet av handen) och spelar CS GO. gärna snabbt svar då den ska köpas inom närmaste dagarna

Prestandamässigt ska det vara en väldigt bra mus. Om du kommer tycka att den är skön är dock omöjligt för oss att säga på grund av att det är så personligt. Enda sättet att ta reda på det är att prova känna på musen i butik. Ser att du bor i Västerås så jag skulle rekommendera att du tar dig till elgiganten eller Media Markt på Erikslund. Dom brukar ha möss från bl.a. logitech uppställda så att man kan prova känna på dom.

Av Qnott
Skrivet av Svartadimman:

Har funderat ett tag på att skaffa ett modulärt agg. Vad borde jag skaffa för något, minst 650w runt tusenlappen tänkte sedan köpa vita sleeve kontakter

Silverstones Strider nätagg rekommenderas av många för sleeving pga att du slipper dubbelkablar på 24-pins kabeln. Möjligtvis lite över 1000 kr dock. Sleevade själv ett EVGA SuperNova G2 850 W vilket gick relativt smärtfritt. Det hade några dubbelkablar dock, så det blev lite lödning.

Av Qnott

Detta funkar ju tydligen också

Av Qnott

Tunn gummiskiva för glidskydd

Hej alla

Jag ska till att köpa ett mekaniskt tangentbord men på grund av höjden som de innebär har jag kommit framtill att ett handlovs/handledsstöd är något jag kommer behöva. Jag vill dock hålla mig borta från dessa gelstöd som finns på marknaden och vill inte heller ha ett i plast. Istället tänkte jag passa på att få pyssla lite och bygga mig ett eget stöd i trä.
Det är en sak jag sak jag saknar till bygget dock. Jag är ute efter en tunn självhäftande gummiskiva/platta/matta att skära ut bitar av och använda som glidskydd, liknande de som sitter på hårda musmattor (bild), ca 1-2 mm tjock. Jag har försökt googla efter detta men inte hittat något vettigt. Problemet är att jag inte riktigt vet vad jag ska kalla det och då är det svårt att hitta.

Men så till den huvudsakliga frågan. Är det någon dom vet vad detta kallas alternativt vet vart det går att få tag på. det vore väldigt uppskattat i så fall.

MVH
Qnott

Av Qnott

Problemet är väl att tiden som du har möjlighet att anmäla att telefonen är DOA normalt sett är 1-2 veckor. Efter det ses felen, framförallt något sådant som en sprucken skärm, som något som har uppstått sen du fick den. Vet dock inte hur just tre ser på den saken och kunde inte snabbt hitta någon info om det.

Spruckna skärmar går dessutom oerhört sällan på garantin då det i 99% av fallen uppstår på grund av att användaren har varit oaktsam med telefonen.

Jag utgår från att det du berättar stämmer men jag tror tyvärr att det blir svårt att bevisa detsamma för tre.

Av Qnott
Skrivet av Ain0k:

Hakar på den här tråden då jag har en liknande fråga,

Passar dessamitt tangentbord?

det ser inte heller ut som om windows och FN-tangenten kommer passa då dessa är större på Zowie-capsen än på Func-tangentbordet.

Av Qnott
Skrivet av devilstar:

Jag hade precis samma problem som dig och när jag monterade backplaten så hade jag monterat den åt fel håll. Kolla så att den är rättmonterad. den sida med dom två hörnen ska peka uppåt.

http://www.corsair.com/~/media/Corsair/download-files/manuals...

Kolla länken och titta på bild 2 "install the intel backplate"

Det är ju h105 jag har så backplaten ser helt annorlunda ut. Tror inte det går att sätta den upp och ner

Skickades från m.sweclockers.com

Av Qnott
Skrivet av sitrus:

Vilken volt kör CPU'n i?
Hade överhettningsproblem med min 4790k men det löstes genom att uppdatera BIOS samt alla drivrutiner till moderkort. Det sänkte min Vcore till 1.2 från 1.45.

