Inlägg

Inlägg som SvenOslo har skrivit i forumet
Av SvenOslo
Skrivet av Alling:

Tycker tvärtom: Med tiden tvingar Apple på dig nya versioner av iOS som gör mobilen långsammare, så att du ska vilja köpa en ny. Och det är omöjligt att gå tillbaka. På en Android-mobil kan du köra vilket OS du vill.

Håller helt klart med. Dessutom är hårdvaran såpass kraftfull i dagens Android telefoner att de har kraft nog att överleva väldigt länge. Min gamla One X med en quad core Tegra 3 har så mycket mer potential vid rätt optimering. En snabb fabriksåterställning eller ännu bättre, en enkel rootning, så får den ett helt nytt liv med hastigheter som utan tvekan matchar min M8.

Av SvenOslo
Skrivet av Rajat:

För INGEN har ju en android lur

Eheee njaaa One M8 är inte speciellt vanlig och inte heller min nya Oneplus så nej, det är inte jättemånga som har samma telefon

Av SvenOslo
Skrivet av Rajat:

Om man nu tycker det är viktigt, användarvänligheten tycker jag är viktigast och den är iOS bättre på

Ja men precis! Känner mig själv dock väldigt inlåst vid användande av iOS. Känner att allt redan är förutbestämt och jag har inget att tycka till om. Sedan är jag en sådan hipster så skulle nog aldrig kunna äga en iPhone just därför att alla andra har den (Vilket är både hemskt och synd) men det blir lätt så opersonligt ^^

Av SvenOslo
Skrivet av Vikingbjörn:

Hej vill inte ha krig mellan dessa..
Ska köpa ny lur har tidigare haft galaxy s3 i lite mer än två år men nu har
Batteriet lagt av och den har blivit jävligt seg. Har aldrig ägt en iPhone eller MacBook.
Såg nu att tele2 har bra student erbjudanden för mobil och abonnemang,
iPhone5s 250/ mån. Galaxy s5 270kr/mån. Lg g3 200 eller 250kr/mån
Sony z2 250/mån htc m8 tror jag var 300/mån

Vad skulle ni valt?
Tycker iOS verkar stabilare och flyter på bättre och känns inte som att de blir sega som android blir efter ett tag, varför blir det så btw med android?
Det jag gillar med android telefonerna är den lite större skärmen, bättre kamera och bättre skärm. Det som jag alltid varit mot Apple är att dom tar överpris för relativt dålig hårdvara.
Många som pratar om android säger ju att de är mycket mer öppet än iOS, men kan någon ge
Exempel på hur det är mer öppet som har använt båda operativsystemen?

Apples iPhone 5s har i min mening bäst kamera. Dock så ligger Samsung Galaxy S5 tätt därpå. På denna punkten ligger det i detaljerna, och en vardaglig användare kommer nog inte se någon större skillnad.

Dagens Android telefoner håller en hög prestanda, likväl Apples. Däremot har de en tendens att stöta på mer problem i flytet under tiden som går. Det kan vara allt från att appar crashar till att telefonen hänger sig. Dock är det otroligt mycket bättre idag än vad det var för bara något år sedan. Android 4.4 Kitkat löste många problem och kommande Android L ser oerhört lovande med mycket nytänk från Googles sida.

Android brukar generellt sett ses som mer öppet då du har större möjlighet att påverka hur telefonen ska bete sig sig eller se ut. Man kan till exempel utan några problem installera en launcher till hemskärmen som totalt ändrar hur utseende och ofta funktion.

Av SvenOslo
Skrivet av Shrunkbowl:

Hmm flera olika alltså då ska jag dubbelkolla ikväll så min inte heter nå mer!

Men bra då blir de kanske att slå till på en sådan!

Jadå, även om det finns flera varianter så är nog skillnaden minimal. Det handlar om samma skärmpanel så bilden kommer det inte vara någon som helst skillnad på, bortsett från kanske ljusstyrkan som nämndes ovan. Knappast något märkbart. Spelar inte så stor roll vilka skärmar man kör tillsammans, mer utav en bonus att de ser likadana ut

Av SvenOslo
Skrivet av tvelander:

Fattar inte varför man jämför mot Samsung då dom har HELT olika riktningar.

Det är som att jämföra OSX mot Windows.

Jo men en del tycker uppenbarligen att det inte är nyheter bara för att funktionerna som funnits sedan länge läggs till i ett nytt operativsystem. Till viss del förståeligt.

