Inlägg

Inlägg som SvenOslo har skrivit i forumet
Av SvenOslo
Skrivet av Redblaze:

En tanke slog mig och sättet för tillverkarna att tjäna pengar på sina spel. Då tänker jag främst på MMOs. Vilken betalmetod föredrar ni?

P2P - Det WoW har till exempel. Alla betalar per månad och du kan testa till lvl 20 gratis.

Member - Det Runescape hade till exempel. Du kan spela hur mycket du vill gratis men för att få tillgång till allt som spelet har att ge måste du betala i månaden.

P2W - Pay to win. Flyff är ett bra exempel. Man kan spela hur mycket du vill gratis, men vissa items kostar riktiga pengar för att skaffa och för att upgrade:a din armor till max måste du betala pengar.

BTP, ingame store - typ det Guild Wars 2 och 1 har. Buy to play. Du köper spelet och spelar det, men kosmetiska items kostar pengar men ger inga buffs.

BTP2, pengar till ingame currency - Guild Wars 2 har det. Du överför riktiga pengar och får GEMS som du kan byta till ingame money. Hör ihop i BTP.

Läser gärna andras åsikter!

EDIT:
Lägger till: B2POrg - Du köper spelet det uppdateras och förvaltas av utvecklarna och de tillkommer gratis uppdateringar så som banor. Sedan släpps det expansions efter ett tag som du betalar för, WoW och Cs Go har detta. Operation Bravo och Phoenix. I WoW är det Mists of Pandaria, Cataclysm osv.... Hör till B2P delvis

Skulle dock inte kalla Flyff pay 2 win. Visst det finns en hel del premium items som kostar riktiga pengar, men samtidigt så köper de flesta som använder dessa inte själva ''Gpotsen'' eller den sekundära valutan för cash shoppen. Det är ju inte ovanligt att folk som vill ha enkla pengar säljer sakerna köpta med riktiga pengar för in-game pengar till de som behöver. Dessutom är det väldigt vanligt med events där man med lätthet kan få tag på premium items utan att spendera en enda krona. Tycker flyffs system fungerar bra, då alla blir nöjda när personer köper för riktiga pengar. Gpotato får sin vinst, någon får pengar och någon får sina behövda items. De flesta i flyff köper inte saker för riktiga pengar utan tjänar in-game valuta på många utav de andra sätten som finns.

Pay to win tycker jag främst finns i FPS spel där man kan köpa vapen som är kraftfullare än de som säljs till resten av spelarna.

Av SvenOslo
Skrivet av Exhale Freddan:

Ett sånt här kort då?
http://www.komplett.se/msi-geforce-gtx-760-gaming-4gb-physx/7...
om man lägger till några hundringar så får man 4gig istället för 2 gig. Är dom där extra 2 gigen viktiga? Värt pengarna?

2GB VRAM kommer nog räcka ganska bra ett tag framöver. Jag köpte ett 560Ti 2011 och när BF3 släpptes så var 1GB alldeles för lite minne vilket lett till att jag brukar föredra mer minne. Saken är dock den att medan åren går och 2GB inte längre räcker så kommer det nog vara andra faktorer som flaskar och kanske inte främst minnet.

Men vill du ta det säkra före det osäkra så kan ju mycket minne kanske vara värt någon extra hundring. AMD brukar i regel erbjuda mer minne i sina grafikkort till samma pris/prestanda än Nvidia.

Av SvenOslo
Skrivet av CooltSomFan:

Söker högtalare till datorn, ska användas till att lyssna på housemusik. Tips?

edit: helst inte aktiva.

Ska du bara lyssna på musik så fungerar ju nog ett par monitorer ganska bra.
Dessa kanske? Ett par KRK Rokit 8:or borde nog leverera ganska rejält med bas. De är lite åt det bastunga hållet vilket fungerar bra till house musik.

Placera dem på ett högtalarstativ eller eventuellt, om du har plats; på skrivbordet.

Av SvenOslo
Skrivet av Bitman:

Tja, det verkar som det kommer en ny svensk scryptvaluta.

https://cryptocointalk.com/topic/3075-ann-ekrona-a-new-nordic...

Vad tror ni om detta?

Är väldigt okunnig om det här med internetvalutor men om det är någonting jag lärt mig så är det köp billigt snabbt, sälj dyrt senare.

Av SvenOslo
Skrivet av Exhale Freddan:

Hej. Jag tänkte titta efter ett nytt grafikkort. Idag har jag 2 st Geforce 9800 GTX. Vilket dagens kort kan man säga motsvarar 2st 9800GTX (SLI)?
Jag är inte ute efter att köpa det absolut värsta kortet. Men ett kort som man får mycket för pengarna kan man säga.

Jag vill kunna köra på lite bättre upplösning på typ Battlefield 3-4.
I övrig är det en I7 processor 2.66 GHz
6 gig ram.

Vill du verkligen ha ett nytt grafikkort som motsvarar dina om du vill höja upplösningen i spel?

