Inlägg

Inlägg som rmd har skrivit i forumet
Av rmd

tror det kan vara fler som vill bli övervakade här än i övriga världen. w10 är nog bra på många vis, men privatlivet verkar inte många bry sig om enligt utfallet i röstningen.

https://fix10.isleaked.com/ beskriver en liten del av allt som microsoft nu hamstrar in om dig och allt du gör. inte något jag vill ställa upp på.

Av rmd
Skrivet av oobum:

"Säljskyddet finns förklarat i fullständig version längre ned på sidan.
För att täckas av säljskyddet behöver du som säljare bl.a. skicka spårbart via Schenker eller DHL"

Så vill din köpare betala med Klarna så är det paket som gäller.

VIll han hämta, då är det kontanter / swish.

Är det tveksamma människor, undvik swish eftersom det lämnar ditt namn i deras transaktionshistorik mer eller mindre för evigt.

Av rmd
Skrivet av anon200632:

Har du fått bekräftelse från klarna är det inga problem att slutföra affären, men gör inget innan bara.

Trådens hittils vettigaste inlägg. Får du "good to go" från klarna så är det helt skitsamma hur leveransen sköts. Om någon hämtar, fota deras legg bredvid deras ansikte. Vill dom inte det, skicka paketet istället. Är det tveksamma människor i mercedes, klima, kjolar, dragspel och seglarskor skulle jag nog försökt använda paket istället.

Av rmd
Skrivet av ZecretW:

Tack för påpekandet och jag skyller allt på stavningskontrollen.
Jag är oftast för ivrig att dela med mig av saker, så korrekturen blir lite lidande.

Har samma problem själv då och då. Men eftersom resterande var så pass bra så kännde jag att det var läge att påpeka det hela. Bra jobbat hur som helst!

Av rmd

inte direkt många felstavningar, men "löddade".. ??!
fick svårt att koncentrera mig på något annat efter tredje gången jag såg det

Av rmd
Skrivet av Nyhet:

Bedrägerier på nätet är ett växande problem. Genom att vara vaksam och ta till några enkla knep går det dock att skydda sig. Här är fem snabba tips för att göra livet surt bedragare.

Läs artikeln

Kanske den mest vilseledande artikel ni skrivit på ett tag. Att jag inte publicerar bilder tyder inte på att jag är ekonomiskt hindrad av att ta bilder eller inte har en telefon. Det handlar om att jag helt enkelt inte vill eller kommer skylta med var jag bor bara för att jag vill sälja lite skit. Det är helt ointressant vem jag är eller var jag bor, än mindre att låta blandade kids, våldtäktskvinnor och ondsinta hackers kapa min identitet och skriva lulz på något forum.

Är jag anonym för det? Nej. Det finns anledningar till att folk inte vill vara med på facebook och liknande dynga. Jag är en av dom.
Att man får vara försiktig är helt tveklöst en viktig del av en affär. Men Elmor's rec databas är ganska bra, fast än den tycks vara dedikerad för nordichardware's marknad.

Vidare tycker ni att paypal eller payson är bra alternativ. Helt fel. De utger sig för att tillföra någon form av säkerhet. Säkerheten du får är maximalt att du får fina iconer när du blir av med samma pengar som en vanlig överföring på banken eller ett knivrån på stan. Ena stunden har du pengar och goda avsikter, nästa sekund är dom borta och du är antignen glad eller arg.

Scenraio: jag säljer en banan på marknaden, du betalar med tex internetgirot som många tror är nått bra. Du sätter in pengar, jag skickar ett postpaket som är spårbart med en hög stenar i kartongen. Du får paketet, klagar till internetgirot och allt dom kan göra är att inte betala ut pengarna till mig sålänge du aktivt mailar och säger du vill ha pengarna tillbaka. Till slut kommer du glömma detta eller så har du gjort en polisanmälan, som lagts ner, och jag får ut pengarna iaf.

All personutredning som i artikeln utmålas för att vara "supersäkert och fantastiskt informativt" är då alltså till ingen nytta.

Vänder vi på det hela och jag är den ärliga parten, skickar min fantastiska banan till dig och du gör en fuling, fotar lådan jag skickat, med en hög stenar och ingen banan, så är cirkusen igång. Vinner du antingen med internetgirot (som jag tagit som exempel) så får du tillbaka pengana. Möjligen krävs en polisanmälan, men då är det bara en tidsfråga innan detta är nedlagt och klart. Nu är visserligen internetgirot i särklass det sämsta man kan använda. Därför är det ett bra exempel, och därför har jag tagit det.

I fallet med paypal så kan jag dra ut pengarna direkt utan frys-tid. Därmed har du ingen säkerhet. Sköts inte affären via en paypal affiliate (tex ebay) har du ingen säkerhet alls, förutom att pengarna går fram till någon. Jag kan lista många möjligheter att lura folk på pengar. Speciellt i de fallen det är för små summor för att någon ska bry sig hos myndigheter eller polisen.

Det man kan eller bör göra är att försöka få P2P-affärer. I de fallen är det endast rån eller direkta scams som kan vara ivägen för en lyckad affär. Ingen är någonsin helt säker. När jag gjort affärer på alldeles för mycket pengar så har jag träffat personen på en säkrad plats. Det avskräcker ganska mycket och man vet att det är en omöjlig situation att ta sig ur om något skulle gå snett.

