Inlägg

Inlägg som EnDödRåtta har skrivit i forumet
Av EnDödRåtta

@Jonssown:
För mig räcker batteriet ca 48h, använder inte telfonen jätte mycket. Spelar lite hearthstone på lunchen kollar nyheterna på morgon, läser lite reddit. Laddar aldrig över natt utan endast i stötar eller när det är nödvändigt att ladda. Vid hårt användande tar det slut betydligt snabbare.

Av EnDödRåtta

@ljudnerd: Nej plocka ur mottagaren och kolla svt play då tycker jag man kan betala. Men att bli tvingad att betala för något man inte använder är det jag tycker är fel. Men ja, man kan klara sig 4år utan att använda sig av de kanaler man blir påtvingad i Sverige.

Av EnDödRåtta
Skrivet av ljudnerd:

Vad är det med folk egentligen?
Tror ni att det är någon form av mänsklig rättighet att kunna konsumera media hur man vill utan att betala för sig?
Se på det ska ni men inte betala. Förstår ni inte att de som producerat det ni ser på också ska ha lön för sitt jobb precis som ni? Man kan tycka vad man vill om tvlicensen, att den är för hög eller att den borde bakas in i skatten eller vad som helst men just nu är det en avgift som man får lov att betala om man ska nyttja tjänsten. Då är det ju bara att gilla läget, betala eller låta bli att titta.

Ta inte min post för hårt, jag är faktiskt intresserad av att förstå hur man kan tycka att det är rätt att ta del av andras arbete utan att betala något för det.

Nu är det ju så att det räcker inte med att låta bli att titta för att slippa betala tvlicens. Det räcker med att ha en TV så är du skyldig att betala tvlicens. Jag inte använt min TV för att kolla på något som finns i det utbudet som erbjuds när man kopplar in tvn i väggen. (Jag har alltså kollat på basutbudet 0 gånger de senaste 4åren.) Är det då rätt att jag betalat tvlicens avgift för att jag har möjlighet att kolla på detta?

I min mening är det mycket bättre om man får betala, betalar du får du tillgång till kanalen eller det du betalar för. Som det är i nuläget blir man påtvingad ett paket med kanaler och får sedan hem "Hej du måste betala tvlicens".

Jag betalar varje månad för netflix, hbo-nordic & hulu. Betalar mer än gärna dessa avgifter då jag faktiskt kollar och använder dessa tjänster. Sverige måste hänga med i den tekniska utvecklingen.

Har inte en aning om vad dom andra skrev innan (de du svarade till). Men du tog upp tv-licens och detta är min syn på det hela.

Av EnDödRåtta
Skrivet av Zotamedu:

Ett i grunden omskrivet OpenGL låter intressant. Finns nackdelar på kort sikt eftersom programmerare och verktyg måste byggas om men sen kan det nog bli bra. Det har ju länge klagats på att OpenGL är jobbigare att arbeta med än DirectX. Kan de göra det mer lättarbetat och fixa lite bra verktyg till det så kanske det blir en ordentlig konkurrent till DirectX.

Även om dom skulle "skriva om opengl från grunden" vilket dom inte helt kommer göra så kommer de aldrig ta bort stöd för äldre versioner av openGL det är lite det som gör att det är jobbigt att arbeta med openGL det finns funktionalitet som är kvar sedan v1 av opengl vilket gör att det är ett väldigt "bloated" API att arbeta med.

OpenGL har redan mycket av den här "close to the metal" mobojumbon i OpenGL 4.3
Men jag föredrar alltid OpenGL över något annat då jag föredrar linux där openGL är enda alternativet.

Av EnDödRåtta
Skrivet av Liftaren:

Jag menar, 74 miljoner är ju inte en siffra dragen ur luften.

Och 73 miljoner har man verkligen dragit ur luften.

Hahah, WHAT!? Bestäm dig nu!
Annars nä copyswede gå o lägga sig nån stans..

Av EnDödRåtta
Skrivet av _MmattiasS_:

Nej det skulle inte vara en bra lösning. Då skulle de ju få in mindre pengar.

Exakt, varför ska dom ha pengar från användare som inet använder deras prudukter?
Det skulle vara som att du får hem ett mail från AMD att du ska betala för att du har en dator hemma, men du har inga produkter hemma som är från AMD, This is bullshit!

