Inlägg

Inlägg som SvenOslo har skrivit i forumet
Av SvenOslo
Skrivet av jonash93:

Under den första veckan när jag hade telefonen så upplevde jag att batteriet var ganska bra, men nu är den lika kass som min gammal HTC. Idag började jag använda den 05 i morse, under jobbet så surfade jag kanske 10 min och sedan har jag lyssnat på Spotify i kanske en och en halv timme, nu har jag 37% kvar där internetbrowsern står för 30% och nästa app på 5% osv... Något fel måste det vara? Så här ser användandet ut, och Wifi är ju på hela tiden, men jag tycker att det ändå när vara mer batteri kvar?

http://forumbilder.se/DD47Q/screenshot-2014-06-18-18-11-02

Ser ut ungefär som min. Blir till att ringa HTC och hoppas på att det är ett fel som utan problem går på garantin.

Av SvenOslo
Skrivet av Ezlilm:

Vad är skillnaden mellan dem två och vilken är bäst för gaming( priset och hur den presterar)

Om det är maximal prestanda du söker ska du titta till Intel.

Om du är på en tight budget är AMD lite mer prisvänliga, men inte nödvändigtvis bättre när det kommer till krona/prestanda.

Av SvenOslo
Skrivet av Kuumaa:

Han nämner ju den mobilen redan i första meningen.

Oj vad pinsamt, jag ber om ursäkt!             

http://i.imgur.com/2IGEruO.png

Av SvenOslo

Kom på en sak.
Vågar jag låsa upp telefonen för att få användning av BBS till exempel, eller är det riskabelt ifall det MÖJLIGTVIS skulle vara något hårdvarufel som kräver garanti för att fixa?

Av SvenOslo
Skrivet av creativ:

Har för mig man måste roota för att bbs ska fungera på kitkat som tänkt. Kanske går att läsa i tråden på xda eller i beskrivningen på play store.

Till TS: Som andra redan skrivit så är din telefon vaken hela tiden så det är sannolikt felet du har, men det mest intressanta då man ska kolla batteritid osv är att kolla soc(screen on time) dvs klilcka på skärm och se hur länge den varit tänd. Har du gått från 100% till 10% tex på 10 timmar och tycker det är dåligt så kan man bespara folk från att sitta och försöka fixa något som inte är trasigt om tex skärmen skulle varit tänd i 10 timmar.

Som du ser på bilderna så är inte skärmen på under alla timmarna.
Köpte BBS, men behöver visst root för att fungera så får ta en titt på det senare.

Idag än så länge ser min användning ut såhär:

http://i62.tinypic.com/r1n0ux.png

Ingen klar förbättring, om ens någon över huvud taget. Det är i alla fall inte vaken alla timmarna men verkar ju inte ha hjälpt på mycket ännu. Får kanske avvakta och se.

Av SvenOslo

Som den kriminalforskare som jag är utfördes en djupare utredning på problemet och valde att ''göra mig av'' med misstänkta appar.
Boven tros ha varit Eniro, Superuser eller Flappy Bird. Partisk som jag är valde jag att anklaga Flappy Bird som den skyldige.

Har under de senaste 20 minutrarna sett att den inte varit awake 100% utav tiden som innan. Brilliant Dr.Watson!

Tack för hjälpen folks, hoppas att det löser sig annars återkommer jag imorgon.

Av SvenOslo
Skrivet av anon81912:

Din telefon har stått som "awake" hela tiden, den skall typiskt inte vara det. Det kan vara något program som hängt sig och slukar allt batteri. Prova att starta om telefonen.

Jag har startat om den några gånger under dessa två veckor och har inte märkt något. Får kolla runt lite i inställningarna eventuellt installera wakelock detector som får se ifall det är någon app som ligger och busar.

Tack för att ni uppmärksammade dess ivriga vakenhet!

Av SvenOslo
Skrivet av William George:

Min håller i 2-3 dagar.

Är helnöjd.

Låter ju väldigt lovande. Vad är det som gör att min drar slut så snabbt tro?

Av SvenOslo

Oj vilka gigantiska bilder det blev, ursäktar för det!

Av SvenOslo

HTC One M8 - Din batteritid?