Av SvenOslo
Skrivet av tvelander:

Vadå inte ny?

har du kollat på videon?
Ny retina display, helt nya lager under.
1080, och högre DPI.

Samma vanliga A ;_;

Apple programmerar efter 1 hårdvara.
Varför ska dom ha en 8 core 5Ghz mega doom CPU?
När IOS inte behöver det.

Han kanske syftade på att det inte var mycket nytt om man jämför med vad som finns i, tex Android idag. Skillnaden är väl att kameran är vassare och telefonen i fråga kör iOS Men vad vet jag, ska bli kul att få känna på den i alla fall!

Av SvenOslo
Skrivet av klp65:

Var har du detta abb?
Låter väldigt bra får jag säga...

Det är hos Tre. Har inga fria samtal eller SMS så det är därifrån priset kommer. Använder mig dock endast utav appar över nätet för att chatta samt längre samtal. Det som förvånar mig är just priset för mobilen.

Av SvenOslo
Skrivet av Shrunkbowl:

Hej!
Jag har idag en Benq G2450 och tänkte köpa mig en ny.
Är det något som skiljer på min gamle trotjänare och denna? http://www.inet.se/produkt/2303642/benq-24-gl2450e
Verkar ju vara exakt likadana?

Mvh: Eric

Den du har drar 25W mer, är ett halvt kilo tyngre, cirka 40mm tjockare och har högtalare samt HDMI vilket den på Inet saknar.

EDIT: Såg att det finns flera olika varianter av BenQ G2450 och den du tycks ha är väldigt snarlik med den du länkade ja

Av SvenOslo
Skrivet av herrkloss:

Hej forumet! När jag köpte datorn för en månad sedan fungerade spel bra, ganska hög fps i exempelvis Battlefield 4 och Crysis 3 även på de högsta inställningarna.

Nu har något hänt, spel går ytterst långsamt, för att jämföra får jag 1009 poäng i Fire Strike från 3DMark, och av andra test jag sett på nätet på Lenovo Y50-70 hamnar poängen på minst 3500.

Har gjort detta hittills: Ominstallerat alla drivrutiner från Lenovos hemsida, satt Intels grafikegenskaper till maximal prestanda, likaså i energy manager. Detta fick upp poängen från 993 till 1009, oklart om det påverkade dock.

Vad kan vara felet?

Låter som att datorn använder sig utav Intel grafiken integrerad på din processor istället för det dedikerade grafikkortet.

Av SvenOslo
Skrivet av Niklas_L:

Okej jo det låter klokt. Hur är det med möjligheten att själv byta ut till ssd, går det att komma åt? Vet du det?

Efter en snabb googling så verkar det som att man ska kunna komma åt hårddisken. Sedan måste Windows föras över på någon vänster också.
Men som sagt så är det vad jag skulle gjort. Är man bortskämd med SSD så blir det nästan ett måste HDD fungerar dock bra och ger mycket, billig lagring!

Av SvenOslo
Skrivet av Niklas_L:

Mm okej, det var en bra synpunkt. Kan vara rätt viktigt för mig med, tack.

Någon annan som har nått förslag. Just hur stor skillnad man märker attt det är en cashe på 8 respektive 24 i förhållande till de andra lite äldre och sämre komponeneterna?

Jag skulle nog tagit den nyare (2014) och vid en senare tidpunkt bytt ut HDDn mot en SSD. 8GB RAM är att föredra, samt att Haswell processorn är mer strömsnål. Intel 4000 vs 4400 är ingen större skillnad men alltid trevligt med lite extra grafikprestanda.

Av SvenOslo
Skrivet av deeyay:

Tog dessa bilder i förra veckan. Dock komprimerar ju Tapatalk bilderna mycket tyvärr.
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=54983078&postc...

En lite mulen dag då solen inte lyser allt för starkt så kan M8an ta riktigt fina bilder! Men tror det är just närbilder och porträtt den är starkast på, i alla fall utav min erfarenhet.

Av SvenOslo
Skrivet av TheSkiingUnicorn:

Nope, de appar jag använder mest har jag nästan ständigt notiser från, vilket leder till att jag kan öppna dem snabbt iallafall. För att ta mig till appdrawer trycker jag bara på hemknappen

Sååå i praktiken har du ingen användning utav hemskärmen och det är därför inte något du besöker ofta? Om inte för att titta på den fina bakgrunden!
Personligen hoppar jag mycket mellan olika appar och älskar att ha 10 stycken smidigt lagda på hemskärmen med Aviate. witter samt nyheter, vilket jag använder mest, fungerar inte så bra att hålla sig uppdaterad i via notifikationer så har inget annat val vad jag vet heh.

