Inlägg

Inlägg som aileron har skrivit i forumet
Av aileron

Ladda hem launchern och redeema code via den så fungerar det för mig iallafall.

Av aileron

Oavsett vilket stall eller förare man håller på så är det roligare om det är kamp in på sista varvet om platserna.

Vi har ju haft några år med Mercedes dominans och om det kan bli fler bilar/förare som kämpar om top 3 platserna är det bara en bonus för oss fans.

Men, med 2 lopp avklarade känns det som en ren omöjlighet att klara av alla 21 loppen på bara 3 motorer även för det stall med högst tillförlitlighet. Det kommer att påverka loppen ju längre in i säsongen vi kommer.

Även olyckor och sammanstötningar kommer att ge bestraffningar med tappade start placeringar i slutänden om man tvingas byta ex växellådan efter en olycka där bakänden får sig en kraftig smäll.

Och vi får hoppas att Williams tar sig i kragen och att vi får ett starkt mitten gäng som kanske inte kan utmana om top 6 platser men alltid har en chans på poäng plats med rätt strategi och lite tur.

Men med bara 2 lopp avklarade känns det okej än så länge

Dock hoppas jag på fler omkörningar som inte bara är med hjälp av DRS på en raksträcka....

Av aileron

@VadSaDu:
Dock har man ett bättre personskydd i en bil än på en cykel OM det skulle inträffa något, därav kan det vara motiverat att ha mer kontroll på sin omgivning än i en bil.

Av aileron

@WHProductions: Om du inte har använt material (Foton eller annat) som du inte skapat själv borde det inte vara något problem då i Sverige kan man inte kränka företag med att uttrycka åsikter om deras produkter.

Däremot om du använt foton eller annat som de har äganderätten till kan de be dig ta bort det från dina videos, har svårt att se om du köpt en av deras klockor och filmat eller fotat av denna skulle kunna inkräkta på deras rättigheter.

Finns lite om Fair Use på nätet om man söker

"
Fair Use

There is a doctrine in the United States copyright law called “Fair Use” which allows people to use your content without your permission. Fair Use is now widely accepted in most countries around the world. It allows the limited use of copyrighted material without requiring permission from the copyright owner. Items considered Fair Use would be commentary, criticism, news reporting, research, teaching or scholarship. It provides for the legal, non-licensed citation or incorporation of copyrighted material in another author’s work under a four-factor balancing test.

To read the US Copyright law section which specific references Fair Use click here

It reference four factors to measure fair use. They are:

1. the purpose and character of the use, including whether such use is of a commercial nature or is for nonprofit educational purposes;

2. the nature of the copyrighted work;

3. the amount and substantiality of the portion used in relation to the copyrighted work as a whole; and

4. the effect of the use upon the potential market for or value of the copyrighted work.

This is important because if a smaller photo of yours is used or a few words out of an entire document is used this could fall under Fair Use depending on the site and the use. If someone were to take a paragraph of your work, or a site has copied your entire site or pictures, and they run a business profiting from your copyrighted work, then most likely its copyright infringement. It is usually very obvious when you see how your work is being used whether the content is being used under the Fair Use criteria or for profit.
"

Av aileron

Trådrubrik...

Kanske kan en Mod ändra TS Trådrubrik då den verkar vara mer negativ och skadlig för företaget än vad som behövs efter att man läst inläggen

Av aileron

Hallå!

Bjuder 75Kr

Av aileron

40Kr + frakt för One piece affischerna

Av aileron

Jag är ute efter en liknande produkt, dock har jag redan en mediahub som används för att switcha mellan Högtalare och headset och det fungerar bra.

Det jag undrar är om det inte finns högtalare med en inbyggd mediahub så att man slipper en extra produkt på skrivbordet.