Hejsan

Denna tråden är främst riktad till M8 ägare.

Hur ser eran batteritid ut? Jag köpte min för cirka två veckor sedan och var överraskad hur stora youtubers hyllade batteritiden. Många visar att de fått ut allt från 1 dag till 3 dagar och fortfarande ha lite saft kvar. Jag däremot märker inte av samma långa användningstid. Mitt batteri går från 100% till 10% på cirka 12-13 timmar vilket inte riktigt lever upp till förhoppningarna. Jag spelar inga spel över huvud taget och vill påstå att jag använder den medel till mycket under en dag. Har alltid ljusstyrkan på auto och stänger av Wifi när det inte används (Även av för platstjänster). Auto-sync har jag på.

Så åter igen. Hur ser eran batteritid ut?

Såhär ser mitt batterianvändande ut:

http://i61.tinypic.com/t8qmx4.png

http://i57.tinypic.com/magsx5.png

Videos med tecken på lovande batteritid:
LinusTechTips: http://youtu.be/1gnPdiE5kVs?t=10m41s
Soldier Knows Best: http://youtu.be/x0adW6nsePA?t=6m41s
MKBHD: http://youtu.be/pwsPZi_JRrA?t=13m27s

Av SvenOslo
Skrivet av Aleshi:

Jag är med på att smak kan variera, men hur kan kvalitet vara från person till person? Vart har du hört att G2 har sämre kvalitet än Nexus 5 förresten?

Ja det är sant hehe, jag blandade ihop det lite där sorry

Av SvenOslo
Skrivet av stn1337:

Senaste tiden har jag gått ifrån en Desire HD till en iPhone 4S men nu är det tid för en Android igen. Har i dagsläget 3 Total 5gb för 278:- månaden fram tills 2015 men kan när jag vill välja till en mobil.

Har kikat extra noga på dessa abonnemang:

https://www.tre.se/privat/mobiltelef...biler/LG---G2/
3Total 5gb 299:-/månaden

https://www.tre.se/privat/mobiltelefoni/mobiler/Nexus5/
3Total 5gb 299:-/månaden

Priolistan är
1. Kamera
2. Batteritiden

Hur är det med uppdateringar nuförtiden? Jag minns att det var väldigt frustrerande att uppdateringar släpptes nästan ett halvår senare till Desire HD jämfört med Googles telefon.

LG G2 är bättre på följande punkter:
1. Kamera
2. Batteritid

Nexus 5 är bättre på följande punkter:
1. Stock android
2. Snabbare uppdateringar
3. Design/Byggkvalité (Kan variera från person till person)

Så det blir väl lite till vad du föredrar själv. Jag skulle nog valt en G2 och sedan rootat den till Cyanogenmod eller liknande

EDIT: LGs mjukvara har en hel del funktioner som vissa tycker om. Till exempel att man kan öppna vissa appar i små fönster och flytta runt, dela skärmen, diverse kamerafunktioner osv osv. Föredrar du dessa så blir G2an ett lätt val.

Av SvenOslo

Eftersom att tiderna förändrats så har priset på surf ökat något enormt. 2011 köpte jag en Htc One X med Telenor för 299kr i månaden totalt. Då kostade abonnemanget 79kr/månaden och det ingick obegränsad surf samt fick jag ringa och SMSa för hela beloppet.

Idag är det väldigt dyrt om man ska ha mycket surfvolym. Upp emot 700kr för 10GB hos Telia. Men 3 är den enda operatören som jag vet med rimliga priser. Just nu har jag en HTC M8med 10GB surf för 328kr i månaden, varav 299kr går till abonnemanget och 29kr till mobilen.

Av SvenOslo
Skrivet av yusuke40:

Nej Nej NEJ!

dem hörlurarna jag länkade nyss som kostade 69 hade jätte bra ljud och jag hörde det tydligt.

har du förresten hört talas om prisjakt? till och med billiga hörlurar där har fått braomdöme

JO JO JO!

