Inlägg

Inlägg som rmd har skrivit i forumet
Av rmd

Skivor kanske helt plötsligt kan vara intressant igen!

Av rmd
Skrivet av Tobbbe__:

Massor av text.

Kul att någon faktiskt tar sig tid och grottar i sånthär. Jag skulle nog rekommendera s2011 iaf till dom som kan och vill lägga lite pengar. Har man väldigt lite skulle jag säkert köra på ett AMD-system med apu av nyare modell. Det ger bästa möjliga maskin för minst pengar känns det som. Är man på andra sidan av pengar mot prestanda så blir der 2011 och fina nätagg osv.

Bra skrivet och det är alltid ett välkommet inlägg om man motiverar sig som du gjort

Av rmd

Oj va snyggt och städat det serut nu! Blir lika köpsugen varenda gång jag ser ett städat kort med portar osv med lite eftertanke på placeringen. Man kan inte få allt men här ser det faktiskt riktigt trevligt ut tycker jag

Kanske kan man gnälla lite om att det inte finns plats för en msata-disk på åvansidan av kortet, men det klarar man sig nog utan med allt gött som redan sitter på.

Av rmd

Bergis så man måste bo i usa för att få något

Av rmd
Skrivet av Tetratrio:

Har jobbat lite extra på elgiganten/mediamarkt vid datoravdelningen. Det jag har märkt är att folk utan mycket kunskap ofta redan är negativt inställda till AMD. "Intel är bättre". För dem verkar det som att Intel ger ett högre kvalitetsintryck. Sedan så är det ju så att Intel ofta ger bättre batteritid på laptops (iaf om det är den 4:e generationen). Intel har helt klart sålt bättre även om det finns lika många datorer med AMD processor tillgängliga i butiken.

Nu handlar ju nyheten dock om GPU men detta påverkar säkert AMDs försäljning av GPU till "standardanvändaren" (Den som inte nördar ner sig i datorprylar).

I Sverige är det generellt väldigt dåliga vibbar med AMD rent generellt tycker jag, väldigt tråkigt och omotiverat. Utomlands, södra Europa och asien så är det annat. Där är man glad för vilket som och ser oftast ingen fördel/nackdel med att välja respektive tillverkare. Man är istället ganska medveten om vad man vill göra och inte med sin maskin och väljer därefter det man blir rekommenderad.

Hoppas verkligen att Intel drar något riktigt dåligt drag snart så det blir lite mer gämnställt.

Av rmd

Tycker Func's mattor funkat bra förr och är grymt sugen på att komplettera med tangentbord och ny mus. Men, av förklarliga anledningar har jag inte handlat eftersom det vart lite väl mycket gnäll på de första generationerna. R2 ska tydligen lösa en del problem om man får tro på inter-trollen

Av rmd

Ah, stort tack för det bådatvå! Skulle isåfall gissa att 1200W faktiskt räcker, och det i sin tur beryder att jag borde klarar mig med ett 1500W agg. Eller 1200W för tre kort.

För referens och den som undrar så är det ~287W som Guru3D presenterat som sin antagna siffra. Vilket lika gärna kan vara 250-300W. Jag räknar med 300 som peak. Ska försöka göra en bättre mätning när det är uppe och rullar.

Av rmd

Siffrorna hittade jag med, men det finns inget som visar vad kortet själv drar, utan resterande. En tabell med hela systemet säger mig inte så mycket. Att gämföra med andra kort kanske är bra, men nu vill jag veta ganska precis vad ett kort vill ha, bortsett från allt annat som hör systemet till. Hoppas det förtydligar min frågeställning

Av rmd

Fått bud på mitt 7970/GHz på 1600kr, så jag vet inte. Men jag tycker 1500-2000kr är vettigt.

Av rmd

Effektförbrukning R9/290 & R9/290x

Funderar på att klämma in 4st R290x i en burk. Kommer aldrig någonsin spela på den om någon funderar. Enbart för opencl/gpgpu, och ja, korten kommer snurra på 100% load konstant. Frågan är enkel, hur kraftfullt nätagg behövs?