Man tycker att det borde finnas en efterfrågan för en sådan produkt då ett stort antal dator användare sitter med både headset samt datorhögtalare och nog skulle tänka sig att köpa en produkt med möjlighet att direkt på högtalarna switcha mellan de båda. Jag vet ju att det finns högtalare med headset ingång som automatiskt kör med headsetet som primär ljudkälla så fort man pluggar in dem i högtalarna men jag skulle vilja slippa göra detta utan bara använda en enkel knapp för att välja vilken som ska aktiv.

Av aileron
Skrivet av miiw:

Det fungerar säkert men jag tänker inte betala för att få igång en laptop som är ett halvår gammal. Får jag inte igång den så är det bara att utnyttja garantin.

Finns flertal sätt att göra det på. Finns bland annat detta som jag hittade genom att googla lite snabbt http://pcsupport.about.com/od/windows-8/a/reset-password-windows-8.htm

Finns även free to use programvara som man bootar med och kan då ändra lösen som jag själv använt tidigare för att hjälpa en väldigt synskadad kille som råkade skriva "fel lösen" när han skapade sitt konto och blev nekad hjälp av butiken han köpt sin laptop bara några timmar tidigare.

Dock har jag den hemma och kommer inte ihåg vad den hette exact.

Lycka till.

EDIT: Hittade min kopia på jobbet och kan ge länkhttp://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/

Av aileron
Skrivet av Komplett:

Ärligt talat så vet vi inte. Våra tekniker & kodare jobbar för fullt men vi har ingen tid på när det kan vara klart. Så vår kollega Olof kommer sitta vaken i natt och vänta. När sidan är uppe så kommer han att lägga upp alla rea-produkter. Sedan låter vi de ligga uppe under hela torsdagen eller tills att de tar slut.

//Erik

Hoppas Erik har gott om Kaffe och bra Ob tilllägg

Lycka till med hemsidan så ser vi vad vi kan hitta för fynd under torsdagen.

Av aileron
Skrivet av martinrlilja:

Vet inte om du är seriös eller ej, men detta är genomsnittsbetygen under de senaste åren i gymnasieskolan:

http://content.chili-frukt.se/dump/betyg.png

Aftonbladet har en artikel idag faktiskt som inte ger samma sken som din statistik om en lysande skola...

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article19040884.ab

Av aileron
Skrivet av ole-jacob:

Sa inte att det va okej? Poängen var att ifall man lånar ut 20 st ipads till 20 olika personer så får man räkna med att minst 1 är sönder, vilket jag tycker är förståeligt. Sa ingenting om att det var okej? Verkar som att vissa inte riktigt läser vad som skrivs.

Det räknar man säkert med men... Varför ska skolan betala den skadan bara för att det är troligt att det kommer att inträffa olycker och andra saker med utlånad skolutrustning. Man kan ju även tänka sig att skolan räknar med att kunna använda dem kanske mer efter att ni elever lånat dem.

Då du inte nämt något om vad för avtal du och din skola ingått vid utlåningen av sagda Ipad är det svårt att säga hur det är upplagt på just din skola men det är nog troligt att du fått betala självrisken för en försäkring då summan 1000kr ser ut som en fin och rund summa som man förhandlat fram.

Det är brukligt att teckna försäkringar för denna typ av utrustning och att man ålägger den som lånar utrustningen att betala ev självrisk om försäkringen behövs användas vid olycksfall/borttappat eller stöld etc.

Man om man vänder på resonemanget och ingen var ekonomiskt ansvarig för utlånad elektronisk utrustning... Hur många skulle då lämnas in hela efter avslutad låneperiod tror du?

Jag kanske är skeptisk men jag tror att skadorna och antalet borttappade/stulna skulle vara markant högre då än om man tvingas betala självrisken för de tillfällen den utnyttjas.

Av aileron
Skrivet av Ryuk00:

Vad i helvete är det med denna tråden? Är det Nokia bottar som postar här eller? Det är i vilket fall oproptioneligt många som använder Nokia jämfört med hur mycket som faktiskt säljer.

