Inlägg

Inlägg som SvenOslo har skrivit i forumet
Av SvenOslo
Skrivet av Stubb:

Tjenare!

Är lite nyfiken på hur ett av NVIDIAs nya kort skulle funka tillsammans med mina nuvarande komponenter (kan ses nedan).
Jag gissar att komponenterna är utdaterade för att helt kunna utnyttja ett RTX 2060 Super eller RTX 2070 Super?
Kan det till och med vara så att mitt GTX 980 inte utnyttjas fullt ut?

CPU: Intel i7-3770 @ 3.40GHz
GPU: NVIDIA GeForce GTX 980 4GB
RAM: 16GB DDR3
MB: Asus Sabertooth Z77
Bildskärm: 27", 1920x1080, 144Hz, G-SYNC

Osäker på om du flaskar på ditt 980, men vid en eventuell uppgradering till nyare RTX-kort tror jag absolut att du kommer se att processorn flaskhalsar. Jag körde tidigare en lätt överklockad i5 4670k, som presterar likt din i7, tillsammans med ett GTX 1080 med halvbra resulta i nyare titlar. Såg en rejäl ökning i spel-prestanda vid uppgradering till 9700k.

Av SvenOslo

Hjälp med dator som stänger av/sätter på sig själv

Hej,

Har börjat få lite problem med min stationära dator på sistone, och försöker gräva fram var problemet kan ligga så att det kan åtgärdas. Det hela började när jag bytte chassi och monterade om mina komponenter. Allting verkade vara i sin ordning men efter ett par dagar började det spöka.

Problemen är följande:

Vid start av dator tas jag direkt in i en skärm där det står något i stil med "American megatrends" som ber mig gå in i bios. Varje omstart återställs bios inställningar, inne i Windows är klockan återställd.

Datorn sätter även igång sig helt utav sig själv. Ofta runt samma tid på morgonen. Då går den direkt in till American Mastermind skärmen och bios processen. Väldigt märkligt.

Nu efter några veckor har den även börjat stänga av sig själv. Stendör utan vidare varning och vägrar först starta, men om den får vila ett tag med strömmen på nätagget av går den glatt igång igen.

Jag har googlat och läst gällande CMOS batteriet. Testade att byta detta men utan resultat.

Någon med erfarenhet? Har jag missat något fråga gärna. Specsen ser ni nedan (Grafikkort bytt till ett GTX1080, förmodligen irrelevant).

Tack så mycket på förhand! All hjälp uppskattas.

Av SvenOslo

Telefonen är nu såld.

Av SvenOslo

Noterat!

Skrivet av Nils.Ing:

Kan köpa den för 2800kr. Bor i Göteborg så kan mötas upp var och när som.

Hälsnignar,
Nils

Skickades från m.sweclockers.com

Av SvenOslo
Skrivet av richead:

Telefonen har ett förapplicerat skärmskydd av plast. Som går att byta mot premium glasskyddet från oneplus! Sjukt enkelt att bara pilla bort det gamla och applicera det nya. Dvs om reporna inte gått igenom plasten!

Ah juste tack för påminnelsen men glömde notera: Jag drog av displayskyddet med en gång - hatade det. Reporna är alltså på glaset

Av SvenOslo

One Plus 2 64gb inkl. tillbehör säljes

Hej SweC marknad!

Jag säljer nu min OnePlus 2 som jag har ägt sedan mitten utav september.
Första månaden användes den flitigt, men sedan dess har den till största del legat hemma på skrivbordet oanvänd.

I paketet följer det även med TVÅ style Swap covers (Rosewood och Bamboo), ett vitt original silikon skal som skyddar fint, original kartongen, original laddare med väggadapter samt TVÅ extra OnePlus original USB-C laddare (1m och 1,5m). Totalt alltså TRE type-C kablar som lär behövas.

Anledningen till att jag väljer att sälja den är då jag arbetar med telefonförsäljning vilket leder till att en OnePlus lur inte riktigt passar då det är en telefon företaget ej säljer. Den har gjort frågan ''Vilken lur kör du då?'' väldigt svår att besvara.

Den har fungerat utmärkt sedan jag fick den, vet inte om några som helst defekter såsom icke fungerande hemknapp/fingeravtrycksläsare eller kameraproblem. Allting har rullat på över förväntan.

Telefonen har tappats en gång, på ett relativt hårt golv i omklädningsrummet på gymmet (Låg i byxfickan när jag tog ut de, upp&ner heh). Detta har lett till mindre nitar i metallramen runt telefonen. Främst märkbart i nedre vänstra hörnet där man ser att den fått sig en liten törn (Se bifogade bilder). Den har även fått väldigt små repor i mitten utav displayen då den gled på fel sida så att säga, går ej att visa på bild men huvdsaken är att de aldrig syns (under några ljusförhållanden) när displayen är på.