Skrivet av Xburk:

De kollar ju inte upp ens IP-adress. De får väl info från operatörerna, om vilka som har ett internetabonnemang.

Håller fullständigt med. (även om jag faktiskt gillar vem vet mest, hehe)

TV-licensen är problematisk i dagsläget, eftersom så få är villiga att betala den. Just nu ser jag dock ingen vettig lösning.

Den vettiga lösningen är att göra SVT till en betal kanal. De som betalar kan kolla resten har inte möjlighet att kolla på den.
Ser inte problemet ? Jag vägrar att betala för något jag aldrig använder.

Av EnDödRåtta
Skrivet av _MmattiasS_:

Nej det skulle inte vara en bra lösning. Då skulle de ju få in mindre pengar.

Exactly! varför ska de ha pengar från folk som inte använder tjänsterna det är det jag tycker är knepigt!

Av EnDödRåtta
Skrivet av Svantesson666:

Gud vad jag tycker synd om alla er som myglat med er TV-licens i alla år!!! Jag lider verkligen med er...

Ja det är sjukt värdelöst att inte alla är med och betalat genom sin vanliga skatt men nu ser det ut som det gör. Jag har definitivt ingen som helst sympati för att ni gråter ut. Vi gjorde en undersökning i min klass på universitetet där folk fick räcka upp handen ifall de betalade TV-licens. Av ca. 130 personer så var det ca. 15 som räckte upp handen. Vilket alltså betyder att i vissa kretsar ska 5 % betala för resten. Jag hoppas verkligen licensen försvinner och den hamnar på den allmänna skatten, för det kommer jag personligen tjäna hundratals kronor på varje månad.

Jag är fullt medveten om att i princip alla i den här tråden kommer ha en rakt motsats uppfattning till detta men det skiter jag kort sagt i.

Är inte en bättre lösning att göra alla gratis kanaler till betal kanaler så kan vi (mig inkluderat) som inte vill betala för något vi inte använder låta bli att betala och inte heller behöver ha en kanal vi inte kollar på.

Under det senaste året har jag kollat på tv hela 0 gånger från mitt eget hem, har använt SVT's online tjänster hela 0 gånger.
Jag ser inte anledningen att som du säger "betala för resten". Jag kollar inte på tv och ser därför ingen anledning till att jag ska betala en avgift för något som jag inte använder.
Skulle jag därimot få för mig att jag en dag jätte gärna vill se något som är på SVT så hade jag utan problem betalt för att få den kanal jag vill se.
Men att vara tvungen att betala en avgift för något som jag inte använder är bara korkat.

Jag gissar på att du inte vill betala en abonemangs avgift för mobil om du inte använder mobil / betala för att någon annan ska kunna använda sin mobil.

Av EnDödRåtta
Skrivet av Ignostic:

Japp...och dom började dagen efter att dom blev klara med gta 4

Troligen började någon på företaget att skissa på det innan gta 4 var klart..
Du anar inte hur mycket det ligger bakom ett spel.. det är inte som att man kan ctrl+c ctrl+v och vara klar..
även om säker mycket inom programmerings väg kan åter användas på ett eller annat sätt så är det extremt mycket jobb, för alla inblandade..

Av EnDödRåtta

Coolt med böjbara skärmar.. men ser ingen anledning till att ha en böjbar skärm

Av EnDödRåtta
Skrivet av FribBe:

Tycker synd om de som utbildar sig till poliser när de ska behöva jaga folk som sitter och pratar genom krypterade samtal över nätet. Under tiden detta händer finns det en spridande droghandel ute på gatorna och kvinnor som våldtas. Vilket samhälle vi lever i!

Visst fan ska dom lägga största resurserna på o se till att hindra och stoppa brott ute på gatorna.
MEN samtidigt är Internet och datorer en del av samhället. brott måste även stoppas här! Det kan inte vara anarki bara för att det är på Internet..
Sen att regeringar runt om i världen gör det på ett sätt som är HELT JÄVLA FEL.. det är en annan femma!
Polisen ska få övervaka folk osv hur mycket dom vill så länge dom har väldigt starka misstankar/bevis om att brott har begåtts/planeras.

förövrigt anser jag att om datalagringsdirektivet går igenom är inte Sverige längre en demokrati. Det finns ingen som helst logik i de lagar och skit som EU och USA försöker sätta upp..
Se till att rösta på ett parti som vill ha utveckling på Internet istället för övervakning nästa riksdags val!