Av rmd

räkna +25% tull, moms och hantering 120kr från posten. sällan eller aldrig det är värt att beställa prylar. vill du handla från tex usa, åk dit och handla. vill du handla från andra länder utanför eu, gäller samma tips men byt land till det du ska handla från.

Av rmd

vet inte hur mycket ni diskuterat det hela, men det går lätt att köra multi-gbit nät på nyare integrerade brädorna. exempelvis denhär: http://www.asrockrack.com/general/productdetail.asp?Model=C25...

kanske är fel budget, men du får helt plötsligt ett nät som är stabilare än det bästa dom har på com hem. fetare än många isp:er kör osv. så det är bara att betala och mysa i efterhand

Av rmd

kanske bästa bygget i år? brutalt snyggt!

Av rmd

jag skulle nog skita i allt och kontakta webhallen. även om jag gärna skyller på minnesproblem, så tycks det vara moderkortet som inte vill vara med. gissar att du redan testat att rotera minnen i sockeln? webhallens support om inte annat brukar vara bra

Av rmd

Ser faktiskt tokigt bra ut. Nu börjar gigabytes prylar komma upp i klass, utan massa tjafs och trams. Köpsuget är på 100%

Av rmd

För referens;
* Bankkontonummer har aldrig någonsin något annat än siffror, speciellt inte punkter eller bindestreck. Detta skrev PeCe mycket bra om så det behöver inte påpekas så mycket mer. Om något mer än siffror finns är det förmodligen ett IBAN-kontonummer du fått.

* En banktransfer i sverige (utom swedbank) går alltid samma dag, om det är vardag och transfern gjordes innan 14:50 svensk tid. I övriga fall bör den vara framme nästa vardag och då senst lunch, alltså 12:00.

Till TS:
skriv in clearing med 5 siffror, kör resten som dom är utan inledande nollor, protesterar paypal så lägg till nollor tills du har minst 8 siffror. Transfern tar oftast 3 bankdagar, och går snabbast till SEB just nu.

Av rmd

Corsair har under många år siktat på p6-p12 gruppen på sina prylar. Ingen kan säga annat om dom ser hur dom gått från bra men tråkiga till hyffsade men med 100tals leds i regnbågens alla färger. Corsair gör allt, som inte produkten är tänkt för...

Tangentbord med mer lampor än tangentbord. Chassin med mer fönster och leds än chassi. Listan kan göras lång (och förmodligen bättre) på hur corsair i min mening blir mer och mer "toys r us" istället för "raw gaming". Saknar tiden då de helt enkelt bara gjorde bra produkter utan trams och tjafs.

Av rmd

Man Såg direkt att dehär bidragen var topp, bra jobbat allesammans

Av rmd

Kanske off-topic och stötande för vissa, men min erfarenhet är att du inte behöver ha någon utbildning alls, eller ens kunna speciellt mycket för att få det jobb du vill ha. Det som däremot är en mycket stor del av jobbsökandet är att du måste ha lite kontakter och folk som kan hjälpa dig. Om inte kan du gå resten av livet på universitet utan att få nått jobb för mödan.

Bara en liten reflektion

Av rmd

Inge pluspoäng på bilderna direkt, men mycket bra idé och genomförande. +5p

Av rmd

har kört liknande setup för mining. man kan säga att allt som inte ger "2slot" mellanrum mellan korten är bortkastat. i min mening borde det inte vara så utan att man planerat för att packa tex 4st kort på ett atx-kort så att alla kan snurra snyggt och fint, men icke.

mer utrymme imellan och ja, tråkigt nog så är det inget matx när det kommer till fler kort

Av rmd

Vilket trams! En gammal ipod nano och kines-armband känns minst lika bra. Som vanligt med apple, överprisad skit i generation 1. Därefter brukar det ta sig och bli riktigt bra.

Av rmd
Skrivet av frankof:

fattar inte riktigt, vad är värdet i att det saknas 5.25 plats?
Det är ju inte så att du måste fylla den för att den finns, men om den saknas kan du inte fylla den, även om du vill.

Jo, den självklara (tror jag) fördelen är att man inte måste ha ett mega-atx med 900 fläktplatser, 20st hårddiskvaggor i plast utan funktion och mening, plats för 4st nätagg osv.

Man tar bort det som är förlegat och helt enkelt inte behövs för att undvika slöseri av utrymmet. Då kan man göra andra saker i den delen eller rent av skala bort den helt vilket nog är mitt förslag. För de andra som vill köra en onödigt stor vattenkylning så kommer det gå alldeles galant.

Bara några saker som kom upp i huvudet.

Av rmd

Ledsen, men det är SANSLÖST pinsamt dåliga insatser vissa gör. Asus var tvelöst sämst, utan minsta tvivel. CDON gjorde en riktigt risig insats med. Vad var detdär för hinkar? sånnadär dricker man väl "buckets" ensam ur. Skandal inte mindre. Hur mycket pengar donerar dom då egentligen? Att försöka dra en PR-kupp är väl knappast speciellt svårt på dethär.

Många andra däremot gjorde väl ett helt ok, eller i Jonas fall, riktigt bra jobb där. Tummen upp för det Dom som körde med Fluke mätaren gjorde åtminstone ett bra jobb med kallt vatten.