Inlägg

Inlägg som shortleif har skrivit i forumet
Av shortleif

Mitx-dator utan GPU för WoW Classic

Tjena!

Tänkte locka ned frugan i fördärvet och lira lite wow classic ihop. Idag har vi en laptop som klarar att köra spelet utan större problem, men för att kunna spela ihop behöver vi en till burk.

Jag vill komma billigt undan, då spelintresset kan komma att svikta (men då förvandlas det en uppgradering av min Plex server istället). Vill heller helst inte köpa begagnat.

Har satt ihop en kundvagn på Inet:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/12787243

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/12787243

Några frågor:
- Duger nätagg? Kommer inte tryckas någon värstinggpu i burken, men W-budget för instegs/midrangekort hade ju varit fint.
- Räcker det med APUn? Datorn behöver klara raids osv. Men har noll krav på grafiken.
- Värt att uppgradera från 3200g till 3400g? Ger SMT och bättre APU. Men det kanske är bättre att spara de kronorna och kanske lägga på en separat GPU vid ett eventuellt senare tillfälle?
- M2 vs 2,5 SSD? Känns inte värt den lilla uppgraderingen, eller?

Av shortleif
Skrivet av GLaDER:

TL;DR
Köp en EdgeRouter och ett antal AP från Ubiquiti så ska du se att allt blir kanon!

Ser ut som att det får bli så! Ser ut som att man får med en PoE-adapter till AP så det borde inte bli några problem där och skönt att ha det inom samma system.

Tack så mycket för hjälpen!

Av shortleif
Skrivet av GLaDER:

Fiber | Router / \ / \ | | AP Switch

Routern kan inte ge PoE till APn så jag använder Unifi's PoE-dosa. Om man vill utöka köper man rimligen en PoE switch och kopplar mellan Router och AP (eller, om man vill konfa VLAN eller ok med att ha allt på samma nät, så kör man allt i samma switch).

Jag har detta:

Det fungerar toppen.

Tack för svaret!

Lite följdfrågor...

Vad är pfSense och vad ger det mig?

Kan jag köra nuvarande router, samt en POE-injector och bara slå av wifi? Eller behöver jag en värsting router?

Har liknande switch. Om jag kör på det , hur får jag allt i "samma" nätverk. Plex bråkar när jag kör min switch, olika "subnät" (Heter det så?) Mot det som är i wifi, även sätta AP i den?

Är APn lätt att konfigurera, även om inte allt annat är från samma leverantör? Du har ju lyckats så går gör det ju

Skickades från m.sweclockers.com

Av shortleif

@GLaDER: Hur är det kopplat då, både ström och LAN? Behöver jag något mer än en pfSense-router och en AP?

Av shortleif

@Esseboy: Har bara laptops i dagsläget, mediaservern går dock trådat. Sen är det massa andra enheter: Nintendo Switch, Chromecast, PS3, mobiltelefoner osv.

Sen blir det kanske lite framtida smarta-hem-lösningar också.

Av shortleif

Dags att överge min vanliga router

Hej!

Jag är här med ungefär samma problem som alla andra, instabilt Wifi. Inte så konstigt kanske med tanke på att jag bor i lägenhet. Frågan är bara vad som är bästa lösningen på mitt huvudbry.

Jag bor i en lägenhet på 67 kvm, där det är fullproppat med uppkopplade enheter både hos oss och i lägenheterna runt omkring. Huset är byggt på 50-talet och vårt vardagsrum verkar i princip fungera som en Faraday-bur. Wifi-teckningen är helt galet dålig, men funkar ok om än inte helt hundra i andra halvan av lägenheten. Har exempelvis lagg och drops på chromecast, som sitter ca 4m från routern – dock två väggar emellan.

Min nuvarande router är en D-Link DIR-882, men nu är det nog dags att byta upp mig. Har kollat en hel del på mesh-system, men tror att kopplingen mellan enheterna ändå kommer behöva trådas p.g.a. alla störningar – så varför inte köra på riktiga grejer på en gång. Nice om det är skalbart till en annan typ av bostad, villa eller större lägenhet. Men vad behöver jag för grejer, hur mycket kommer räcka idag?

Har tittat runt och folk verkar rekommendera Ubiquitis grejer, så det är vad jag spanat in. Frågan är egentligen vad för grejer jag ska ha, som borde räcka i min lägenhet. Samt att vissa enheter är trådbundna, främst mediaserver, men skulle också gärna ha åtminstone ytterligare en trådbunden enhet, med möjlighet till fler, i den gröna zonen. Jag har en Gbit-switch från Netgear hemma redan, som kanske kan användas (Netgear GS108)

Jag har bifogat en bild över lägenhetens layout för att det ska vara lite enklare att få en uppfattning om vad som finns vart allt finns. Även en bild med tänkt lösning med kabeldragning samt plats för AP.

https://i.imgur.com/AxXAJ8t.png

https://i.imgur.com/ua6Z2Vg.png

Av shortleif

Tack för alla svar! Lite överslagsräkning ger mig 19k nypris idag på motsvarande eller samma komponenter (om de fortfarande säljs och är aktuell modell). Gissar att jag kommer lägga ut runt 14k och sedan eventuellt sänka.