Av EnDödRåtta

Vann också en nyckel i tävlingen riktigt kul får jag lov att säga, ni som gnäller att ni inte vann..
Det fanns 100 nycklar och det var närmare 1000 inlägg när tävlingen var helt avslutad, vad gnäller ni efter? :S

Av EnDödRåtta

Varför ändra ett vinnande koncept är min stora fråga!
Jag menar windows och hur det är uppbyggt nu i windows 7 är så bra som det bara kan bli i min mening, tror till och med att windows 7 GUIt hade passat bättre att ha i en surfplatta än vad win 8 gör.. gillar inte utlägget alls. tycker det ser förjävligt ut och känns konstigt uppbyggt.

Jag stannar på windows7 tills windows9 eller tills dom fått någon med vett i skallen som förstår hur ett GUI ska se ut!

(ja jag har testat win8..)

Skrivet av formerself:

Dåliga liknelser. Metro är snarare att man tar raka vägen med bilen istället för småvägarna. Istället för att klicka på Startmenyn, klicka på Alla Program, klicka på mappen som programmet ligger i och till sist klicka på programmet så behöver man i de flesta fall inte scrolla eller klicka mer än en gång. Dessutom är det inget fel på att ha större "touchvänliga" ytor för det man klickar på. Vad är egentligen poängen med att ha 1cm tomrum mellan ikoner?
I teorin är Metro bättre. Men i praktiken så vill inte folk ha något nytt så länge det inte kommer från Apple.

Oh your wrong!
I mitt hus kommer det inte in några apple produkter jag tala om för dig!
Och inte heller något windows 8

Av EnDödRåtta
Skrivet av skog1s:

Det är en sak som jag har tänkt på jättemycket! Installous är det som får mig att hänga kvar på äpplet.
Finns det inget likvärdigt till Android? Ni som vet o kan.

Vet att det har funnits något liknande, kommer dock inte ihåg vad det heter och inte heller om det funkar på dom nyare telefonerna, vet att det fanns till android 2.1
Har bestält en Galaxy Nexus från UK, så när jag fått den (1-3dagar) så kan jag meddela om det finns eller inte

Av EnDödRåtta
Skrivet av SueCia:

Det är ju TOTALT orelevant om det är verkligt eller inte? Jag tycker att det är ganska overkligt att dom inte behöver äta t.ex, men det känns inte som att jag skulle kunna ta spelet på allvar om mina units tog en paus för att käka mitt i en strid. Men det kanske du tycker vore bra?

Hur jävla tråkigt skulle det inte vara att spela ett realistiskt spel?
Inga magier, blir man skjuten en gång så dör man (eller blir halt på ett eller annat sätt, och då måste man gå till sjukhuset o bli inlagd). Men det vore väl kul? Du sitter o spelar lite BF med dina polare så blir du skjuten i benet, då äre bara att säga till polarna att du inte kan vara med på ett par månader för du ska ju göra det enda rätta, att realistiskt ta din karaktär till ett sjukhus och sen på rehab och grejer!

Låter som ett fantastiskt kul spel...

Tror aldrig jag garvat så mkt som när jag läste detta! +1

btw ska jag vara ärlig så trodde jag när polaren linka wow trailern att dett var någon som hade gjort den skämt video o laggt upp på internet, forstod först att det inte var fake när jag gick in på battle.net o såg att det låg där med, blizzard måste verkligen tröttnat på wow o gör allt för att avsluta serien ?

Av EnDödRåtta

Tackar för alla svar får nog bli ett 6950 då jag har haft radeon innan och trivs med det

Av EnDödRåtta

Hjälp med val av grafikkort runt 2000kr!

Hejsan, dags för mig o uppdatera mitt grafikkort, vilket är just nu det absolut bästa jag kan få för 2000kr
kvittar om det är amd eller geeforce helt enkelt vad är bäst ?

Tack på förhand