ALLT fungerar fortfarande helt utan anmärkningar

Lägsta accepterade pris: 2800kr (För allt)
Antar att det kommer sluta med budgivning så släng in en kommentar nedan.
Jag prioriterar högt att den säljs öga mot öga i inom Göteborgsområdet.

________________________________________________________________
För min allmänna upplevelse om telefonen, se mitt (Kattbjorns) omdöme på Prisjakt: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=3257916

Jag behåller mig rätten att sälja till vem jag vill utifrån det som passar mig bäst.

Läs hela annonsen här

Av SvenOslo
Skrivet av ciccipop:

En snabb fråga.

Fick idag en invite till One+2 och funderar lite.

Då min gamla iPhone 4 lever sitt egna lilla liv, med olika problem. t.ex.Problem att svara/ringa ibland, Kan inte avsluta samtal (ibland), Startar om och kommer tillbaka som om inget hänt (behöver inte slå in pinkoden), blir extremt varm ibland, m.m.

Så nu är det ju verkligen dags, men då jag är arbetslös så är ju ekonomin i botten. (Och nu har jag precis flyttats över till Jobb- och utvecklingsgarantin, så denna månad ska jag få pengar från FK, och det är ju inte alltid den övergången går smärtfritt.)

Är det värt att satsa lite pengar (4000:-) på en One+2 eller finns det någon jämförbar telefon som är billigare.

Vill inte behöva köpa ny telefon på ett bra tag efter denna.

Kram
Cicci

Har själv en OnePlus 2 och är väldigt nöjd.
Men ska du spara pengar så kika istället på en Motorola Moto G (Gen 3). Där får du egentligen allting du behöver i en smartphone till halva priset av en OP2.

Av SvenOslo
Skrivet av Chibariku:

Hoth är extremt svår som rebell att vinna. Körde 6-7 rundor med i stort sett intakta lag på båda sidor och Imperial dominerade alla rundor.

Samma här. Spelat cirka 10 rundor på Hoth, aldrig sett Rebels ens vara i närheten på att vinna. Lär väl fixas tills release antar jag men just nu är det ingenting som stör mig egentligen. Alltid kul med lite extra motstånd

Av SvenOslo

Om du har lust att vänta så tror jag HTC One M9 kommer bli en riktigt grym telefon. Har själv en M8 och är väldigt nöjd. Det som saknas är egentligen bara kameran, som är bristande. Dock kommer den nya släppas med en ny 20Mpx där bak och ultrapixlar på framsidan. Låter lovande!

http://www.technobuffalo.com/2015/01/23/alleged-htc-one-m9-le...

Av SvenOslo
Skrivet av ggwp:

Menar du att apparna i windows store inte är APPAR?

Inte direkt, men när du nu säger det så är det många tredjepartsappar som inte ens borde räknas in i listan. Katastrofalt utbud rent generellt. Utvecklare har gett upp på systemet för länge sedan. Microsoft är de enda som försöker hålla det vid liv och pumpar säkert in enorma summor pengar för att med nöd och näppe försöka få in nytt. Är nyare appar, eller bra appar, inte någonting man bryr sig om kan jag tänka mig att en Windows phone kan vara helt underbar.

Av SvenOslo
Skrivet av ggwp:

Nokia 930. Extremt snabb och stabil. Synkar otroligt fint med Windows 8.1.

Om inte hen nu vill använda moderniteter så som APPAR.

Om inte allt för länge släpps nog HTC's uppföljare till M8, kan nog vara värt att vänta på den ifall det inte är brådskande. Men svårt att veta exakt hur lång tid det tar. Förmodligen 2-4 månader.

Av SvenOslo
Skrivet av CGD:

Jag har en Sony Xperia E3.
Finns det någon app som gör att jag kan göra enkla anteckningar i telefonen och sedan kunna flytta dem till datorn och läsa dem där?

Jag tycker mest om Google Keep. Väldigt simpelt och gör allting jag har behov av. Allting lagras på ditt google konto, finns en Google/chrome app till Windows desktop där man kan öppna alla anteckningar samt göra nya om man så önskar. Användbar widget för hemskärmen finns även att tillgå!

EDIT: Upptäckte att man kan komma åt sina anteckningar på https://keep.google.com/ också. Väldigt smidigt om du frågar mig!

Av SvenOslo
Skrivet av Wizook:

Hej köpte ett par nya hörlurar idag och hörlurarna har "noise cancelling" men jag undrar lite snabbt, ska det låta lite grann när man sätter igång det? de låter typ som "white noice" svagt så om man höjer volymen lite så hör man det inte. ^^ undrar bara om de är fel på hörlurarna eller om det ska vara så? tack för all hjälp!!

Vad jag vet, efter att ha testat ett par Bose lurar med samma funktion, så ska det vara så.

Av SvenOslo
Skrivet av Zerge:

Ökade budgeten en hel del och köpte mig ett par Audio Technica ATH-M50x och är sjukt nöjd, helt klart värda pengarna.