Är det värt att sälja kringutrustning? 144Hz-skärm, mekaniska tangentbord, möss osv.

Skickades från m.sweclockers.com

Av shortleif

Tacksam om någon har en gissning. Verkar kunna gå för ~15k om man kollar blocket. Men det kanske är orimligt.

Ska försöka sälja om ca en vecka.

Skickades från m.sweclockers.com

Av shortleif

Värdering av dator med bl.a. GTX1080Ti / Ryzen 1700

Hej! Någon som vågar sig på en uppskattning av vad nedanstående kan vara värt:

GPU: Zotac GTX 1080Ti AMP, juni 2017
CPU: AMD Ryzen 1700, april 2017
Kylare: be quiet, shadow rock 2, 2015
RAM: 16Gb 3200Mhz, april 2017
MOBO: MSI Tomahawk, april 2017
SSD: 256+256+512, köpt i olika omgångar
Chassi: Phanteks Eclips P400S, april 2017
Nätagg: be quiet 750W modulärt, bronze

Tack på förhand!

Av shortleif

GTX 1080Ti / Ryzen 7 1700 låg FPS

Tjena!

Jag skrev här för några månader sen att jag hade problem med ”minilagg”, då främst i Battlefield 1 – men även i andra titlar. Spelet frös till i någon halvsekund eller sådär, med ojämna mellanrum. Problemet löste sig med uppdaterat BIOS och microcode för processorn.

Nu är det nya problem som märks. Istället för lite smålagg här och där och i övrigt hög FPS, så får jag nu låg FPS under längre stunder. Det är endast i mindre utrymmen som jag når upp till 144fps med mindre drops till 120/130 fps vid riktigt intensiva fighter i Destiny 2. Är jag däremot ute i den öppna världen händer det att jag dippar hela vägen ned under 60 fps, vilket känns rätt bisarrt med tanke på hårdvara.

OBS! Jag kan köpa att min Ryzen 7 inte har lika bra maxfps som en i7a – men lägstafps borde vara snudd på samma. Det är endast i

Setup:
Mobo: MSI B350 Tomahawk
CPU: Ryzen 7 1700 @3700Mhz
Ram: G-Skill Ripjaws @3200Mhz CL14 A-XMP
GPU: ZOTAC GeForce GTX 1080 Ti AMP (driver 388.31)
OS: Windows 10, build 1709

I helgen formaterade jag hela datorn, inklusive min speldisk, och installerade om Windows. Jag tyckte det flöt bra i en halvdag kanske, sen blev det kass igen. Under denna tid rullade ju en del uppdateringar in till Windows, bland annat Media Creator Update – men Game DVR är avstängt. Finns det annat som kan förstöra, rent mjukvarumässigt?

Jag lutar åt att det är något mjukvarufel, eftersom det flöt bra till en början – men det kanske var inbillning? Kan det vara hårdvarufel, det känns inte som att datorn orkar med att driva runt i öppna och krävande miljöer? Eller kräver jag för mycket av min dator?

Skulle detta ändå kunna bero på överklockningen? Minnena är ju klockade, men det är A-XMP, och processorn blir inte särskilt varm (sällan över 60 grader).

Finns det något sätt att benchmarka hela riggen samtidigt? Eller måste jag köra delarna var för sig?

Tack på förhand!
Jonas

Av shortleif
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

@UrbanHazard: 144 eller i värsta fall med mycket på skärmen dips mot 120. 1440p 1080TI med 8700K på 4.5 Ghz.

Något måste vara fel på min dator, dippar ned under 60 med mitt 1080Ti. Dock har jag en Ryzen 7 @ 3,7Ghz, så jag kan köpa om mina toppar är lite lägre, men inte borde jag sjunka ned till hälften i min-FPS?

Av shortleif
Skrivet av dannesthlm:

@shortleif: Det kan ju vara intressant att testa om samma sak händer utan överklockning...

Edit: Prova även att ta bort XMP, dvs kör minnena i 2133... här var lite övriga förslag som verkar kunna vara inblandade. Lite bios-grejer som fastboot, CSM samt leta efter BIOS-uppdateringar.

https://www.reddit.com/r/AMDHelp/comments/62fden/lag_and_stut...

Bjuder på en till nyttig länk:
https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/6sli2d/ryzen_1700_...

Tackar, ska prova detta!

Av shortleif

Konstiga mini-frys-lagg, GTX 1080 Ti / Ryzen 7 1700 @3,7Ghz

Hej! Något är fel, men jag vet inte vad.