Har faktiskt en Samsung numera men frågan var "Bästa mobiltelefonen du någonsin använt!" och den Nokia som jag hade tidigare är den telefon jag varit mest nöjd med. Den var billig, extremt stryktålig(bara att plocka ihop delarna och bygga ihop den igen när man tappat den), Hittade till och med ett skal med lucka till den så den skyddade knapparna vid arbete

Men Nokia nu är inte samma dominant som de var inom mobil branschen då. Fanns i praktiken bara Ericsson eller Nokia att välja på då

Av aileron
Skrivet av miklon:

Alla ni som svarar 3310, kör ni fortfarande med den? Om inte, varför använder ni nåt sämre än den bästa mobil ni haft?

Tyvärr har den ju ett flertal år på nacken så den har numera sämre batteri än vid inköp samt att man efter 7 år fick en ny i julklapp och det är ju väldigt oartigt att dissa en relativt dyr julklapp vilken den nya smartphonen är. Men om man ska jämföra nöjdhet så är 3310 an den telefon jag är mest nöjd med.

Ibland är inte nyast lika med bäst

Av aileron
Skrivet av satoshi:

Är man född 1992 så fyller man 22 i år. Just sayin.

Greattech agerar knappast professionellt genom att argumentera mot kunder på forum. Det man gör i en sådan här situation är att ge vika, visa goodwill och ge kunden en ny produkt. Kundservice är A och O, och Greattech förlorar nog många kunder tack vare deras inlägg i denna tråd.

Jag varken kan eller ska inte bedöma vem som har rätt i detta fall då den information vi får är vinklad av båda parter.

Men om TS väljer att hänga ut ett företag så är det väl rimligt att företaget får bemöta dessa påståenden som TS har eller?

Det får företag göra i Plus och det verkar fungera bra där men inte på ett "forum"?

Och om att företaget ska bita ihop och bjuda kunden på den produkt den det felas med... Den logiken köper inte jag.

Om du vore en företagare och sålde produkter och en kund kommer in och är omöjlig ska du bara bita ihop och ta en smäll och sedan höja priserna för alla andra för att kompensera förlusten och kunna betala ut lön till dina anställda? Så Ica, Coop mfl ska skita i att jaga och anmäla snattare och bara höja priset för det blir oss andra som får betala för det vissa snattar. Känns inte så skoj men du kanske tycker det är okej?

Goodwill är en sak men om du behandlar folk dåligt vid ett returärende eller garantiärende är det inte säkert att utfallet blir vad du hoppas på. Jag personligen skulle uppskatta kunder som är trevliga och försöker hjälpa dessa så gott man kan även om man kanske inte behöver enligt lagar medans de som bara skäller och är otrevliga knappast får samma service.

Av aileron

Nokia 3310.

Det enkla svaret är att det var en väldigt stryktålig telefon som dessutom hade en uppsjö av billiga skal att inhandla. Den gjorde det den skulle dvs agera telefon, väckarklocka samt lite andra saker.

Av aileron
Skrivet av biggestar1:

Tjena. Funderar på att köpa något av dessa två spel på steam. Arma 2/3 eller DayZ.

Vilket föredrar ni? Jag fattar inte riktigt, vissa skriver om "arma 2 modds till dayZ" vad menas med det?

tacksam för hjälp

Det finns både DayZ som fristående spel samt som modd till Arma 2 och Arma 3. Det började som en mod till Arma 2 och har nu släppts som ett eget Spel dock i Alpha läge just nu.

Tycker att ska du köpa något köp DayZ spelet om det är den spelerfarenheten du vill ha. Är det Arma du är sugen på köp Arma 3 och testa Modden istället.

Spelet utvecklas hela tiden men det är väldigt tidigt i spelets utveckling så det är buggar och problem ibland men det går framåt. De lägger till saker nästan varje vecka och fixar och trixar

Av aileron
Skrivet av robertr81:

Tack! Hur är det vid flygbasen på nordöstra sidan? Också högriskområde?
Finns det saker att hitta där?