Jag vet mycket väl vad prisjakt är. Vet du hur man använder prisjakt?

http://i58.tinypic.com/124koxy.png

Lista på hörlurar rankade efter omdömen. Som vi klart och tydligt ser så är det de dyrare hörlurarna som dominerar. Lite över 1000kr är en sweetspot då man får en bra balans utav pris/ljudkvalité. Så snälla ta ditt trollande någon annanstans.

(Källa: http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=148&o=produkt_betyg#pro...)

Av SvenOslo
Skrivet av yusuke40:

Sluta kalla mig troll! jag köpte stora hörlurar för 69 kr i clash ohlson och den hade jättebra ljudkvalite.
http://m.clasohlson.com/se/H%C3%B6rlurar-med-bygel/38-2069

sen så visade matnojje en länk på en riktig bra hörlur för 99 spänn men är lite obekväma. såg en recension om den och slutsatsen blev att den är bra

jag är ingen rik människa så antingen köper jag hörlurar för under 100 eller 299 kr

Förlåt, men du får lyssna på vad medlemmar på forumet har att säga. För 100kr är det svårt att få hörlurar med ''bra'' ljud, men självklart går det att höra en tydlig skillnad på bra och dåliga hörlurar i denna prisklassen. Jag rekommenderar dessa: AKG 518 då de är ett par riktigt bra hörlurar som just nu ligger nere i pris. Köpte mina för 550kr under 2011 och de var helt klart värt den summan!

Av SvenOslo
Skrivet av Twister86:

Jag har bara testat mina hörlurar från mp3/mobilen, så där låter Skullcandy bättre än Beats. Jag använder inte hörlurar till PC.
Förmodligen samma som du, eftersom mina är nog 5 år gamla, men mina fungerar fortfarande prima idag. Jag älskar passformen på dem också. Man kan ju undra lite om vi verkligen har haft samma lurar....

Även mina Skullcandy låter bättre till hiphop musik än Beats gör. Men jag snackar inte om några genre-inriktade hörlurar, jag snackar all-around hörlurar som kan leverera bra ljud till allt.

Mr.Borka: Finns det något annat och jämföra med? Vi sitter inte i samma rum.

Om ni inte visste... så är youtube en webbsajt där man laddar upp video-klipp, inte ljudklipp. Och i videoklippen, så finns det ett ljudspår, som är sammanbunden med videon. Och i videon finns det olika sorters ljudspår, även kvalitén är olika. Det finns youtube videor som har skit ljud kvalité, och andra som har bra.

Dessa hörlurarna har jag:

http://www.hitechreview.com/uploads/2010/07/HiTechReview-SkullCa...

Drog fram dem från lådan nu, tyvärr fungerar bara den ena luren. Kopplade in den till den förstärkta DACn i min PC samt mobilen för att testa om jag misstagit mig när det kommer till ljudkvalitén. Nej. Det var värre än vad jag kunde minnas. Ljudet är burkigt, oskarpt och med en total avsaknad av de lägre frekvenserna (Icke-existerande bas). Påminner mig lite om mono-högtalarna från mitt gamla Gameboy advance fasttejpat på mitt öra (Beskriver även hur bekvämt de satt på huvudet). Hade två kompisar med likadana hörlurar, och minns att de hade liknande ljudkvalité. Antingen har vi alla (Samt resterande personer som givit hörlurarna dåligt betyg) haft väldigt otur eller så är det helt enkelt bara ett par värdelösa hörlurar, finns många sådana.

Av SvenOslo
Skrivet av Twister86:

Har läst lite om både på prisjakt, och vad jag sett har folk skrivit ner skullcandy totalt att kvalitén suger, ljudet suger, hålller max nån månad osv. Och dr. dre ska vara så mycket bättre.

Jag har både Skullcandy och Dr Dre hörlurar och jag är chockad över skillnaden, där Skullcandy vinner i häst längder hur mycket bättre ljudet är än Beats.

Har haft mina Skull Candy nog i 5 år och dom fungerar fortfarande skitbra, och ljudet är suveränt. Kan dock inte säga att dr dre är bra, ljudet är väldigt dåligt och basen är väldigt dålig.

Så nån annan som har dålig erfarenhet av skullcandy eller är det bara folk som fått dåliga kopior av skullcandy som skrivit ner dom?