Problembeskrivning
Datorn går generellt bra, FPSen ligger högt och stabilt nästan hela tiden utan att datorn väsnas speciellt mycket. Men helt plötsligt får jag väldigt konstiga "fryslagg", bilden stannar helt i kanske 0,1-0,3 sekunder och sen funkar allt som vanligt igen. Detta händer i både krävande och mindre krävande spel, men är mest påtagligt i BF1 (av de spel som jag spelar). Ibland händer det en gång i minuten, ibland flera gånger per minut och ibland dröjer det längre än så. Men det sker relativt kontinuerligt - dock utan att jag kan hitta ett tydligt mönster.

Finns det något annat bra sätt att mäta/logga vart dropsen kommer så att jag kan hitta vart felet sitter?

Specs
MSI B350 Tomahawk
Ryzen 7 1700 @ 3,7Ghz
GeForce GTX 1080 Ti ZOTAC AMP
2x8GB G.Skill 3200MHz CL14 (@2933Mhz)

Benchmarks
Jag har svårt att sätta benchmarksen i relation till något. Har kört Unigine Valley och Heaven med nedanstående resultat, kanske svårt att utläsa något från det men jag tycker minimum FPS:en verkar väldigt låg. Något annat program jag borde prova?

Unigine Valley Benchmark 1.0

FPS:
104.0
Score:
4353
Min FPS:
32.2
Max FPS:
155.3
System

Platform:
Windows 8 (build 9200) 64bit
CPU model:
AMD Ryzen 7 1700 Eight-Core Processor (3699MHz) x8
GPU model:
NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 22.21.13.8233 (4095MB) x1

Settings
Render:
Direct3D11
Mode:
2560x1440 fullscreen
Preset
Custom
Quality
High

Unigine Heaven Benchmark 4.0
FPS:
150.0
Score:
3778
Min FPS:
9.4
Max FPS:
261.7
System

Platform:
Windows NT 6.2 (build 9200) 64bit
CPU model:
AMD Ryzen 7 1700 Eight-Core Processor (3699MHz) x8
GPU model:
NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti 22.21.13.8233 (4095MB) x1

Settings
Render:
Direct3D11
Mode:
1600x900 8xAA windowed
Preset
Extreme

Av shortleif
Skrivet av paltsmet:

1800 + frakt

Tack! Men budgivningen avslutades inatt, jag ändrade några inlägg högre upp.

Skickades från m.sweclockers.com

Av shortleif
Skrivet av alni08:

Då ger jag mig in i budgivningen med 1600 + frakt! vet någon ungefär vad frakt till Stockholm kan gå på förresten?

Det beror på hur noga paketet ska kläs in, dvs hur stor kartongen runt självagrafikkortslådan blir. Men det bör hamna under 200:-

Av shortleif
Skrivet av TheWhy:

Ha! Då är man tillbaka på topp med:

1400 + Upphämtning

>: ]

Stämmer bra

Skickades från m.sweclockers.com

Av shortleif

1600 högsta bud.

Budgivningen avslutas imorgon (tisdag) 23:59 istället för onsdag, så kan vi förhoppningsvis lösa allt innan helgen är här.

Av shortleif
Av shortleif

Sapphire R9 390 Nitro Tri-X 8GB

Hej!

Säljer nu mitt fd grafikkort, plockade det ur burken igår

Som rubriken lyder så är det ett Sapphire Radeon R9 390 Nitro Tri-X 8GB. Kortet köptes 2016-02-23 från dustinhome och därför är bör det vara garanti kvar ytterligare ett tag. Betalnings och orderbekräftelse kan vidarebefodras.

Kortet går riktigt tyst och fint!

Budgivning börjar på 900:- och avslutas senast onsdag 7/6 klockan 23:59. Kortet kan hämtas i Mölndal, eller skickas med blocketpaket (köpare betalar frakten).

Läs hela annonsen här

Av shortleif
Skrivet av Kethsi:

ser att du redan köpt ett kort men i alla fall, de flesta kylarna på high end kort idag är 2,5slot alltså ganska tjocka kylare som kyler bra och låter fläktarna gå lite långsammare vilket gör det hela ännu tystare och självklart så är dom semi passiva också så fläktarna stannar när den är under en viss temperatur.

ett 1080 klarar nog köra de mesta i 1440p 100+ fps om man ändrar lite i inställningarna, sweclockers och andra benchmarks brukar alltid köra maxat allt det ger inte en rättvis bild imo därför i 1440p kan man lätt dra ner på t.ex AA och det kommer inte märkas bortsett från att din fps går upp en bit och high istället för ultra samma där det är svårt att märka någon skillnad i de flesta fallen.

Du har nog helt rätt i det, men tänker att det ska orka med höga inställningar i en generation spel till iaf. Tror 1080 hade fått tumma rejält på inställningarna då. Men rätt 30% mer performance för 40% högre pris får ses som helt ok tycker jag i dagsläget

Skickades från m.sweclockers.com