Ett Nvidia GTX 760 kanske vore något? Skulle nog kunna bli ett lyft både i energiförbrukning, värmeutveckling och prestanda jämte dina nuvarande kort.

Av SvenOslo
Skrivet av H4nsson:

Ohhhh fast en SNES simulator hade varit något!

Av SvenOslo

Europa Universalis 1/2/Rome/4 - Paradox Development Studio
''Spelaren tar i spelet på sig rollen som en av Europas stormakter, och spelet sträcker sig från slutet av medeltiden till början av industrialismen. Under den här tiden är det spelarens uppgift att skapa ett så framgångsrikt rike som möjligt, genom diplomati, krig, kolonisering av Nya världen etc. Spelet är ett realtidsbaserat strategispel, dock går det när som helst att pausa för att utföra order i lugn och ro, vilket gör det likt ett turbaserat spel.'' (Wikipedia)

Inget spel som jag själv tycker om men har många polare som älskar 4an. Ganska populärt spelserie.
Paradox är ju själva även släppt en hel del spel i samma genre men anser mig inte ha kunskapen att själv ta upp dessa här.

EDIT: Här finns listan för er som är intresserade.

Sedan har de även publishat en hel del titlar som de inte själva skapat, men antar att det inte räknas.

Av SvenOslo
Skrivet av Loweann:

Jaså? trodde de kommit någon mer, typ 4,2,2 för den telefonen som verkar bete sig illa har enbart uppdaterat sig en gång för länge sedan medan den andra har gjort de minst 2 gånger

Testade den annan s3a med att slå det nummret och då står de anslutningsfel eller ogiltig mmi kod, dock har den version 4,3

Min kompis har en Galaxy S3 köpt hos Telenor. Han har fått den senaste 4.3 uppdateringen, så någonting verkar ju inte stämma. Om det inte är så att olika operatörer får uppdateringarna olika fort, likt i USA. Men tror att det är en internationell version av S3an som vi snackar om här, så det borde vara samma.

Ingen aning om vad som kan vara fel.

Ännu en källa: http://www.mobil.se/nyheter/samsung-galaxy-s4-och-s3-f-r-nu-a...

Av SvenOslo
Skrivet av Asterion:

Grejen är det att BÅDA är dual core så jag vet inte hur stor skillnad det gör.

Det är ganska fult utav Intel att kalla den där i7:an för just i7. Inte ens nån quadra på den...

Bode snarare kallas för i5 4500 u och inte i7...

Fast det handlar inte bara om kärnor. En dual core i7 med hyperthreading presterar fortfarande bättre än en i5.

Av SvenOslo
Skrivet av borntobehappy16:

tack för alla svaren! och som svar på det sista så sa jag att jag var väldigt okunnig inom detta område men har pratat med min mamma och skulle kunna lämna tillbaka den innan 26 januari så då blir det ngn annan MED GRAFIKKORT

Se bara till att låta SweClockers hjälpa dig med ditt nästa köp, och inte din ''kunniga'' kompis

Av SvenOslo

Verkar som att det utan problem ska gå att koppla in aktiva högtalare till en FiiO E10. Har även bestämt mig för att ett par M-Audio AV40 MKII verkar vara det bästa att få tag på i prisklassen

MVH

Av SvenOslo
Skrivet av mrqaffe:

Det verkar mest som de höjt (?) kvaliten så den ska fungera, 2an dog nog kommersiellt pga sin dåliga kvalitet och stora kvalitetsspridning.
De har även ändrat format för hur digitalsignalen överförs för att minska jitternivån.
http://www.audio360.org/amps-dacs_a0015_review_nuforce_udac-3...

Ah okej. Tror jag satsar på en FiiO E10 istället, verkar vara snäppet bättre och kostar bara 750kr på Amazon http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005VO7LG6?ie=UTF8&tag=pri...

Av SvenOslo

Är det möjligt att väcka liv i en såhär gammal tråd tro?

Undrar nu vad skillnaden är mellan NuForce uDAC 2 och 3! Har läst på deras hemsidor och försökt att googla, men hittar inget vettigt. 3an ligger nu cirka 3-400kr högre i pris och undrar om det verkligen är värt skillnaden.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2280070

Av SvenOslo
Skrivet av Zibbi02:

Om det inte säljs något så kan det vara så att det inte släppts, och då kan det vara svårt att få tag på det var du än letar. Vad jag vill få fram är att utbudet (förmodligen) är riktigt, riktigt dåligt, och inte kommer bli standard, eller åtminstone motsvara nuvarande blu-ray-delen av marknaden förrän om flera år, om ens någonsin. 8K på CES i år :-S

Alla Netflix framtida egenproducerade filmer och serier kommer släppas och streamas i 4K. House of Cards säsong 2 kommer om en månad i 4k Tror utbudet kommer växa sig ganska stort, ganska snabbt.

Av SvenOslo
Skrivet av Hyperträd:

Börjar bli sugen på en billig 4k-skärm. Jag sitter på ett integrerat grafikkort som precis klarar av att spela upp video i full HD.
Så vad krävs egentligen för video i 4k?