Vad är det för skullcandy lurar du har? Vilka Beats har du testat? Använder du något speciellt ljudkort/DAC eller liknande?

Alltså, kollar du på ett youtube-klipp från en live-rippad konsert ifrån 1992 så spelar det ingen roll vilka hörlurar du har för det kommer låta ungefär likadant.

Jag hade ett par Skullcandy Lowrider back in the day och de var förmodligen de absolut sämtsa hörlurarna jag någonsin använt. De hade värdelös passform, gick sönder direkt och ljudet var så fruktansvärt dåligt att jag inte testat ett par sedan dess.

Sedan finns det olika sorters hörlurar. Vissa kan vara DJ inriktade och då väljer man ofta att ge dem en lite kraftfullare bas, här kan man även nämna Beats som är bastunga för att låta bättre till Hip-Hop musik (Vilket folk har delade meningar om). Medan andra är bättre anpassade för mid-range segmentet där klassisk musik brukar låta bättre, samtidigt som det även är vanligt med studio-lurar där ljudet ska vara så verklighetstroget som möjligt.

Av SvenOslo
Skrivet av yusuke40:

som jag tidigare sa så behöver hörlurar inte vara dyra för at vara bra. jag fann till tillxempel en in ear hörlur på clash ohlson som kostade 75 spänn och den hade jätte bra ljud men det var för ca 7 eller 8 år sen.

dyra hörlurar för 500 kr eller högre är för galna hård rock och dubstep lyssnare

själv lyssnar jag på gamla 80 tals låtar med pop och funk som michael jackson

Självklart så är definitionen på bra ljud olika hos andra, och det är väl fel utav oss att bedöma ditt omdöme. Men samtidigt så påstår du någonting som 99% utav detta forum inte har en delad mening i, att dyrare hörlurar inte är bättre. Jag tycker att du är antingen väldigt lyckat lottad som inte behöver lägga dyra pengar på lurar för att få en bra ljudupplevelse eller så tycker jag synd om dig som inte har möjligheten att förstå bättre.

Men tror du på allvar att alla hörlurar över 100kr bara är en scam? Att folk väljer att spendera tusenlappar för att få bra ljud när det inte ens är fallet? Jag själv har spenderat cirka 5000kr på hörlurar och högtalare av diverse slag under de senaste två åren, vilket enligt många inte är mycket pengar alls. Men jag har ju testat själv och dragit slutsatsen att dessa pengar är värda att spendera om man inte vill ha dåligt ljud. Det är inte heller så att jag bara lyssnar på hårdrock och dupstepmusik utan allt ifrån irländsk folkmusik, filmmusik, soundtracks till house och hip-hop.

Detta luktar troll.

Av SvenOslo
Skrivet av yusuke40:

vem har sagt att billiga hörlurar är skräp?

jag ställde en fråga om vilka hörlurar i listan som har bra ljud? är det ingen som har haft några av dem?

det är helt onödigt att mjölka 300 kr på hörlurar.

Jag använder ett par Jays One+ som komplementhörlurar när jag inte orkar bära runt på mina ATH-M50's. De är helt OKEJ i min mening men skillnaden är ju helt enorm.

300kr är i min mening i billigaste laget för ett par dugliga hörlurar.

Men det låter på dig som att ljudkvalité inte verkar vara det du är ute efter. Dessa hörlurarna (Roxcore) hade en kompis och de lät förvånansvärt bra för priset, men förvänta dig ingen behaglig ljudupplevelse. Om du har lite extra stålar liggandes så rekommenderar jag dig att satsa på något i de i alla fall lite högre prisklasserna.

Av SvenOslo

Meh. Det ska mycket till innan jag ska överge Spotify. Har sällan problem med att låtar inte finns, och om det skulle hända är det smidigt att lägga in den som lokal fil. Dessutom släpps många låtar tidigare, exklusivt på Spotify. Däremot har jag märkt att flera låtar släpps i USA medans de dröjer innan de går att lyssna på här i Sverige, vilket kan vara lite irriterande.

Men än så länge tycker jag inte Google erbjuder en väldigt mycket bättre tjänst än Spotify? Sämre till och med. Eller har jag missat något? Har Google Play Music någonting revolutionerande som får folk så exalterade?