Det finns ju några Military Bases runt om på kartan som är bra lootwise men även har en risk för väpnad konfrontation.

Har inte varit mycket vid Ne Airfield men där finns hangarer och Barracks etc så loot finns men bara i mindre antal än Nw Airfield.

Av aileron
Skrivet av robertr81:

Har varit från söder till norr nu. Inte urforskat hela flygbasen i norr än för det är så nervigt att springa runt där. Har problem med att hitta ammo till automatgeväret. Även om jag är först i byggnaderna är det mest tomma magasin. Jag har en kompass med men vet inte riktigt hur jag får fram den? Kartor har jag inte hittat några utan orienterar mig med en bild som ligger framme på min andra skärm.

Du kan "inspecta" den för att se väderstrecken eller dra den till dina hands och sedan gå in i First person läge och trycka Space för att kunna se dem medans du rör dig.

För att hitta ammo gäller det att hitta en server som inte varit uppe länge och loota rätt byggnader. Tält områdena vid Balota eller Nw Airfield är de områden med stora chanser att hitta 5.56 ammo men även Barracker och de byggnader som är bredvid Barrackerna med en andra våning har oftast några clip. Bäst är förstås de med dubbla 30 stanags som ger 60 skott (vilket konstigt nog även ger högar av 60 skott när man tömmer dem för att spara plats.).

Servrar med låg pop och natt är bra för att loota dessa högrisk områden men det finns tyvärr extremt mycket server hoppers som bara loggar in och lootar dessa områden så fort de ser att servrar startats om.

Har varit i dessa områden då en server startat om och när man loggar på samma server igen kan man hitta lootade barracker trots att servern varit uppe max 1 minut.

Av aileron
Skrivet av Rogga67:

jag har spelat standalone ca 100 timmar nu och snacka om tidssväljare...

det var länge sedan jag blev påverkad på detta sätt av ett spel, regelbundna pulsökningar blandat med adrenalinpåslag i mängd.
Klart spelet är buggigt då det är i preAlpha stadium, men vilken potential att bli riktigt riktigt bra.

Nu har jag bara spelat i ca 80 timmar i Standalone versionen men känslan man får när man hör eller ser en annan spelare är en klar pulshöjare.

Att höra ljudet av en reload av vapen när man är inne i en stad eller i högrisk områdena är väldigt nervpåfrestande.

Men jag håller med om att trots att Dayz teamet lagt till incitament för att lösa konflikter utan att döda andra spelare känns det som att det blivit mer KOS nu än det var i moddarna. Klart tråkigt att obeväpnade nystartade karaktärer dödas bara för att.

Jag gillar att looten blir förstörd om man skjuter på folk även om jag hoppas att de tweaker det lite så inte allt i kropparna är ruined utan blir lite mer slumpartat och logiskt. Känns lite irriterat att ha lyckat smyga mig på en väl utrustad spelare som skjutit någon annan eller kanske försökt avliva en annan bara för att se nästan all deras gear vara ruined trots att jag fick in 2 skott i huvudet eller 2 skott i ryggen.

Har även jag stora förhoppningar på Crafting ock andra nymodigheter

Vissa servrar är klart mycket bättre än andra vad gäller respons tider och desync, gäller att hitta sina favoriter som passar sig för dig och dina kompisar.

Härom kvällen loggade jag in för att spela med en kompis som lootade lite i Zelenegorsk och helt plötsligt exploderade en Fuelstation och det gav upphov till ca 2 timmars kurragömma i staden då vi hörde minst en annan spelare som avlossade sitt vapen. Kompisen var helt säker att han visste i vilket hus då ha hörde fotsteg från ett hus. 20 minuter senare när jag anlänt visade det sig att det var en zombie som fastnat inne i byggnaden som gav fotstegs ljuden :).

Regel nummer 1 i Dayz är: Fäst dig inte vid ditt gear
Regel nummer 2 är: Att vara paranoid är det bra för det eget bästa.