Av SvenOslo
Skrivet av El_Raspberry:

Ja, jag tänkte också lite att det kanske hade varit trevligt om de köpte Minecraft/Mojang, men sedan också drog igång sin gamla spelstudio. Främst för att jag gärna ser ett AoE IV, men men ...

Men Microsoft Studio finns väl kvar fortfarande? De bytte namn för några år sedan och tog bort ''game'' från namnet men annars är det väl samma team? Ser dock inte riktigt vad det har med köpet utav Mojang eller Minecraft att göra dock.

Ja Age of Empires serien borde verkligen utökas. Dessa HD versioner är inte mycket för världen egentligen. Dock var Age of Mythology mitt favoritspel under uppväxten och den uppdaterade varianten var en glad överraskning, men kanske främst för att återuppliva multiplayern. Dock hiskeligt dyrt för ett spel som släpptes när? 2003? Fast med lite vassare grafik och fungerande multiplayer

Av SvenOslo

Vad ska de med minecraft till? Finns det ens någon utvecklingspotential kvar i det spelet? Känns som att det mesta man kan tänkas vela ha redan är där.

Av SvenOslo
Skrivet av TheSkiingUnicorn:

Ser ju onekligen cleant ut, men är det inte jobbigt utan genvägar till favoritapparna?

Av SvenOslo

Använder Aviate på en HTC M8 vilket fungerar oerhört bra.
Numix Cirkle icon pack.

http://i.imgur.com/J4hNIGB.png?1?5332

http://i.imgur.com/HJg2n1Z.png?1

Av SvenOslo
Skrivet av TobiasJ:

Reality call! Tack för den:) Det är dock lätt att fall för frestelsen att gå efter de värden som är kvantifierbara. Och Sony har fått god kritik för sin kamera:)

Vad gäller HTC M8 med Windows Phone 8.1 (kunde de inte komma på ett krångligare namn?) Så finns den, tillsammans med Padfone X på min shortlist över telefoner jag skulle vilja ha, men den går dessvärre inte att välja:(

Tack för svaren, allihop!

Jag har en One M8 och kameran är helt klart godkänd. Bilderna kan vid flera tillfällen se fantastiskt bra ut på mobilens egna skärm, men den bristande skärpan som delvis beror på 4Mp kameran syns när man drar upp det på en större skärm. I flera fall blir även bilderna relativt överexponerade. Den största bristen är i min mening dynamic range, som i princip inte existerar, landskapsbilder osv ser faktiskt ganska dåliga ut och HDR mode fungerar dåligt. Upplever dock att porträtt på personer ser riktigt bra ut, samt närbilder/makro bilder på diverse objekt. Har tagit en del bilder som ser ruskigt bra ut i min mening! Skulle säga att kameran är BRA för vardagligt användande och mycket bra i låga ljus förhållanden.

Har beställt en Oneplus då jag fick en invite och kunde inte låta bli. Lockande även med en 13Mp kamera som skulle vara relativt bra, och framförallt prestera bättre när det kommer till dynamic range. Sedan är jag sugen på den större skärmen, och faktumet att vara näst intill ensam med telefonen Men är min M8 att föredra så kommer den behållas och Oneplusen göras av med.

Av SvenOslo
Skrivet av Hullsc:

Skaffa en Windows Phone från Nokia. De är bäst.

Skrivet av Mange75:

Kan bara hålla med , Windows + Nokia är riktigt fint.

Skrivet av FubbHead:

Medhåll. Men vill du köra vidare på Android ser Sonys nya Z3 (framförallt Compact) väldigt trevliga ut.
Skickades från m.sweclockers.com

Har svårt att förstå hur man kan rekommendera Windows phone till någon egentligen? Vad finns det egentligen för fördelar? I min mening verkar det vara kluttrat med massa jobbiga animationer, ett bedrövligt app-utbud och användaren har minimal kontroll över hur telefonen ska se ut. Har fått uppfattningen utav att allt man kan göra på en WP är möjligt på en Android. Är det Nokia ni gillar? Eller hur det ser ut i allmänhet?

Är inte ute efter att starta något fan war här utan är bara generellt sätt intresserad utav vad det är som får så många SweClockers medlemmar att så ofta rekommendera Windows phone

MVH