Skickades från m.sweclockers.com

Kommer inte ihåg vad den stod på tidigare men uppdaterade BIOS och fick en VCore på 1,088V

Av Qnott
Skrivet av tjobbo:

Sommarvädret gör en stor skillnad, min 3930k gick upp 10grader när det var som varmast inne/ute, kyler med h100i.

Jo jag misstänkte att det gör det. Hade dock extremt höga värden tidigare

Av Qnott
Skrivet av catchmeifyoucan:

En liten dum fråga kanske, har du tagit bort skyddplasten från blocket?

Om du menar den stora plastbiten som satt runt alltihopa så har jag självklart tagit bort den. Hade inte gått att sätta dit den alls annars. Fanns ingen annan plast så vitt jag kunde se och med tanke på att jag har tagit bort originalpastan så fanns det nog ingen.

En update till: Monterade bort kylblocket och såg att belastningen från skruvarna var sned. Hade dragit åt dom så hårt jag kunde med händerna men ändå blev det inte bra. Konstaterade i vilket fall detta och tog bort kylpastan, lade på ny, och monterade tillbaka kylaren. Det jag gjorde nu var att hand-dra alla skruvar tills de satt fast och bröt sedan mot anvisningarna och drog åt de två skruvar på slangsidan, där pastan inte riktigt hade spridit sig tidigare, lite extra med en skruvmejsel. Detta tycks ha förbättrat temperaturen rätt avsevärt för nu ligger idle runt 32-34 grader och load med Aida64 på ca 65 grader med nån kärna som ibland peakar upp mot 70-75 några sekunder och nån som droppar till 58-60 ibland. Känns fortfarande relativt högt men märkte att rumstemperaturen just nu låg runt 30 grader (Svensk sommar i ett nötskal ) så jag kan tänka mig att det är rätt bra resultat ändå

Av Qnott

Då har jag gjort lite tester. Provade köra Aida64 och låg då på 70-80 grader på kärnorna. Att trycka på pumpen hjälpte inte och inte heller att köra pupen i CPU_FAN headern. Testade även prime igen och inte heller där blev det någon skillnad. Ska nog testa att montera om den igen och se om det ger något resultat men annars vet jag inte riktigt vad som är fel. :/

Av Qnott
Skrivet av Pumpkill:

Jo, det lutar lite åt dom fläktarna. har du quiet eller performance edt?

Om jag inte minns fel så är enda skillnaden maxvarvtalet. Dvs att Performance har högre maxvarvtal vilket gör dom mer högljudda men med bättre prestanda och ställer du ner dom till samma varvtal som Quiet versionen så är dom identiska. Performance borde alltså vara ett bättre val med tanke på att priset är identiskt. Är dock inte helt säker på detta så om nån vet bättre får de gärna rätta mig

Av Qnott
Skrivet av ggustavsson:

Pumpen eller pumpar generellt ska aldrig sitta i CPU_fan inte heller i fan headers som är för chassi fläktar, i dessa headers ska bara fläktar sitta.
Däremot i Pow_fan är var pumpar ska sitta.
Att det ändå gick bra med CPU_fan beror på antingen att kontakten till pumpen är en 3 pins. alternativt att styrningen i bios är urkopplad.

Till TS när du kollar temperaturer härnäst, testa att trycka skapligt hårt på pumpen med några fingrar, så du ökar trycket mot CPU, sjunker tempen nu så får du modifiera monteringen lite med brickor så det blir bättre kontakt pump/CPU, väldigt vanligt att man får göra så med corsairs kylare...

Har ingen Power-fan på moderkortet. Enligt manualen ska jag dock tydligen kunna få ut 1A ur CPU_FAN vilket jag antar inte går med CHA_fan så det kanske är det som behövs. Har självklart stängt av styrningen för pumpen men den kanske inte får tillräcklig ström.

Om jag måste modifiera fästet, vart ska ringarna sättas? Mellan backplaten och baksidan av moderkortet eller någon annanstans?