Bara video i 4K behöver nog inte så speciellt mycket. Jag kollade på 4K videos på youtube med ett 460 1GB för några månader sedan. Ett GTX 560 / AMD 6870 och uppåt borde nog fungera utan problem.

Av SvenOslo

Inköp av nya högtalare samt DAC

Hejsan Sweclockers!

Har länge tänkt att det kanske vore bra att leta upp en schyst uppgradering från mina Plexgear DF1. Jag är relativt nöjd med ljudet, men känns lite som att jag inte riktigt vet vad jag går miste om. På grund av min breda musiksmak så är nog ett par studiomonitorer det som kanske skulle passa bäst då de ger en mer neutral ljudbild. De ska alltså främst användas till musik, youtube samt en och annan film. Har länge kollat på M-Audio AV40, de verkar mycket trevliga men kan det tänkas bli en stor nedgradering ifrån mina nuvarande? Att gå ifrån 100W och 5'' baselement till 40W 4''? Storebrodern M-Audio BX5 kanske vore något? Dock verkar de inte vara lika uppskattade om man tar en titt på recensionerna. På NetOnNet har jag även spanat in deras Andersson högtalare. Köpte ett par Andersson 1.5 till min syster i julklapp för otroliga 299kr och de låter fantastiskt bra för priset. Kan dessa BHH 2.0 då vara någonting? Väldigt snygga, och vita är att föredra.

Kanske vore ett 2.1 system något? Har vant mig vid 2.0 system nu och tycker att det är lite bekvämare, utan massa muller när man dundrar på housemusik på hög volym. Men kan ha väldigt fel

Skulle vara kul att höra vad ni andra tycker, vad ni har för erfarenheter och vad ni själva rekommenderar. Går det lite över/under 1000-2000kr så är det ingen fara, så länge de är prisvärda.

Tänkte även fråga om det går att använda en DAC/Hörlursförstärkare till ett par aktiva högtalare? Tanken är då att DAC'n ska ersätta ljudkortet i laptopen eventuellt mobilen och därmed få bättre ljud. Eller spelar det inte lika stor roll vad man har för ljudkort om det är aktiva högtalare det handlar om? Har nämligen en relativt billig HP laptop med Beats Audio osv så tvekar på dess kvalité när det kommer till ljud. Är som ni kanske märker ganska ny med allt kring ljud. Har spanat in denna, en FiiO Olympus E10 . Den verkar oerhört trevlig och skulle förmodligen hjälpa till att få liv i mina ATH-M50's.

Tackar på förhand, fråga gärna om det är några oklarheter

// Holger

Av SvenOslo

Nää, inte Intel också...

Av SvenOslo

Har för mig att man kan ladda ner program där folk kan hosta servrar till både Battle of middle earth 1 och 2, samt andra äldre titlar? Använde det till 1an i försök att spela med någon kompis för ett tag sedan, om jag inte minns fel. Ingen aning om vad programmet hette dock :/

Förövrigt tycker jag att 2an inte är lika roligt, hjältarna är mycket svagare och saknar helt klart de stora borgarna ifrån 1an, samt att man kunde konstruera byggnader varsomhelst var bara jobbigt enligt mig

Av SvenOslo
Skrivet av legolasse:

Är svårt att bestämma. Båda har sina för och nackdelar. Båda verkar vara tysta vid normal användning enligt recensioner. SA9+ är lite snyggare och har högre upplösning på skärmen men är dyrare. S7 har ssd i raid 0 och har gorilla glas på skärm locket så du slipper repor.

Hittade denna dator nu http://www.komplett.se/asus-zenbook-ux301la-133-fhd-touch/795321#!tab:extra

Den har ju den bättre processorn och grafikkretsen, men är lite orolig att den kommer utveckla för mycket värme och låta för mycket?

Enligt SweClockers test så ska den ligga ganska bra till tydligen.

http://www.sweclockers.com/image/diagram/4500?k=12d062447e0a1d2df7e116f7777440e0

http://www.sweclockers.com/image/diagram/4499?k=649f1662f042619a...

Av SvenOslo
Skrivet av artiqio:

Hej,

Jag letar efter datorhögtalare utan subwoofer. Bor i lägenhet och vill inte störa grannarna. Lyssnar mest på pop och mycket akustiskt. Någon som kan tipsa om något bra eller var jag kan läsa om högtalare och reviews?

Dessa kanske kan vara något? (AV-40) http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=839000

eller om..

.. du vill gå upp lite i storlek: (M-Audio BX5) http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=966316

.. du vill gå ner lite i storlek: (Audioengine 2) http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=241512

Tänk på att dessa är studiomonitorer (Förutom Audioengine 2) och placeringen är viktig. De ska helst användas på ett skrivbord, i öronhöjd ganska nära dig. Eftersom att ljudet då kommer vara fokuserat på dig och inte grannarna så kan det kanske vara bra.