Komponentgissning;
1st ssd (5w)
1cpu (100w)
1st moderkort (?w)
32GB minne (?w)
4st R9/290x.(???w)

Finns något klart besked om vad varje kort toppar i förbrukning? Isåfall är även det intressant

Av rmd

Blir generellt ganska less på moderkort med fel saker och onödigt tjafs. Men här ser det ut som det nästan är full jackpott. En msata-anslutning hadde vart underbart. I övrigt tror jag nog att det kanske är det roligaste kort man kan köpa per krona och spenderad watt i användning

Stor tumme upp för Gigabyte!

Av rmd
Skrivet av ThomasLidstrom:

Ehhh. Hur tänker man hos Asus?
Menar Asus på fullt allvar att de inte har konstruerat en säker metod för att automatiskt skicka ut uppdateringar till sina nätverksprodukter via nätet?
Jag menar, min TV från LG har stöd för automatiska uppdateringar via nätet; då och då informerar TVn mig om att en FW är tillgänglig och laddar ner den.
Den TVn kan ju knappast klassas som nätverksutrustning!
Och ändå funkar det

Precis min tanke. Och utan att börja dra i "fel snöre" så har min erfarenhet visat att lg inte är någon av de bättre firmorna när det kommer till firmwares och mjukvara i stort. Detta beskriver nog kanske mer Asus och deras talang och engagemang i firmware-frågan för routrarna.

Om routern hadde någon form av varning eller rutin för att tvinga in en uppdatering efter en viss tid, alternativt direkt om den anses som viktig från tillverkaren. Defaults borde vara på "acceptera alltid updates".

Bara löst spånande.

Av rmd

OOOH!! 6-årigarna kommer bli galna av detta blinkande och köpa som dårar. Här är verkligen Corsair i sin egen borg. Ingen gör prylar såhär som Corsair.

Jag får kväljningar av rena tanken på att folk ens tillåter skiten komma ut bland befolkningen

Av rmd

GRATTIS SVERIGE! Det är de flesta medborgares fel att det är såhär!

Ingen revolt, inga upplopp eller ens folk som röstar radikalt mot sånthär övertrampande. Så, ni har egentligen bestämt själva, var nöjd med det... eller försök få en förändring i riksdagen, alternativt via traditionella upplopp och namninsamlingar, vad som du nu tycker passar bäst.

Gör man inget, förtjänar man inget.

Av rmd

Är det bara jag som blev sugen på att jobba med "infiltreringen" ?? Tänk att få bra pröjs för att spela och dega hela dagarna. SIGN ME UP!!

Av rmd

Riktigt riktigt intressant! Om detta nu inte får lite fart på linux och andra alternativ till windows-gaming så är det väl mer eller mindre bara kasta in handduken. Men vi får hoppas intensivt det går hem och folk börjar köpa spel och annat för linux

Av rmd

Hmm, är man stolt över dethär? Inget illa menat!

Av rmd

Ser kalasfint ut. Sen hur den håller.. återstår väl att se. Men Antec gör ju vanligtvis sjyssta prylar så inget direkt orosmoment

Av rmd
Skrivet av Phunky:

Man får lite vad man betalar för. comhem säljer domhär routermodemen för 995kr + frakt utan bindingstid eller 1kr + frakt med 12mån bindingstid tror jag. Då får du ett "modem" med en inbyggd router. Sepparata routrar för under 1000kr är ju inget att hänga i julgranen ens. Även om dyrare alternativ skulle finnas är jag tveksam att folk skulle välja dessa. Dom som är lite insatt köper såklart en vettig sepparat router.