Av Qnott
Skrivet av catchmeifyoucan:

Jag har en Cooler Master Neptune XL. När jag kopplade Pumpen till en fan header och inte Cpu_fan så steg tempen på processorn till cirka 70 grader i IDLE. tänkte liksom wtf. Men när jag ändrade så pumpen var i cpu_fan och fläktarna till vanligt fan header så sänkes tempen till 35 grader i idle och aldrig över 60 grader i 100% load.
Vet inte om det kan vara samma sak för dig, men du kan ju pröva

Ska testa med det också

Av Qnott
Skrivet av anon200632:

Det kan vara det så kallade chip lotteriet, vissa cpuer är lite sämre än andra.
JAg kör min 4790K med hyper evo och coollaboratory liquid ultra kylpasta i stock och ligger runt 66-70 grader på varmasta coren.

Edit: Men folk här inne sa till mig i en annan tråd att man inte ska köra Prime95 med denna cpu, Aida64 var det ända certifierade testet för denna cpu.
Kör jag med Aida64 så kommer jag bara upp i 58 Grader @ stock.

JAg har cpu batch L419B627

Skrivet av Gunner357:

Ja Aida64 ska man köra.

Ska testa det efter jobbet ikväll och se om resultatet blir bättre

Av Qnott
Skrivet av synapz:

Du skriver inte om du har överklockat och i så fall hur mycket och med vilken core-spänning. Om du inte har överklockat så är nåt fel med kylaren eller så är det fortfarande dålig kontakt mellan kylaren och processorn. Inte ens vid bra överklockning 4.5Ghz eller så borde temperaturerna ens vara i närheten av de temperaturerna i Prime95 dock.

Kör helt stock just nu. PGA dom redan höga temperaturerna har jag inte vågat överklocka än.

Skrivet av thexps:

Pumpen går som den skall? Alla kablar är rätt monterade? Fläktarna till kylflänsen snurrar som de ska?

Skickades från m.sweclockers.com

Fläktarna snurrar som dom ska. Pumpen är inkopplad på en case-fan header. Hade den först satt i opt_cpu men konstaterade att den styrdes av cpu headern vilket gjorde att pumpens hastighet varierade. Är dock osäker på hur jag är säker på att den går som den ska. Känner små vibrationer i slangarna och på själva pumpen själv.

Av Qnott

Höga temperaturer med h105 och 4790k

Hej

Jag köpte en ny dator för ca en vecka sen (byggde själv). Köpte då en 4790k som monterades på en VII Hero MB och kyler det hela med en Corsair h105 vattenkylare. Lade ned mycket pengar på kylaren i förhoppningen om att kunna överklocka med bra temperaturer.
Har dock kört lite tester i Prime95 nu och får direkt temperaturer på ca 80 grader i första delen medan den i andra testet går upp över 90 och toppar vid 100 grader. Brukar stoppa då för att inte riskera någonting. Har dessutom 35-40 grader idle.
Jag har testat montera om pumpen två gånger nu, varje gång med bytt kylpasta (MX-4) men får fortfarande samma resultat. trodde först att problemet berodde på värmen som är just nu men har sett tester i liknande rumstemperatur där resultaten är mycket bättre.
Ska prova montera om pumpen en gång till ikväll men är det verkligen normalt att få dessa temperaturer?

Av Qnott

Köpte nyligen denna http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80214158/
Perfekt djup för att kunna ge lite stöd åt armarna utan att vara enormt. Lagom längd för att få plats med minst två skärmar och datorn på bordskivan (ingen risk för kvävning och ger dig chans att se insidan av datorn om du lagt ner mycket tid på den. Kanske inte jättebra om du har för stort chassi.) Använder den själv med datorn, en skärm och har då dessutom plats för att ha laptopen stå bredvid för guider etc. utan att det känns trångt och klumpigt. Bra med benutrymme och smidig kabelhylla på baksidan. Lite dåligt med öppningar på hyllan dock så jag moddade den lite genom att borra två hål på ca 0,5 dm i diameter i vardera ände av botten vilket gjorde den helt perfekt för min del.
Lite dyrare men väljer du vitt kommer du under 1000 kr.

Finns även en annan version som är lite längre och med utskjutbar skiva istället för skåp. Skulle tro att det skulle fungera alldeles utmärkt att ställa datorn under denna skivan om du inte vill ha den helt synlig.