Kul att du blev nöjd! Ja de är riktigt bra lurar som är i princip oslagbara för priset

Av SvenOslo
Skrivet av MDrad:

tack för svaret! Hur känner du att flytet var på m8 vs 1+1? hade du mycket krasher på 1+1 osv? Är lite tveksam till 1+1 pga av just det med support och att det är lite som en mixad påse med vad man får när man beställer.

hur var m8:ns batteritid?

Prestandan var i princip densamma mellan de två telefonerna, väldigt snabba och responsiva. Hade dock lite problem med att min kamera krashade spontant på 1+1 vilket var lite irriterande och löstes endast genom omstart. Dock har de regelbundna uppdateringar så skulle inte förvåna mig om sådant fixas ganska fort.

Batteritiden var aningen bättre på 1+, vilket är att förvänta utav storleken. Hade problem med min M8s batteritid men det visade sig vara en app som låg och drog en del. Vid för mig normal användning, vilket är någon timme musiklyssning, relativt konstant smsande och chattande samt alltid på 4G så håller batteriet utan problem en arbetsdag/skoldag och en bit in på kvällen. Används den mer varsamt har den möjlighet att räcka ett bra tag till. Det händer ibland att jag får sätta i laddaren direkt när jag kommer hem (Runt 16:00), och då ofta på grund av att jag lyssnat webradio (Vilket tycks dra en del) samt kollat youtube eller liknande under perioder.

Av SvenOslo
Skrivet av MDrad:

Hej!

Har lite problem med att välja bland alla dessa androidlurar nu när jag tänkte pröva på andra sidan efter att ha varit trogen apple kund i 5 år. Har kommit ner till Oneplusone, HTC M8, Nexus 5,

Eftersom jag förtillfället bor i Polen är priset på HTC m8 3600, nexus 5 (32gb) 3k och om jag nu skulle beställa 64gb oneplusone ligger väl den på 3k också. (åker hem över jul och plockar upp).

Är lite funderande på hur framtidsutsikt och hur bra flyt det är på dem, eftersom HTC one m8 är lite närmare oneplusone priset här i Polen blir jag lite sugen på just den.

Kan någon kommentera på HTC one m8? har svårt att hitta trådar med just den telefonen.

Under ett tag hade jag både en 1+ och en M8, men slutade med att jag sålde 1+en främst på grund av:

Om man ska gå efter ''premiumkänsla'' så vinner M8an alla dagar i veckan. Aldrig använt en telefon som känns bättre i handen. Perfekt rundad och gjort av ett fantastiskt stycke aluminium som ser ut som magi när man tittar på detaljerna. Skärmen är även den att föredra. Den blir bra mycket ljusare och är enligt mig utav en mer ''lagom'' storlek. Den har även starkare färger, men det handlar inte om att de blir överdrivna utan snarare att 1+ i min mening har en tråkig och lite blek färgning.

Boomsound högtalarna saknade jag med en gång. Att säga ''Men jag använder aldrig mobilhögtalaren'' är inte ett godtagbart argument, för när man har en M8, så använder man högtalarna. Fantastiskt bra ljud från en telefon, och händer ofta att jag sätter på musik eller spelar radio via endast den, då man kanske inte har tillgång till andra högtalare eller kanske inte ens tycker att det behövs. Bara att kolla på ett youtube klipp i tex bilen blir så otroligt mycket bättre.

Det största fördelen med 1+ är i min mening kameran, som är riktigt bra! Har möjlighet att ta fantastiskt bra bilder. Dock är videoläget aningen sämre i 1080p med 1+, (4K tar upp för mycket plats och gör inte allt för stor skillnad i kvalitén), och M8 har överlägsen inbyggd mikrofon.

Sedan tyckte jag inte det var värt att riskera användandet utav en 1+ ifall något skulle hända, du har i princip 0-garanti och ingen möjlighet att byta.

För 3800kr skulle jag lagt pengarna på en M8 utan att tveka.

Av SvenOslo

Jag fick 8/11. Vissa var riktigt kluriga tycker jag, chansade på flera.
Körde i Chrome.

Av SvenOslo
Av SvenOslo

Har spelat i några dagar nu och lyckats nå level 21. Verkar vara ett lovande spel, som ser helt fantastiskt ut rent visuellt. Texturerna är kanske inte de vassaste, men med en rejäl draw distance och episk storlek så blir upplevelsen på den fronten fenomenal. Snygg design utav landskap överhuvud taget. Sedan för att inte nämna vattnet, oohh the water...

Gameplay är än så länge som vanligt. Mycket questande, men tycker de är ganska intressanta och vissa riktigt roliga. Ser fram emot att komma längre in i spelet och fördjupa mig i crafting samt trading.

Av SvenOslo
Skrivet av Vikingbjörn:

tycker många klagat och blivit besvikna på iphone 6, lite hårdvaruuppdateringar och större skärm mest?

Folk har en tendens att klaga när saker o ting förändras. Kan med säkerhet säga att iPhone 6 och 6+ kommer bli två riktigt bra telefoner.