Alla ISPs gör likadant, fick århundradets sämsta noname-router när jag hade BBB 100mbit, med telia får jag deras adsl "smart" thompson-router som också är kass. Folk i dethär forumet får väl anses vara "heavy users" och då är inte sånnahär produkter för dom. Sett folk koppla på 10+ lankopplade datorer bakom ett Netgear 3100 via switchar och samtidigt 20+ wifi-enheter med NAT påslaget. Såklart fungerade det inte så bra. Tror han hade nått web/spel-café. Finns få vettig konsumentrouter som hanterar sånt. Man måste ju förstå vad man köper helt enkelt. Om modemet inte uppför sig normalt med NAT avslaget är det en annan sak. Operatören kan bara få tillverkaren av en billig produkt att korrigera fel till en viss grad. Men visst, starta en petition på forumet så kanske comhem börjar sälja ett routermodem för 2000kr. Tror inte det kommer sälja som smör.

Har man problem med ISPers routermodem: Slå av NAT om möjligt och skaffa en router avsedd för vad man nu ska använda uppkopplingen till. Exemplet ovan behöver ju nån typ av företagsrouter nästan. Åtminstonde någon av ASUS dyrare alternativ a 1500kr+.

Inget illa menat, men dethär måste du fått betalt av comhem eller liknande löst folk för att skriva.

Att sälja skit och marknadsföra det som bra prylar är bara idiotiskt. Att sedan starta en menlös blogg där man klappar sig själv i ryggen för att man patchat modemen för "fel som ingen hört talas om" är lika idiotiskt det med. Det hela rinner ut i att Netgears produkt är skit, och där existerar bara en mening bland folket, och givetvis tvärt om hos comhem.

Det dom borde göra, är att erbjuda sina kunder en produkt som gör det den ska, och inget annat. Alltså agera modem varken mer eller mindre. Då kan man strategiskt välja den produkt man vill ha eller behöver. Kör man egen router, bingo, billigare för comhem och bätre för kunden.

I dethär falet har man valt att leverera en kass produkt, som jag indirekt betalat för, och jag är inte nöjd samt den viktiga detaljen att produkten inte är i accepterbart skick för att säljas. Därför bör dom åtminstone sluta sälja skiten så problemen minimeras. Att dom skulle erkänna några fel eller liknande tycks vara helt omöjligt, så jag är nöjd om dom helt enkelt slutar pumpa ut netgears junk.

Nu blev det lite ranting, men vafasen.. ma nska inte behöva "reparera" prylarna man köper om vi säger så!

Om vi går på ditt förslag att man ska få köpa dyrare fungerande prylar istället för tjafset dom säljer nu.. så ser jag inte logiken. Ska vi få böta för att åka buss med hela hjul och säten? Eller ska vi åka en trashad buss för "normaltaxa" ?

Klart det ska vara fungerande grejjer som säljs, allt annat är befängt. Att man istället får läggatill för tjänster som wifi, usb-delning och vad det nu är.. blinkande leds som folk tycks gilla? Allt sånt bjäfs kan man skala bort och ta mer betalt för av dom som vill ha det. Man kan däremot inte ta extra betalt för trasig kontra fungerande produkt om man säljer dom ny.

Att blanda in ett extremfall med nån gamer-stuga är väl inte så relevant när comhems nuvarande skräp inte håller för en användare på en ipad under normal användning förklarar sig självt. Att det inte står pall för en stor skara enheter och stor last är nog det ganska givet med hoppas jag.

Såja.. nu har jag säkert snurrat ihop det lite men tror att det ger min version ganska tydligt, även om jag är lite för arg för att förklara det på ett bättre lämpat vis

Av rmd

Okay, det är iaf en enkel lösning på problemen.

Det som inte är ok, är comhem's idioti att sprida netgear och compal's dynga i överflöd till intet ont anande kunder. Dethär är ju tveklöst en stor skandal. Att inte fler tidningar, bloggar och sidor likt sweclockers tagit upp detta och varnat folk för skiten är även det... stor skandal i min mening.

Kanske någon behöver göra en ny sida likt teksyndicate fast på svenska där man inte är rädd att säga lite vad man tycker? Nog om det. Det är off-topic minst sagt.